Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-08-10, 10:09 AM   #601
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 芭比添丁 查看文章
化妝化個幾鐘,洗同執工具同飾櫃郤花了大半天時間...拍三個鐘的照前後郤要3日準備...
日日如是的時候,我想起以前輝sir(陣文輝)串爆的日子...成日比佢串:[台上3分鐘,台下10年功]...
昨日比個客讚條眉畫得好,係因為日日畫畫左10年;今日比個客讚貼睫毛貼得好,係因為日日貼貼足10年;
剛才比個街客讚個化妝位好靚,因為執左3粒鐘...
講甘多其實想同大家講,想做美人想比人覺得你靚,從內到外,都要給自己下點功夫呢...好累ar...+_+...
我反而唔介意女友唔太貪靚 , 最怕佢太貪靚

舊 11-08-10, 10:18 AM   #602
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
我反而唔介意女友唔太貪靚 , 最怕佢太貪靚
~.~ 我男友又係咁....唔鍾意我化妝.........
咁反而令我有d心機護理好d自己既皮膚........

舊 11-08-10, 10:54 AM   #603
拉迪-史加羅

引用:
作者: Seppie 查看文章
~.~ 我男友又係咁....唔鍾意我化妝.........
咁反而令我有d心機護理好d自己既皮膚........
引用黄子華的理論

http://www.youtube.com/watch?v=wObdH...ext=1&index=19

舊 11-08-10, 01:53 PM   #604
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
好累......?

當你做既野俾人認同+讚美, 所有既辛苦同累都會一掃而空啦?
if not 你早已轉左行啦
Seppie大大~~
我(同我同事們)張臉同身型,係客入黎ge指標同期望,
我地化上臉ge妝,都係客想要的東西,所以呢,keep住...都ge辛苦皂....
Diana 目前離線  
舊 11-08-10, 02:10 PM   #605
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
好累......?

當你做既野俾人認同+讚美, 所有既辛苦同累都會一掃而空啦?
if not 你早已轉左行啦
本應就係的, 但佢其實係嚴重精神+體力透支囉!!
叫佢休息佢唔聽人講架。

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 11-08-10, 05:03 PM   #606
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
Seppie大大~~
我(同我同事們)張臉同身型,係客入黎ge指標同期望,
我地化上臉ge妝,都係客想要的東西,所以呢,keep住...都ge辛苦皂....
令我聯想....嘩! 正呀~ 但去左妝,洗完面之後...... 噢!!!!!

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 11-08-10, 05:45 PM   #607
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
令我聯想....嘩! 正呀~ 但去左妝,洗完面之後...... 噢!!!!!
仲要呢d已經唔係天生外表輪廓上既問題
而係d 皮膚真係會因為壓力而變差

我工作壓力大既時間
仲要撞正轉天氣換季wor 上年!!真係好嚴重! 甩哂皮紅哂 ><

舊 11-08-10, 10:05 PM   #608
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
開個感情電台都好喎
XDDDDDDDDDDDD

舊 11-10-10, 11:08 AM   #609
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

原來好多人都覺得我好咄咄逼人

舊 11-10-10, 11:19 AM   #610
Diana

引用:
會嗎?我又唔係好覺
Diana 目前離線  
舊 11-10-10, 11:21 AM   #611
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
會嗎?我又唔係好覺
我都唔明點解
明明事實上係證明左我既堅持係正確既,
點知最後我仍俾人話我有時太咄咄逼人唔就人
大佬ar 明明你係wrong concept 而事實上佢既意見真係唔岩會造成全世界既不便,
我唔通要可以好容氣順從咩?

我尋日堅覺得冇癮lor!

舊 11-10-10, 11:33 AM   #612
Diana

放張素顏嚇下你地先~~~~死啦死啦死死死~~~
早餐嘔埋出黎同你地減肥~~
呢2日我都出左job,
都係住o係相入邊果度,
雖然我不能上妝及必需著全黑,(其實出入好污we,放工比人望住D人會當我係裝修婆=.="因為果度連個清潔女工都著得好過我>.<)
連續谷左2日...好累AR,而家準備起行回公司做野~88
(返到公司又要化妝>.<嗚
Diana 目前離線  
舊 11-10-10, 11:40 AM   #613
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

呢2日我都出左job,
都係住o係相入邊果度,
雖然我不能上妝及必需著全黑,(其實出入好污we,放工比人望住D人會當我係裝修婆=.="因為果度連個清潔女工都著得好過我>.<)
其實根本唔差wor

舊 11-10-10, 11:46 AM   #614
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
concept對=/=語氣/溝通方法沒錯。
咄咄逼人只係一種感覺,與事件本身的對錯無關。
引用:

呢2日我都出左job,
都係住o係相入邊果度,
其實上次黎妳度拎機個陣都係素顏啦,我又唔係覺得好差喎。

舊 11-10-10, 12:24 PM   #615
拉迪-史加羅

引用:

呢2日我都出左job,
都係住o係相入邊果度,
幾好AR~~
好過我先............

如有版友想知小弟及女友的樣子可ADD 我FB

希望冇人對我個猪樣有興趣
(當年小弟的西鐵相已DEL)

舊 11-10-10, 12:54 PM   #616
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
你果d叫有原則
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

咁有d人可能特別敏感

芭比是美女
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
希望冇人對我個猪樣有興趣
(當年小弟的西鐵相已DEL)
不如你自貼丫~
你個fb是什麼?

藍莓咖啡 目前離線  
舊 11-10-10, 12:55 PM   #617
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

如果幸福總跟我背道而馳,如果好東西被我依附就會腐敗,
請把我這株檞寄生的情根砍掉,任我隨風飄零在柏油路上,靜謐地等候枯萎的時分。

藍莓咖啡 目前離線  
舊 11-10-10, 01:01 PM   #618
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

根本果次我係好平和咁同佢傾, 事後都用大家都同意既方法了結件task交左出去!
點知事後俾boss 話我唔就佢lor!!

明明上次boss 都最後係用我既方法...佢明知邊個係岩邊個係錯wor!

真係勁唔知想點

舊 11-10-10, 01:27 PM   #619
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
引用:
根本果次我係好平和咁同佢傾, 事後都用大家都同意既方法了結件task交左出去!

明明上次boss 都最後係用我既方法...佢明知邊個係岩邊個係錯wor!

真係勁唔知想點
係老闆立場, d客係米飯班主, 為左tum掂佢地, 做細既難免會做炮灰, 對住唔同人有時係要用唔同方法, 明知自己岩, 有時又要堅持, 要搵個中間位唔易架, 我都見唔少老細係客人面前死狗咁, 麻煩極既客又唔炳得, jar頸就命. 總之各有各難處啦, 呢d係小小過來人經驗, 希望唔好介意
boss 目前離線  
舊 11-10-10, 01:37 PM   #620
拉迪-史加羅

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
你果d叫有原則

咁有d人可能特別敏感

芭比是美女

不如你自貼丫~
你個fb是什麼?
我不自爆了,比人笑就唔好了
另FB已PM左

舊 11-10-10, 03:52 PM   #621
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:

真係勁唔知想點
我估係接收既人覺得你傾既時候太直接,無空間俾佢落台。
就算明知係錯都想人俾位佢走。

舊 11-10-10, 03:59 PM   #622
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: beagleflash 查看文章
我估係接收既人覺得你傾既時候太直接,無空間俾佢落台。
就算明知係錯都想人俾位佢走。
當時我同佢係好和平咁用大家都同意既方法處理件事
就係我地2個既comments都寫哂落draft 俾boss 決定用邊個
最後, boss 係用我既comment去做

我唔知係唔係有人唔忿氣打小報告啦!
我自問對事唔對人既, 總之最後我根本冇做錯

舊 11-10-10, 04:36 PM   #623
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:

呢2日我都出左job,
都係住o係相入邊果度,
果然係素look wo...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 11-10-10, 04:52 PM   #624
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
當時我同佢係好和平咁用大家都同意既方法處理件事
就係我地2個既comments都寫哂落draft 俾boss 決定用邊個
最後, boss 係用我既comment去做

我唔知係唔係有人唔忿氣打小報告啦!
我自問對事唔對人既, 總之最後我根本冇做錯
咁有無人打小報告就由佢啦。
最重要過得自己先,如果有下次咪小心啲囉。

舊 11-10-10, 05:10 PM   #625
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: beagleflash 查看文章
咁有無人打小報告就由佢啦。
最重要過得自己先,如果有下次咪小心啲囉。
我尋日可以同boss 解釋甚至鏟番佢轉頭架wor
不過我最後沒出聲lor!! 費事俾boss 覺得2個真係罵戰不和咁仲樣衰

論壇跳轉

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版