Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-27-16, 10:47 AM   #76
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
5日已經reset4次
20集想reset 幾多次

不過朱千雪成個精神病人咁,最後結局話我知全部都係佢幻想我都唔會覺得出奇
再死落去就好似湯告老師個套異空戰士咁, 死完又死升 level. 不過而家 loop o左 4 次已經亂亂地
btw, 幻想結局都唔錯

舊 03-27-16, 11:16 AM   #77
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: martinnitram 查看文章
所以開始開支線講其他人回到過去? 近一兩集都開紿講身邊人故事 (豹哥老婆, 苟姑娘, Tim 女友 etc)
我估佢男朋友超越時空, 今次?
又或者係唔知存唔存在既卧底
因為條女死左/殺左自己友
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 11:51 PM   #78
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
豬千雪用咗二十集都打唔掂,信號王用十五分鐘就打爆機
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:31 AM   #79
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
因為豹哥最後教左佢...入到呢個game一有私心就一定出事......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 07:15 AM   #80
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
即係最後信號王都係無向朱千雪示愛?因為怕再政改變歷史?
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 10:26 AM   #81
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
即係最後信號王都係無向朱千雪示愛?因為怕再政改變歷史?
係⋯出字幕果講幾句野寫到明佢放棄左
終於唔係BBQ同open ending

今次都算有行前一步唔再係一條線直落劇情⋯
後尾豹哥槍戰都唔太差喇(對比之前幾套劇⋯)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:01 PM   #82
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
呢套真心覺得幾好睇, 尤其結局處理得唔錯, 完全唔似cctvb一貫風格

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:09 PM   #83
地獄黑仔王

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
因為豹哥最後教左佢...入到呢個game一有私心就一定出事......
學友台話齋, 最後個次返去已經知道所有黑警人物, 一次過比o西上頭搞唔洗一個個搵就快好多.
而且得信號王一個又一心要搞點o西所有o野就緊係快手

當然另一個原因係趕收工

舊 04-11-16, 12:12 PM   #84
地獄黑仔王

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
係⋯出字幕果講幾句野寫到明佢放棄左
終於唔係BBQ同open ending

今次都算有行前一步唔再係一條線直落劇情⋯
後尾豹哥槍戰都唔太差喇(對比之前幾套劇⋯)
由手機版發出
其實豹哥今套戲幾型
忠, 奸, 情深, 開槍都比到戲

舊 04-11-16, 12:13 PM   #85
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
潮流,到eu
都叫跳出左,每套大框內都有唔同
最少無x角戀,男主一定同女主有感情

而家個問題係無人handle 到啲劇本角色
尤其是女角方面,劇情要追落先知個味道,但要人地接受到堆角色先有動力追
套eu 前幾集loop 得太快,完全無追看意欲,係幾個圍村佬搞笑角色令你有望多兩下,之後先俾劇情吸引

舊 04-11-16, 12:17 PM   #86
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
學友台話齋, 最後個次返去已經知道所有黑警人物, 一次過比o西上頭搞唔洗一個個搵就快好多.
而且得信號王一個又一心要搞點o西所有o野就緊係快手

當然另一個原因係趕收工
我覺得除左知道晒所有真相之外,最主要係冇左個成日自己爆響口既豬隊友
第十次果時一鎖住佢就KO黑警,擺明知道乜事啦

引用:
其實豹哥今套戲幾型
忠, 奸, 情深, 開槍都比到戲
呢套戲講真我係睇豹哥,佢自己一個好搶戲
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:21 PM   #87
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 小草 查看文章
潮流,到eu
都叫跳出左,每套大框內都有唔同
最少無x角戀,男主一定同女主有感情

而家個問題係無人handle 到啲劇本角色
尤其是女角方面,劇情要追落先知個味道,但要人地接受到堆角色先有動力追
套eu 前幾集loop 得太快,完全無追看意欲,係幾個圍村佬搞笑角色令你有望多兩下,之後先俾劇情吸引
我自首⋯初段我係為咗要知樂林叔究竟要死幾多次而追。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:25 PM   #88
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我覺得係而家要大量資源時間去做畫面
結果好多野都要刪減
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:43 PM   #89
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
EU真係近年最好喇我覺得, 非無記公式劇 (但都有多角戀喎)
劇情都算好富豐, 無乜煮個麵食嘅hea場境 (可能受惠於公然使用兼用卡

其實橫掂都有重來嘅機會, 村長可唔可以不改變歷史下, 試多次loop到第十次(記唔清d數, 總之係朱千雪死果輪). 因為如果唔改歷史, 朱千雪都會從第一個未改歷史之下, 去電塔做第一次穿越, 然後村長每一轉跟足番當時自己所做過嘅野, 應該可以返到去佢地相愛嘅穿越, 然後原本朱千雪死果輪開波先至跟完美攻略去做. 不過村長記唔記得清自己每一輪做事嘅方式係大問題

相薄

此篇文章於 04-11-16 12:49 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 01:31 PM   #90
JMi

註冊日期: Feb 2011
用其他tbb劇比係算ok
但朱千雪個角色描寫得好差
一開頭救極都救唔到阿爸到後來搞錯n次邊個係黑警
連少少絕望感都比唔到 穿越咁多次都只係識見步行步咁
將佢寫醒少少 cut走d支節 得返10集左右 個劇節奏快d會好睇好多

舊 04-11-16, 01:59 PM   #91
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: JMi 查看文章
用其他tbb劇比係算ok
但朱千雪個角色描寫得好差
一開頭救極都救唔到阿爸到後來搞錯n次邊個係黑警
連少少絕望感都比唔到 穿越咁多次都只係識見步行步咁
將佢寫醒少少 cut走d支節 得返10集左右 個劇節奏快d會好睇好多
有可能係朱千雪類似豹哥果種走火入魔咁, 已經中左穿越毒. 佢以為可以無限con, 根本無反省自己衰喺邊, 最後害死埋自己gameover, 依點都証明佢幾咁唔掂/or中左穿越症候群.

絕望感嘅話, con十次機未至於掉制, 有排都未絕望

相薄

此篇文章於 04-11-16 02:02 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 04-11-16, 02:04 PM   #92
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
EU真係近年最好喇我覺得, 非無記公式劇 (但都有多角戀喎)
劇情都算好富豐, 無乜煮個麵食嘅hea場境 (可能受惠於公然使用兼用卡

其實橫掂都有重來嘅機會, 村長可唔可以不改變歷史下, 試多次loop到第十次(記唔清d數, 總之係朱千雪死果輪). 因為如果唔改歷史, 朱千雪都會從第一個未改歷史之下, 去電塔做第一次穿越, 然後村長每一轉跟足番當時自己所做過嘅野, 應該可以返到去佢地相愛嘅穿越, 然後原本朱千雪死果輪開波先至跟完美攻略去做. 不過村長記唔記得清自己每一輪做事嘅方式係大問題
重點係最後既犳哥己經唔係穿越過100次果個, 要佢先玩一輪然後先去安慰朱千雪, 朱先可以開始穿越.
即係以渠頭計佢要玩多一年.

不過渠頭應該唔忍心見佢不斷死老豆咁傷心.

舊 04-11-16, 02:07 PM   #93
JMi

註冊日期: Feb 2011
其實最後搞到穿越大平賣咁都幾搞笑
豹哥真係個老婆係咪都死 穿一億次都有理由既
呢類劇本正常會係你穿幾多次試多野都改變唔到例如某D人要死呢類既定事實咁
無呢種情況 最後除左溫唔到女乜都解決晒咁 某程度上都幾大團圓啦

舊 04-11-16, 02:12 PM   #94
大覺屋師真
The One

引用:
作者: Celes 查看文章
重點係最後既犳哥己經唔係穿越過100次果個, 要佢先玩一輪然後先去安慰朱千雪, 朱先可以開始穿越.
即係以渠頭計佢要玩多一年.

不過渠頭應該唔忍心見佢不斷死老豆咁傷心.
我無睇晒咁多集, 原來犳哥係首先穿越果個?即係佢係故意引導朱千雪去穿越救佢老豆?
咁如果要咁玩村長都幾慘, 接近一百次都要做番相同嘅事, 咁要睇下佢有幾愛朱千雪

相薄
舊 04-11-16, 02:14 PM   #95
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
六日兩晚都兩個鍾(阿媽睇晒)

只睇最後15 Mins

其實只要不直接參與event > 主角群全員生存End

豬千雪只係亂源
但最後一次回到1-Apr豹哥完全成為局外人(發動條件之一?)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 09:56 PM   #96
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
嘩, 套<<疆>> CG 水平好"高"
D 兵仔舉手投足都好chok

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 09:48 AM   #97
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
約195萬觀眾追看 《EU》創今年最高收視王浩信感動到喊

以穿越時空為題材的劇集《EU超時任務》,周日大結局成績十分理想,最高收視有30點,約195萬觀眾收看,暫時成為今年大結局平均收視最高的劇集。男主角王浩信收到好消息開心到豎起手指公,看到網民熱烈反應更感動到喊。女主角朱千雪則希望原班人馬再合作。

由王浩信、朱千雪、譚凱琪與袁偉豪擔演的無 劇集《EU超時任務》,大結局平均收視有29點,最高收視達30點,暫時成為今年大結局平均收視最高的劇集。無 收到三宗意見,稱讚劇中演員表現出色,故事吸引年輕人。

身在越南的王浩信,看完網民在討論區的留言大表感動,並上載一張流淚的照片,將即時反應讓大家看。他說:「成績這麼好,觀眾又鍾意,好感動,忍不住喊了出來。回想拍攝時的確好辛苦,朱千雪死個那場,還有透過iPad向她表白,這兩場戲拍到朝早6點,雖然好疲倦,但好鍾意個劇本,導演處理得好好,大家靠意志力去完成,最開心是能感動到觀眾。」

他稱暫時未知會否開拍續集,但故事有空間再發展,很希望與同劇演員再合作,月底返港會相約飯局慶祝。 千雪望原班人馬再合作 朱千雪覺得淒美的結局很圓滿,今次大結局,監製及編劇更邀她與王浩信、袁偉豪一齊畀意見,結局講到「蝴蝶效應」,每次返回4月1日想改變歷史都事與願違,好多事也是意料不到,會令人好好反省。

她覺得監製大膽嘗試穿越題材,大家很有群體合作精神,不管是否開拍續集,個人好希望原班人馬再合作。 譚凱琪說:「我一直都好鍾意個劇本,『水晶梨』這角色性格很豐富,敢作敢為,起初都好正路,但後段浮現陰暗面,題材又新鮮,結局更是感人,暫時是我最多戲分的一套劇,多謝監製及編審畀機會我。」

《EU》監製林志華對自己作品很滿意,最開心大家不但追看,還會動腦筋推理劇情,思考誰是黑警?劇集得到迴響當然開心。問到會否開拍續集?他坦言故事可以發展下去,並會吸收今次經驗再構思。

此外,無 公布上周收視,處境劇《愛.回家之八時入席》開播首周平均收視為24.9點,黃金時段劇集《末代御醫》平均有22.8點收視,綜藝節目《Do姐有問題》平均收視則是20.3點。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 10:03 AM   #98
地獄黑仔王

引用:
作者: 信長 查看文章
嘩, 套<<疆>> CG 水平好"高"
D 兵仔舉手投足都好chok
講真, 睇完張保仔同呢套預告都唔會對 TVB o的 CG 有咩希望 (對比國外同港慘片), 就當儲經驗升 level 吧
不過 TVB 你要玩三國無雙 feel, o的人可唔可以唔好吹飛得咁快? 係睇唔到咁濟...

舊 04-12-16, 07:31 PM   #99
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
真係好耐冇試過...連友林都一樣完左仲響度吹到而家......
仲要係真係講分析唔係一味純XYZ......

果邊推左十幾頁主要都係幾個討論點......
1)個ending係happy定sad...定係open......
結果出現左沙漏=save card論......

2)有人唔明點解威爺唔索性帶埋老婆不斷reset一齊做時之旅人......
結果俾後面一句"佢老婆一定唔肯"極速秒殺......

3)呢個你地都提過......
如果村長照番之前果11次/6次reset咁行番足到尾二果次先行番perfect爆機條路咁係咪就係真‧perfect爆機......

4)個個開頭都係等睇羅樂林死幾多鑊...但係結果原來死得最多果個係碩士......

至於新果套...頂你d打鬥懶係龍珠咁......
最無厘頭係求其劈個雷就生產左成隊量產型無心法師出黎真係x2046......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 01:25 AM   #100
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
http://www.metrohk.com.hk/pda/pda_detail.php?id=307108

亞視會~永遠都存在~~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 昏迷童子Sleepy Neo Entertainment TREND 1001 01-08-16 09:17 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 05:02 AM

手機版 | APP版