Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-13, 07:22 PM   #3026
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
其實2月頭先見過良粉wifi版$1588,
只係唔知日本減價後香港個價會再插幾多...
良粉果隻wifi係歐美版架麻
而家咁減一減2000左右既行機唔知可以降到幾多
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 07:23 PM   #3027
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
(タイトルが)大変充実してきました

一開始講減價諗住呢鋪有料到,點知越後面越唔對路

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 07:42 PM   #3028
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: tung999 查看文章
良粉果隻wifi係歐美版架麻
而家咁減一減2000左右既行機唔知可以降到幾多
黑色wifi版行機嘅話,係兩個月前好景應該只係賣緊$1680左右。

我想要記憶卡減價多啲。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 08:31 PM   #3029
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
其實減價也無不可
減價->多人入機->用出荷數引第三廠出game->充實title
sony大概是想這樣吧

雖然其實最重要的是把開發中的game打個發售日先
起碼令本來就在等那些game出的人安心下來(甚至可能有些會再被其他game釣到而更早出機,就"反正之後都會出機,現在有game ok想玩就不如出先"的想法

利申:包括自己在內一班fd已經在miku出時入了機,就等有好game玩
我在等神次元vita版啊

舊 02-18-13, 08:36 PM   #3030
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實減價也無不可
減價->多人入機->用出荷數引第三廠出game->充實title
sony大概是想這樣吧

雖然其實最重要的是把開發中的game打個發售日先
起碼令本來就在等那些game出的人安心下來(甚至可能有些會再被其他game釣到而更早出機,就"反正之後都會出機,現在有game ok想玩就不如出先"的想法

利申:包括自己在內一班fd已經在miku出時入了機,就等有好game玩
我在等神次元vita版啊
等到動畫熱播先有Vita版
間廠甜DLC都未夠喉

舊 02-18-13, 09:05 PM   #3031
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
佢個FEEL勁似會出新型號...........睇定D先,反正想玩既GAME都未出

舊 02-18-13, 09:11 PM   #3032
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 零式 查看文章
佢個FEEL勁似會出新型號...........睇定D先,反正想玩既GAME都未出
出新型號都冇用啦,都冇GAME…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:02 PM   #3033
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: teealpha 查看文章
出新型號都冇用啦,都冇GAME…
最多GAME 的3月黎緊喇, 呢次雪崩之後, 又要唔知等幾時了....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:26 PM   #3034
MO

註冊日期: Aug 2005

咁樣定價.
似係想停產3G版...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:37 PM   #3035
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
3G版同 非3G版一樣價, 咁過癮都得嘅?
咁非3G版仲駛有人買?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:40 PM   #3036
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
3G版同 非3G版一樣價, 咁過癮都得嘅?
咁非3G版仲駛有人買?
好明顥係清埋批3G版, 賣哂就算.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:19 AM   #3037
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
會唔會係掉番轉, WIFI版停產, 現貨用零售畀DISCOUNT短期內清埋佢, 將來只賣3G?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:26 AM   #3038
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
唔係清晒3G 版, 出4G MODEL 咩= =?
舊 02-19-13, 12:31 AM   #3039
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
唔係清晒3G 版, 出4G MODEL 咩= =?
總之冇乜理由走回頭路得WIFI版...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:33 AM   #3040
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
如果想清wifi版, 應該係wifi版減得多d先係

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:52 AM   #3041
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
當有4g機係度 3g機真係有咩用?
wifi機就點都有用
又或者 2隻都清 以後淨賣4g (我又覺得佢唔夠膽?)
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:58 AM   #3042
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
當有4g機係度 3g機真係有咩用?
wifi機就點都有用
又或者 2隻都清 以後淨賣4g (我又覺得佢唔夠膽?)
其實只賣4G 都好.
只要無話要跟d特定Plan,完全無衝突

玩耐左,我個人覺得 3G 版係好過 Wifi 版
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:09 AM   #3043
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
其實只賣4G 都好.
只要無話要跟d特定Plan,完全無衝突

玩耐左,我個人覺得 3G 版係好過 Wifi 版
即係好老實講....
28號出個個銀色同睏版...已經夠好笑...
人地PSO2 .....主張3G 玩.....妳跟部WIFI 機.....真係笑了...
舊 02-19-13, 01:57 AM   #3044
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
咁係咪,WIFI同WIFI+3G同價後,WIFI版唔會有比WIFI+3G更多額外野???(例如WIFI版送多隻GAME之類)
咁一減價,正常有貨肯定買3G版唔好笨蕉????

舊 02-19-13, 09:32 AM   #3045
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
即係好老實講....
28號出個個銀色同睏版...已經夠好笑...
人地PSO2 .....主張3G 玩.....妳跟部WIFI 機.....真係笑了...
我99%肯定用唔到3G玩PSO2 ...
由手機版發出
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:00 AM   #3046
nobledamon
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
有個問題
自己用緊jp ac
玩緊中文版重力少女

如果我dl日版dlc玩到嗎
如果唔得點先玩到dlc
Thx

玩左一年終於有心打爆啦
nobledamon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:19 AM   #3047
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: nobledamon 查看文章
有個問題
自己用緊jp ac
玩緊中文版重力少女

如果我dl日版dlc玩到嗎
如果唔得點先玩到dlc
Thx

玩左一年終於有心打爆啦
Case Closed
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:22 AM   #3048
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: Nivlek 查看文章
我99%肯定用唔到3G玩PSO2 ...
由手機版發出
用 3G 上server 打機, 一定斷線斷到掉機..
我反而覺得 3G 先係沒用之物..

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 11:17 AM   #3049
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
根本用其他3/4G DEVICE SHARE個WIFI已經夠PSV用有餘啦

舊 02-19-13, 12:25 PM   #3050
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
3 4g真係冇乜用 dl野?過30mb佢要你wifi...咩design黎
online play...用固網wifi算吧啦 斷線/死位/收唔到
坐定定玩點解要用3 4g咁折墮先/而且其他野share wifi都可以
除非有game廠咁有型要check你係非wifi版先俾你玩(老細mode:倒米嗎?)

唯一諗到係有個fd想睇nico 但ip睇好窒...用psv睇
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 01:12 PM

手機版 | APP版