Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-25-09, 08:57 PM   #1
cyberfox
God of Gamer
凡骨

註冊日期: Nov 2002
有無辦法知佢帶咩size的介指?

聖誕禮物

送果時唔arm好無引ga ma.........雖然店話有得換size

唔通真係要羅佢d介指去check size?

但點羅得好好睇睇又自然又係一個問題

好頭癢

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-09, 09:40 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
仲有一段日子丫,
可以平時得閒拎起佢隻手觀察下(當然唔係要起勢咁望),
留意佢隻手有幾大、手指有幾粗,
再同自己o既手指比對下;
如果最後都係唔肯定,
去買戒指時,你亦可以試下同售貨員講唔清楚肯定size ,
售貨員有經驗的話應該都可以幫到你揀o岩size 。
而且有d 鋪頭o既戒指如果唔o岩size 時可以拎返去換,
咁最多預鬆少少、到時真係唔o岩先算喇,
寧願先俾左驚喜、之後唔o岩都係之後o既事丫。 =)

My BlogFacebook微博

此篇文章於 09-25-09 09:44 PM 被 Middle 編輯。
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-09, 10:46 PM   #3
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
買大左無買細左咁瘀~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-09, 11:30 PM   #4
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
扮睇掌紋

舊 09-25-09, 11:44 PM   #5
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
買開口的..................lol

舊 09-26-09, 01:55 AM   #6
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
你會拖手架嘛
用自己隻手指比較下
而且大部份中上價錢介指應該都有得換架

舊 09-26-09, 02:03 AM   #7
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
帶尺去度

(認真: 問佢D fd咪得,搭單問

舊 09-27-09, 01:00 AM   #8
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
如果佢有戴開戒指, 就好easy!!
問佢可唔可以拎佢隻戒指睇下, then 戴去自己既食/中指度,
記住隻戒指落去到邊一個關節位!

我男友都係咁睇~~

舊 09-27-09, 02:40 AM   #9
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
如果佢有戴開戒指, 就好easy!!
問佢可唔可以拎佢隻戒指睇下, then 戴去自己既食/中指度,
記住隻戒指落去到邊一個關節位!

我男友都係咁睇~~
咁幾時買介指送俾你???

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-09, 03:21 PM   #10
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 0001 查看文章
咁幾時買介指送俾你???
下之前4月買左啦

舊 09-30-09, 01:05 AM   #11
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
搵個FD同你女友講話想送戒指俾人,但唔知咩SIZE~~
應該同佢差不多,問佢載開幾多號咪得囉~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-09, 11:57 AM   #12
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
experience-sharing:

同女友搭車(say 巴士)時袋定一條紙條
不經意拖住佢隻手 (因為唔知你地有冇哩個習慣)
襯佢熟睡了........ (一定要熟睡啦)
用紙條圈一圈佢隻手指
之後小心地用手指甲拮一拮個尾位 (mark 位)
袋返條紙條.... <完成>

ex-gf 話佢當時原來佢係扮睡著
一邊"咪"埋眼一邊望住我做近乜.....
佢話好傻但好浪漫.......

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-09, 11:58 AM   #13
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Be With You 查看文章
experience-sharing:

同女友搭車(say 巴士)時袋定一條紙條
不經意拖住佢隻手 (因為唔知你地有冇哩個習慣)
襯佢熟睡了........ (一定要熟睡啦)
用紙條圈一圈佢隻手指
之後小心地用手指甲拮一拮個尾位 (mark 位)
袋返條紙條.... <完成>

ex-gf 話佢當時原來佢係扮睡著
一邊"咪"埋眼一邊望住我做近乜.....
佢話好傻但好浪漫.......
我用唔到呢招
因為我搭車睡覺時, 有手指係咁o係度郁既前科

舊 09-30-09, 12:14 PM   #14
Be With You
命運的巨輪開始轉動..

引用:
我用唔到呢招
"係咁o係度郁"?!
抽筋?

anyway, 當年我都唔知算係成功定失敗.....
因為ex一直睇住我搞lee 搞路~

舊 09-30-09, 12:55 PM   #15
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
我用唔到呢招
有手指係咁o係度郁既前科 ....
精神緊張引致肌肉抽搐???

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-09, 02:26 PM   #16
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
"係咁o係度郁"?!
抽筋?

anyway, 當年我都唔知算係成功定失敗.....
因為ex一直睇住我搞lee 搞路~
引用:
作者: 0001 查看文章
有手指係咁o係度郁既前科 ....
精神緊張引致肌肉抽搐???
初初男友同我講,我打死都唔信
仲話no video no talk

點知俾男友拍埋手指郁既片
真係睇到我呆左
精神緊張居多
不過一定唔係抽筋lor

舊 09-30-09, 02:32 PM   #17
Be With You
命運的巨輪開始轉動..

引用:
初初男友同我講,我打死都唔信
仲話no video no talk

點知俾男友拍埋手指郁既片
真係睇到我呆左
精神緊張居多
不過一定唔係抽筋lor
"抽筋" 只係講笑o者~

我自己o係車度訓都會無端端成個扎醒
醫生都話應該係精神緊張

舊 09-30-09, 02:35 PM   #18
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
"抽筋" 只係講笑o者~

我自己o係車度訓都會無端端成個扎醒
醫生都話應該係精神緊張
我本來已經有磨牙架喇
晚上zz要實牙套既

e家仲要手指郁....

下一步會係夢遊嗎~~

唔ot
其實拉埋佢去買介指都ok ar??????

舊 10-01-09, 01:56 AM   #19
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Kojiro Fuuma 查看文章
買大左無買細左咁瘀~
買細左當項鍊lor

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 02:22 AM   #20
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我以前送俾女友果陣
乜都唔使問
拖下手、摸下手指就知大約size
有次買手錶俾佢都令佢嚇一跳
fit到冇可挑剔
所以果陣都俾到好多驚喜佢
雖然已經散左....

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 06:35 AM   #21
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
引用:
我本來已經有磨牙架喇
晚上zz要實牙套既

e家仲要手指郁....

下一步會係夢遊嗎~~

唔ot
其實拉埋佢去買介指都ok ar??????
如果係個男仔肯買
個女仔同男朋友去買我覺得無問題

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我以前送俾女友果陣
乜都唔使問
拖下手、摸下手指就知大約size
有次買手錶俾佢都令佢嚇一跳
fit到冇可挑剔
所以果陣都俾到好多驚喜佢
雖然已經散左....
引用:
作者: GEESE 查看文章
搵個FD同你女友講話想送戒指俾人,但唔知咩SIZE~~
應該同佢差不多,問佢載開幾多號咪得囉~~
兩位高手

舊 10-02-09, 03:03 PM   #22
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: KAGA08 查看文章
如果係個男仔肯買
個女仔同男朋友去買我覺得無問題

兩位高手
更正:我唔係高手

如果係高既就唔會咁dry

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版