Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-11-09, 09:39 AM   #26
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
介紹黎識丫
到時R小姐真係唔會放過你了。

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 09:40 AM   #27
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
你妹係咪索過你女友?
引用:
作者: 金鳳凰 查看文章
個妹都OK架, 特別係性格! 她主要係在外國7年, 返來1年多, 所以性格好熱情~!

你只答左半條問題 b

舊 09-11-09, 09:54 AM   #28
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
左右一齊撓咪得囉XDDD

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 10:07 AM   #29
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
如果係鬼妹仔性格咁又唔係好奇既
連個妹都嬲又好似小器左少少喎

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 12:29 PM   #30
金鳳凰
Junior Member
FOREVER

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: loser 查看文章
你只答左半條問題 b
我認為沒有關係!!!

舊 09-11-09, 04:19 PM   #31
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
三個結果
1.實妹end
2.後宮end
3.DEAD END

舊 09-11-09, 05:22 PM   #32
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我認為沒有關係!!!
要知道你覺得無關係唔等如你女友覺得無野

舊 09-11-09, 05:37 PM   #33
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
um...其實個妹是不是妒忌哥哥...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 05:55 PM   #34
碧克

註冊日期: Aug 2003
其實...
咁樣有乜問題?a
拖住親妹都會呷醋,個醋酲未免薄過頭掛.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 01:53 AM   #35
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
um...其實個妹是不是妒忌哥哥...
你這個觀點很神奇, 我未曾想過!
從她言語間, 也不排除有此可能!

舊 09-12-09, 02:12 AM   #36
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
你這個觀點很神奇, 我未曾想過!
從她言語間, 也不排除有此可能!
係會的
我有個男友, 同我拍拖的第一個情人節時送左隻大公仔俾我(我係佢初戀)
據聞佢個妹知道後喊左, 覺得哥哥而家淨係錫女朋友唔錫佢

然後又試過我送俾男友既定情信物錶佢偷偷拎黎戴
激到我死死下 (當然而家諗番其實都無咩好嬲)

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 11:55 AM   #37
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 碧克 查看文章
其實...
咁樣有乜問題?a
拖住親妹都會呷醋,個醋酲未免薄過頭掛.
可能佢女友想得太多點知佢地係咪有d禁(ry

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 12:02 PM   #38
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
可能佢女友想得太多點知佢地係咪有d禁(ry
話契妹義妹就唔多應該,表妹都勉強,親妹都有問題?
唔單止個老公可能要對一世,老公家人都會做一世親人.
連個妹都接納唔到第時點做人世呀.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 03:00 PM   #39
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
係會的
我有個男友, 同我拍拖的第一個情人節時送左隻大公仔俾我(我係佢初戀)
據聞佢個妹知道後喊左, 覺得哥哥而家淨係錫女朋友唔錫佢

然後又試過我送俾男友既定情信物錶佢偷偷拎黎戴
激到我死死下 (當然而家諗番其實都無咩好嬲)
女人果然好難明
睇怕將來各男仕唔止要小心婆媳關係...
有個關係好既妹既要小心多重

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 10:40 PM   #40
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
唔係話接唔接納到的, 如果佢地兄妹出街米q飽佢law

但如果自己有份出街, 個妹q住阿哥行我自己一個人行咩 好怪家嘛
兩邊一齊q, 又阻住條路咁..........周身唔自在咁law

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-09, 02:51 AM   #41
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
唔係話接唔接納到的, 如果佢地兄妹出街米q飽佢law

但如果自己有份出街, 個妹q住阿哥行我自己一個人行咩 好怪家嘛
兩邊一齊q, 又阻住條路咁..........周身唔自在咁law
只出現過一次3人行~

佢兩人好少會見到面! 因妹不是一齊住, 反而妹的工作地點近我公司, 所以好多時會約返公, 同放工!

舊 09-13-09, 02:20 PM   #42
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
阿妹不嬲都係會撓/拖你隻手行街?
由細到大都會? 到家陣二十幾歲, 從不間斷?
還是你有呢個女友, 之後先明顯地做左出黎?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-09, 06:49 PM   #43
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: irismong 查看文章
阿妹不嬲都係會撓/拖你隻手行街?
由細到大都會? 到家陣二十幾歲, 從不間斷?
還是你有呢個女友, 之後先明顯地做左出黎?
正如之前所說, 她留學7年來, 是呢年多才完成回香港!
之後大家就好似多年不見的朋友, 十分珍惜大家地再聯絡!
不過, 的確離開香港之前, 完全沒有呢種親密情況的!

舊 09-13-09, 08:16 PM   #44
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
下..^^ 我成日同我哥手撓手出街喔=]咁咪死得XD
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-09, 09:43 PM   #45
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
正如之前所說, 她留學7年來, 是呢年多才完成回香港!
之後大家就好似多年不見的朋友, 十分珍惜大家地再聯絡!
不過, 的確離開香港之前, 完全沒有呢種親密情況的!
哦, 咁太耐冇見開心得滯遮~
你女友應該唔會真係好介意的

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-09, 12:51 AM   #46
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
哦, 咁太耐冇見開心得滯遮~
你女友應該唔會真係好介意的
唔介意就沒有呢個TOPIC啦!

我相信要佢搵到個男友先可以解決!

舊 09-16-09, 11:28 PM   #47
墨魚燒賣
Game Master

註冊日期: Dec 2002
吓? 親兄妹撓手出街有咩咁出奇呀? 有咩問題啫? 我羨慕你地可以感情咁好就真喎.

唔好理人地講咩, 唔通因為人地幾句野就即刻要同你個妹"保持距離"咩?? 香港幾時變得咁保守架, 兩兄妹撓吓手出街都唔得?

至於你女友, 連你個親妹都竟然可以呷醋, 我覺得就過份佐d啦. 唔通遲d你同d女性朋友講多兩句佢又唔鍾意, 到時你同d女性朋友絕交啦喎?

我覺得你無做錯, 係你女友自己有問題囉~ 我撐你架~

日文唔流利但又0係日本銀座做緊會計既人
墨魚燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 12:29 AM   #48
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: 墨魚燒賣 查看文章
吓? 親兄妹撓手出街有咩咁出奇呀? 有咩問題啫? 我羨慕你地可以感情咁好就真喎.

唔好理人地講咩, 唔通因為人地幾句野就即刻要同你個妹"保持距離"咩?? 香港幾時變得咁保守架, 兩兄妹撓吓手出街都唔得?

至於你女友, 連你個親妹都竟然可以呷醋, 我覺得就過份佐d啦. 唔通遲d你同d女性朋友講多兩句佢又唔鍾意, 到時你同d女性朋友絕交啦喎?

我覺得你無做錯, 係你女友自己有問題囉~ 我撐你架~
反而有一次在公司附近比同事誤會, 以為我一腳兩船!
因為不多同事知我有個妹, 就算知都唔會以為撓手那位就是妹...
總之現在MEET妹時, 就有偷野FEEL!

舊 09-17-09, 11:48 AM   #49
墨魚燒賣
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
反而有一次在公司附近比同事誤會, 以為我一腳兩船!
因為不多同事知我有個妹, 就算知都唔會以為撓手那位就是妹...
總之現在MEET妹時, 就有偷野FEEL!
我就覺得, 清者自清, 行得正企得正的話, 駛咩理人咁多.

不過你話有偷野feel... 除非你自己都有歪念既啫, 否則兩兄妹行街撓吓手我唔覺有咩問題喎...

但我就覺得, 親情應該係愛情同友情上面, 如果因為怕女友唔鍾意或者怕朋友同事閒言閒語而影響你, 令到你地兩兄妹感情轉差/轉淡, 咁我覺得就好唔值啦...

日文唔流利但又0係日本銀座做緊會計既人
墨魚燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 03:29 PM   #50
金鳳凰
FOREVER

引用:
作者: 墨魚燒賣 查看文章
我就覺得, 清者自清, 行得正企得正的話, 駛咩理人咁多.

不過你話有偷野feel... 除非你自己都有歪念既啫, 否則兩兄妹行街撓吓手我唔覺有咩問題喎...

但我就覺得, 親情應該係愛情同友情上面, 如果因為怕女友唔鍾意或者怕朋友同事閒言閒語而影響你, 令到你地兩兄妹感情轉差/轉淡, 咁我覺得就好唔值啦...
身不由己, 人人都會成熟地想就好了!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:36 PM

手機版 | APP版