Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-16, 12:14 AM   #126
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『オーバーウォッチ』 短編アニメーション"RECALL"
http://www.youtube.com/watch?v=qjVx1v7JgPM

『オーバーウォッチ』 短編アニメーション"HERO"
http://www.youtube.com/watch?v=5YcHO7Snam0

『オーバーウォッチ』 短編アニメーション"DRAGONS"
http://www.youtube.com/watch?v=tyGZnS5qqAU
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 12:39 PM   #127
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
尋日maintain完係咪改左matching方式?高低lv混埋一齊...lv1都有, 之前都差距都無咁大. 然後就一堆鬥陣3寶搞爛個場. 新手唔係問題,人人都試過,但比番佢地喺新手場自己升經驗啦....咁搞法好無癮..

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 12:45 PM   #128
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
尋日maintain完係咪改左matching方式?高低lv混埋一齊...lv1都有, 之前都差距都無咁大. 然後就一堆鬥陣3寶搞爛個場. 新手唔係問題,人人都試過,但比番佢地喺新手場自己升經驗啦....咁搞法好無癮..
<--pc版
紅字呢2日我都覺

舊 06-17-16, 08:46 AM   #129
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
又搞死一隻game

舊 06-17-16, 11:32 AM   #130
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
發覺已經完全唔可以單排, 係99%敗
遊戲初期一路打單排勝率都有55%,依幾日如果單排, 1%都無

雖然之前都係會單排遇多排,一睇對方有溝通,有陣形就知輸硬。但起碼唔會比D新手隊友我,只要對面唔係有隊形有溝通六排,都仲有機會
但依家配對成日都只會比D低lv隊友我. 唔係話高lv一定勁過低LV, 因為依隻升LV唔難, 亦join過一D團3x 4xLv無溝通下打得差. 然後慢慢有溝通有戰術先開始有進步

但對面成日平均Lv都高一截, 我依邊得幾Lv-4xLv, 經驗都差好遠.....仲有成日夾雜好多超新手:矮人唔識升炮塔, D.Va老遠同炮塔鬥射. 保壘常時機動mode

好彩依兩星期都add左唔少人,同佢地討論下戰術成個team都有進步.
即係以後一定要有friend online先玩得

真係唔知配對問題,定玩耐左越嚟越多人team起去多排。

相薄

此篇文章於 06-17-16 02:08 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-17-16, 11:50 AM   #131
SamTse

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
PS4版search game好耐
昨天10:00pm - 11:30pm
要找成8分鐘先開到game
打1場唔夠人又要再等8分鐘
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 01:14 PM   #132
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
師兄,可唔可以add埋我team play ar?
Psn id: carloshks
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 07:29 PM   #133
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
低lv場玩Zarya真係一整個爽
好多人唔識打呢隻野

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 07:21 PM   #134
大覺屋師真
The One

真人版 Orz

相薄
舊 06-21-16, 12:33 AM   #135
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586

強國版

舊 06-21-16, 11:49 AM   #136
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
發覺已經完全唔可以單排, 係99%敗
遊戲初期一路打單排勝率都有55%,依幾日如果單排, 1%都無

雖然之前都係會單排遇多排,一睇對方有溝通,有陣形就知輸硬。但起碼唔會比D新手隊友我,只要對面唔係有隊形有溝通六排,都仲有機會
但依家配對成日都只會比D低lv隊友我. 唔係話高lv一定勁過低LV, 因為依隻升LV唔難, 亦join過一D團3x 4xLv無溝通下打得差. 然後慢慢有溝通有戰術先開始有進步

但對面成日平均Lv都高一截, 我依邊得幾Lv-4xLv, 經驗都差好遠.....仲有成日夾雜好多超新手:矮人唔識升炮塔, D.Va老遠同炮塔鬥射. 保壘常時機動mode

好彩依兩星期都add左唔少人,同佢地討論下戰術成個team都有進步.
即係以後一定要有friend online先玩得

真係唔知配對問題,定玩耐左越嚟越多人team起去多排。
咁講
先假設對面都是野團
咁其實抽中新手定高手都是一半半機會(你升得太高咁相對比你低lv的會比較多)
(即係假設你百幾LV,早上冇咩人打時咁當然即遇上幾十LV的人)
而因為是對戰GAME
你輸代表人地嬴
咁點解如果雙方都是野團的話你換極隊都是90%輸先?

何況其實matching打完mirror match之後是有機會隊員互換的
除非散房,否則沒可能一直12個打下去都是你輸,除非原因出在....

利申:
1.其實我有3日冇打過
2.前晚借過一個近30LV的acc比個新手fd試過打AI
3.我20lv之前都是打醬油,k/d率最多1,但學識用D.VA之後升到3~4左右

舊 06-21-16, 12:17 PM   #137
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
有無pc版師兄一齊玩 我而家lv3x
有人一齊玩再留battletag(亞服

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 01:44 PM   #138
カガミ

引用:
矮人唔識升炮塔
剛才開GAME了發覺問題所在

入去進軍時frame rate只有1x (平時是4x~5x的)
戰鬥時可以趺到落5~8 (平時是最低都15~20)
lag到開槍都唔覺開左

然後用矮人發覺轉武器沒反應
應該說是轉極都是槍/鎚這樣
mouse滾幾多下或者按1,2都是一樣
所以不是唔識升是升不到...

上星期都沒這問題....

就算把所有特效關掉甚至rendering rate都減到75%都是一入場就lag
而且會lag到按一下w就會一直向前行2秒
入練習場的話戰鬥都是20~30沒問題
但連線就一入場(臨時插入)在重生場四下無人都可以lag,frame rate都只有10
是怎樣了....

此篇文章於 06-21-16 02:22 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 02:39 PM   #139
大覺屋師真
The One

引用:
作者: knight-philip 查看文章
咁講
先假設對面都是野團
咁其實抽中新手定高手都是一半半機會(你升得太高咁相對比你低lv的會比較多)
(即係假設你百幾LV,早上冇咩人打時咁當然即遇上幾十LV的人)
而因為是對戰GAME
你輸代表人地嬴
咁點解如果雙方都是野團的話你換極隊都是90%輸先?

何況其實matching打完mirror match之後是有機會隊員互換的
除非散房,否則沒可能一直12個打下去都是你輸,除非原因出在....

利申:
1.其實我有3日冇打過
2.前晚借過一個近30LV的acc比個新手fd試過打AI
3.我20lv之前都是打醬油,k/d率最多1,但學識用D.VA之後升到3~4左右
我都明咁樣講一定有人質疑係隊友雷你定你雷人
只可以講,邏輯係一件事,實際經驗又可以另一回事.可以話果兩日我真係唔好彩單排遇多排, 又一堆低lv. 外加我依邊低lv都係真新手(依隻明顯有非fps玩定跟風過來)。
其實打到依家,果隊有冇隊型,角色有冇發揮其功效,都唔難睇得出。當然自己果場發揮得好定差,自己心中有數。我自己都唔係話勁果D人,只求自己隊友有做正常野,唔好一個衝入去一打五。但野團當然好難要求,不過lv越高依個意識會漸漸提高,所以我唔會怪D人低LV唔識打,只怪個配對真係成日配埋D lv埋嚟, 我亦無可能要求低Lv係老手。所以依家都係多排為主。

overwatch依種形式到好睇重團隊合作同觀念,唔同職嘅定位/作戰範圍依D一搞錯真係打少個甚至係變成對面嘅第7人(比唔少小美搞過,我自己開頭用小美都可能雷過唔少人)
所以有一兩個出事就好明顯無得救。各種奇怪隊友+中離無人補位入+據點發呆唔郁見唔少。可能我真係黑仔。
另外會下一場換隊友果度,我有一半輸得太慘已經唔想再搏,有一半機會係D人走咁幾個又要再搵過場。

當然,本身係唔應該對單排quick game存有幻想,只係如果配對好少少會好D

其實前日再試下單排, 有好少少. 配對低LV嘅人少左. 勝率一半半咁. 我100lv起碼三場有兩場配堆5xLv起跳嘅人. 但始終都要開團揀人前決定走定打(依個時候走場唔算中離).見依邊低lv多過對面必走; 有時有D團秒選某幾個職, 但重覆左死不肯換都9成輸硬.(實戰練角我控制唔到佢, 不過我唔會同佢玩咁解.我個人都會實戰練角,但都會睇情況,同人撞角/情況不合/死幾次發現根本幫唔到手就會轉。)

相薄

此篇文章於 06-21-16 04:05 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-21-16, 03:11 PM   #140
大覺屋師真
The One

引用:
剛才開GAME了發覺問題所在

入去進軍時frame rate只有1x (平時是4x~5x的)
戰鬥時可以趺到落5~8 (平時是最低都15~20)
lag到開槍都唔覺開左

然後用矮人發覺轉武器沒反應
應該說是轉極都是槍/鎚這樣
mouse滾幾多下或者按1,2都是一樣
所以不是唔識升是升不到...

上星期都沒這問題....

就算把所有特效關掉甚至rendering rate都減到75%都是一入場就lag
而且會lag到按一下w就會一直向前行2秒
入練習場的話戰鬥都是20~30沒問題
但連線就一入場(臨時插入)在重生場四下無人都可以lag,frame rate都只有10
是怎樣了....
有次有個矮人真係唔識定唔記得升. 我專登轉矮人喺佢面前升比佢睇, 佢就識升喇

巴哈都有人講近期pc update完後有問題,你上網搵下有冇解決方法

X1版近期都試過兩次跌fps,但就好少發生

相薄

此篇文章於 06-21-16 03:18 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-21-16, 04:31 PM   #141
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
單排睇運氣啦,有時輸都唔緊要
係遇到奇怪隊友輸好冇癮

有次我用萊茵哈特一個推車推左1/3版 冇敵人來阻止我...成班係第2度廝殺緊
最後因為推到終點附近佢地SPAWN番先見到我

(我LV好低,可能我都係奇怪隊友~)

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 05:08 PM   #142
大覺屋師真
The One

引用:
作者: ZOMA 查看文章
單排睇運氣啦,有時輸都唔緊要
係遇到奇怪隊友輸好冇癮

有次我用萊茵哈特一個推車推左1/3版 冇敵人來阻止我...成班係第2度廝殺緊
最後因為推到終點附近佢地SPAWN番先見到我

(我LV好低,可能我都係奇怪隊友~)
有時大家力戰而敗都打得好開心. 最少見到大家有努力過.

隻萊因識推車已經吾奇怪. 再講, 肯用坦補位已經好好.
有時候無坦補但得我一個肯補位,都吾知做得邊樣orz

相薄
舊 06-21-16, 05:23 PM   #143
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
我都明咁樣講一定有人質疑係隊友雷你定你雷人
只可以講,邏輯係一件事,實際經驗又可以另一回事.可以話果兩日我真係唔好彩單排遇多排, 又一堆低lv. 外加我依邊低lv都係真新手(依隻明顯有非fps玩定跟風過來)。
其實打到依家,果隊有冇隊型,角色有冇發揮其功效,都唔難睇得出。當然自己果場發揮得好定差,自己心中有數。我自己都唔係話勁果D人,只求自己隊友有做正常野,唔好一個衝入去一打五。但野團當然好難要求,不過lv越高依個意識會漸漸提高,所以我唔會怪D人低LV唔識打,只怪個配對真係成日配埋D lv埋嚟, 我亦無可能要求低Lv係老手。所以依家都係多排為主。

overwatch依種形式到好睇重團隊合作同觀念,唔同職嘅定位/作戰範圍依D一搞錯真係打少個甚至係變成對面嘅第7人(比唔少小美搞過,我自己開頭用小美都可能雷過唔少人)
所以有一兩個出事就好明顯無得救。各種奇怪隊友+中離無人補位入+據點發呆唔郁見唔少。可能我真係黑仔。
另外會下一場換隊友果度,我有一半輸得太慘已經唔想再搏,有一半機會係D人走咁幾個又要再搵過場。

當然,本身係唔應該對單排quick game存有幻想,只係如果配對好少少會好D

其實前日再試下單排, 有好少少. 配對低LV嘅人少左. 勝率一半半咁. 我100lv起碼三場有兩場配堆5xLv起跳嘅人. 但始終都要開團揀人前決定走定打(依個時候走場唔算中離).見依邊低lv多過對面必走; 有時有D團秒選某幾個職, 但重覆左死不肯換都9成輸硬.(實戰練角我控制唔到佢, 不過我唔會同佢玩咁解.我個人都會實戰練角,但都會睇情況,同人撞角/情況不合/死幾次發現根本幫唔到手就會轉。)
見到成隊無人肯pick坦 或者要推車/搶地但兩隻sniper(半藏+狙之類)就已經笑而不語啦
由手機版發出

此篇文章於 06-21-16 05:26 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 06-21-16, 05:30 PM   #144
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
見到成隊無人肯pick坦 或者兩隻sniper(半藏+狙之類)就已經笑而不語啦
由手機版發出
有時搜勁耐先有場, 但又爛場. 我都玩埋一份算. 然後D高lv知咩事又一齊玩
試過5和尚被壓到家門都出唔到但反而咁樣會開心D

相薄
舊 06-21-16, 05:40 PM   #145
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
試過對面發脾氣6法拉XD

如果冇坦補...通常我會揀76
果d情況通常都係打遊擊多啦

開場用半藏or狙都算..
係無論咩情況都係堅持用半藏or狙最可怕..

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 05:40 PM   #146
カガミ

引用:
有時搜勁耐先有場, 但又爛場. 我都玩埋一份算. 然後D高lv知咩事又一齊玩
試過5和尚被壓到家門都出唔到但反而咁樣會開心D
明明5方丈先勁
之前random角色試過剛好5方丈1矮人打防守
可以打到完場只死左1,2個

講起半藏
其實佢支反射箭係唔係完全靠運?
我用的話就算射腳邊都唔中
見人用就可以靠反射爆我頭一下死....

此篇文章於 06-21-16 05:42 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 05:41 PM   #147
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

點解會出現兩隻sniper
咪就係因為佢地兩個都好堅持要用:o)
由手機版發出
舊 06-21-16, 05:59 PM   #148
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
明明5方丈先勁

講起半藏
應該係第一次反彈就用入射角同角度扇形反彈出 跟住之後彈就唔知點計
最起碼向地下射第一彈一定會係扇形向上彈起
可以自己開訓練試
片2分28秒左右都有

射腳底扇形彈起五箭 食到人3箭基本上即秒(每粒75

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 06:00 PM   #149
大覺屋師真
The One

引用:
明明5方丈先勁

講起半藏
但我地係推車

如非房間內,D人通常射腳底, 然後就會腳底開花而死. 特別對大隻嘅敵人有效
如果反射爆到你頭都係運氣咋?

引用:

76萬能型我都多用. 有時隊友有萊因,但無一隻可以躲在盾後嘅攻擊手+無輔助,我會充當半個補血,一CD完就放個補血棒比佢.

試過搶點,一隻狙,見佢狙極都唔到,只有被殺。最後佢終於肯幫手搶點。但無轉人,係衝上前用機槍....你係都轉隻76啦....

相薄
舊 06-21-16, 06:03 PM   #150
カガミ

我是同一場被人三次房間內反射死....D.VA肉身
睇kill cam都是沒瞄準我只靠反射

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Space Hulk: Deathwing ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 11-18-16 09:24 PM
[多機種] [PS4, Xboxone, PC] Just Cause 3 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 38 12-12-15 02:17 PM
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Never Alone | 庫克灣部落委員會 | 已出 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 8 11-25-14 10:12 AM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Hellraid overhauled ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 06-16-14 10:58 PM

現在的時間是 05:01 PM

手機版 | APP版