Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-18-15, 12:28 PM   #351
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: J+1 查看文章
歲月流汁仲有咩播?????????????

http://www.post852.com/%e3%80%901215...5%b8%e5%8a%87/
由手機版發出
有,播緊大地恩情,我屋企人有追

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 12:33 PM   #352
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 尼路 查看文章
這是繼信用卡、借錢去旅行買野之後又一財仔搵錢新路向?遲下係咪會有廣告的?新年無糧出?xx財務幫到你,無需證明,即時批刻,幫你渡過難關。
無糧出比員工?xx財務幫到你,無需證明有冇錢出糧,即時批刻,幫你渡過唔想出錢又唔想久糧的難關。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 01:13 PM   #353
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: T.K. 查看文章
有,播緊大地恩情,我屋企人有追
買左仲比atv播?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 01:56 PM   #354
david
The One

都話佐今期興借糧啦,睇O下幾時有其也大中小企跟風...反正,都仲未俾人告,就算真係告,都九成九告唔入O架啦,案例一開之後...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 01:59 PM   #355
david
The One

引用:
作者: Sar8 查看文章
你係亞視員工就比你講粗口啦
佢O地只會繼續貼錢返工O架借,點會講粗口呀...

---
舊 02-18-15, 02:09 PM   #356
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
M屬你識
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 02:30 PM   #357
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
突然覺得有d女仔為左條仔肯下海...呢件事幾有根據

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 08:49 PM   #358
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: J+1 查看文章
買左仲比atv播?
由手機版發出
賣完俾亞視播埋,都唔會有損失掛
又唔係有商業價值

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 02-19-15, 10:41 AM   #359
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/...00174_001.html
亞視籲投資者勿受騙

亞洲電視股權轉讓疑團不絕!曾傳為亞視新買家的ECrent昨突然以亞視「大股東」身份向通訊事務管理局發信,自稱本月初已和亞視主要投資者兼債主王征及大股東黃炳均簽訂協議,ECrent已成為亞視逾五成股權實益的受益人。ECrent同時在信中提出多條莫名其妙的問題,例如代亞視繳付拖欠的牌照費後,亞視是否可獲續牌。亞視與法庭委任的亞視經理人黎嘉恩均否認有關交易,亞視更特別提醒投資者「切勿上當受騙」。通訊局則指,至今未有收到亞視股權變動的申請。

點睇亞視自己都已經係一個騙局....

舊 02-19-15, 10:45 AM   #360
地獄黑仔王

引用:
作者: david 查看文章
佢O地只會繼續貼錢返工O架借,點會講粗口呀...
其實o的員工真係咁等錢洗定覺得借o左唔洗還, 借錢當出糧玩到咁耐都仲有人借...

舊 02-19-15, 10:48 AM   #361
地獄黑仔王

引用:
又唔係有商業價值
可能都係拎個彩姐, 之前串人出手低今日未又係要賣

舊 02-19-15, 11:08 AM   #362
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
又唔係有商業價值
恩怨呢家野用唔到錢計的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 01:35 PM   #363
david
The One

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50218/19046802

係就快O的啦,反正都係破欠保底,亦都即係納稅人包底...

相反,呢堆人就真係無情無義啦,做咩唔去搵財仔借糧喎,仲要攞O的細路出O黎做肉盾,居心叵測...

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50218/19046962

---

此篇文章於 02-19-15 01:49 PM 被 david 編輯。
舊 02-19-15, 04:12 PM   #364
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50218/19046802

相反,呢堆人就真係無情無義啦,做咩唔去搵財仔借糧喎,仲要攞O的細路出O黎做肉盾,居心叵測...

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50218/19046962
明顯受外國勢力操縱啦

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 04:47 PM   #365
T.K.
很黃很暴力

引用:

六合彩、賽馬,關你亞視咩事?
香港足球磅左水俾你播賽事既錢都係凍過水

王征出廿億,收返一、兩億的話
我都一拍兩散好過

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-15-15, 12:40 PM   #366
david
The One

---
舊 03-18-15, 05:41 AM   #367
david
The One

ATV交牌費死線今屆滿

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50318/19080853

快O的執啦...

---
舊 03-23-15, 10:15 PM   #368
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
thisa_v

http://thisatv.com/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 06:12 PM   #369
Hunter

註冊日期: Jan 2002
http://orientaldaily.on.cc/cnt/enter...00282_030.html

無綫擲1700萬幫亞視續命

正面臨財困危機的亞視,早前竟在死線五分鐘前成功續牌,原來亞視之所以成功化解「劫數」,是無綫以一千七百萬元買下亞視王牌劇集,更擁有其海外獨家版權。而無綫將成立粵語片台,頭炮將播出在亞視買下的粵語長片,至於其他劇集則仍在計劃中。

現時尚未解決財困問題的亞視,早前已獲得無綫、有線及now伸出援手度過難關,而無綫更以逾百萬元向亞視購買多套粵語長片。而亞視早前仍然未解決續牌費用約一千七百萬元,但竟在第二期的續牌付款「死線」前五分鐘,成功付清!據知,幕後助亞視「過關」其實就是無綫與霍士娛樂!原來無綫前後兩次出手買下亞視的王牌劇集,先以一千萬元買下亞視二千小時的武打劇集,即近八十套電視劇,當中包括憑電影《激戰》封為「張七帝」的張家輝及「宇宙最強」甄子丹的舊作,如《洪熙官》及《精武門》等。
擁海外播映權

及後無綫與霍士娛樂以七百多萬元買下亞視非古裝劇集,如《我和殭屍有個約會》、《再見艷陽天》及《縱橫四海》等。而無綫與霍士娛樂擁有香港播映權及海外獨家播映權,但無綫不會在港播放。至於亞視仍擁有香港區播映版權,換言之亞視仍然可在「歲月留聲台」播出王牌劇集。

昨日無綫節目總監杜之克在電話向本報承認此事,他說:「我哋係買咗兩批動作劇同非動作劇(即時裝劇及古裝劇),呢兩批劇加埋超過2500小時。(你哋多次出手幫亞視!)有價值嘅嘢我哋都會買,價錢係好合理。」問到會如何播出亞視劇集?他說:「之前我哋同亞視買落嘅粵語長片,加埋我哋無綫擁有嘅,都已經有1400套,會安排喺新開嘅粵語片台播放,至於第二批買落嘅劇集計劃緊。」

前監製嗌傷心

至於前亞視製作人楊紹雄對亞視王牌劇集賣出,表示儼如將「心血結晶」出賣一樣,曾監製劇集《再見艷陽天》的他昨日表示:「當時我哋拍呢堆劇係為咗亞視賣力、打仗,依家大家庭衰落而不斷變賣產業,真係好唔開心。(有咩建議?)搵個有心人從頭做過,我唔信亞視現存嘅人可以救到亞視!」至於曾監製《縱橫四海》的王晶,則表示覺得是件好事,因在無綫海外播放,令更多觀眾可以收看。

============================================

成功續命

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 06:26 PM   #370
david
The One

糧呢咁?繼續要去財仔借?

---
舊 03-24-15, 06:32 PM   #371
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無線不如買埋亞記吧啦……

舊 03-24-15, 06:33 PM   #372
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Hunter 查看文章
http://orientaldaily.on.cc/cnt/enter...00282_030.html

無綫擲1700萬幫亞視續命

正面臨財困危機的亞視,早前竟在死線五分鐘前成功續牌,原來亞視之所以成功化解「劫數」,是無綫以一千七百萬元買下亞視王牌劇集,更擁有其海外獨家版權。而無綫將成立粵語片台,頭炮將播出在亞視買下的粵語長片,至於其他劇集則仍在計劃中。

現時尚未解決財困問題的亞視,早前已獲得無綫、有線及now伸出援手度過難關,而無綫更以逾百萬元向亞視購買多套粵語長片。而亞視早前仍然未解決續牌費用約一千七百萬元,但竟在第二期的續牌付款「死線」前五分鐘,成功付清!據知,幕後助亞視「過關」其實就是無綫與霍士娛樂!原來無綫前後兩次出手買下亞視的王牌劇集,先以一千萬元買下亞視二千小時的武打劇集,即近八十套電視劇,當中包括憑電影《激戰》封為「張七帝」的張家輝及「宇宙最強」甄子丹的舊作,如《洪熙官》及《精武門》等。
擁海外播映權

及後無綫與霍士娛樂以七百多萬元買下亞視非古裝劇集,如《我和殭屍有個約會》、《再見艷陽天》及《縱橫四海》等。而無綫與霍士娛樂擁有香港播映權及海外獨家播映權,但無綫不會在港播放。至於亞視仍擁有香港區播映版權,換言之亞視仍然可在「歲月留聲台」播出王牌劇集。

昨日無綫節目總監杜之克在電話向本報承認此事,他說:「我哋係買咗兩批動作劇同非動作劇(即時裝劇及古裝劇),呢兩批劇加埋超過2500小時。(你哋多次出手幫亞視!)有價值嘅嘢我哋都會買,價錢係好合理。」問到會如何播出亞視劇集?他說:「之前我哋同亞視買落嘅粵語長片,加埋我哋無綫擁有嘅,都已經有1400套,會安排喺新開嘅粵語片台播放,至於第二批買落嘅劇集計劃緊。」

前監製嗌傷心

至於前亞視製作人楊紹雄對亞視王牌劇集賣出,表示儼如將「心血結晶」出賣一樣,曾監製劇集《再見艷陽天》的他昨日表示:「當時我哋拍呢堆劇係為咗亞視賣力、打仗,依家大家庭衰落而不斷變賣產業,真係好唔開心。(有咩建議?)搵個有心人從頭做過,我唔信亞視現存嘅人可以救到亞視!」至於曾監製《縱橫四海》的王晶,則表示覺得是件好事,因在無綫海外播放,令更多觀眾可以收看。

============================================

成功續命
無線令願比錢亞視繼續吊命總好過佢執
亞視只要咁樣hold死個牌繼續衰落去無線就已經好開心了
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:55 AM   #373
T.K.
很黃很暴力

http://news.now.com/home/local/player?newsId=130656

gogogo
最後五日?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-26-15, 10:57 AM   #374
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
【now新聞台】亞洲電視主要投資者王征接受內地媒體訪問時表示,亞視可能於本月底關閉。

王征接受內地財新網訪問時說,在2013年8月,通訊事務管理局裁定他干擾亞視日常營運後,家族內部決定不再支持亞視,並尋找接盤人。但最後一名白武士於上星期六,正式拒絕出資拯救亞視,他決定放棄最後的掙扎。有58年歷史的亞洲電視很可能於本月底關閉。
一路好走, 安心上路
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:58 AM   #375
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
愚人節話亞視執笠你信唔信先?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:50 PM

手機版 | APP版