Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-18, 04:58 PM   #1351
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
日版kuja 1出係神架,可以追下post我果陣為左kuja臨尾幾日刷首抽,好似係刷唔到所以棄左,到出舞女先打番

不過問題係kuja威既時間太短,應該得1兩個月,之後就出覺60同ex,1有覺60,未覺醒既就變晒垃圾,不過早期堆覺60好快都變垃圾

唔知國際版係咪跟足日版

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 04:59 PM   #1352
ShinDou

等得既就等雪糕佬,抽埋ex,都屈到好耐,日版都係呢幾個月先冇用

舊 08-31-18, 05:24 PM   #1353
半島鐵盒
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
國際版應該好快出lv 60, 到時有邊個係值得抽?

我而家用雷光,愛可同FF 10 個主角做主力, 應該好快gg
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 05:33 PM   #1354
ShinDou

開頭出既覺60同ex你會覺得好神,vaan squall果d

但出出下會變神buff人玩晒,d打手會廢到唔用得

日版呢排開始出番神打手,神buff變晒垃圾咁濟,因為d打手例如大佬ex唔開召都打到3萬幾加4萬幾,技1技2就3萬幾加19998咁爆落去,雖然兩招都得6下,但真係太屈

舊 08-31-18, 06:35 PM   #1355
半島鐵盒
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
噤都係忍下手等開lv 60 先抽
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 08:00 PM   #1356
ShinDou

見ALTEMA D人講到RINOA好神,冇限次數超大力,冇恩惠冇開召EX隕石3下都打2萬幾,即係夾埋成6 7萬喎 @@ 又射下先

仲以為出雪糕佬SKIN會順便上修,點知唔修,個POOL 既PICKUP其實得RINOA3把野係有用,其他6把都係垃圾 @@

28張飛5千石,得兩把RINOA相性,4把即賣垃圾換凸石 @@ 又要打石打飛射,遲D先搞了

此篇文章於 08-31-18 08:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-01-18, 12:43 AM   #1357
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
想講變左身無任何加成打一炮 HP+(ヴァリー ) 係打到25000出黎比你睇
唔駛出ex技已經夠威...
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-18, 08:18 AM   #1358
ShinDou

冇EX得相性/專就咁變身HP加就打到2萬5咁屈﹖

而家刷AF好正喎會跌4星,易好多合到紅

嘩第2件5星防要成20個藍COIN換喎,換4件咪80﹖凸爆幾多勁幾多先﹖如果唔係勁好多都係睇定D先換,之前亂換而家得167個太少

5千又係得RINOA相性同1粒凸石

冇專HP加得萬5度,要有專先得,完POOL都抽唔到就換了

剷下D FD先好多都棄左

RINOA EX好似超易打 @@ 是但出教官 大佬 CLOUD FD 教官 39ACT 27萬分,不過快過ALTEMA 3TURN唔知點解低分過佢,可能我冇係咁玩吹飛,而且CLOUD我得EX冇凸相性同專

雙教官打單隻真係好屈,換完入黎隻大佬都未行到就推死左佢,CLOUD仲上左次麻,佢仲有排先郁得

而家D打手好似太屈,都未用RINOA XD 因為得凸爆相性冇專冇EX 未用得住

此篇文章於 09-01-18 01:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-01-18, 02:11 PM   #1359
ShinDou

打左幾張飛黎射終於中到專 XD 唔凸住打晒D石同飛先

中多把專,凸1 XD

3RINOA 10 ACT 42萬分 XD 好似唔駛補血9出HP加就得

又刷完,得閒先打石了

此篇文章於 09-01-18 04:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-02-18, 02:58 PM   #1360
ShinDou

終於清埋LENA斷章HARD,升爆左LENA不過得相性0凸,出左RINOA同教官,FD教官,打到冇晒技咁濟,好彩過到 69ACT 20萬分 XD 用RINOA真係好危,雖然大力但郁得唔快又係咁扣自己血
舊 09-03-18, 09:45 AM   #1361
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
1次11抽中EX ... 跟住抽多兩次11 + 百張卷先見專 & 相性1突

感覺 rinoa 打d 有全體HP 個d 好危的.
最好有d 勁regen hp
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-18, 10:00 AM   #1362
ShinDou

5號出錫生,唔記得留石留飛,點追,出神人咁密,不過rinoa用落感覺冇其他勁人咁易用

舊 09-05-18, 12:17 PM   #1363
Gustavi
Crazy Gamer

錫生個EX 淨係變brv 0 冇brv 攻擊.
對住break 左既敵人咪淨係得個 "攻擊力依存brv上昇" ?!
除非哩個"brv 上昇" 可以下下升滿, 否則好似唔多勁咁wo ...
舊 09-05-18, 12:44 PM   #1364
ShinDou

開左pool喇咩?唔見既?

舊 09-05-18, 12:48 PM   #1365
ShinDou

睇左altema,而家jenova加埋速同降速,用埋教官應該會推到隻野唔知去左邊,應該勁喎,招ex就凸登俾人唔break既

舊 09-05-18, 02:08 PM   #1366
Gustavi
Crazy Gamer

睇twitter 嘛,
之前jenova buff 都係咁, 不過佢都係太太太太慢, 仲要一次加一層,
而家一次加兩層叫做早d 上滿 ...
舊 09-05-18, 02:11 PM   #1367
ShinDou

以前jenova唔係淨係加攻同最大brave咩?

舊 09-05-18, 02:35 PM   #1368
Gustavi
Crazy Gamer

之前有降速加速架, 不過都冇乜人用
----------------
5000石+5卷 , vincent 專x1
收收手睇睇d 人用先

----------------
hard mode 最後個關
完全rinoa + eco(無突專武+滿相性) + sephiroth (相性武)
巴哈 , 教官好友
55 action 33萬
---------------
試call 人地個隻EX 出黎呢

敵人全break 時候用EX .
佢彈一堆 0 0 0 0 0 0 0 唔知幾多次咁,
然後就滿左brv 喎
咁都好d

此篇文章於 09-05-18 04:25 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 09-05-18, 08:24 PM   #1369
ShinDou

6張飛垃圾,5千得1把正宗 @@ 又要打石

有EX同冇EX爭幾遠﹖EX個BUFF加幾多最大BRAVE度﹖

好似易升左覺60咁﹖錫生LV1上到60都唔駛半個鐘,出左3次仙人掌花,2倍ITEM,定係大佬太屈﹖用冰召先手係咁技2掃,動作又快,好爽

黑石又995,得番5隻垃圾未覺60,忍者,王弟,KING,暗騎,博士,連我棄左1排先打番都成日塞爆晒石拎唔到,其他1直打冇棄既應該差唔多全部角爆晒覺60啦﹖

此篇文章於 09-05-18 09:12 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-06-18, 12:59 PM   #1370
ShinDou

你用歷代文物echo都打得咁快既?定rinoa太屈?

不過我出錯人,出左教官 大佬 錫生 帶教官fd,大佬錫生臨尾玩晒d技磨左好耐,70幾act得廿幾萬分,應該真係rinoa勁,同埋我rinoa專凸1,冇ex,應該要有ex先勁,諗諗下好似射左rinoa先好d?

舊 09-06-18, 03:23 PM   #1371
ShinDou

射多1萬終於中到rinoa ex,仲要中2把,好正

不過已經執晒石咁濟,可能冇石射錫生ex了

舊 09-06-18, 03:27 PM   #1372
ShinDou

咦乜今次rinoa活動唔派相性既?我1把都冇,應該唔會賣左掛?之前又話以後全派既?不過相性冇乜用,算了

舊 09-06-18, 03:31 PM   #1373
Gustavi
Crazy Gamer

個斷章 eco 有bonus 嘛
加埋今次boss 打3隻, rinoa 下下HP 都打曬嘛

rinoa 有送相性呀
舊 09-06-18, 03:32 PM   #1374
ShinDou

我冇左把野,唔通當垃圾賣左?由佢了,反正有都唔會晒石凸 XD

舊 09-06-18, 05:21 PM   #1375
ShinDou

原來改左exp2倍既人打超火召都有2倍point喎,不過得佢有

Rinoa換血打用火召完全冇用,要等十月先有超冰召

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 01:50 PM

手機版 | APP版