Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-11-12, 04:24 PM   #251
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
作者: 小特特 查看文章
又自爆技
自己收埋鬧算啦,明天又一街新聞了
咪最多一日新聞, 明晚生果大哥大第五代出啦

有時都幾戥毓民可憐, 社民連係咁, 人力又做左人地磨心。

舊 09-11-12, 04:38 PM   #252
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
望多幾眼,似乎n年前已經表明過立場
係咁既就無乜事了,
當選左先黎就大鑊a

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 04:54 PM   #253
amn_dl811

PSN  IDamndl811
wink

有無人知邊間茶記?

舊 09-11-12, 05:04 PM   #254
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
但講到出口又變分裂了,就算唔係真都會比人唱通天

成也fb敗也fb
引用:
http://club.kdnet.net/dispbbs.asp?bo...7898379&page=7

回帖人:明日過後 2011/11/8 20:56:32

“人民力量”存在的目的不是自己當選,而是要民主黨和民協落敗。黃旭民早就知道這次行動的結果,他志不在此,而是為了試探一下幾個目標地區支持者的數量。因為他不可能搶到建制的票,飯民裏在這種情況下投人民力量的就是黃鬱民的鐵杆支持者,明年立會選舉的佈置就清晰很多。人民力量連政黨都稱不上,只是一群烏合之眾(黃狗fans + 老蕭的選民力量 + 前線殘部 + 其它無主孤魂),大家的政治理念千差萬別,根本不可能長期共處。這次打擊之後,這個組織可能會陷入內鬥進而分裂。

社民聯失敗的一部分原因是市民分不清其與人民力量的區別,所有“暴力”、“粗口”、“飯民鬼打鬼”的負面看法都落到社民聯頭上(人力也不例外)。另外就是,社民聯地區工作投入不夠,準備不足,加上支持外傭,普通選民並不受落。

公民黨領導團隊太過惜身,有政治理念而缺政治手段。最特出的是外傭案,堅持司法獨立本來無可厚非,但時值香港普通市民排外情緒高漲之際,應該慎重處理。比如說在官司進行的同時提出基本法及入境條例的修改,將焦點放在修例上,而不是扭扭捏捏的說外傭的威脅其實很小。 香港民間(特別是年輕一代)右派思潮正在興起,排外、本土利益,文化保育等議題越來越受到關注,公民黨高層看得到嗎?

民主黨就不用說了,妥協,一幫大佬吃了二十多年政治飯,早就被磨掉陵角了。沒多少期望,也不會太過失望。
其實係各泛民都係。。。公民黨都係空降各區吸票

而家一盤散沙。。。。希望大方向上能團結起黎,到議會先打生打死吧

舊 09-11-12, 05:07 PM   #255
小特特
薔薇騎士団

政黨只係工具a

講到尾最後都係靠自己

Blog

pixiv
舊 09-11-12, 05:10 PM   #256
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
自己搵機會向上爬做既得利益者算啦
班泛民唔係鬼打鬼就係得把口
有咩好怕

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 05:11 PM   #257
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: amn_dl811 查看文章
有無人知邊間茶記?

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...20911/18013464

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 05:37 PM   #258
某F
我的歌聲裡

引用:
政黨只係工具a

講到尾最後都係靠自己
我係呢方面比較樂觀。。。
係香港,做得政治呢行
大部份應該唔係呃飯食,因為大多都唔憂柴米

無理想理念,不如花呢D時間資源搵多錢好過

黃洋達有時講野太直,係事實
但一個公眾人物講話都要有一定既藝術,考慮清楚講出黎到底對自己,對成個大局影響會點

舊 09-11-12, 05:37 PM   #259
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
係咁既就無乜事了,
當選左先黎就大鑊a
你講慢必?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 05:38 PM   #260
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: YHW 查看文章
你講慢必?
黃洋達

Blog

pixiv
舊 09-11-12, 05:49 PM   #261
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

咁你講N年前又誇左啲, 人力都未有N年咁耐

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 09-11-12, 05:49 PM   #262
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
係咁既就無乜事了,
當選左先黎就大鑊a
梗係大鑊啦,而家d人只會標籤佢係反骨仔,
以後再講咩都好難令人信服。
唉,始終都係年少氣盛。
不過睇佢會唔會再選都成問題...

此篇文章於 09-11-12 09:04 PM 被 月牙火介 編輯。
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 05:49 PM   #263
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 代官 查看文章
自己搵機會向上爬做既得利益者算啦
班泛民唔係鬼打鬼就係得把口
有咩好怕
無理念理想,同條咸魚有乜分別

舊 09-11-12, 05:53 PM   #264
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: MS331 查看文章
粗口注意

好彩無比呢d人選到
有理想有理念
但非我族類,無求同存異呢種思維好難得到大眾認同

舊 09-11-12, 05:59 PM   #265
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

皇上嗰句好明顯係曲線緊啦... 唔係睇唔出掛?

舊 09-11-12, 06:01 PM   #266
sunnylau

一個人如果無法學慬何謂謙卑的話...
那他永遠也只有一個人
除了只會痛罵大班不肯幫忙
要不要檢討一下自己的選舉策略是否不足?
這種忘恩負義的說法若是真的話...

我想4年後的今天你連三萬多票也不會拿到了

就是說你....黃洋達

平生最痛恨的就是忘恩負義的人!
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:01 PM   #267
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 某F 查看文章
有理想有理念
但非我族類,無求同存異呢種思維好難得到大眾認同
我終於明點解個日~嚴志鳳會覺得佢係~"總之同佢理念有少少唔同既都係敵人啦"~

引用:
作者: sunnylau 查看文章
一個人如果無法學慬何謂謙卑的話...
那....恨的就是忘恩負義的人!
佢用幾日時間~摧毀自己幾個月建立既野~b

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:13 PM   #268
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
我終於明點解個日~嚴志鳳會覺得佢係~"總之同佢理念有少少唔同既都係敵人啦"~
哎, 不知從何說起... 有啲野唔係表面睇咁簡單, 由其你提到嗰個嚴鳳志...

皇上有時講野係太直, 甚至係失言, 但有時睇佢地網上啲野唔好睇得咁表面, 由其係網上QUOTE佢地一句半句好多都係斷章取義別有用心. 佢地班熱血公民有時溝通方法係咁架. 昨晚班娃鬼忍唔住响度開大片, 皇上嗰句既意思好明顯就係曲線啦

舊 09-11-12, 06:16 PM   #269
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
梗係大鑊啦,而家d人只會簽籤佢係反骨仔,
以後再講咩都好難令人信服。
唉,始終都係年少氣盛。
不過睇佢會唔會再選都成問題...
>不過睇佢會唔會再選都成問題..
4年後再算a

引用:
皇上嗰句好明顯係曲線緊啦... 唔係睇唔出掛?
我都覺得係曲線,但真相不明a

Blog

pixiv
舊 09-11-12, 06:23 PM   #270
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
我都覺得係曲線,但真相不明a
我去開嗰個GROUP, 睇慣佢地啲說話模式, 皇上既意思好明顯係曲線要佢地收火啦...

對家最鐘意CAP佢地一句半句大做文章, 都唔係第一次. 本身對人力有成見既人, 好容易中招...

舊 09-11-12, 06:24 PM   #271
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
温馨提示:

立法会Lee邊選完大局巳定
各位有時間的話不如多去了解中共『現時』的權力架構
比較急切的有國教>新界北>一行多簽(←這実際上是一套連招、比人入佐會唔見好多HP的)

_(:3 」 ∠)_

舊 09-11-12, 06:27 PM   #272
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
我去開嗰個GROUP, 睇慣佢地啲說話模式, 皇上既意思好明顯係曲線要佢地收火啦...

對家最鐘意CAP佢地一句半句大做文章, 都唔係第一次. 本身對人力有成見既人, 好容易中招...
最弊連班自己友都get唔到呢....
呢鋪我真係唔識撐

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:30 PM   #273
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190

佢支持毓民咪得囉, 講完

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:34 PM   #274
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
作者: Viper II 查看文章
最弊連班自己友都get唔到呢....
呢鋪我真係唔識撐
佢地有啲人係谷左好耐, 但為左選舉大局幾個月都唔出聲, 而家選完(仲要係飲恨)咪一次過爆晒出黎囉, 天皇老子都叫佢地唔停嗰隻...

熱血公民除左部份固有人力支持者外, 其實仲有好多人網苦主, 甚至本身就唔支持人力, 純粹係支持皇上既人. 呢個咁既組成結構本來就好易出事...

此篇文章於 09-11-12 06:52 PM 被 YHW 編輯。
舊 09-11-12, 06:37 PM   #275
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
女人累事,兩邊都係
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 02:06 AM

手機版 | APP版