Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-17, 11:32 AM   #201
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
A,唔駛勞氣,我都係講事實啫,
一套戲成唔成功當然唔只睇票房,我都冇話係吖,
不過票房一定重要,評價好但要蝕錢邊個仲會拍落去?
通漲嘅嘢我知香港勁,其他地方我就唔係太清楚
香港跟美元掛鈎架,咁你話呢?

引用:
另外每次有人讚Marvel嘅同時硬係要踩DC幾腳,
真係聽到煩,先忍唔住回幾句啫~
咁DC拍到成pat嘢咁辜負晒fans嘅期望抵鬧㗎。

正如一隊足球隊只管營運確保唔洗執粒降班,你試下球迷鬧唔鬧?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:40 AM   #202
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!
請睇小弟樓上分析:

見到Thanos手套已經有兩粒石:紫色(GOTG1 見到個粒),藍色(即Tesseract,可以見到Loki奉上俾Thanos)

(由於紫色嗰塊被奪走,GotG可能就係奉命追查下落,然後就輾轉遇上漂流太空嘅雷神)

同埋強行由Vision額頭再攞佢粒黃色石,之後去紐約搵Doctor Strange嗰塊綠色石

最後大家係熱帶森林大戰,好大機會第五粒粒石係喺黑豹故鄉Wakanda入面

至於第六粒紅色石(雷神2嗰粒)而家仲未知下場點樣。雷神2最後比Collector保管,但Collector嘅寶庫喺GoTG比人炸咗,所以下落仍然未能確定。

舊 11-30-17, 11:48 AM   #203
T.S
God of Gamer
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!
OT:
其實我覺得係兩部電影表現上問題,講真doomsday係用Zod條屍改造,本身Zod係MOS吸收左太陽能量之後已經同超人一樣咁強,改造完仲要加多樣可以吸收能量,根本點睇都勁過荒原狼囉,不過電影上的出場次序先令到觀眾有實力落差

---------------------

講真以現時出左場的英雄
大猩猩唔用手套都已經夠殺好多次啦,何況有幾粒石係手
哩個Thor太弱又無咩期望
唯一好奇係MCU個奇異博士如果無左粒石可以做到幾多野

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:59 AM   #204
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
條trailer有Wong出嚟露吓面都見唔到Antman.....

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 12:11 PM   #205
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
條trailer有Wong出嚟露吓面都見唔到Antman.....
不過 0:35 開始有班主角列出嗰陣就有 Ant-man, 呢 part 反而無咗蜘珠仔

舊 11-30-17, 12:51 PM   #206
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能有只係搵唔到

舊 11-30-17, 12:56 PM   #207
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?
我仲以為上佐...(年尾忙到無曬時間觀念)

咁當而家問定先,到有大大睇佐再麻煩話聲我知

講真我對一眾東東都無興趣,上次會入場睇CA3:CW都只係為佐先睹SPIDIE...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:01 PM   #208
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁你都係唔好睇

舊 11-30-17, 02:04 PM   #209
Eking

註冊日期: Feb 2006
唔想睇就唔好睇, 點解要迫自己呢?

舊 11-30-17, 02:10 PM   #210
Eking

引用:
作者: T.S 查看文章
OT:
其實我覺得係兩部電影表現上問題,講真doomsday係用Zod條屍改造,本身Zod係MOS吸收左太陽能量之後已經同超人一樣咁強,改造完仲要加多樣可以吸收能量,根本點睇都勁過荒原狼囉,不過電影上的出場次序先令到觀眾有實力落差

---------------------

講真以現時出左場的英雄
大猩猩唔用手套都已經夠殺好多次啦,何況有幾粒石係手
哩個Thor太弱又無咩期望
唯一好奇係MCU個奇異博士如果無左粒石可以做到幾多野
乜唔係DS只係用粒石去控制時間, 其餘時間係冇用?

DC 唔係BOSS 之間實力問題, 而係WW 同SM 2集實力唔平衡, 打doomsday時重可以斬手, 打荒原狼時變成55波, 荒原狼又唔識放LASER.....

舊 11-30-17, 02:11 PM   #211
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

引用:
作者: Rance 查看文章
可能有只係搵唔到
但人地明明除左識變細仲識變大架嘛

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:18 PM   #212
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
有無人覺得HULK BUSTER入面係HULK著住?
因為見D跳躍姿勢好似,TONY再著都無咩作為
會唔會TONY改裝俾HULK著?有幕見BANNER
旁有HULK BUSTER隻手

漫畫有無試過HULK 著甲?
以上亂估
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:23 PM   #213
T.S
君だけを…

引用:
乜唔係DS只係用粒石去控制時間, 其餘時間係冇用?

DC 唔係BOSS 之間實力問題, 而係WW 同SM 2集實力唔平衡, 打doomsday時重可以斬手, 打荒原狼時變成55波, 荒原狼又唔識放LASER.....
所以我先話MCU個DS可以做到d咩
DS成個設定同漫畫真係兩回事得好緊要

-----

你啱,WW的確比人感覺係弱左咁,不過超人果度我就覺得相對正常(其實係咪轉左導演搞到演繹/表現方式出左問題)
講開又講我自己覺得JL戰鬥場面無BVS咁好睇同迫力
希望DC除左style外其他野都可以有多d統一性

舊 11-30-17, 03:41 PM   #214
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Akira 明 查看文章
有無人覺得HULK BUSTER入面係HULK著住?
因為見D跳躍姿勢好似,TONY再著都無咩作為
會唔會TONY改裝俾HULK著?有幕見BANNER
旁有HULK BUSTER隻手

漫畫有無試過HULK 著甲?
以上亂估
我覺得唔係, HULK本身已經接近刀槍不入,
跳躍力強到同識飛冇咩分別, 唔需要著甲啩...

舊 11-30-17, 03:46 PM   #215
T.S
君だけを…

https://www.youtube.com/watch?v=LCcEVBWPmMg

咁快有預告分析

舊 11-30-17, 06:50 PM   #216
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
正路A3大猩猩應該可以無雙屈晒成集, 到A4先老馬

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 07:25 PM   #217
Rv250

註冊日期: Aug 2002
2018/02 Black Panther
2018/05 A3 (HK 2018/4/28)
2018/07 Ant Man 2
2018/10 Venom
2019/03 Captain Marvel
2019/05 A4
2019/07 Spiderman 2

A4要再等一年
A3未上已經覺得好漫長
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 08:07 PM   #218
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
-DEL-
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 08:09 PM   #219
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
唔知captain marvel尼十幾年去左邊呢....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 11-30-17, 08:18 PM   #220
Eking

2018/10 Venom 好似唔關MCU事, 只係SONY 話會同SPIDERMAN連動

舊 11-30-17, 10:47 PM   #221
ゆり

梁國雄議員

舊 11-30-17, 10:54 PM   #222
Game Master

Trailer一出街,頻頻破紀錄

史上最快成為最多人觀看嘅YouTube trailer

A1 trailer需要6年先達到26m人次觀看,A3 trailer只需11小時就已經有25m人次。

舊 11-30-17, 11:29 PM   #223
Kain

PSN  IDkain_jpn
官方果條4200萬
如果計埋其他人UPLOAD果D,唔識計
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:50 PM   #224
hap3afrien
Game Master

Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: 搖搖 查看文章
唔知captain marvel尼十幾年去左邊呢....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
可能俾元祖帶左返Hala?

舊 12-01-17, 12:09 AM   #225
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
呢個TRAILER我都睇左5次...

當每人都睇5次, 實夠數破紀錄LA....HAHA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 05:43 PM

手機版 | APP版