Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-17, 03:40 PM   #2851
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
但o的冷飯幾o岩口味...
個比例好睇過 Converge

舊 02-07-17, 03:49 PM   #2852
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
由開服一年來都冇諗過入呢個坑.....但呢段......識得郁嘅

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 06:12 PM   #2853
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: martinnitram 查看文章
但澳門唔係有零食物語? 無盒蛋賣?
300+ 有無市場先...
難食勿語馬交個價係香港+10至20%
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:39 PM   #2854
地獄黑仔王

引用:
作者: hiyoko 查看文章
難食勿語馬交個價係香港+10至20%
即係計返 yen 11-12 算? 500 yen 盒蛋賣 $55?
港錢都係大過馬交錢 3%, 仲諗住有日去馬交順路睇下難食會唔會有o的香港無o既散款賣...
(雖然睇地址都似做遊客生意)

此篇文章於 02-07-17 11:43 PM 被 martinnitram 編輯。
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:41 PM   #2855
地獄黑仔王

引用:
作者: KubrickS 查看文章
GM價會唔會被炒高? 想量產。
但如果無 A/B set 反而可能無散賣...

此篇文章於 02-08-17 11:04 PM 被 martinnitram 編輯。
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 10:42 AM   #2856
hiyoko
Crazy Gamer

引用:
即係計返 yen 11-12 算? 500 yen 盒蛋賣 $55?
港錢都係大過馬交錢 3%, 仲諗住有日去馬交順路睇下難食會唔會有o的香港無o既散款賣...
無準確計過,總之converge系列通常賣50左右
近年又執咗幾間,盒玩入貨又少基本上都難尋到寶,所以都唔會專程去。而且就算有都應該俾我截胡先
舊 02-08-17, 11:24 AM   #2857
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: KubrickS 查看文章
GM價會唔會被炒高? 想量產。

睇番f01, K澤應該唔識/會理D機有冇量產需求去調整配率.....有D失望
一袋多兩隻都好啦.....仲要入落ab set就真係絕望

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 12:15 PM   #2858
Efreet
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
睇番f01, K澤應該唔識/會理D機有冇量產需求去調整配率.....有D失望
另一個角度睇,調整配率後如果抽蛋隻隻都抽蛋中吉姆都幾唔開心
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 12:49 PM   #2859
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Efreet 查看文章
另一個角度睇,調整配率後如果抽蛋隻隻都抽蛋中吉姆都幾唔開心
咁其實唔ab set都已經唔錯. 反正有D人都淨係散買高達款, 咁都放到D吉姆出嚟
但其實一袋多一至兩隻量產款都唔算過份. 又未至於會多到係咁出吉姆, 市場上又可以放D吉姆出來比人量產.
當上次見到hk啲舖都識得拎隻德卡出嚟炒,就知市場都知有量產需求依樣野,只係K澤/笨大唔肯配合

雖然已經唔係好記得, 但next果時隻德卡同某D量產機好似都係有多or非ab set, 因為我果時德卡都產量到4,5隻. 自護隻坦克好似都7,8架. 但都未至於聽到哀鴻遍野

相薄

此篇文章於 02-08-17 12:52 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-08-17, 04:24 PM   #2860
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/2017/02/08/170000
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 04:32 PM   #2861
Efreet

引用:
咁其實唔ab set都已經唔錯. 反正有D人都淨係散買高達款, 咁都放到D吉姆出嚟
但其實一袋多一至兩隻量產款都唔算過份. 又未至於會多到係咁出吉姆, 市場上又可以放D吉姆出來比人量產.
當上次見到hk啲舖都識得拎隻德卡出嚟炒,就知市場都知有量產需求依樣野,只係K澤/笨大唔肯配合

雖然已經唔係好記得, 但next果時隻德卡同某D量產機好似都係有多or非ab set, 因為我果時德卡都產量到4,5隻. 自護隻坦克好似都7,8架. 但都未至於聽到哀鴻遍野
最慘都係Converge 綠渣&老虎...香港難搵到
得日本Y拍先有
舊 02-08-17, 10:57 PM   #2862
地獄黑仔王

引用:
E02 睇款 (4+1) 應該無 AB 吧? 又唔係 F01 咁等一 set 已經玩偽 AB set...

舊 02-08-17, 10:59 PM   #2863
地獄黑仔王

引用:
最慘都係Converge 綠渣&老虎...香港難搵到
得日本Y拍先有
唔係睇過 converge 本簿仔, 都唔知 0079 綠渣同老虎只係出過兩次咁少.
呢o的大路款竟然唔返炒

舊 02-08-17, 11:03 PM   #2864
地獄黑仔王

引用:

特別少點都易炒起o的, 印象中 Next 係得 G-self AB 得o黎又炒唔起 (雖然其他款都無咩人買)

舊 02-08-17, 11:05 PM   #2865
地獄黑仔王

引用:
無準確計過,總之converge系列通常賣50左右
近年又執咗幾間,盒玩入貨又少基本上都難尋到寶,所以都唔會專程去。而且就算有都應該俾我截胡先
咁都係 10 算, 計馬交錢都叫平過香港少少.

舊 02-09-17, 08:41 AM   #2866
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
特別少點都易炒起o的, 印象中 Next 係得 G-self AB 得o黎又炒唔起 (雖然其他款都無咩人買)
出G SELF係錯誤既決定,連累成個產品玩完
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 12:09 PM   #2867
Efreet

引用:
唔係睇過 converge 本簿仔, 都唔知 0079 綠渣同老虎只係出過兩次咁少.
呢o的大路款竟然唔返炒
怨念三寶: 綠渣,老虎,強人

紅渣翻出又試過,新版又試過,係唔出綠渣....thunderbolt出高達又唔出渣古
強人有強國人自己翻件先入到隻
舊 02-09-17, 01:12 PM   #2868
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
話說港魂仲未有F Ex01訂
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 05:40 PM   #2869
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
話說港魂仲未有F Ex01訂
次次都係日本臨截佢先開....搞到我次次出去舖訂

相薄
舊 02-09-17, 09:31 PM   #2870
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
算把啦……
本童子識去果兩間…一間響俾利喇街……
但係平日都唔係咁覺有好多盒…近排過年就更加擺哂d禮盒結果一隻都冇……
另一間…響大三巴…仲加唔駛諗……

更重要0既係…呢兩間0食……
一間行多一分鐘就係老玩三分鐘就到恆利……
另一間…行多一陣牌坊之下就係王國……
咁本童子為乜一定要走去佢度……

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 11:26 PM   #2871
地獄黑仔王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
算把啦……
本童子識去果兩間…一間響俾利喇街……
但係平日都唔係咁覺有好多盒…近排過年就更加擺哂d禮盒結果一隻都冇……
另一間…響大三巴…仲加唔駛諗……

更重要0既係…呢兩間0食……
一間行多一分鐘就係老玩三分鐘就到恆利……
另一間…行多一陣牌坊之下就係王國……
咁本童子為乜一定要走去佢度……
因為我呢o的港燦未去過馬交 hea 玩 (次次去都係有其他o野做甩唔到身)
但價錢會唔會又係炒價? 行過大三巴幾次都唔見有玩具舖...

又, 氹仔係唔係仲有間零食? (好似 OT 了)

舊 02-09-17, 11:31 PM   #2872
地獄黑仔王

引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
出G SELF係錯誤既決定,連累成個產品玩完
連累成個產品玩完唔係 Turn-A 月光蝶咩?

G-Self 個期要上動畫, 點都要出下產品, 成個周邊都唔好賣都無計

舊 02-09-17, 11:32 PM   #2873
地獄黑仔王

引用:
怨念三寶: 綠渣,老虎,強人

紅渣翻出又試過,新版又試過,係唔出綠渣....thunderbolt出高達又唔出渣古
強人有強國人自己翻件先入到隻
強人直頭出過一次就無出

舊 02-10-17, 09:56 AM   #2874
hiyoko
Crazy Gamer

FW高清重製天價版Deep Striker想點
http://p-bandai.jp/item/item-1000112374/
舊 02-10-17, 11:10 AM   #2875
大覺屋師真
The One

引用:
連累成個產品玩完唔係 Turn-A 月光蝶咩?
G-Self 個期要上動畫, 點都要出下產品, 成個周邊都唔好賣都無計
TurnA只係見到笨大唔爭氣先出嚟用月光蝶破壞一切, 點可以賴佢
G-Self都係無辜
明明就係next22 QC大災難決定性咁打擊左next 當然背後原因係成本控制問題先搞到要轉去越南, 又因...... (請有意者繼續鞭屍)

引用:
FW高清重製天價版Deep Striker想點
http://p-bandai.jp/item/item-1000112374/
Core系列本身就係搵笨
不過依家多個理由: 因為食玩係担当H負責緊

相薄

此篇文章於 02-10-17 11:12 AM 被 大覺屋師真 編輯。

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 04:48 AM

手機版 | APP版