Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-12, 02:22 AM   #1426
文香四豆
Senior Gamer
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
d掣同個屏陸續都開始神神地(我明明好溫柔
應該都係時候換翻部白色機
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 08:32 AM   #1427
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
去左一轉台灣擦mii
贏晒\/

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:21 AM   #1428
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
去左一轉台灣擦mii
贏晒\/

好善慕呀
咁下個目標係邊個呢?小島

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-08-12 11:35 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:39 AM   #1429
nobu-k
Game Master

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDnobu123jp
一部日版機 保護貼 孖寶兄弟 生化危機啓示錄 FF果隻音樂GAME

以上三千蚊夠唔夠買呢?
nobu-k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:40 AM   #1430
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: enishi 查看文章
如果固定輸出 2.1A, 個外置電一係差唔到 (V output 唔穩定, 直接差舊電就可以, 不過好大機會變第 2 個情況), 一係會過熱 (嚴重會爆炸)......
我暫時都唔夠膽用個2.1A頭叉3DS
就係唔熟呢D野唔知係咪安全
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:42 AM   #1431
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: nobu-k 查看文章
一部日版機 保護貼 孖寶兄弟 生化危機啓示錄 FF果隻音樂GAME

以上三千蚊夠唔夠買呢?
夠突啦
頂多$28xx

不過FF隻音樂game唔駛咁急買呀
玩住Bio同孖寶先等佢平D先買都得
舊 02-08-12, 12:04 PM   #1432
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: gafrio 查看文章
好多謝你雪中送炭,我買左隻ssf4, BH庸兵模式, MK7都未同人連過線.........諗起真係有d慚愧。
希望依家仲感受到當年大合奏,Mario Kart 60幾人對戰既時光........
其實好早期FB已經有人搞3DS娶
個時有網友打SSF4
我都有去

之後高登都搞過3DS聚8打MK7
我又有去

依家Uwants,Discuss個D論壇
都有人個個禮拜係唔同區搞MH3G聚

大陸電玩巴士搞MH3G聚都有百幾人

其實你肯join人地既聚會
就實有機會搵到腳連線打

我都搵到幾個熟D既fd係麥記玩MH3G
大家都開工係難約D
但無見幾年既初中同學
都出黎同我打MH3G
有好game就會聚集到人群

此篇文章於 02-08-12 12:07 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 02-08-12, 12:16 PM   #1433
nobu-k
Game Master

PSN  IDnobu123jp
引用:
作者: shodanng2 查看文章
夠突啦
頂多$28xx

不過FF隻音樂game唔駛咁急買呀
玩住Bio同孖寶先等佢平D先買都得
咁又係
一時間都玩唔倒咁多
nobu-k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 01:55 PM   #1434
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
去左一轉台灣擦mii
贏晒\/
ダイナミックすれちがい

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 03:19 PM   #1435
gafrio
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
3DS Friend Code1762 2746 1337
PSN  IDball216hk
引用:
作者: mrk 查看文章
咁當年60幾人嘅GAME PARTY係邊個搞o架???GAFo的人兄???掟你o的自己友???
重有記得加埋我FC啦!!!
日版機FC:3823-9193-3514(JP_3DS_mrk)
美版機FC:3050-7594-0791(US_3DS_mrk)
其實GAF咁PRO,應該SET多條3
DS FC資料比o的雙主機機主

P.S.:我本來想PM你o架,唔知點解你冇得PM o架!!!(唔該有冇人兄答到我呢???)
唔好意思呀,我個a/c係新開既,唔知係咪要遲d先用到呢。
我今晚放工add你丫,我初初join香港新聞組,之後joi
n discuss﹐再後期就自己搞。
gafrio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 03:21 PM   #1436
gafrio

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
基本設定好似係唔收pm的
要開返先收到pm
請問點樣開PM? THX
舊 02-08-12, 03:26 PM   #1437
gafrio

引用:
其實好早期FB已經有人搞3DS娶
個時有網友打SSF4
我都有去

之後高登都搞過3DS聚8打MK7
我又有去

依家Uwants,Discuss個D論壇
都有人個個禮拜係唔同區搞MH3G聚

大陸電玩巴士搞MH3G聚都有百幾人

其實你肯join人地既聚會
就實有機會搵到腳連線打

我都搵到幾個熟D既fd係麥記玩MH3G
大家都開工係難約D
但無見幾年既初中同學
都出黎同我打MH3G
有好game就會聚集到人群

當時我都Join成大半年discuss﹐8個3星全部都識避藍龜真係好緊張刺激。
人大了工作唔容許太多私人時間,如果有MK7同庸兵meeting記得預埋我,thx
舊 02-08-12, 03:33 PM   #1438
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: gafrio 查看文章
請問點樣開PM? THX
控制台>編輯論壇選項>私人訊息

同埋盡量用引用>編輯去多重回覆...
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 10:46 PM   #1439
gafrio

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
控制台>編輯論壇選項>私人訊息

同埋盡量用引用>編輯去多重回覆...
我take左個框框,應該開左架喇,thx~^^
我用iPad2上網的,我o禁左好多次多重回覆都無反應~><
舊 02-08-12, 11:41 PM   #1440
enishi

Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
而家搵人執錯字真係好貴?...

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:45 PM   #1441
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
又係美版錯字

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 02:23 PM   #1442
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
又一次未買機先買game, 買左美版BH:RE (錯字版)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 03:15 PM   #1443
shodanng2
留言太密會比人ban

http://bbs.tgbus.com/thread-3149644-1-1.html
日機連到美版Nintendo Zone方法:

只要router個ssid改做attwifi
wifi唔set密碼
3DS正常咁連接個wifi
就會連到美版Nintendo Zone
有得睇比卡超動畫

美機、歐機唔排除可能都得
有冇人試下?

此篇文章於 02-09-12 03:20 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 02-09-12, 03:17 PM   #1444
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: ahleung 查看文章
又一次未買機先買game, 買左美版BH:RE (錯字版)
你應該真係未買機啦
都少見3DS post有你出現

我都買左美版BH錯字版
舊 02-09-12, 05:46 PM   #1445
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
裝了slide pad後戴唔到套...
有冇解決方法
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 05:59 PM   #1446
hitsu
Senior Gamer
Sony Fans

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDHitsu
新機主連孖車入手,請多指教...
hitsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 06:17 PM   #1447
neo

circle pad pro 應該大約幾多錢?
thanks

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 08:55 PM   #1448
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: neo 查看文章
circle pad pro 應該大約幾多錢?
thanks
circle pad pro 入手, $13x

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-12, 02:54 PM   #1449
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: minekaoru 查看文章
裝了slide pad後戴唔到套...
有冇解決方法
無,
未見過連slide pad 的套。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-12, 03:03 PM   #1450
ahleung
The One
Bannnned

引用:
你應該真係未買機啦
都少見3DS post有你出現

我都買左美版BH錯字版
的確未.

如果買美版機, 火牛點解決? 係咪要另外買D雜牌火牛?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 08:28 PM

手機版 | APP版