Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-16, 12:35 PM   #16001
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
係貼吧招人,依家爆賢妻狐好友

舊 06-02-16, 12:38 PM   #16002
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
【カルデア広報局より】
「鬼哭酔夢魔京 羅生門」1日目のミッションは本日、6月2日(木)23:59で開催期限が終了となります。ご注意ください。 #FateGO

缺月神
未敢入bp3

其實我都幾想中佢架……
蛋撻你應該唔驚吧.

我記得你有師匠同孔明
再用多隻朋友孔明
師匠裝突爆遮那王. 其餘人金時禮

應該點都過到, 就算殺唔到, 但打500萬+同過15TURN絕對無問題
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 12:38 PM   #16003
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
睇完段片, 心郁都升左隻安徒生去試下,
C狐同月神技能練度不足
最後主力:孔明+ 安徒生+傑克, 後排 學妹+ 孔明+黑傻
配初期Master裝

打左5場, 3場瀕死先過到, 安徒生寶具不停Miss+攻
生存力高左, 但攻低左, 被集火依然會易出事...
晚D轉戰鬥服 再試下會唔會穩定D...

舊 06-02-16, 12:39 PM   #16004
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
斷估唔會成個活動14日只打一隻茨木(和2隻手)和只有3個角色掛....?
循例都會有其他從者亂入
清姬、C狐、牛若丸、弁慶和沖田最有機會吧?如果鈴鹿御前也能客串就好了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 01:06 PM   #16005
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 蒼穹的天空 查看文章
睇完段片, 心郁都升左隻安徒生去試下,
C狐同月神技能練度不足
最後主力:孔明+ 安徒生+傑克, 後排 學妹+ 孔明+黑傻
配初期Master裝
月神技能練度其實無乜影響,
1技升上去完全唔加攻
2技打男人...完全無用
3技,用藍卡隊兼月神自己無集星技,邊有星比月神爆擊

反而C狐咒術和狐之嫁入有明顯分別,
個frd list有2隻大腿C狐
一隻寶具5,技能5/4/5
一隻寶具1,技能10/6/10
兩隻都用過後,我就鍾意用寶具1果隻多d

Master裝就一定係戰鬥服,配盾娘擋一次寶具成場就差好遠
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 01:59 PM   #16006
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得set得最唔好既係金時禮裝應該要係換,遮那王打
而家打唔到鬼殺級既人打2bp儲幾耐都唔會夠力打隻3bp
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 01:59 PM   #16007
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
副帳冇升技打BP3應該都係死路一條…明明有齊孔明+月神+師匠寶3
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 03:40 PM   #16008
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
蛋撻你應該唔驚吧.

我記得你有師匠同孔明
再用多隻朋友孔明
師匠裝突爆遮那王. 其餘人金時禮

應該點都過到, 就算殺唔到, 但打500萬+同過15TURN絕對無問題
但我打到今DAY都無跌過任何一隻禮裝
點解網上咁多人有咁多突滿金時禮裝架

無跌金時禮裝
暫時未有意欲挑戰bp3 o徙體力

舊 06-02-16, 03:44 PM   #16009
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
終於穩定打到3BP 600萬不用令咒.....想問下現時A卡隊打法係唔係要有月神先做到15回合600萬?

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 03:58 PM   #16010
鐵之侍

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
終於穩定打到3BP 600萬不用令咒.....想問下現時A卡隊打法係唔係要有月神先做到15回合600萬?
請教你用什麼組合的?不過你應是全部LV和技能都突滿了吧?

說到掉禮裝我倒是掉了兩張牛若丸,但我也是想要金時啊……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-02-16, 04:15 PM   #16011
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
請教你用什麼組合的?不過你應是全部LV和技能都突滿了吧?

說到掉禮裝我倒是掉了兩張牛若丸,但我也是想要金時啊……
基本上我角色的技能都係升到6-8,master戰鬥服

基本一定穩陣....(現時自己最快紀錄是9個回合打600萬)
師匠(牛若丸禮裝突滿)+孔明(金時禮裝)+孔明(金時禮裝)+聖喬治(金時禮裝)+學妹(金時禮裝)+什麼都可以(金時禮裝)

禮裝都是分數送的....一張都沒掉過~T_T

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋

此篇文章於 06-02-16 04:19 PM 被 樹靈DRYAD 編輯。
舊 06-02-16, 04:25 PM   #16012
鐵之侍

引用:
基本上我角色的技能都係升到6-8,master戰鬥服

基本一定穩陣....(現時自己最快紀錄是9個回合打600萬)
師匠(牛若丸禮裝突滿)+孔明(金時禮裝)+孔明(金時禮裝)+聖喬治(金時禮裝)+學妹(金時禮裝)+什麼都可以(金時禮裝)

禮裝都是分數送的....一張都沒掉過~T_T
謝謝,我可以參考一下

不過你還真是打得快啊

舊 06-02-16, 04:27 PM   #16013
gingq7

其實無月神可以試下嫁王,應該唔會差太遠,
寶具基數弱d,但技能較強補番數

-----

我都係趺得一張牛肉丸 (慳番最後果500酒壺其實十分唔錯)

-----

無聊計下數:
total要打300,000,000傷害
最理想狀態下, 每場600萬, 即係只要打50場 = 150BP(小時) = 6.25日

酒壺換野唔計金銀肥金銀棋綠方果d無聊野, 要4800,
十分保守地估計, 一場3 BP大約出60壺 = 80場 = 10日

以上日數係未計送的飯團

活動有14日,其實全程打3 BP都ok

此篇文章於 06-02-16 04:32 PM 被 gingq7 編輯。
舊 06-02-16, 04:31 PM   #16014
蛋撻王子
功德完滿

Extella 特典

何という破壞力……

舊 06-02-16, 04:33 PM   #16015
蛋撻王子
功德完滿

引用:

無聊計下數:
最理想狀態下, 每場600萬, 即係只要打50場 = 150BP(小時) = 6.25日

十分保守地估計, 一場3 BP大約出60壺 = 80場 = 10日

以上日數係未計送的飯團

活動有14日,其實全程打3 BP都ok,唔駛特登走回去打2 BP
多謝師兄分享

唔怪之得今次加葫蘆禮裝咁易比人抽出
原來因為今次係唔多需要用到

舊 06-02-16, 04:38 PM   #16016
gingq7

葫蘆禮裝可以大後期打QP用

上齊葫蘆禮裝應該可以一場200葫蘆?
= 66萬QP....其實唔太吸引, 不過反正自動回的BP係送的

此篇文章於 06-02-16 04:41 PM 被 gingq7 編輯。
舊 06-02-16, 04:39 PM   #16017
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
葫蘆禮裝可以大後期打QP用..
反正自動回的BP係送的
裝葫蘆禮裝打2BP係最好的農QP場....

火紋
舊 06-02-16, 04:54 PM   #16018
大破人間

引用:
其實無月神可以試下嫁王,應該唔會差太遠,
寶具基數弱d,但技能較強補番數

-----

我都係趺得一張牛肉丸 (慳番最後果500酒壺其實十分唔錯)

-----

無聊計下數:

以上日數係未計送的飯團

活動有14日,其實全程打3 BP都ok
嫁王唔似月神可以降對方攻擊力. 雖然輸出高D同可以補血.
面對茨木我覺得生存能力低了點
舊 06-02-16, 04:59 PM   #16019
大破人間

引用:
裝葫蘆禮裝打2BP係最好的農QP場....

單以葫蘆效率計, 其實3BP沒有比2BP好.

敵人數量一樣多.
2BP每個敵人最多跌2格葫蘆, 3BP每個敵人最多跌3格葫蘆.
每格葫蘆印象中基數一樣是3.

最重要是2BP易打可以裝大量葫蘆禮裝.

所以我打算在3BP農積分農到七八成左右就回2BP農葫蘆了
舊 06-02-16, 05:11 PM   #16020
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
有冇方法唔用ap洗好友support?
孔明放遮那王到底想點
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 05:12 PM   #16021
鐵之侍

說起今次換的素材也火起三千丈,很多是新角色才需要的,像凶骨、書頁、八連双晶也沒有(還好有龍牙,但我想很多人都足夠了吧?)

舊 06-02-16, 05:21 PM   #16022
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

Extella 特典

何という破壞力……
老實講,可否用返武內畫

http://fate-extella.jp/spec/index3.html
暫時店頭好似係sofmap,amiami同トレーダー較吸引

唔係多個墊,一定買單邊版(個盒面都靚d)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)

此篇文章於 06-02-16 05:29 PM 被 stcdavidhk 編輯。
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 06:36 PM   #16023
gingq7

Extella單邊版只係一單的價錢,買買買
舊 06-02-16, 06:45 PM   #16024
蛋撻王子
功德完滿

行過見到
疑似官方設計圖?
講真我唔識分

只係擔心會否過激犯版規

舊 06-02-16, 07:03 PM   #16025
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
作者: 大破人間 查看文章
嫁王唔似月神可以降對方攻擊力. 雖然輸出高D同可以補血.
面對茨木我覺得生存能力低了點
問題係兩隻手都係弓......嫁王會好易死^^"

火紋

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:55 PM

手機版 | APP版