Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-12-10, 12:01 AM   #1
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
男人的自信來源

雖然答案人人唔同,我都係想問

通常男人的自信來自什麼地方?

錢?事業?
外表?知識?性能力(照理好難拎去show off)?

如果同樣擁有一億身家, 一個係中六合彩, 一個係自己賺, 一個係二世祖
那一個最令其他男人羡慕?

------------
唔使奇怪,我冇事發生

我訓唔著諗出來的問題啫

多謝大家賞面入來

舊 06-12-10, 12:08 AM   #2
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
錢同事業,始終真係有錢有實力,仲可以cover其他野...

例如:你唔夠靚仔?整容囉你唔夠知識?俾$$讀囉

>如果同樣擁有一億身家, 一個係中六合彩, 一個係自己賺, 一個係二世祖

當然係賺o個個啦....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 01:22 AM   #3
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
我會答對自己能力的信任

舊 06-12-10, 01:25 AM   #4
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
錢,事業,外表,知識.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 01:38 AM   #5
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
我比較羨慕中六合彩同埋屋企好有錢個個多D

努力番工賺到錢發達
有咩好羨慕

當然自己賺錢發達個個人應該會有自信好多

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 01:42 AM   #6
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
唔洗做大把錢/中六合彩係叫羨慕
自己努力搵大錢個D叫佩服...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 02:21 AM   #7
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
通常男人的自信來自什麼地方? 對我黎講係知識.....

如果同樣擁有一億身家, 一個係中六合彩, 一個係自己賺, 一個係二世祖
當3個1齊坐係樹, 1齊講一億點黎時, 認該中六合彩果位即時令人羡慕......
但再講落去點用呢一億時,認該係二世祖的想法令人羡慕...
去到講點利一億再去搵多D$時,自己賺果個的抨勁實力令人羡慕...

唔知答唔答到你想八掛的事情呢?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 07:10 AM   #8
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
其實要睇嗰個人既價值觀同佢既經歷。
有錢有自信既人,係相信人地認同佢有錢。
知識有自信既人,係可能佢對一啲野好專長。

我覺得自信好難單一方面計算,例如一個對自己口才無自信既人,
但係一講到佢最專長既野既時候可能會好有自信係咁講。

舊 06-12-10, 12:44 PM   #9
Diana

註冊日期: Aug 2002
男人的自信來源
淺層:是女人的鼓勵和支持(女人可以是媽媽)
中層:是認同感和存在感
忘本的深層:錢和成就
化境層/脫俗層:家人

如果,一開始,沒有女人,男人難成事,
但女人替打氣,以青春支持男人,
但男人都以絕情和情婦回報...
... ... ...

此篇文章於 06-12-10 01:09 PM 被 Diana 編輯。
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 12:54 PM   #10
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
男人的自信來源
淺層:是女人的鼓勵和支持
中層:是認同感和存在感
忘本的深層:錢和成就
化境層/脫俗層:家人

如果,一開始,沒有女人,男人難成事,
但女人替打氣,以青春支持男人,
但男人都以絕情和情婦回報...
... ... ...
如果四層都唔係,咁係乜
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 01:43 PM   #11
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: POKA 查看文章
如果四層都唔係,咁係乜
萬事佳空...

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 06-12-10, 01:47 PM   #12
Diana

註冊日期: Aug 2002
認同感和存在感,而家時下的人,都在網路裡找...
。。。。。。。。。
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 02:06 PM   #13
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
個人感覺:
>一個係中六合彩
羡慕. 唔先點付出就可以自由自在過下半世
>一個係自己賺
有付出有收穫, 好合理, 冇乜好羡慕
>一個係二世祖
妒忌, 靠家蔭

男人的自信來源因人而異,
不過我覺得o係香港多數係來自$

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 02:59 PM   #14
クラウド
死相が見えるぞ

自信來源:$

一定係二世袓

舊 06-12-10, 03:44 PM   #15
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
要讓一個男人受打擊好簡單

將佢 成就,觀值觀 全部當成垃圾,就連僅存朋輩認同感都剝削埋

條友就會生同死無分別
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 04:29 PM   #16
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
俾人讚得多算唔算來源
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 04:33 PM   #17
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
比著你有錢, 事業, 外表, 知識~如果係陽痿醫唔反...倒頭來都係冇灑自信~
a_a男人問下自己係咪

舊 06-12-10, 04:41 PM   #18
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 敏敏*cat 查看文章
比著你有錢, 事業, 外表, 知識~如果係陽痿醫唔反...倒頭來都係冇灑自信~
a_a男人問下自己係咪
下...... 要滿足性需要有好多方法....陽痿醫唔到醫唔,唔大問題wo....

舊 06-12-10, 04:45 PM   #19
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我覺得是事業,事業有成先至有自信。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 04:57 PM   #20
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
下...... 要滿足性需要有好多方法....陽痿醫唔到醫唔,唔大問題wo....
=.=滿足唔到自己老婆,可以點樣冇問題?
神交?
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 05:07 PM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA

唯性滿足論, 樓上係咪好難滿足 ??
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 05:26 PM   #22
マタテツ
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
『自信』來源別人的認同
自信與自大都是別人給予的評價
マタテツ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 06:05 PM   #23
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
我覺得

男性的自信是源於己身的能力和技能

例如考取各項專業的牌照,或是其過人的學識和異於常人的體能等

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 08:13 PM   #24
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
擁有很高的"成就"!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:23 AM   #25
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你都睇得好化喎
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:19 PM

手機版 | APP版