Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-06-18, 07:31 AM   #76
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
合格以上但也不算精彩, 如果行dealpool形式咁加多啲茄汁同暴力會好啲, 同埋基本上係Tom個人show
蛋1: 下集預告boss?
蛋2: Sony擴闊 spidyverse其實都幾吸引, 呢套動畫都會去睇

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 10:20 AM   #77
Peter Yu
God of Gamer
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
OT

誇張極端既由奸變忠

OT推介依個channel "Society of Virtue"
類似HISHE, 用搞笑手法去嘲諷Super Hero
Marvel DC甚至Power Ranger都比佢地串過
有時get唔到佢地想講咩都有得笑下

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 02:13 PM   #78
Eking

註冊日期: Feb 2006
......
單純以故事其實唔差,只得共生體情況下你都預左venom會變成半好半壞,問題係原本4隻,黑人青年個隻係死左定係同博士係同一隻?

舊 10-06-18, 03:01 PM   #79
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我初初以為唔適合寄生既人會爆炸

結果無料到

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 05:16 PM   #80
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
真係打成一片....

VENOM成隻可愛吉祥物咁...

舊 10-06-18, 07:24 PM   #81
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
這套完全是鬼佬版寄生獸

套戲唔係差!唔太暴力亦ok!不過Venom要等一個鐘才正式登場,就略嫌太久了!

Spoiler
這隻Venom根本一開始就是忠的!講嘢又有禮貌,又幫平民擋子彈;殺的都是攻擊「他們」的人。

之前盛傳有mcu的比得仔客串,結果原來係冇嘅!

其實戲中講合體的排斥反應都好求其!Riot和Venom就好像合體大平賣,上個個身都得;但其他寄生蟲就差不多次次都排斥。

女博士隻寄生蟲完全沒有交代去咗邊?但隻嘢唔係紅色,應該不會是與彩蛋1合體的Carnage吧?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 08:32 PM   #82
Eking

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
這套完全是鬼佬版寄生獸

套戲唔係差!唔太暴力亦ok!不過Venom要等一個鐘才正式登場,就略嫌太久了!

Spoiler
這隻Venom根本一開始就是忠的!講嘢又有禮貌,又幫平民擋子彈;殺的都是攻擊「他們」的人。

之前盛傳有mcu的比得仔客串,結果原來係冇嘅!

其實戲中講合體的排斥反應都好求其!Riot和Venom就好像合體大平賣,上個個身都得;但其他寄生蟲就差不多次次都排斥。

女博士隻寄生蟲完全沒有交代去咗邊?但隻嘢唔係紅色,應該不會是與彩蛋1合體的Carnage吧?
......
女博士個隻死左, 因為宿主死左

舊 10-06-18, 09:26 PM   #83
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
只要DISNEY有份, 就會變成DISNEY特色...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 11:06 PM   #84
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇完...有定心理之下都係太大落差......原本係想睇好黑暗好邪惡好血腥......嗯..尤其VENOM個性格,再加上太多歡樂元素.......成品完全貨不對版

仲有拍出來o個感覺真係好十幾年前,,,真係只能比盡合格,好睇真係唔講得....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 03:00 AM   #85
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Eking 查看文章
......
女博士個隻死左, 因為宿主死左
Re! (內有劇透!)
留意對白,附完女博士後,大反派老闆係問保安員隻共生體去左邊,保安員話唔知??
所以結論係有1隻逃走左,然後應該就係最終去左個殺人犯身上!(詳細經過Sony就真係留番下集先拍出黎!)
但女博士死後,我記得身邊又好似真係有舊野係到!?

PS:留意戲中確係有1隻共生體死左(黃色個隻!一開始正義主角入去實體室,見到既第1間房地下)
PS2: MUC既蜘蛛俠真係冇出場!

PS3: 網上導演話有30~40分鐘Cut左,唔知係咪打算出碟時,
出導演版/加長血腥版賺多筆呢??(例如:Sony以前初代電影版蜘蛛俠就試過出隻蜘蛛俠2.1版)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 10-07-18 03:16 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 12:47 PM   #86
Eking

引用:
作者: mrk 查看文章
Re! (內有劇透!)
留意對白,附完女博士後,大反派老闆係問保安員隻共生體去左邊,保安員話唔知??
所以結論係有1隻逃走左,然後應該就係最終去左個殺人犯身上!(詳細經過Sony就真係留番下集先拍出黎!)
但女博士死後,我記得身邊又好似真係有舊野係到!?

PS:留意戲中確係有1隻共生體死左(黃色個隻!一開始正義主角入去實體室,見到既第1間房地下)
PS2: MUC既蜘蛛俠真係冇出場!

PS3: 網上導演話有30~40分鐘Cut左,唔知係咪打算出碟時,
出導演版/加長血腥版賺多筆呢??(例如:Sony以前初代電影版蜘蛛俠就試過出隻蜘蛛俠2.1版)
.....
所以我就話...黑人青年個隻係同博士一樣? 定係另一隻?

舊 10-07-18, 03:51 PM   #87
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完...有定心理之下都係太大落差......原本係想睇好黑暗好邪惡好血腥......嗯..尤其VENOM個性格,再加上太多歡樂元素.......成品完全貨不對版

仲有拍出來o個感覺真係好十幾年前,,,真係只能比盡合格,好睇真係唔講得....
睇完 唔差吖 係前半有冇動作戲
若果加返cut左果30min打戲更理想
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 09:04 PM   #88
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
.........

女主角唔靚+演戲唔掂........

唔夠血腥. 如果18+影住D寄生體血淋淋咁殺人食人會正好多~~

初頭俾人追殺要渣車逃亡, 以為venom怕槍彈. 但之後就任人射無事. 咁之前點解要逃亡......

Venom變節個理由好牽強又好突然, 好似cut左一大段劇情咁. 中間如果多番D劇情描寫佢同男主變friend會好好多.

初頭又講到好難搵合適宿主, 好似萬中無一咁, 上完身唔適合既宿主仲會死. 但之後又隨便上邊個身都得.

附身女博士果隻應該係死左. 有一幕女博士死左嚮地下, 佢隔離就有一灘唔郁既寄生體. 跟住大奸角就鬧D下屬, 點解無好好睇住女博士同隻寄生體.

ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 10:35 PM   #89
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: HON HON 查看文章
只要DISNEY有份, 就會變成DISNEY特色...
今次同佢無關 wo ..
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 10:49 PM   #90
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
片頭見到騰訊出品,主角又會用qq,有廸廸尼級河蟹係好合理的

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 10:12 AM   #91
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
套戲結果論嚟講,算奇蹟生還
首週全球票房過2億美刀
主角毒魔嘅名氣+tom嘅演技救返套戲吧
就算後勁一般,都應該夠開續集
希望下一集吸收教訓,真係拍返套好戲出嚟

舊 10-08-18, 11:04 AM   #92
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
套戲結果論嚟講,算奇蹟生還
首週全球票房過2億美刀
主角毒魔嘅名氣+tom嘅演技救返套戲吧
就算後勁一般,都應該夠開續集
希望下一集吸收教訓,真係拍返套好戲出嚟
冇咩可能, 除非時光倒流, 俾未變迪士尼子公司的fox拍.

舊 10-08-18, 06:44 PM   #93
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
唔係一直都係sony揸住版權咩

定又轉左手?
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 08:00 PM   #94
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 森羅 查看文章
唔係一直都係sony揸住版權咩

定又轉左手?
無轉手
只係簽咗不平等條約,暫定合作SPIDERMAN入去MCU拍幾部戲
SONY之前想乘機抽水將自家拍的VENOM放入MCU被對面否認咗
死死地氣自己再整個世界觀出來

此篇文章於 10-08-18 08:10 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 02:10 PM   #95
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
跟本就是喰種呀⋯
不過毒魔得鱗赫同甲赫

暴魔就多埋羽赫
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 05:30 PM   #96
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
片頭見到騰訊出品,主角又會用qq,有廸廸尼級河蟹係好合理的

「毒魔」呢個中文譯名原來係貼曬題,套戲幫手宣揚支那毒魔級軟件去全世界

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-18, 06:35 PM   #97
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
終於有時間睇,6/10
......
VENOM後期出場唔係問題,問題係VENOM性格過份順灘,變左口裡說不....
其次同BVS一樣,VENOM變得太突兀
如果VENOM變"忠"既理由係一山不能藏二虎,更加唔想RIOT帶多成百萬過黎都講得過去.冇啦啦話喜歡地球真係有病
俾多10分鐘講VENOM同主角既之間既戲+用番類似上面既理由就會好得多

暴力血腥又唔夠膽去盡,高不成低不就

此篇文章於 10-11-18 06:37 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-18, 09:58 AM   #98
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: LTKS 查看文章
無轉手
只係簽咗不平等條約,暫定合作SPIDERMAN入去MCU拍幾部戲
SONY之前想乘機抽水將自家拍的VENOM放入MCU被對面否認咗
Sony好似而家仍然未放棄有朝一日可以搵位將呢套系列攝入MCU,所以啲暴力位唔敢去到咁盡,以免同MCU嘅「合家歡」式暴力格格不入。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-18, 02:06 PM   #99
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: LTKS 查看文章
無轉手
其實Sony同Marvel合作前,
網上傳有條好奇怪既條約
好似話係每2-3年內一定要拍1套電影版,
唔係就要還返個電影版權比Marvel,
不過呢條合約當時係以超優惠價買返呢,
所以應該唔算係不平等(Fox個面XMen同神奇4俠都係,所以佢地每隔幾年點都要拍1套)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-18, 04:46 PM   #100
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: mrk 查看文章
其實Sony同Marvel合作前,
網上傳有條好奇怪既條約
好似話係每2-3年內一定要拍1套電影版,
唔係就要還返個電影版權比Marvel,
不過呢條合約當時係以超優惠價買返呢,
所以應該唔算係不平等(Fox個面XMen同神奇4俠都係,所以佢地每隔幾年點都要拍1套)
唔出奇.

假如, 我話假如咋, 如果成個條款係....., 我賣版權俾你, 一筆過收左錢, 然後你每次拍戲我都仲可以再分紅, 咁我就一定會落埋呢個條款, 免得你拿左個版權然後唔拍, 但我又攞唔番, 變相俾你永久hold住左D人物.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收C3AFA HONG KONG 2018 presents I LOVE ANISONG HONG KONG 2018 vip1張 winghing 買賣專區 0 12-20-17 10:45 PM
出讓全機種遊戲 不定時更新 15 Oct dickyea 買賣專區 3 12-03-14 07:16 PM
[多機種] Just Dance 2014 (Oct 2013) david 電視遊戲討論版 6 05-21-14 09:08 AM
[飲食分享] 台北 oct 2008 Seppie 飲食版 9 10-24-08 03:34 PM
[5 OCT] F.I.R ~ 愛 歌姬 W!LL Neo Music UNIVERSE 19 11-23-07 03:42 PM

現在的時間是 02:48 AM

手機版 | APP版