Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-19, 07:10 PM   #101
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『盾の勇者の成り上がり』BD&DVD BOXの第1巻のジャケット・展開図を公開しました。
発売は4月24日(水)ですよ。
http://shieldhero-anime.jp/#page=10
引用:
TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第16話「フィロリアルの女王」予告【WEB限定】
http://www.youtube.com/watch?v=Cgax0Agl5zk

此篇文章於 05-11-19 06:58 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 12:41 AM   #102
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
平時作畫都幾好
今隻肥雀王出場好像畫得比平時更好
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 04:38 PM   #103
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: s2001154 查看文章
平時作畫都幾好
今隻肥雀王出場好像畫得比平時更好
去唔去到女王審判碧池同垃圾?

舊 04-26-19, 06:56 PM   #104
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第17話「紡がれる約束」予告【WEB限定】
http://www.youtube.com/watch?v=fS3r32KO8vo

此篇文章於 05-11-19 06:58 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 05-06-19, 06:13 PM   #105
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第18話「連なる陰謀」予告【WEB限定】
http://www.youtube.com/watch?v=EwFAN8CFUYQ

引用:

此篇文章於 05-11-19 06:59 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 05-08-19, 11:22 PM   #106
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
點解除左盾之外,其他人既知慧都係欠一段,覺得自己係主角,岩哂
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 12:03 AM   #107
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
個教王食左誠實豆沙包???駛咩解釋到出晒腸,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 07:38 PM   #108
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
個教王食左誠實豆沙包???駛咩解釋到出晒腸,,,,,
反派死於多口嘛,傳統來的

舊 05-10-19, 11:55 AM   #109
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

教皇應該有神視點
講中左唔少三勇的膠問題
舊 05-10-19, 01:11 PM   #110
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
件事好謎
三勇教唔係把三勇視為信奉對象的嗎?
出手殺三勇,信徒接受得到?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-19, 06:42 PM   #111
尼路
The One

引用:
作者: 十一月 查看文章
件事好謎
佢咪講左,呢班係假三勇,所以殺佢地無問題。
某程度上我覺得教皇無錯,起碼槍勇應該送佢轉生。

舊 05-11-19, 02:30 PM   #112
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
佢咪講左,呢班係假三勇,所以殺佢地無問題。
某程度上我覺得教皇無錯,起碼槍勇應該送佢轉生。
其實槍勇只係天真, 三勇最人粉係樹, 不過動畫進度應該做唔到
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-19, 02:32 PM   #113
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 十一月 查看文章
件事好謎
其實勇者可以再召喚,
如果唔係有主角盾勇,
真係再召喚新一班勇者好過

所以勇者唔係無可替代
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-19, 06:58 PM   #114
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第19話「四聖勇者」予告【WEB限定】
引用:
舊 05-15-19, 02:00 PM   #115
The One
あかん

「盾の勇者の成り上がり」BD&DVD第2巻のジャケットと展開図を解禁いたしました

5月24日(金)発売です!
http://shieldhero-anime.jp/#page=10
引用:

舊 05-16-19, 08:43 AM   #116
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

#19....我o既智商已經飛走了

弓劍你兩個做咩一齊落埋個坑
盾你做咩呢個時間來數三勇o既錯事,比個教皇差足電

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-16-19, 12:45 PM   #117
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
#19....我o既智商已經飛走了

弓劍你兩個做咩一齊落埋個坑
盾你做咩呢個時間來數三勇o既錯事,比個教皇差足電
與其話係智商不如話係EQ吧,三勇既態度的確太自然

…的確危機感不足,不過事件解決之後先講又只會係不歡而散…

此篇文章於 05-21-19 02:34 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 05:19 PM   #118
Lamsze
Crazy Gamer

睇呢套真係自己智商都被拉底
劍都跑上去格劍,唔知幾時又落返坑,彈出彈入
教皇上集都數左次,今集盾又數,都幾現實,個名臭左就會成日被人數,然後自己覺得無咩野,旁邊有人犯錯就話人,槍係現實真係大把呢d人
舊 05-17-19, 03:53 PM   #119
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

豬隊友比神對手更麻煩
先解決豬隊友都合理
舊 05-17-19, 05:25 PM   #120
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第20話「聖邪決戦」予告【WEB限定】
引用:
舊 05-21-19, 02:01 PM   #121
The One
あかん

盾の勇者の成り上がり サントラ第2弾ジャケット

http://columbia.jp/prod-info/COCX-40888-9/
引用:
舊 05-23-19, 01:18 AM   #122
Lamsze
Crazy Gamer

盾勇絕對唔可以死,但出哂血仲慢慢自我介紹
舊 05-23-19, 08:40 AM   #123
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

自從個腦冇左智商,今集覺得都ok喎.........................

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-23-19, 11:43 AM   #124
尼路
The One

正義的教皇落敗,世界突破智商上限的機會無了

舊 05-23-19, 01:42 PM   #125
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

七孔流血還七孔流血 死還死
盾哥應該心中狂小女王

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] AQUAPLUS「うたわれるもの 偽りの仮面」2015年10月放送開始丨WHITE FOX制作 全2クール money 日本動漫畫討論版 257 12-18-22 01:06 PM
[MOVIE] LIMIT OF LOVE 海猿 -UMIZARU- 06.05.06 日本上映 Marco 電影版 32 09-08-10 11:51 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
23/06~24/06齊秦"情歌齊唱香港演唱會"...日前宣佈取消 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 0 06-19-06 09:32 PM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM

現在的時間是 04:26 AM

手機版 | APP版