Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-12-16, 05:41 PM   #1451
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我唔係,1半半度,通常2次11連有1次中
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 06:03 PM   #1452
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
抽曬3次, 得把藍劍. (好彩係 NEW)
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 06:04 PM   #1453
ShinDou

見咁平手痕都係抽左

得1把6星確定,不過係光劍,第1次抽到6星大劍
舊 08-12-16, 09:25 PM   #1454
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
最近係
之前唔係
之前由第一次出古弓到金銀花都未中過
每次最少抽左1次

暫時仲未抽中過任何特效武,包括5星
5星特效冇意思既,人地DOUBLE火力+100獎,你就一係讓半臂+25一係正常火力+12…

舊 08-12-16, 09:31 PM   #1455
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: ShinDou 查看文章
見咁平手痕都係抽左

得1把6星確定,不過係光劍,第1次抽到6星大劍
頭兩次得3、4星,好彩第三次中左6星降敵聖杖同光剣,我都係第一次中6星大剣!

舊 08-12-16, 10:48 PM   #1456
神人ではない!新人だ

其實今次真係幾陰毒,抽12張唔中就焗住要抽埋最後10抽拎垃圾杖…
冇寫限期就唔抽住,暫時冇興趣拎第3枝…

舊 08-12-16, 10:56 PM   #1457
ShinDou

抽左2下都唔中真係焗抽埋第3下 XD 冇理由俾左3千3石寧願食白果都唔俾多3千石換番把6星,好彩中到最缺既大劍,叫做好過冇囉
舊 08-12-16, 11:14 PM   #1458
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
我覺得,除了第一次即中6星然後割禾青之外,第二次中6星的人,多數都會抽埋第三次。
如果我冇理解錯,佢唔唔係話抽三次保證中一把6星,而係話第三次保證中一把6星。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 01:04 AM   #1459
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 十一月 查看文章
我覺得,除了第一次即中6星然後割禾青之外,第二次中6星的人,多數都會抽埋第三次。
如果我冇理解錯,佢唔唔係話抽三次保證中一把6星,而係話第三次保證中一把6星。
冇錯,所以基本上一係唔抽,一係三野抽晒…

舊 08-13-16, 01:21 PM   #1460
minazuki

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
5星特效冇意思既,人地DOUBLE火力+100獎,你就一係讓半臂+25一係正常火力+12…
今次有5星我一定用啦
2個人或者1個人+fd已經夠打
每個銀箱+25應該可以打少十分一
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 09:37 AM   #1461
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
今次有5星我一定用啦
2個人或者1個人+fd已經夠打
每個銀箱+25應該可以打少十分一
唔抽你可以有多5000石跑喎

今次真係僅僅夠…下午3點開始維護,唔知今次又想玩幾耐呢

此篇文章於 08-15-16 09:40 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 12:31 PM   #1462
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
真心希望維護又出事
可以休息,又有石派,雙重得益
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:01 PM   #1463
minazuki

引用:
唔抽你可以有多5000石跑喎

今次真係僅僅夠…下午3點開始維護,唔知今次又想玩幾耐呢
抽得武緊係搏6星
唔通個pool得5星特效武,你都走去同佢癲咩

下次同類型event都係計左數先抽武
好似今次咁
其實唔抽好過抽
5000石用黎回AP順手打SG
一方面可以打Orb,另一方面可以升Lv
意義上仲好過中左1把你冇需要既6星
更何況既係你抽武有9成機會得個吉
舊 08-15-16, 04:12 PM   #1464
ShinDou

咁其實佢放得出黎換既6星都1定渣過石抽,防衛又唔駛抽,即係冇野抽XD

除非佢又出d 6星暗闇付加之類既武先要抽 XD
舊 08-15-16, 04:30 PM   #1465
神人ではない!新人だ

上次防衛戰根本就係錯晒。
真係有心同佢癲既,4枝完凸火杖已經有4.8倍,不過RANKING景品又史無前例咁頹,真係單純完凸一枝/升爆SKILL反完凸既決擇而已。
其實打咗咁耐如果同樣LV40 60鍛,抽6星同派6星裝喺副武度分別唔係好大。
目前恐怕佢地只要用新角屈人去抽…

此篇文章於 08-15-16 04:32 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:47 PM   #1466
minazuki

今次把大劍我應該會用黎突爆佢變做1把算
因為我6星大劍特別多
而且見倒5星突爆武已經好勁
將突爆楯劍擺做sub,輸出力已經比其他用3把lv40 6星既高出唔少
舊 08-15-16, 05:13 PM   #1467
minazuki

打完仲要抽
叫人點玩落去
仲要連機率都冇顯示
舊 08-15-16, 05:21 PM   #1468
神人ではない!新人だ

抽特武為打珠,而打珠為抽野…

又係老屈行兩次MAP…

1 黑怪(BOSS?)銀箱20 探十字架1
2 卒銀箱10 BOSS銀20 探十字架1
3 卒銀箱- BOSS銀30 探十字架1

咁派法應該同CC果D魔神(冇保底)抽差唔多命中率。
…珠抽射咗兩野10連,真係完全魔神(冇保底)抽FEEL
今次自然回復多,反正在下冇抽運,爆肝儲2星武太浪漫

此篇文章於 08-15-16 05:46 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-15-16, 05:43 PM   #1469
minazuki

4 卒銀箱20 BOSS銀30
5 卒銀箱20 BOSS銀40
6 卒銀箱20 BOSS銀40
紅怪路線
黑怪可能會少的
56黑怪BOSS都係銀40

射左1200珠
連把硬劍都冇

此篇文章於 08-15-16 06:06 PM 被 minazuki 編輯。
舊 08-15-16, 07:20 PM   #1470
minazuki

打完
7 卒銀箱30 BOSS銀50

一轉24AP
射多600珠落海

此篇文章於 08-15-16 07:31 PM 被 minazuki 編輯。
舊 08-15-16, 07:50 PM   #1471
ShinDou

CC魔神抽我多數400下都唔中,拎佢個保底架喎,淨係試過1次爭少少保底先中,當第399下先中,即係1/400=0.25% XD

唔石抽了,岩岩射左4張銀紙中左把5星特效

非石抽既6星好似得大dam未試過特大,大dam爆skill lv都係同特大lv1差唔多,都係做sub多

此篇文章於 08-15-16 08:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-15-16, 08:33 PM   #1472
ShinDou

原來神羅利都好勁下,結果都係抽左5千石,中6星但唔係特效,係光劍,唔再抽了,留下次
舊 08-15-16, 08:42 PM   #1473
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:

唔石抽了,岩岩射左4張銀紙中左把5星特效

非石抽既6星好似得大dam未試過特大,大dam爆skill lv都係同特大lv1差唔多,都係做sub多
今次用左6張銀卷全軍覆沒⋯⋯

引用:

咁派法應該同CC果D魔神(冇保底)抽差唔多命中率。
…珠抽射咗兩野10連,真係完全魔神(冇保底)抽FEEL
今次自然回復多,反正在下冇抽運,爆肝儲2星武太浪漫
同感。呢D咁既法老event, 都係hea住玩無咁嬲。

舊 08-15-16, 08:52 PM   #1474
ShinDou

抽左千幾珠中奇劍+硬劍

今次個配列pool幾好,會出好多武器肥,好多6星未升,好過打曜日武器肥幾十ap先得幾個肥

此篇文章於 08-15-16 08:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-15-16, 09:14 PM   #1475
minazuki

引用:
抽左千幾珠中奇劍+硬劍

今次個配列pool幾好,會出好多武器肥,好多6星未升,好過打曜日武器肥幾十ap先得幾個肥
你真係抽乜中乜

的肥繼上次防衛戰已經多到用唔晒咁濟,升埋的唔等使5星。
而加只係缺鍛石

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 06:49 PM

手機版 | APP版