Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-15-15, 04:40 PM   #526
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: CardGameDan 查看文章
有冇人有過左紅き死神の挑戦呢個QUEST(搵龍蝦炸彈)

而家97/99卡住又搵唔到炸彈
係咪右邊要出現98/99先會出現剩番的?
你需要這個
http://bozumemo.blogspot.jp/2015/05/x_13.html

其實除左長劍仲有冇其他特殊武器?
用慣左light saber用番長劍好唔慣

http://www.nicovideo.jp/watch/sm26213642好忙

此篇文章於 05-15-15 04:52 PM 被 will1223 編輯。
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-15, 05:27 PM   #527
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: will1223 查看文章
你需要這個
http://bozumemo.blogspot.jp/2015/05/x_13.html

其實除左長劍仲有冇其他特殊武器?
用慣左light saber用番長劍好唔慣

http://www.nicovideo.jp/watch/sm26213642好忙
就係跟佢先出事,應該係差73

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-15, 09:47 PM   #528
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
我真係好唔明呢隻GAME所謂既潛入係點.....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 12:23 AM   #529
fortel
Game Master

想問少少野,DOLL果D空slot點樣插item入去,同埋如果d doll無晒保險爆左要幾多錢返生一次?
舊 05-16-15, 06:59 AM   #530
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: fortel 查看文章
我真係好唔明呢隻GAME所謂既潛入係點.....
即係玩MARIO,
跳崖、爬山抄捷徑避怪。

其實敵人AI 視線只限直前方好窄範圍,
而且距離其實不遠,
所以前方遠一點或側面、後面通過係發現唔到,
不過有閃電圖案怪就唔得啦,
一近點就會發現。

引用:
想問少少野,DOLL果D空slot點樣插item入去,同埋如果d doll無晒保險爆左要幾多錢返生一次?
20LV 送比你個隻要8萬,
30LV 未試過用晒保險,
我諗好貴。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 07:01 AM   #531
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
點加米拉礦上限?
升NLA LV?

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 08:09 AM   #532
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
點加米拉礦上限?
升NLA LV?
只能用貯藏probe提升上限
單支效果3000
可配合強化/複製probe增加提升上限

打左成粒鐘放浪王出得2把綠色妖刀

此篇文章於 05-16-15 08:12 AM 被 will1223 編輯。
舊 05-16-15, 01:14 PM   #533
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問有關原野技能 フィールドスキル升級方法,
神劍等級(ブレイドレベル)最高10級,共9點,
但是原野技能フィールドスキル有3種,
メカニカル(機器類)
バイオロジカル(生物類)
サーチ(異星文明類)
應該如何選擇?
因為現在好多紅光探針點都話我LV不足不能插針,
還是要等過埋第4章才可以?

另外好像要其中一種LV 5才有Doll設計圖送?

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 01:20 PM   #534
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
メカニカル(機器類)
サーチ(異星文明類)
應該如何選擇?

ブレイドレベル 10級可以3種skill各lv4
之後去接3個シークレットオーダー(每skill各1個的simple quest)
解完就可升lv5
先解故事先啦
舊 05-16-15, 01:24 PM   #535
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
メカニカル(機器類)
サーチ(異星文明類)
應該如何選擇?

初期插針level最好升左先, 夠level3夠開大部份地區
Blade level係升得慢
太高未去到嘅地方唔好浪費太多時間試跳

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 02:22 PM   #536
fortel
Game Master

想問大家第一次同獅子獸打係幾多LV?

死左N咁多次了
舊 05-16-15, 02:30 PM   #537
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
メカニカル(機器類)
サーチ(異星文明類)
應該如何選擇?

メカニカル係首選一定要優先升盡
之後我就選サーチ

舊 05-16-15, 02:59 PM   #538
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
玩到外星船加入,係咪一定要用機人飛上先上到去?
接左d 普通任要上去又上唔到

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 03:06 PM   #539
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
玩到外星船加入,係咪一定要用機人飛上先上到去?
接左d 普通任要上去又上唔到
マ・ノン人?
係ブレイド總部門口左邊(近商店街果邊)會有個轉移裝置送你上去~

舊 05-16-15, 03:07 PM   #540
fortel
Game Master

引用:

死左N咁多次了
難打到喊,減左難度都唔夠打,乜野黎
舊 05-16-15, 03:14 PM   #541
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

死左N咁多次了
ch6 兩連戰果度?

我 24 lv gunsamurai

幾難,難過ch5 果隻
第一戰三隻細都唔弱,唔好睇少,早段用一次 OC 先,之後儲返 for 第二戰

唔記得 Elma 定 gunsamurai 有 beast 系 damage 加成, 盡升
我係打物理近身贏
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 03:17 PM   #542
fortel
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
ch6 兩連戰果度?

我 24 lv gunsamurai

幾難,難過ch5 果隻
第一戰三隻細都唔弱,唔好睇少,早段用一次 OC 先,之後儲返 for 第二戰

唔記得 Elma 定 gunsamurai 有 beast 系 damage 加成, 盡升
我係打物理近身贏
由手機版發出
唔係,係第Ch 9唔比用DOLL玩真劍勝負果到,明明隻獅子獸得果34LV我都已經LV過佢都比佢SM,減左難度打左十幾廿次先過到
舊 05-16-15, 03:22 PM   #543
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
メカニカル係首選一定要優先升盡
之後我就選サーチ
我買左2000¥DLC pack,最底有個任LV20任好像是升blade level同武器公司點數,
而家我LV25,可能龜到30LV先至敢行出去(順便打吓職業點數),D LV2x 既怪要打好耐...

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 03:32 PM   #544
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
唔係,係第Ch 9唔比用DOLL玩真劍勝負果到,明明隻獅子獸得果34LV我都已經LV過佢都比佢SM,減左難度打左十幾廿次先過到
去租個60lv同伴算啦

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 03:34 PM   #545
fortel
Game Master

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
去租個60lv同伴算啦
我想知正常係點打姐

打完之後要DOLL戰,又輸左

點解一個35LV玩人打班29LV既怪會打我咁辛苦 到底係唔係我唔識玩
舊 05-16-15, 03:53 PM   #546
~ViVi~

引用:
我想知正常係點打姐

打完之後要DOLL戰,又輸左

點解一個35LV玩人打班29LV既怪會打我咁辛苦 到底係唔係我唔識玩
我記得我果場係一隻30lv中型一隻30lv輕型再加lv20打贏ge
對人戰果場反而仲難打,開頭清雜魚打到好亂

我冇租人打,不過全隊4x lv

舊 05-16-15, 04:02 PM   #547
fortel
Game Master

引用:
我記得我果場係一隻30lv中型一隻30lv輕型再加lv20打贏ge
對人戰果場反而仲難打,開頭清雜魚打到好亂

我冇租人打,不過全隊4x lv
舊 05-16-15, 04:04 PM   #548
~ViVi~

引用:
有doll就多d打下高自己十幾二十lv ge小/中型怪升下lv刷下裝備,咁就所有劇情boss都易過

除左終章.................

舊 05-16-15, 04:05 PM   #549
fortel
Game Master

引用:
有doll就多d打下高自己十幾二十lv ge小/中型怪升下lv刷下裝備,咁就所有劇情boss都易過

除左終章.................
咁我升一陣LV先 而家問題反而係唔夠錢洗買唔到多部DOLL比人用
舊 05-16-15, 04:16 PM   #550
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
マ・ノン人?
係ブレイド總部門口左邊(近商店街果邊)會有個轉移裝置送你上去~
搵到,thanks

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版