Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-03-18, 03:16 PM   #226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
尼冇船長1開波15exc收曬d機返黎再加速衝刺都好正,唔駛曬1turn行前又打唔到人

基本上自z2開始單機既機戰都勁多機出唔曬架啦,又唔出番小隊 twin系統果d,可能太多人唔鍾意小隊,咁多集得小隊既先會出得曬
但是
過去的不會場場出得12架咁少

----------------------------------------

香菜 看著青葉和早見一起的興奮樣
好可憐

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-03-18 03:19 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 03:22 PM   #227
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
尼冇船長1開波15exc收晒d機返黎再加速衝刺都好正,唔駛晒1turn行前又打唔到人
機友隻艦5改緊急回收完都附加加速
初期堆移動力低下既機都靠佢推前
剩返megafauna就真係無咩亮點
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 03:52 PM   #228
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
今集感覺出擊位比Z2、V少左,V我可出到ZETA ZZ NU Destiny IMP
再配其他機加加減減,今集連高達都出唔到

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 03:59 PM   #229
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
想問有沒攻略網有寫每話既隱藏TacP? 搵佐幾個都唔見有寫
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 04:00 PM   #230
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
http://www.bilibili.com/video/av21569007
隱藏關??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 04:31 PM   #231
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
有個問題,我記得以前聖戰士的機體應該有分身,現在是不是cut了....?

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 04:49 PM   #232
gcwind
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
我是把主角和正樹改滿~XD

這兩台去那條線都要出..改滿方便

而且主角機也算暴力

(不過全改滿9000HP被ZERO摸一下沒了8960HP時我是傻眼了一下...)

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-03-18, 05:29 PM   #233
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
正路
我之前部龍神丸比G-self個蒙面人一野打爆左

舊 04-03-18, 05:49 PM   #234
lolo@ive
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
請問今集 係咪 取消左 地圖標示 (以前既R3)?
lolo@ive 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 05:54 PM   #235
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: lolo@ive 查看文章
請問今集 係咪 取消左 地圖標示 (以前既R3)?
Ps4版既話option制
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 07:25 PM   #236
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: HONDA 查看文章
冇人答我
但招野攻擊力唔夠動輪劍高攻,要出甘多人先出到,無愛係唔得

點解我同大家既都好唔同?唔通因為我係日版
聖戰士幾高命高迴,用奧拉斬基本都秒到S size雜魚
飛雲好少比人秒,佢有成三招技加裝甲
Nu真係弱左少少,但留意佢浮游同火箭炮都係空B,要裝空S芯片
主角我用寺田生日,基本都係祝福人、援護多,配sp回復、戰術待機
一開始先比通關三神ace(舞人、萬丈、ヴィヴィアン)先,資金同pp都會多好多,有左一格500金後,再用檸檬決意再動移動10格既機,我到廿頭已主力5改好多開始入十改)

今集玩到三十五故事都係一般,最好奇既係原創既魔從教團,始終今次加既新作差唔多都係無咩機戰劇情,最多已經係G-f,然後最想吐既係召喚異界人,宇宙世紀海盜同f91係用召喚時間點唔同,甘即係可以召喚每一秒既寶姐

交代魯路修、W同一個世界既戰爭流程,好似同2z差唔多?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 07:30 PM   #237
ShinDou

都係打到35拎埋托度,原來連翼霸新招拎

故事真係覺得差過近代z v果d

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 08:59 PM   #238
pet3
The One

紅蓮極天八極 的ace 廢了好多
之前120 氣 攻擊1.2倍
現在廢到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-03-18, 10:20 PM   #239
ShinDou

打完35又有隱藏版,即係拎到夜UN﹖冇行過B線,全A線,NU雖然改爆左但少用,35話HINU殺1隻大佬,其他俾馬沙全清咁濟 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 10:30 PM   #240
pet3
The One

引用:
打完35又有隱藏版,即係拎到夜UN﹖冇行過B線,全A線,NU雖然改爆左但少用,35話HINU殺1隻大佬,其他俾馬沙全清咁濟 XD
我沒進到
不過42之前入跑錢關好好打

一隻4萬
頭目1x萬

150氣2倍 強化道具再幸運

玩完之後多了150萬左右

FGO 目標預算

此篇文章於 04-03-18 10:43 PM 被 pet3 編輯。
舊 04-03-18, 10:55 PM   #241
lolo@ive
Junior Member

引用:
作者: 真!DC 查看文章
Ps4版既話option制
由手機版發出
感謝 唔該曬
lolo@ive 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 11:15 PM   #242
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
我都想問全程跟飛雲唔行宇宙線,係咪馬沙過一定擊墜數就攞到夜鶯? 大約要幾多? thx
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 11:24 PM   #243
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: hlcw99 查看文章
我都想問全程跟飛雲唔行宇宙線,係咪馬沙過一定擊墜數就攞到夜鶯? 大約要幾多? thx
我覺得重點應該係35話馬沙要坐沙煞比殺好多隻, 跟住再殺一隻有樣既敵役引發我方既對話
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 11:31 PM   #244
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Lamsze 查看文章
但招野攻擊力唔夠動輪劍高攻,要出甘多人先出到,無愛係唔得

點解我同大家既都好唔同?唔通因為我係日版
聖戰士幾高命高迴,用奧拉斬基本都秒到S size雜魚
飛雲好少比人秒,佢有成三招技加裝甲
Nu真係弱左少少,但留意佢浮游同火箭炮都係空B,要裝空S芯片
主角我用寺田生日,基本都係祝福人、援護多,配sp回復、戰術待機
一開始先比通關三神ace(舞人、萬丈、ヴィヴィアン)先,資金同pp都會多好多,有左一格500金後,再用檸檬決意再動移動10格既機,我到廿頭已主力5改好多開始入十改)

今集玩到三十五故事都係一般,最好奇既係原創既魔從教團,始終今次加既新作差唔多都係無咩機戰劇情,最多已經係G-f,然後最想吐既係召喚異界人,宇宙世紀海盜同f91係用召喚時間點唔同,甘即係可以召喚每一秒既寶姐

交代魯路修、W同一個世界既戰爭流程,好似同2z差唔多?
我最愛:
天元,魔神Z,魔神英雄傳,勇者系列

希望機戰有多D勇者系列

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 12:41 AM   #245
pet3
The One

引用:
作者: HONDA 查看文章
我最愛:
天元,魔神Z,魔神英雄傳,勇者係列

希望機戰有多D勇者係列
但我勇者系列中就是最不喜歡勇者特急

太陽勇者
黃金勇者
7重變形俠也是
都比較好看

FGO 目標預算
舊 04-04-18, 01:03 AM   #246
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
玩到33

全跟gundam線,
今次故事真係近代最唔掂
大量作品係中途/完哂/甚至無意義加入(剛7托比亞)
搵魔神英雄傳擔主線大旗無意見
但係mix得真係好求其好難睇
所謂異世界召喚仲hea過次元震
次元震仲會交代下勢力圈點融和,
今次話就話異世界召喚,
但係誇張到扯哂人地成個城,殖民地甚至成個行星帶過黎,
成班敵人各種降格+智商下降,
今集做敵人既馬沙應該係咁多代最無理想果個
其餘敵人都係各種反正原世界打開,去異世界繼續打既概念
仲各種反正去到異世界就順便復活埋
難得有古利明結果係無ZZ故事
某幾套作品劇情魔改到除左人同勢力保留外,世界觀設定都變哂
過場對白好跳脫
魔神英雄傳果邊既救世主冒險隊劇情更加慘不忍睹
完全無張力, 無追落去既衝動
我情願係創界山7層有7個世界算

今次編劇本果個真係去打靶...
今次亦係近幾年難度最低, 除左開教條之外無刻意做改造/強化配件都係簡單清場
戰鬥動畫好多偷frame剪影播動畫
快手打完唔會想玩2周目

此篇文章於 04-04-18 01:12 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 01:22 AM   #247
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
請問要點解的,完全唔明佢講乜

在1個關卡中使用武器種別「反擊」的武器進行5回以上的反擊。

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 01:56 AM   #248
pet3
The One

引用:
作者: 知世公主 查看文章
請問要點解的,完全唔明佢講乜

在1個關卡中使用武器種別「反擊」的武器進行5回以上的反擊。
武器有C字的=優先反擊

用這種就ok

FGO 目標預算
舊 04-04-18, 01:15 PM   #249
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: pet3 查看文章
我沒進到
不過42之前入跑錢關好好打

一隻4萬
頭目1x萬

150氣2倍 強化道具再幸運

玩完之後多了150萬左右
今集多錢過上集機戰V好想快D入到去狂洗錢全機10改

還有什麼機種會有C武

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 02:26 PM   #250
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: X&Y 查看文章
我覺得重點應該係35話馬沙要坐沙煞比殺好多隻, 跟住再殺一隻有樣既敵役引發我方既對話
馬沙要坐夜鶯要做好多野....宇宙線一定要行

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版