Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-21, 09:20 AM   #1
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
[大時代]沽GameStop

平時都冇留意。。。見目標對像係game舖就食下花生睇戰況

如果有人熟知咩事可以講解下嘛?

白宮關注受散戶熱捧個股大幅升高 納斯達克:或勒令停牌

原文網址:https://www.881903.com/news/international/2376702
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-21, 09:36 AM   #2
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
機構沽空 散戶買上夾爆基金佬
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-21, 12:32 PM   #3
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
香櫞及同樣看淡Game Stop的對沖基金梅爾文資本等認輸

最鐘意睇D大行仆街跪低

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-21, 12:59 PM   #4
Heaven
Game Master

岩啦賺埋咁多散戶錢,都要輸下先夠balance
由手機版發出
舊 01-28-21, 01:24 PM   #5
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
冇認輸
反而不停放fake news, 封reddit, 叫卷商唔可以落order唔比散戶落場

舊 01-28-21, 02:11 PM   #6
Heaven
Game Master

望住炒左幾日 但細膽唔肯落場
由手機版發出
舊 01-28-21, 03:04 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢次花生有得炒⋯⋯覺得似 2008年嘅翻版。不過呢次買跌嘅衰~ 據報班友下一個目標係 AMC 院線。

此篇文章於 01-28-21 03:07 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-21, 05:40 PM   #8
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
琴晚根本就落唔到盤, 想買都買唔到
睇住個價由$200幾 升到上 $34X USD

點解哩次散戶咁大決心做到strong hold.
主要係沽空機構大貪, 比散戶發現沽空比率> 100%
即係就算佢掃晒所有流通緊股票, 都唔可以還晒貨俾人 (因為沽空比率> 100%)
個個都SH, 佢都要焗住高價接貨
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-21, 05:53 PM   #9
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
白宮食屎啦
班資本家操控咁多年又唔見出聲

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-21, 12:00 AM   #10
肉羊哩咖
griffin611

報話有行唔畀人買 Game Stop 同畀 WallStreetBB 目標中嘅貨,又有行嘈話呢啲行為要「監管」,議論當然大嘩,你班死肥貓夾散就得,而散戶玩返你轉頭又無犯到咩法。

實情係班芬佬睇淡 Game Stop 過咗籠,唔理舊年中啲利好消息,以為實體零售遲早完;舊年八月有資金入股大手持有,跟住十一月大家知咩事 -- PS5 大賣,啲行繼續重手沽,畀 WallStreetBB 班友睇中呢個死穴,幾日升得佢十倍八倍,沽貨啲行被人 call margin 咪 call 到跳樓都唔掂囉~

舊 01-29-21, 02:18 AM   #11
Sar8
The One

今日直頭9成卷商都唔比你買
然後不停左手交右手質低個股價引發你stop loss,panic sell掃平貨
賤到咁不如hack哂D ac入去賤賣咪得

中國就比買唔比賣
呢邊就比賣唔比買

此篇文章於 01-29-21 02:22 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-21, 05:17 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

真係賤到想爆粗~

而家唔畀買呢單嘢引嚟國會介入,入面兩黨,仲面兩極嘅代表人物,好難得有共識話要對付。花生,仲畀買掛?!
https://www.cnbc.com/2021/01/28/game...de-freeze.html

舊 01-29-21, 05:24 AM   #13
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
邊個先係majority,呢次事件表現晒。

舊 01-29-21, 08:08 AM   #14
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
政府自己偏幫有錢人輸打贏要咋

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-21, 08:54 AM   #15
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
所有政府炸彈都喺由小問題引爆。
原來團結起黎真喺夠幕後勢力一戰⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-21, 09:02 AM   #16
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
不如以後索性有大行沽就唔俾買,咁一定贏

舊 01-29-21, 09:44 AM   #17
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
白宮食屎啦
班資本家操控咁多年又唔見出聲
白宮 X
DEEP STATE...............

侵侵阻人發達比人cheat落台, cheat埋下屆實內戰........

舊 01-29-21, 11:55 AM   #18
Sar8
The One

我就諗住drop to zero攬炒
你正正經經我都算
連續兩日洗橫手
robinhood係美國佬手上只係劫貧濟富既幫凶

舊 01-29-21, 07:06 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sar8 查看文章
robinhood係美國佬手上只係劫貧濟富既幫凶
呢壇嘢有得發大,國會出咗聲會搞,唔知跟住 FTC 同 SEC 會唔會做嘢;仲有 Robinhood 會唔會畀啲用戶告鬼佢。美帝好興乜都告餐死。

花生仲有得炒。

不過強國肯定暗中偷笑。

舊 01-29-21, 08:24 PM   #20
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
睇完燒山講,大概理解到成壇野點解會做到咁核凸…

舊 01-29-21, 09:12 PM   #21
Sar8
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢壇嘢有得發大,國會出咗聲會搞,唔知跟住 FTC 同 SEC 會唔會做嘢;仲有 Robinhood 會唔會畀啲用戶告鬼佢。美帝好興乜都告餐死。

花生仲有得炒。

不過強國肯定暗中偷笑。
算啦美國而家係deep state話事
fb同google已經開始滅聲

好似搞得太大今日開返買賣
但係就唔比買超過5股, 價格唔比set超過市價100%

舊 01-30-21, 10:31 AM   #22
Heaven
Game Master

知名空頭香櫞:未來不再發布做空報告 將專注於長期投資
https://m.cnyes.com/news/id/4564325

早d認米好lor,搞到股市都大地震
由手機版發出
舊 01-30-21, 12:34 PM   #23
Sar8
The One

居然守得住堆option call

舊 01-30-21, 01:44 PM   #24
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
應該都好重傷 第日沽空機構都唔敢大手沽空
我最近都開始買美股 D價錢真係郁得好快
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-21, 08:44 AM   #25
Heaven
Game Master

報道稱試圖沽空GME的對沖基金一月份或虧損逾五成
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...0-20210201.htm

輸咁少,近年港股d公司下下都話虧損多8,9成
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版