Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-26-15, 12:30 PM   #9576
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
所以咪叫反插8字頭,只插電remote play ,試下,再唔係問人借部機放同一個位try try
其實我一直都有建議。如果先入為主件野有事,咁不如開新topic '嘔碟苦主集中營'
呀,咁我答你啦,我試過換左不下5 條呢d 線,當然唔係咩貴野
包括:
PS4 Controller charger 個條
PS Vita charger 個條
PS Vita TV 個條
原裝個條
同埋相機個條

我唔知點為之正,點為之反
但我估我抽插佢既次數加埋,正反各 3~40 次都有

最後係點?最後我要奄制。

拖版黎講,廳,房,電腦桌前後我插左大約3 到四個拖版
都唔係靚野,但用緊加埋 15 樣電器都無問題
佢地有無漏電我答唔到你
但我隻NAS 用左3 年就無試過power down
router 無試過reboot。

如果咁都要糾纏落去我都唔知點 q&a 落去
反正我都奄左制了。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 12:34 PM   #9577
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
我最近都有呢個問題,焗住用龜速wifi
我凝住係部機個lan port有暗病
呢個問題如果復出都好難攪
我記得出ground zeroes 個期我有係度問過
最後升左2~3 版firmware 自然解決左

我換過lan,換過switch,直插router 都試過,都解決唔到。
舊 10-26-15, 12:39 PM   #9578
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
呀,咁我答你啦,我試過換左不下5 條呢d 線,當然唔係咩貴野
包括:
PS4 Controller charger 個條
PS Vita charger 個條
PS Vita TV 個條
原裝個條
同埋相機個條

我唔知點為之正,點為之反
但我估我抽插佢既次數加埋,正反各 3~40 次都有

最後係點?最後我要奄制。

拖版黎講,廳,房,電腦桌前後我插左大約3 到四個拖版
都唔係靚野,但用緊加埋 15 樣電器都無問題
佢地有無漏電我答唔到你
但我隻NAS 用左3 年就無試過power down
router 無試過reboot。

如果咁都要糾纏落去我都唔知點 q&a 落去
反正我都奄左制了。
你個情況係個膠頂到粒制所以嘔

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 12:42 PM   #9579
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
其實我都想問下 PS4不時都彈"未能連接LAN線",不久前就因為咁被強制登出SFV beta,大家認為係我部機有事定個WiFi router 有事?
set 死 個連線speed 10 100 1000

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 12:42 PM   #9580
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你個情況係個膠頂到粒制所以嘔
都無咩所謂了
如無意外我應該會換機 (部初版入番盒算)
而家諗緊等限定機定係買番黑機算
舊 10-26-15, 12:48 PM   #9581
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
呢個問題如果復出都好難攪
我記得出ground zeroes 個期我有係度問過
最後升左2~3 版firmware 自然解決左

我換過lan,換過switch,直插router 都試過,都解決唔到。
而家部機又嘔碟又用唔到lan, 有時嬲嬲地真係想買過部新算鬼數
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 12:52 PM   #9582
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
咁講啦,咩漏電唔好講喇,有個插位我獨立o係電箱拉出黎比我d爛鬼19 low fi用o既,琴日就咩拖板冇插,只插ps4,打打下SFV beta,部機就bibibi,係咁有退碟聲喇....電流呢d野我唔識,咩反插8字頭呢d我亦試過,問人借機就唔好喇,拎黎拎去我費事煩,琴晚就訂左部星戰版喇,問題解決喇掛,SONY win,fans win,用家win,三贏
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 01:12 PM   #9583
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
作者: qwe 查看文章
呢隻堅好玩,但其實玩上去除左D圖案頭盔旗仔外有咩其他野?唔同的車/車轆有無分別?
車轆我都唔知.車既能力就一樣,但係車身同頂帽既Hitbox部部唔同,主要影響控波技巧...

舊 10-26-15, 01:16 PM   #9584
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
我覺得如果係一定比例既人都出現一樣既問題(例如5%既用家,兩年內),就肯定係罪大既設計有錯架啦.
而家未夠兩年,應該點都多過5%啦....

舊 10-26-15, 01:39 PM   #9585
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
大家都明白撞手神既野
但宏觀d 睇,國外國內香港日本其實已經有大量既玩家有嘔碟既問題
我相信就算比例幾少都好,總會有人已經用緊一d 比較好既裝置 (拖板,電源線)

其實個focus 我覺得要擺番係sony 既應對 (基本上無)
而家sony 已經賣左 12.8M部,就算得1% 有問題 ,都有12萬8 千個苦主存在住。

我地都無野求,亦知呢個問題無得 permanently fixed
所以我地都係發下皮4 咁解。

如果呢個時候,有人走出黎話:
我用左兩年,無呢個問題
有無試過換拖板
有無試過點點點,點點點

解決到都話,解決唔到,我地咪仲唔開心,
呢個情況,不如當我地 _ up,唔洗覆架其實,等其他有嘔碟既朋友照顧嘔緊碟既朋友啦。

(而家唯一一個永久fix 係打開部機奄左個制,但唔係個個都肯做,所以我都唔會個個propose,講一次就算,有人問點做,就幫手答下)

心底說話,不喜勿插啦師兄。
請問點"奄左個制", 過左保養幾個月, 想自己試下攪. THX!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 01:43 PM   #9586
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: initial 查看文章
請問點"奄左個制", 過左保養幾個月, 想自己試下攪. THX!!
用T8 批開左底部3 粒羅C
揭開底蓋
用膠紙封左粒sensor
合番,攪掂。
舊 10-26-15, 07:46 PM   #9587
initial

引用:
用T8 批開左底部3 粒羅C
揭開底蓋
用膠紙封左粒sensor
合番,攪掂。
Thx! 整完都可以正常退碟?
另外有冇人試過呢個方法?
http://unwire.hk/2015/07/21/slove-ps.../game-channel/

2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
舊 10-26-15, 07:57 PM   #9588
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
http://unwire.hk/2015/07/21/slove-ps.../game-channel/
闀咗就要用手掣退

舊 10-26-15, 09:29 PM   #9589
initial

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
闀咗就要用手掣退
明白
而家先知原來可以用手掣來退碟

另,我反轉部機, 冇螺絲位既?

此篇文章於 10-26-15 09:37 PM 被 initial 編輯。
舊 10-27-15, 01:16 AM   #9590
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
明白
而家先知原來可以用手掣來退碟

另,我反轉部機, 冇螺絲位既?
D 螺絲位係機背度一個個格仔度 比d貼紙 遮住

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 01:02 AM   #9591
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
傳 11月psn plus free game 係 battlefield hardline

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 09:45 AM   #9592
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: rokuna 查看文章
傳 11月psn plus free game 係 battlefield hardline
聽住先. 都有人傳係EVIL WITHIN

不過官方話左呢個星期中(美國時間)公布, 可能今晚或聽朝就知.

但知道美版又如何? 港版分分鐘唔係果回事.

舊 10-29-15, 12:27 PM   #9593
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
試咗暫時未有事
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 12:59 PM   #9594
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
其實我諗PS4嘔碟真係關間屋事,好多大大都有講過攞部機去FANS度試係WORK嘅
N年前我玩DC,新買返嚟係屋企打左幾鋪後,再開機就永遠停係菊花個度
即刻攞返去買機間鋪度叫佢換,點知人地一插即著冇問題,如是者返屋企又玩多一兩星期
情況又出現,今次直接攞去代理CHECK,人地又係一開即著,CHECK唔到有問題....
之後搬屋後,就再未試過呢種情況
電呢家野我識條鐵,唔明咩原理,亦唔知點FIX間屋(亦唔會好似我咁咁啱搬屋)
只係想分享一下類似過案,有時有事,未必全部關件電器(遊戲機)事GA

舊 10-29-15, 01:26 PM   #9595
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
其實呢個情況有機會係部機有某D位置鬆咗, 之前我部腦都係咁, 响屋企唔郁拎去整又冇事, 來回幾次都係咁, 結果最後真係開唔到機大修先發現係條RAM插得唔好鬆咗, 所以我會建議將部PS打橫打直咁試吓, 冇壞既, 個人意見
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 06:51 PM   #9596
h0104788
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
想問,係咪 join 咗PS Plus D game save 就會自動 upload 上去?因為就換 HDD 驚D save 會無哂
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 07:17 PM   #9597
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
自動upload save 好似要你turn on 先有
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 08:03 PM   #9598
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: h0104788 查看文章
想問,係咪 join 咗PS Plus D game save 就會自動 upload 上去?因為就換 HDD 驚D save 會無哂
無記錯的話Save可儲存係USB手指上

舊 10-29-15, 09:19 PM   #9599
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
PS+ 11 月 (HK/Taiwan)

Super Meat Boy (PS4/Vita)
Thief (PS3/PS4)
Mass Effect 2 (PS3)
Sumioni (Vita)
CatBlocks Vestial (Vita)
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 09:57 PM   #9600
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: enishi 查看文章
PS+ 11 月 (HK/Taiwan)

Super Meat Boy (PS4/Vita)
Thief (PS3/PS4)
Mass Effect 2 (PS3)
Sumioni (Vita)
CatBlocks Vestial (Vita)
等左咁耐終於有隻碟game玩下, 點知係呢隻低評價野....... 送隻2nd son或者kill zone好難咩?

今個月PS4仲有一隻Dragon Fin Soup, 玩下手好玩過thief.

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 02:32 PM

手機版 | APP版