Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-17, 06:11 PM   #3176
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
呢隻game係咪要日本appstore/playstore先有得download?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 06:44 PM   #3177
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ahleung 查看文章
呢隻game係咪要日本appstore/playstore先有得download?
YES

舊 08-29-17, 08:42 PM   #3178
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
射多5千,7塊,第6個謝拉特

仲係讀緊心,好彩7塊技5凸爆左等上LE,不過好似要40粒虹石﹖點儲﹖1個月得1次活動派得1粒﹖防衛戰好似有得換﹖

唔見有得換樹枝,淨係降臨開始派左20粒俾人就算﹖定每次開降臨都派20枝﹖刷野又淨係得D紅黃水

此篇文章於 08-29-17 08:46 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 12:14 AM   #3179
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
日替pool根本唔值得用石抽
冇6星保底、冇step up,得果7.5%
即係5000石等於11張銀
有6星出已經要還神啦

同埋Aluze F技唔太勁
攻技5+15%
CRT率、傷又係技5先15%
防同抗技5先25%
orb turn up加攻每turn10%,上限40%
舊Aluze粒orb先勁,防抗+50%
但已經連續2次收起左

比我揀我會抽退魔師
不過我上次中左1個,同今次佢搭貞光同rebecca都唔想要

簡單黎講2B有orb已經全能力加30%
呢的先叫勁

的石留返黎抽新大劍角啦
有超絕大技5,用住奧丁同黑乙已好夠用
用過FD奧丁就知道已經夠晒勁
至於Alice點解咁勁,因為佢係聖屬專化
同埋你個黑乙又冇ORB,差距更大

樹枝要遲的先上架
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 07:07 AM   #3180
ShinDou

防衛上次冇打千5金番黎,焗住換AHLY,唔夠用,下期唔知夠唔夠千5金換奧丁番黎 @@

下次大劍都唔知幾時會再出,我諗住是但抽到1隻ALUZE再等張飛換粒ORB番黎算,點知1隻都冇 @@

乜舊ALUZE勁好多﹖點解收起﹖即係而家冇再復刻舊ALUZE﹖
舊 08-30-17, 10:48 AM   #3181
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
防衛上次冇打千5金番黎,焗住換AHLY,唔夠用,下期唔知夠唔夠千5金換奧丁番黎 @@

下次大劍都唔知幾時會再出,我諗住是但抽到1隻ALUZE再等張飛換粒ORB番黎算,點知1隻都冇 @@

乜舊ALUZE勁好多﹖點解收起﹖即係而家冇再復刻舊ALUZE﹖
基本上只係冇專POOL,又冇話收埋既…
一般POOL一樣有,當然係難中到不知所謂啦。
百日券亦有得換…

舊 08-30-17, 11:34 AM   #3182
ShinDou

係喎百日好似係舊aluze,即係我今次完全射錯晒, 射第2隻有得百日換既大劍仲好, 遲d如果出屈機劍/大劍人加劍/大劍超絕pool可能重打算,上次我好似唔駛20日就行晒主線5萬咁射
舊 08-30-17, 03:40 PM   #3183
minazuki

重乜鬼打
佢最近派石豪左好多
我而加都有2萬8石啦
講緊唔夠2個月

其實而加課下金真係冇乜所謂(我好耐之前已課夠,應該就唔會再課喇)
6星保底起碼唔會抽完得個吉
唔會好似我咁有66連15%係可以冇6星出

新Aluze攻勁的
但做盾就差幾班
又冇吸敵功能
我都有的後悔射左
舊 08-30-17, 03:51 PM   #3184
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
重乜鬼打
佢最近派石豪左好多
我而加都有2萬8石啦
講緊唔夠2個月

其實而加課下金真係冇乜所謂(我好耐之前已課夠,應該就唔會再課喇)
6星保底起碼唔會抽完得個吉
唔會好似我咁有66連15%係可以冇6星出

新Aluze攻勁的
但做盾就差幾班
又冇吸敵功能
我都有的後悔射左
放心,拎咗冇用點都好過射咗唔中

舊 08-30-17, 03:54 PM   #3185
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
放心,拎咗冇用點都好過射咗唔中
其實我想佢派兩把裁劍俾我技5左佢
但成日出埋的垃圾榮劍、甲劍、融塊
真係中左都喊三聲
舊 08-30-17, 04:28 PM   #3186
神人ではない!新人だ

引用:
其實我想佢派兩把裁劍俾我技5左佢
但成日出埋的垃圾榮劍、甲劍、融塊
真係中左都喊三聲
6星確POOL,在下中過6星火回血+大DAM弓,真係DAMN DAMN聲

舊 08-31-17, 12:51 PM   #3187
minazuki

新AF可能係扶他
舊 08-31-17, 05:53 PM   #3188
minazuki

冇留意佢週末確定
原來最近都係指定6星
頭1次係帝劍確定,miss左
舊 08-31-17, 06:02 PM   #3189
minazuki

引用:
http://cache.sqex-bridge.jp/guest/information/31918

冇Alice
係咪要填form
我好似換左個Ailyth
send左form
張form冇alice
舊 08-31-17, 07:12 PM   #3190
ShinDou

應該等勁AF加劍大劍 POOL重打,而家HEA打下算

黎緊隻新弓AF睇技好似好勁,但弓手=死罪 XD
舊 08-31-17, 07:20 PM   #3191
minazuki

起我心目中魔師先係死罪。
限左屬性死多一重,
限屬兼得二回攻死多兩重。
舊 08-31-17, 07:39 PM   #3192
ShinDou

法師半死啦,不過起碼淨係計魔力,唔似弓手要睇把野計物定魔,隻GAME都仲係整得D魔太廢了,所以都係等劍大劍

之前係俾ALICE個魔防BUFF呃左黎射,其實好似加好少,係好彩抽到大劍超絕技5,但又玩我俾4隻ALICE5隻謝拉特都唔俾個ALUZE我 @@
舊 08-31-17, 07:53 PM   #3193
minazuki

劍大劍都係物理
法師魔
弓物/魔
物理佔左0.625,魔佔0.375
有勁物武既機率比有勁魔武既機率高太多
所以當你同時擁有帝劍同智杖,都係會帶帝劍多
好明顯弓可以轉物理先係半死
法師固定左係魔(同埋屬),冇得走,呢的叫FIX死左,即係死
舊 08-31-17, 08:14 PM   #3194
ShinDou

但弓角好似得新果隻睇技似勁,之前果D超廢,法師起碼已經出左好幾隻D技好勁 XD
舊 08-31-17, 08:42 PM   #3195
minazuki

水着Silmeria同SO果隻都勁啦
法師有的技係勁,但得2回攻 (eg SO,BDFF)
叫得上勁加3回攻咪又係水着人魚、謝拉特同Lezard呢的較近期既角色 (Lezard至水着人魚之間唔計派既BDFF妖精冇出過弓角)
舊 08-31-17, 09:06 PM   #3196
ShinDou

同埋弓武好似攻魔偏低,杖起碼魔力特化會加得多,如果得魔力弓既話分分鐘好細力,我有把凍弓超絕技2LV40得1千4攻魔,超絕榮劍LV40已經2千攻,王杖LV40都係2千魔 @@ 弓好似特別低SPEC咁
舊 09-01-17, 12:37 AM   #3197
minazuki

弓緊係會細力過其他武啦
但只係差約2xx (65lv,冇鍛,冇上free slot)
自己上返官網睇news啦
弓係攻魔都24xx
大劍同劍都係攻26xx
杖魔26xx
弓防低先係真 (防=大劍既抗,抗又只係等於劍既防/抗)

除非佢之後出埋的魔法劍士之類
拎劍但主要係玩魔
如果唔係杖始終係自成一國,只有弓、buff武、補血回狀武先做到聯繫
係現階段用魔冇特別優待下
物理0.625,魔0.375
只要係物理就已經贏左
舊 09-01-17, 07:04 AM   #3198
ShinDou

1把差2百,幾把就差好多架喇喎,仲未計LE差距仲大,而家轉生MAX能力又去到14999 @@

起碼有D唔驚物理淨係驚魔法既野要出到杖,你成手勁杖點都大力過弓,弓真係無論物定魔打出黎都廢過人
舊 09-01-17, 09:56 AM   #3199
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
1把差2百,幾把就差好多架喇喎,仲未計LE差距仲大,而家轉生MAX能力又去到14999 @@

起碼有D唔驚物理淨係驚魔法既野要出到杖,你成手勁杖點都大力過弓,弓真係無論物定魔打出黎都廢過人
其實多武器既結果只係會差一把,正常都係睇佢ACT SKL係魔定物,魔就配杖、物就配劍。

呢個初期之後就冇見過…

舊 09-01-17, 07:52 PM   #3200
minazuki

LE都係差500(4500 vs 5000)
但弓你配魔同物都得
杖只可以配魔
係成手都係劍大劍既時候,杖根本唔會用到
好似我呢的唔夠新6星劍大劍,劍大劍角都仍然會用到弓

冇錯有怕魔怪既話,杖係有優勢
但我唔見得呢隻game有呢個情況 (所以叫冇特別優待)
更何況你都好難成手勁杖

總結下
杖係勁,但都勁唔過劍大劍,只係同grade
同劍大劍相性差

弓比其他武弱
但同劍大劍杖相性都好

如果杖係勁過劍大劍我會話佢比弓好少少
但佢勁唔過呢
而且玩純魔,好難唔搭弓
但呢隻game應該冇人會玩純魔

此篇文章於 09-01-17 07:55 PM 被 minazuki 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 08:53 AM

手機版 | APP版