Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-06-13, 08:10 AM   #826
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
台灣巳經訂哂喇

香港我都唔望佢有幾多部,一眾有良商人仲要諗住供應俾強國

又要訓街一晚
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:16 AM   #827
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
查實有幾可香港行貨會同外國對換返黎咁接近呀? 你第一日買嘢咩

貴過美金對換好正常啫, 香港又唔駛抽稅, 而且都包埋第一年保養

此篇文章於 11-06-13 09:19 AM 被 nami_tamaki999 編輯。
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:16 AM   #828
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
有冇首發game list, 睇完至決定係咪買定等
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:30 AM   #829
frc4a
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: tylau 查看文章
台灣巳經訂哂喇

香港我都唔望佢有幾多部,一眾有良商人仲要諗住供應俾強國

又要訓街一晚

台灣11月8日 先開始接受預訂.....

你咁快知訂哂????

【台灣,2013年11月5日】–Sony Computer Entertainment Taiwan Limited (SCET)
今天宣布PlayStation®4 (PS4™) (CUH-1007A系列)主機將於2013年12月18日(三)在台灣地區推出,
11月8日起於全台PlayStation®特約經銷商網路商店熱烈展開PS4™主機預約活動,
並於全台南北兩處舉辦搶先體驗活動,機會難得不可錯失。
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:32 AM   #830
tylau

引用:
作者: frc4a 查看文章
台灣11月8日 先開始接受預訂.....

你咁快知訂哂????

【台灣,2013年11月5日】–Sony Computer Entertainment Taiwan Limited (SCET)
今天宣布PlayStation®4 (PS4™) (CUH-1007A系列)主機將於2013年12月18日(三)在台灣地區推出,
11月8日起於全台PlayStation®特約經銷商網路商店熱烈展開PS4™主機預約活動,
並於全台南北兩處舉辦搶先體驗活動,機會難得不可錯失。
http://store.sony.com.tw/is-bin/INTE...23414F86ADA03C

乜唔係缺貨中? 原來未開?

首頁我見佢寫即日起開訂.
舊 11-06-13, 09:37 AM   #831
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
PS4 videos show controller, journeys, portability and games

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:58 AM   #832
frc4a
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
我在某日本公司,做sony及任天堂 PS4及3DS部分電子零件物流,

睇番電子零件個流量,個人估計首批PS4 大約有200萬部,全球分
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:45 AM   #833
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
琴日收到Email+電話
睇黎項生覺得,俾你班蟻民拍廣告黎Sky100睇發怖會已經皇恩浩沙蕩
想優惠?優先預訂?發下夢啦
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:55 AM   #834
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
首先Sky100 event 唔係預售活動
只係發佈會後優先比機迷體驗一下新主機既活動
唔明點解會聯想到會有首批名額之類既野

唔係想罵戰

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:07 AM   #835
僕は夢を見てる?

引用:
作者: 草薙さん 查看文章

唔係想罵戰
其實係大家期望啫 講得多就好易令人以為誤會
不過SKy100 Event既然要邀請先去得, 咁到時如果有預訂, 對PS4之後銷售係有好處

不過隨之而來就係話 "唔公平", "偷步" 等等既事
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:10 AM   #836
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
其實係大家期望啫 講得多就好易令人以為誤會
不過SKy100 Event既然要邀請先去得, 咁到時如果有預訂, 對PS4之後銷售係有好處

不過隨之而來就係話 "唔公平", "偷步" 等等既事
可能11點完,11點即刻開始比人訂,不過去左發佈會D人就變左訂唔切,電話上網訂野唔夠電腦快

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:42 AM   #837
僕は夢を見てる?

我收2次電話通知
舊 11-06-13, 11:48 AM   #838
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
剛剛收到電話

舊 11-06-13, 11:49 AM   #839
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://www.pushsquare.com/news/2013/..._ps4_questions

Mark Cerny Has a Knack for Answering Your PS4 Questions

Posted by Robert Ramsey
Words of wisdom

Ever since the PlayStation 4's big reveal back in February, Mark Cerny has become one of the most prominent figures in the gaming industry. Despite being both the chief architect of Sony's next generation console, and lead director on launch title Knack, the bright-eyed genius still manages to find the time to answer questions asked by the community in interviews like the one that we've embedded below.
At five minutes long, Cerny briefly covers topics like the advantages of developing on the PS4 and the system's future. These aren't the most complex queries that the luminary has ever had to answer, but we still find it near impossible not to be thoroughly enthralled by his ability to make relatively mundane points seem incredibly articulate and engaging. Are you a fan of Sony's most popular creative mind? Feel free to fangirl in the comments section below.

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:54 AM   #840
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
又想好似上次psv 咁講物價差異好貴 ?
其實唔單止係物價差異
你可以想像一下
假設香港同美國一齊搞首賣會
同樣規模請100人
響美國搞首賣會既成本係高過響香港搞
咁sony為確保利潤
成本高果邊自然會賣返貴d

上面有人提及銷售稅
但果d錢唔係入sony個袋
所以話之佢銷售稅幾多%
sony都係收400美元
如果當地政府係直接向sony收既
或者係有關稅之類
其他國家我唔清楚
但唔使受銷售稅同關稅既香港
更加冇可能賣得貴過有收稅既國家

所以問我3500合唔合理
我一定會答唔合理
我係可以prove到出黎
但sony身為商家
佢為左賺錢, 會唔會同你講合唔合理
呢個就係另一回事
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:44 PM   #841
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
美國有對手, 亞洲冇, 已經兩件事.....
你再諗下香港買game 平d 咪會好過d 羅...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:48 PM   #842
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
買得起就合理, 買唔起就唔合理
有需要深究嗎?
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:49 PM   #843
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: now_loading 查看文章
美國有對手, 亞洲冇, 已經兩件事.....
你再諗下香港買game 平d 咪會好過d 羅...
講真到訂個時根本唔會睇個價錢,訂到已經好好,快快手填完D資料submit,諗多兩諗都比人訂晒,手快有手慢無,我諗如果有得上網訂,應該拍得住係ireserve訂iphone

今次真係要貨唔要錢

『等價交換』
舊 11-06-13, 12:55 PM   #844
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
我擔心訂唔到多d

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:04 PM   #845
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
我擔心訂唔到多d
要好似玩irserve咁,一入去即揀野再填資料,唔可以再慢慢計抵唔抵,如果e水訂唔到,分分鐘等到同xbox one行貨先再有......

我諗如果個網唔死,可能5分鐘內就訂晒

『等價交換』
舊 11-06-13, 01:04 PM   #846
tylau

會否真係7號 EVENT後即晚開網訂呢
舊 11-06-13, 01:09 PM   #847
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: tylau 查看文章
會否真係7號 EVENT後即晚開網訂呢
咁去左event個d人真係中晒伏,用電話訂唔切

『等價交換』
舊 11-06-13, 01:21 PM   #848
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
收到電話,但未見email
有得預訂我都係期望而已
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:24 PM   #849
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 草薙さん 查看文章

唔係想罵戰
其實都係講下笑姐,當然唔會筆戰啦

當年訂PSV時我好深刻,因為係CWB打緊官方個Winning比賽,用iPhone不停換登入網址+Reflash先買到,仲要中途打比賽
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:29 PM   #850
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
咁聽晚又有冇黑衣Dress code? 我見上次大家要著黑衫?

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:54 PM

手機版 | APP版