Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-14, 11:06 AM   #1076
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: teealpha 查看文章
睇使用人黎調整呢個係工程師既工作黎喎
新牌仔都俾部F1佢揸咁同叫佢提早人生畢業冇分別
再講,冇料既都派上場比賽的話咁係學校自己巴自己面…或者好憎個學生

用掛冇問題,唔俾人CHECK到就可以了…最少我可以用到一回先(目的達成)
一齊用同一套掛都冇問題,不過套掛係我寫既所以我識改而你地唔識改…上帝模式表示你們都是腦缺

另,套飛行術式唔咪有公司專利?公司未正式對外發表俾人用真的大丈夫?(雖然話你係設計者)
再講唔係SELL俾軍方咩?雖然可以夾硬話九校戰係個盛大實驗場黎啦
上帝表示開掛俾人抄無問題
只要每場都開新掛

而無記錯有講過上帝公司係比賽前一星期已經發表咗舞空術
問題係上帝成日話要低調,但又做D話比人知你同間公司有路既行為...
神既心意凡人真係好難捉摸
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 11:07 AM   #1077
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
賣比軍佬洗鬼搞咁多野

剩係養班火力廚就夠啦,格劍依D野傻仔先玩架

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 11:12 AM   #1078
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: Dom031059 查看文章
只要每場都開新掛

問題係上帝成日話要低調,但又做D話比人知你同間公司有路既行為...
舞空術係任何人都可以用的, 所有用家都係白老鼠用來收集data; 就算有專利, 專利持有人唔起訴就無問題了
至於上帝講既低調就算啦

舊 06-23-14, 11:13 AM   #1079
細路翔
The One

上帝一直都好低調,佢個八婆妹鑊鑊都擺佢上台咁解

英國說大家抱團死
舊 06-23-14, 11:17 AM   #1080
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
睇使用人黎調整呢個係工程師既工作黎喎
新牌仔都俾部F1佢揸咁同叫佢提早人生畢業冇分別
再講,冇料既都派上場比賽的話咁係學校自己巴自己面…或者好憎個學生

用掛冇問題,唔俾人CHECK到就可以了…最少我可以用到一回先(目的達成)
一齊用同一套掛都冇問題,不過套掛係我寫既所以我識改而你地唔識改…上帝模式表示你們都是腦缺

另,套飛行術式唔咪有公司專利?公司未正式對外發表俾人用真的大丈夫?(雖然話你係設計者)
再講唔係SELL俾軍方咩?雖然可以夾硬話九校戰係個盛大實驗場黎啦

紅1: 係樓人某某人覺得唔同級咋,其實只是對方已經出了"一年級"中最強的人只是主角校太強

紅2:哥哥大人的發明全部是綠色軟件,他公司是賣硬件的 (軟件要用他公司硬件先保證最佳優化)

引用:
作者: Dom031059 查看文章
只要每場都開新掛

我是測試員0.< (佢把玩具槍都已經是限定品啦)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 05:29 PM   #1081
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
引用:
作者: pet3 查看文章
紅2:哥哥大人的發明全部是綠色軟件,他公司是賣硬件的 (軟件要用他公司硬件先保證最佳優化)
飛行術式軟件公開左
所以人人都用到
但係最唔知點解美國D公司唔開發轉用硬件
攪到美軍大量咁同FLT買

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 06:43 PM   #1082
pet3
The One

引用:
作者: ikari28 查看文章
飛行術式軟件公開左
所以人人都用到
就是我上邊說的一樣

他公司出的硬件
是由哥哥大人寫的優化軟體配合出售

雖然任何道具都用這軟體都飛到
但優化得差 只會飛得慢/哂mp

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-23-14, 07:32 PM   #1083
sund

註冊日期: Aug 2013
上帝在射擊比賽的手法
感覺就好像"高智能方程式SAGA"中菲爾的生化電腦車一樣,甚至更過份
贏在技術員(車性能)上
射手(車手)只是為配合規則不安上去不可,可有可無的零件
只要MP夠(體能可承受加速度),阿豬阿狗也可以

就算你說初賽,複賽賽制不同
即等同初賽賽制認可全場生化電腦車
鬥車廠不是鬥車手,這樣會有選手開心的嗎

一般這是敵役的手法吧
在上帝手中就正當化了,不愧是上帝
"名雲,生化電腦車咁難諗都畀你諗到,你真係型到核爆"

此篇文章於 06-23-14 07:38 PM 被 sund 編輯。
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 07:46 PM   #1084
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
如果用賽車來講

賽車都有規則確保平衡,或者有限制,如果唔係點解要羅個人落場比

還有,
爆風彈玩晒的話,
正常有用腦的參加者,都會用爆風彈、
而正常有用腦的主辦無理由唔Set規則去限制爆風彈

咁露骨寫到個比賽選手唔洗努力,真係...

此篇文章於 06-23-14 07:49 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 08:32 PM   #1085
pet3
The One

引用:
作者: 飛燕 查看文章
如果用賽車來講

賽車都有規則確保平衡,或者有限制,如果唔係點解要羅個人落場比

還有,
爆風彈玩晒的話,

因為 其實好少人做到地圖炮射中咁多下

動畫沒說
但這集的女仔是才能接近深雪的 (雪是100的話 她有80-90)

FGO 目標預算
舊 06-23-14, 08:54 PM   #1086
FREDDY@o@

爆風彈係好複雜既術式, 上帝先做到以最低容量去完成術式, 其他豬腦學生寫唔到咁勁既程式; 另外個魔法要好勁既學生先操作到 + 配合雫既先天能力來寫, 所以係專用魔法

簡單總結: 只有上帝寫到map炮魔法

舊 06-23-14, 09:02 PM   #1087
sund

註冊日期: Aug 2013
所以說,重點不是上帝的攻略法是否違規
也不是比賽的方式+規則有否問題

而是作者寫出這個比賽方式+規則+攻略法+評價+合理化
的本身就好大問題
這攻略法本身就不應該用在味方(一般是正義方)身上

其實只要寫到有其他人用過這方法,但效果不大好
強調多點(不是靠讀者腦補)個女仔的技術,讓這些路人威一威,就好很多了
但作者扁要所有路人是豬
方法要上帝首創,只有上帝一個威到盡,
作者真是打飛機都不夠,仲要打到絕頂...
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 11:02 PM   #1088
pet3
The One

引用:
作者: sund 查看文章

的本身就好大問題

強調多點(不是靠讀者腦補)個女仔的技術,讓這些路人威一威,就好很多了
但作者扁要所有路人是豬
勁到可以比人要求交流外國生....

FGO 目標預算
舊 06-23-14, 11:22 PM   #1089
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
其實本書唔係sell 女
你估hit 唔hit得起
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 11:23 PM   #1090
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
乜有sell過咩

舊 06-23-14, 11:25 PM   #1091
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: sund 查看文章

的本身就好大問題

但作者扁要所有路人是豬
唔覺得今集有個室內對電腦景似邪惡組織計劃中咩?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 06:49 AM   #1092
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
就咁放選手係度click兩下表達佢深藏不露,點說服讀者?
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 09:44 AM   #1093
細路翔
The One

作者從來無打算說服看倌

睇唔明好明顯係因為你/我膚淺

我都話就算當係武器測試唔當競技比賽都係睇到人r爆頭

根本係用戴具既火器同突擊步槍比緊

英國說大家抱團死
舊 06-24-14, 09:47 AM   #1094
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
作者從來無打算說服看倌

睇唔明好明顯係因為你/我膚淺

我都話就算當係武器測試唔當競技比賽都係睇到人r爆頭

根本係用戴具既火器同突擊步槍比緊
當武器測試先奇怪吧
競技比賽 現在只是在不犯規下用狗招玩
有什麼問題

FGO 目標預算
舊 06-24-14, 09:50 AM   #1095
細路翔
The One

咪同少林足球最後連個龍門都射爆埋一樣

完全無問題呀

英國說大家抱團死
舊 06-24-14, 10:05 AM   #1096
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
睇左漫畫最新一話

原來動畫cut左 會長 好多片段
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 10:09 AM   #1097
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
咪同少林足球最後連個龍門都射爆埋一樣

完全無問題呀
你對不是真實系的作品要求平衡/公平性不是很無腦的行為嗎 ?

叫紙箱戰機 的人不要用特別機啦 (預賽也不準用)
都不同級數既 你有特殊能力啊(推停到火車) 參加什麼比賽
其他人只是量產型玩具 根本重量級唔洗減磅跑落去打蠅量級
這樣 ?

天下第一武術大賽
悟空你懂氣啊 , 都不同級數既 參加什麼比賽

無數作品可套用 \0.0/

要反作品是可以
但你係唔係都反就有點那個了
連很正常的秒路人 都要講不公平 不同級數為什麼可以比賽

FGO 目標預算

此篇文章於 06-24-14 10:16 AM 被 pet3 編輯。
舊 06-24-14, 10:15 AM   #1098
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 小嘉 查看文章
SELL邊個?....妹?...真由美以外有那個女角得?

引用:
如果用賽車來講

還有,
爆風彈玩晒的話,

同高智能一樣......雷神識飛.....禁仲係咪賽車

引用:
就咁放選手係度click兩下表達佢深藏不露,點說服讀者?
書有好多所謂設定去說服讀者.....但冇那D所謂設定仲好.....

講到唔想再講....如果要用合理的角度去睇E套野係冇可能.....

引用:
作者: ikari28 查看文章
飛行術式軟件公開左
所以人人都用到
以現實都係合理....直接買硬件比自己REBULID易...人工要錢GA
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 10:16 AM   #1099
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
要好有學識(能力)、人望(外界認同)先做到議員(選手),但我地眼中見到佢做既事只係無腦㩒制
就算話有幾深思熟慮都好,表達唔到人睇就係冇意思,點叫人認同你喎

我都知同上帝作對係作死,但我鬼知你背後支援果個係上帝咩…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 10:16 AM   #1100
FREDDY@o@

引用:
作者: pet3 查看文章
你對不是真實系的作品要求平衡/公平性不是很無腦的行為嗎 ?

叫紙箱戰機 的人不要用特別機啦 (預賽也不準用)
都不同級數既 你有特殊能力啊 參加什麼比賽
這樣 ?
何止非真實, 直頭係無雙系無雙系要平衡同公平性太難了吧

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 06:09 PM

手機版 | APP版