Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-01-15, 10:28 PM   #676
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
為左追仔真係連命都唔要……
兩面都唔係一下爆的實彈戰真相感高好多
最尾個度笑左

舊 11-01-15, 10:39 PM   #677
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
戰鬥劇情仍然十分出色
對家果種報仇心態很好~最尾果度都笑左, 仲以為救返出黎香左
唔識分析, 總之好睇
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-15, 10:40 PM   #678
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
幹,西裝配短褲

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-15, 10:48 PM   #679
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
鉄血のオルフェンズ関連。第5話で活躍したユージンと昭弘。そしてトド₍苦笑₎ 最終話まで駆け抜けた後に
いつか監督やライター陣と共に幻の5話シナリオを語れる日を心待ちにしたいと思います。
それからシュヴァルべ・グレイズのガエリオ機。プラモデルはきっと…。
-----------------

此篇文章於 11-02-15 01:33 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 12:19 AM   #680
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
第5集好滿足,演出好讚
0距射擊好正,「打針」那下都好正w
戰鬥唔再係顏色光線招招招,亦冇光線格劍
打得好熱血
(熱血唔一定要出招前叫招式名....這類唔識講,我諗起龍如,用拳頭解決問題www)

女主西裝短褲好犯規orz

此篇文章於 11-02-15 12:24 AM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 02:31 AM   #681
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 風音 查看文章
幹,西裝配短褲
引用:
作者: 利家 查看文章
女主西裝短褲好犯規orz
仲有黑絲
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 02:44 AM   #682
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
op又進化咗

舊 11-02-15, 05:26 AM   #683
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
成功人士凡事都預多手,一早預左有內鬼先

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 08:05 AM   #684
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 神龍 查看文章
op又進化咗
唔?!

舊 11-02-15, 10:07 AM   #685
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔?!
op一開頭部高達, 每次加parts佢都會跟住加

舊 11-02-15, 10:57 AM   #686
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
仲有黑絲
可唔可以用番西裝裙

到宜家都唔知件女僕想點
但係又成日有佢既鏡頭

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 11:05 AM   #687
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 風音 查看文章
可唔可以用番西裝裙

到宜家都唔知件女僕想點
但係又成日有佢既鏡頭
我覺得鬼鬼地,一開始末日號角襲擊果時完全失蹤,打完先出現返
爭在幫佢老豆繼續賣女定係坑聯邦政府
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 12:48 PM   #688
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
個短褲黑絲我buy ........

Anyway
第一集只睇左生肉
大小姐個老爸仲在生的嗎?

另個25中坑點解唔做瓜佢..
等佢有機會玩報仇?

舊 11-02-15, 12:51 PM   #689
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
太空著裙會走光,接受著短褲先啦。有黑絲真係唔要?

舊 11-02-15, 01:03 PM   #690
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 利家 查看文章
Anyway
第一集只睇左生肉
大小姐個老爸仲在生的嗎?

另個25中坑點解唔做瓜佢..
等佢有機會玩報仇?
在生, 賣埋女添, 佢係自治首長嚟, 同地球關係好好嘅

澳加係好寬大嘅領袖嚟, 佢當日除咗拍咗帶頭兩位之外, 其他主力部隊嘅人唔想留就畀咗筆錢使走, 想留嘅就繼續留, 不過除咗會計之外, 想留只係得看風駛裡嘅大叔啫~

舊 11-02-15, 01:12 PM   #691
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: qwe 查看文章
我覺得鬼鬼地,一開始末日號角襲擊果時完全失蹤,打完先出現返
爭在幫佢老豆繼續賣女定係坑聯邦政府
咁個大小姐嬌生慣養, 出門要人照顧跟出跟入好正常(好似今日啲細路出門都帶住一兩個家傭咁), 不過佢好似對大小姐都仲好忠心, 係咪鬼未知~

不過話分兩頭, 畀加拉爾號角襲擊完, CGS 上上下下都仲對大小姐好客氣, 畀着流垊少少嘅成班佬, 又有鎗, 唔搞大小姐先奇~ (咳! 呢套係高達嚟)

此篇文章於 11-02-15 01:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 03:11 PM   #692
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
:「你幾時做過D令人信得過嘅野
大哥咁樣送大叔比人,唔怕大叔報串佢地嘅計劃? 當然報串左都無用,有障礙都要衝過去先似大紅蓮團大哥嘅風格嘛
三百年前嘅機同依家比都唔差太遠,個阿賴耶外掛真係值得搵命去換

話說呢套係年番嗎?
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 03:33 PM   #693
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
三日月招招攻擊駕駛倉,這是真正的戰鬥,削人棍什麼的是科幻情節
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 03:44 PM   #694
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
唔知點解真係異常地萌個女主角既我有冇同伴?
高達歷上唔計フミたん好少有地

舊 11-02-15, 04:12 PM   #695
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Sito 查看文章
三日月招招攻擊駕駛倉,這是真正的戰鬥,削人棍什麼的是科幻情節
排除私怨理由,一擊死先叫尊重對手,削人棍根本係侮辱對方
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 04:20 PM   #696
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
在生, 賣埋女添, 佢係自治首長嚟, 同地球關係好好嘅

澳加係好寬大嘅領袖嚟, 佢當日除咗拍咗帶頭兩位之外, 其他主力部隊嘅人唔想留就畀咗筆錢使走, 想留嘅就繼續留, 不過除咗會計之外, 想留只係得看風駛裡嘅大叔啫~
唔排除老豆先係真正金主

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 04:26 PM   #697
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
唔排除老豆先係真正金主
一定唔可能啦,個女又唔駛佢生出黎
老媽子就有可能
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 04:49 PM   #698
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
送個阿叔比人 應該都係期望阿叔講假情報啦
反正阿叔知既情報全部都假既 鐵華團既身世又無咩值得隱瞞

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 04:55 PM   #699
肉羊哩咖
griffin611

[亂諗廿四] 呢部同以前好多講戰爭嘅高達作品好唔同(啫係G, GBF 同 GBFT 除外):

佢哋唔係平民捲入(大時代)戰爭, 結果用一機一艦嬴晒: 0079, Z, ZZ, UC, V, X, SEED, AGE

或者主角係軍人參與戰爭: 馬反, S, 0083, 08 Team, SEED-D, AGE

唔係就根本係(好正義嘅)恐怖份子: W, 00

或由平民視點出發: 0080、Turn-A

而鐵孤? 搵食啫! 你用鎗炮嚟搞我, 我咪用鎗炮自保~ 可能就因為係咁直接咁「生活化」, 無乜懶大義凜然, 所以好有新鮮實在感

此篇文章於 11-02-15 05:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 04:58 PM   #700
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: TOAKO X 查看文章
唔排除老豆先係真正金主
都話係嗰件幼女控嘅肥大叔咯~~~

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
送個阿叔比人 應該都係期望阿叔講假情報啦
反正阿叔知既情報全部都假既 鐵華團既身世又無咩值得隱瞞
反正條友都養唔熟嘅, 殺佢又嫌嘥子彈, 咪「益」吓加拉爾號角班老細, 睇二五大叔係咪死得仲慘啲?

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 05:31 PM

手機版 | APP版