Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-02-18, 09:18 AM   #151
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩拎完hi-nu再入隱藏關拎夜鶯
今集竟然突然求真到FUNNEL類都係空B
攪到強化部件要留一格放 空S 或A/S adaptor

但連nu既bazooka都係空B就有點難理解

此篇文章於 04-02-18 09:20 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 09:21 AM   #152
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: X&Y 查看文章
岩岩拎完hi-nu再入隱藏關拎夜鶯
今集竟然突然求真到FUNNEL類都係空B
攪到強化部件要留一格放 空S 或A/S adaptor

但連nu既bazooka都係空B就有點難理解
牛油炮系列上集已經通通空B

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 04-02-18, 09:59 AM   #153
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: nds 查看文章
打機戰需要知道故事嗎~
唔睇故事我玩機戰黎做咩

上網睇一次全戰鬥畫面就得啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 10:08 AM   #154
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
唔止上集,冇記錯好似Z2定Z3開始已經係牛油砲空B XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 11:31 AM   #155
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
求情報
已入手夜鶯嘅玩家,請問入特別關時馬沙擊墜數幾多?

舊 04-02-18, 12:30 PM   #156
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

剛玩緊DLC姬樣奮戰記
アンジュvsアイーダ對白笑死左
後退娘

舊 04-02-18, 02:35 PM   #157
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
有冇機友知道,點樣收起對話框,只顯示背景圖 + 人物圖。 舊作好似PS3、psp好似都可以咁做。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 03:42 PM   #158
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
求情報
已入手夜鶯嘅玩家,請問入特別關時馬沙擊墜數幾多?

拎夜鶯時50擊墜咁上下,加入時應該3x隻
但阿寶俾高達系堆敵人追打個話馬沙殺左好多隻
跟住馬沙殺左一隻SR條件入面既有樣敵人後有引發我方人員既對話
同阿寶有達成SR條件(雖然我玩ex-hard, 但跟normal 既SR條件做完都有對話)

此篇文章於 04-02-18 03:55 PM 被 X&Y 編輯。
舊 04-02-18, 04:05 PM   #159
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
ZERO如何入手

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 04:14 PM   #160
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
你不是香港人?
佢係唔係香港人我就唔知。
不過你講到好似只要係香港人就會接受TVB那些作出來的譯名,就真係好有問題囉。
乜野林友德,風見車人那D,睇見就憎

此篇文章於 04-02-18 04:16 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 04:54 PM   #161
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:
作者: 十一月 查看文章
不過你講到好似只要係香港人就會接受TVB那些作出來的譯名,就真係好有問題囉。
咪當地道特色囉~
何須太認真

另外今集西布頓是否會keep住
不會變成金凱度?
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 05:09 PM   #162
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
引用:
作者: 十一月 查看文章
我接受到車人和飛雲,是接受唔到機會來了。
not a chance 飛雲!
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 05:30 PM   #163
X&Y
Game Master

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章

不會變成金凱度?
我都有D設定唔清楚
X入面個西布頓同X入面個多比亞未必係喺同一個世界?
多比亞喺西布頓兩公婆已入左CB較後既時間跳入黎, 另外多比亞話佢個世界AXIS無成功跌到落地球
而其他既UC角色個世界AXIS應該撞左落地球?
定Regild Century係另一個平衡宇宙?
頭兩次分支無行UC線, 唔知有無設定係厘條線先睇到

此篇文章於 04-02-18 05:33 PM 被 X&Y 編輯。
舊 04-02-18, 05:55 PM   #164
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
咪當地道特色囉~
何須太認真

不會變成金凱度?
今集沒CB得鋼7,應該唔會變金凱度

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 06:21 PM   #165
nds

金格度咩事盲左單眼??
舊 04-02-18, 06:52 PM   #166
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
有無全M.自訂資料?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 07:04 PM   #167
ShinDou

頭POST個攻略網有

http://ds-can.com/srw_x/data/magic.html
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 07:35 PM   #168
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 闇影風 查看文章
全包圍+分析+力場のPALAS
零改泰坦3 140氣用Exc必定CRITICAL一個SUN ATTACK車過去就萬六
隨便搵多個援攻就搞掂
如果唔用教條(ドグマ)夠唔夠力打?

---------------------------------
已過,唔包圍唔分析都打倒萬五
泰担3好高攻

此篇文章於 04-02-18 09:19 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 07:53 PM   #169
Carmine
Crazy Gamer

我在想這集的製作時間和成本是不是很不夠

新機體有很多只有兩種武器的
某些本來武器就不多的就算了
連ZZ入面的某兩隻隱藏機體都只有兩招會不會有點太過

Buddy complex明明是新參戰已經有幾個角色被做成召喚武器
ZZ的香格里拉隊卻繼續做成獨立單位
我開始懷疑UC系高達繼續參戰是不是單純只是方便流用資源
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 08:08 PM   #170
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Carmine 查看文章

Buddy complex明明是新參戰已經有幾個角色被做成召喚武器
最後果句推測已突破盲腸

舊 04-02-18, 08:09 PM   #171
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔止上集,冇記錯好似Z2定Z3開始已經係牛油砲空B XD
要追索既話alpha 1已經係空B la

(不過4x話囉左NU之後到6x關爆機好似得 達卡之日同air 係 可以係地球用舊UC機咁解)

引用:
作者: Carmine 查看文章

BC我軍4件雜魚得杉田有聲, 對面偽蒼鷹森川(?)1拖3然後果3個跟班做左森川召喚獸

但上集天使龍堆女又全部出齊

此篇文章於 04-02-18 08:13 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 08:13 PM   #172
nds

好多人放棄冇玩機戰,一年一隻太多
舊 04-02-18, 08:36 PM   #173
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
其實唔太明機戰要咩製作時間/成本,相比其他3D game好似唔係太複雜?
成本去晒版權都明,但真係緊絕到咁?
即係除非版權係公布作品果刻先傾齊然後先開始整就真係緊,但咁就係間廠急住為出面出嘅問題⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 08:47 PM   #174
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
可能整緊第3次OG

不過近期機戰感覺一集HEA過一集...

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 09:03 PM   #175
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: nds 查看文章
金格度咩事盲左單眼??
無盲,果陣只係同炸B呢打輸左整傷

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 09:03 PM

手機版 | APP版