Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
攻略及心得交流區>SD GUNDAM G GENERATION GENESIS[攻略情報更新中]
Irwin 04:10 AM 12-11-16
終於清晒咁多個故事
獨角的版做得好有心機…

睇完CREDIT開埋最終STAGE
入去一試(NORMAL),以目前艦隊狀況係全然無理
唔用高移動力高攻高防高血量機入去會被秒…
要達成佢CHALLENGE條件就更加唔係而家我做到的事…

要改勁埋堆機要好花時間…
可以抖吓先轉玩龍が如く先了…
血之淚 11:11 AM 12-11-16
拎埋黑歷史
新自護+8隻獨角獸冇腦過咗
無題 11:15 AM 12-11-16
題外話一問~
如果我行用左日PSN玩咁DCL係咪就咁開個港既帳號下返就用得?
遊雲gspirit 11:17 AM 12-11-16
作者: 無題:
題外話一問~
如果我行用左日PSN玩咁DCL係咪就咁開個港既帳號下返就用得?
PS4版的話,應該就冇問題了...[當你打後一定唔玩psv版]
雷火武 10:13 PM 12-11-16
想問UC MSV
圖鑑第一行
新安州原石型右面個架係咩機?
我圖鑑已經447
都睇唔到佢點整
高級嘍囉 10:22 PM 12-11-16
作者: 雷火武:
想問UC MSV
圖鑑第一行
我圖鑑已經447
都睇唔到佢點整
Silver Bullet (Funnel Test Type)
fami~yan 10:26 PM 12-11-16
作者: Irwin:
終於清晒咁多個故事
獨角的版做得好有心機…

反正之後有dlc玩,先轉一下game也不錯
雷火武 12:01 AM 12-12-16
同埋最後任務以hell 完成UC
係只需hell mode過第六關
定係全部1-6關
HM 01:12 AM 12-12-16
玩到最尾一版了,要重玩
D卒太勁,要搞搞自己d機

...
見到G-SELF和吞A企埋一齊
G-SELF定位已經同吞A一樣

HakiK 07:56 AM 12-12-16
作者: 無題:
題外話一問~
Ps4既話,係
由手機版發出
wang2009hk 08:16 AM 12-12-16
為了令全裸自護(誤)可以在空中飛..

刷米粒飛行器刷好多次..
save load好多次才出現~XD
Gundam MK-2 02:11 PM 12-12-16
想問UC MSV
圖鑑第一行
我圖鑑已經447
都睇唔到佢點整
作者: 高級嘍囉:
Silver Bullet (Funnel Test Type)
入手条件:いずれかの作品を難易度EXTRA以上でクリアする
HakiK 03:19 PM 12-12-16
作者: Irwin:
終於清晒咁多個故事
獨角的版做得好有心機…

尋晚都打完去試normal黑歷史
無咩難度,大約一隻15lv既uc 1號機(最普通果隻)
開超強氣就一下覺醒人棍斬一隻
大蛋就9鎖
成關經驗值都幾高
其他機清下清下都升左7,8lv
最後隻turn a都係一下人棍斬收埋屍
-------
Uc個故事真係編得幾好
今次順住作品打,
一年戰爭d鋪排有心思
好強調年月份/發生地點
後面開始呼應可能性
最後Uc收尾真係有終點既感覺
無左後世紀故事反而仲完美
高級嘍囉 03:53 PM 12-12-16
有冇人試過攻略本送嘅關卡,我hea打咗一次,冇追殺白金HARO,等5 turn完場攞咗廿幾萬point。

打爆大HARO -> 4 x 中HARO -> 5 x 金HARO, 金HARO得幾十HP,1 turn之後會消失,都幾得意。

一隻大會分裂成20隻金,大中金全部都係得射程1嘅MAP兵器,有MAP兵器無效能力,唔可以用MAP炮打佢哋,唔難打但係煩,處理得唔好就會成版都係HARO。

作為一本早期攻略本,今次個名叫UNIT DATA GUIDE,完全冇講關卡攻略,只係集中講資料,有齊skill等list、DMG/經驗值公式,全部UNIT嘅開發/設計list,唔會好似一般早期攻略本咁唔齊料。

而12月22日本完全攻略個DLC關卡會係攞經驗值。
fami~yan 08:10 PM 12-12-16
作者: HakiK:
尋晚都打完去試normal黑歷史
無咩難度,大約一隻15lv既uc 1號機(最普通果隻)
開超強氣就一下覺醒人棍斬一隻
大蛋就9鎖
成關經驗值都幾高
其他機清下清下都升左7,8lv
最後隻turn a都係一下人棍斬收埋屍
-------
Uc個故事真係編得幾好
今次順住作品打,
一年戰爭d鋪排有心思
好強調年月份/發生地點
後面開始呼應可能性
最後Uc收尾真係有終點既感覺
無左後世紀故事反而仲完美
認同,其實UNICORN之後真係同舊既冇咩大連繫
Squall-Lucifer 08:16 PM 12-12-16
作者: fami~yan:
認同,其實UNICORN之後真係同舊既冇咩大連繫
105年的敗家仔可以說是收了馬反裡其中一條支線
120年的F90只是用電腦模擬老馬和阿寶兩人的戰鬥風格出來
123的F91和舊世代的完全無關
133~136的CrossBone除了木星老人之外又是和舊世代無關
153的贊斯卡魯帝國就更加了

當年105年的敗家仔是分界線,但現時條分界線給了0096的獨角獸
fami~yan 08:21 PM 12-12-16
作者: Squall-Lucifer:
105年的敗家仔可以說是收了馬反裡其中一條支線
120年的F90只是用電腦模擬老馬和阿寶兩人的戰鬥風格出來
123的F91和舊世代的完全無關
133~136的CrossBone除了木星老人之外又是和舊世代無關
153的贊斯卡魯帝國就更加了

當年105年的敗家仔是分界線,但現時條分界線給了0096的獨角獸
畢竟105冇動畫,用UC都可以理解
F90...真的已經說不上有必要的連結了
Squall-Lucifer 08:34 PM 12-12-16
作者: fami~yan:
畢竟105冇動畫,用UC都可以理解
F90...真的已經說不上有必要的連結了
F90和舊高達最大聯繫的是個開發主任是白色基地的成員:ジョブ・ジョン
除此之外就沒了,那班火星獨立自護軍只是一群散兵
雷火武 09:02 PM 12-12-16
Hell Uc 第六關原來都唔難
放架turn a屈10格射程就樂勝⋯
高級嘍囉 09:56 PM 12-12-16
頂你,升滿3隻get,打最後一隻白騎時死game,有冇搞錯。(用PSV TV)
雷火武 12:19 AM 12-13-16
UC 六關都要完成hell 先有結晶獨角獸,售價100萬
而家係差3個LV 獎盃就100%⋯
HM 12:38 AM 12-13-16
打完最終版了
其實最大問題係...
最後一版同本篇既敵人強度相差太遠
一路諗住敵人廢可以爽爽玩唔練機既時候
突然就黎一批勁到無朋友既敵人
忽略練機練駕駛會好易卡關(其實要練埋戰艦)

雖然真係打唔羸,都可以即時整一部新自護+8部獨角獸
實過到關
pet3 07:47 AM 12-13-16
Hell Uc 第六關原來都唔難
放架turn a屈10格射程就樂勝⋯
精神:刪除
Gundam MK-2 09:12 AM 12-13-16
無大家反得咁快,而家仲係一年戰爭磨緊

尋晚為左隻ペイルライダー走去強挑hard mode(用cross dimension)
果然惡打
對面血多左命中回避高左出手都重左
一年戰爭堆機用埋OP+SL大法先勉強頂得住
雖然最後都成功清到版攞到機,但之後睇黎都係乖乖清晒版練完人先再黎hard mode好了
pet3 09:20 AM 12-13-16
作者: Gundam MK-2:
無大家反得咁快,而家仲係一年戰爭磨緊

尋晚為左隻ペイルライダー走去強挑hard mode(用cross dimension)
果然惡打
對面血多左命中迴避高左出手都重左
一年戰爭堆機用埋OP+SL大法先勉強頂得住
雖然最後都成功清到版攞到機,但之後睇黎都係乖乖清曬版練完人先再黎hard mode好了
迴命防都是關人多過關機事
標籤:G-Gen, Gundam, 攻略
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面