Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-02-16, 11:27 AM   #2551
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
我超鍾意TYPE THE END,故事裡面好有性格
如果從營運設計角度諗,今次應該都係同阿基德差唔多,易玩,大家都會有隻16 COST 高攻技能(BUFF陸地) 高地型適性既4凸拳機
反正超強鐵膽大家都有兩部,再出更強既一黎唔夠COST,二黎隻GAME會死得更快,三黎都係時候靠課金賺你$$(今次キングゲイナー大範圍唔駛拉後出都唔錯)
以後啲EV機可能都唔會強得去邊
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 01:36 PM   #2552
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
啱啱高登有人自爆課咗3K追交響詩篇.......
佢應該知遲D會有SP2 同SP3掛
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 01:50 PM   #2553
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
自從比隔離隻DIGIMON手遊虐待完, 先知道呢隻SRW十分佛心, 起碼都有正常攻略法唔洗無限掉石, 而且掉率比較上來係超級高, 又唔使博機率抽招式技能, 等我一直覺得隻機戰咁少人玩過唔到今年, 真心希望呢d良心game唔好咁快摺

順便報告今次抽到step 4得sr特效, 要靠大家了
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 02:05 PM   #2554
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: ryvius123 查看文章
自從比隔離隻DIGIMON手遊虐待完, 先知道呢隻SRW十分佛心, 起碼都有正常攻略法唔洗無限掉石, 而且掉率比較上來係超級高, 又唔使博機率抽招式技能, 等我一直覺得隻機戰咁少人玩過唔到今年, 真心希望呢d良心game唔好咁快摺

順便報告今次抽到step 4得sr特效, 要靠大家了
我比你更爆, 都係到STEP4, 但只比咗4隻SR, 一隻特效都冇.
最仆街係其中3隻SR都係射穆, 我未抽之前已經爭一就突爆.....
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 02:13 PM   #2555
yorkyork

因為背後都係bandai?
舊 04-02-16, 02:28 PM   #2556
clie

引用:
作者: ryvius123 查看文章
所以問卷有關報酬我都填滿足,而家真係成日派鑽
舊 04-02-16, 02:35 PM   #2557
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
打過CC就知咩先叫易抽,寫到明有7% SSR

機戰1%都唔知有冇,所以咪俾個6倍UP你,但6倍完都係唔中
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 02:50 PM   #2558
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
作者: ShinDou 查看文章

你睇佐隔離隻digimon先講, 初級掉率2-3%要博7次, 中級5%-8%博7次, 上級估算25%博7次, 但問題中上級要不斷con石先有可能打嬴, 比你博盡打到, 要生蛋就要用兩隻做祭品, 要完美的話呢個過程估計要loop 4-5次, 做一隻完美既寵既機率同課金額完全係天文數字, 呢隻srw仲唔算極度有良心
舊 04-02-16, 02:52 PM   #2559
Crazy Gamer

引用:

咁戰鬥女子高校咪重好, 差唔多每次新卡出時有幾日一日一次10抽保底4星(佢現時最高4星).
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 02:55 PM   #2560
Crazy Gamer

引用:
作者: clie 查看文章
所以問卷有關報酬我都填滿足,而家真係成日派鑽
但我現時打緊4隻GAME中的確係機戰報酬最弱.
舊 04-02-16, 02:56 PM   #2561
ShinDou

CC都成日有活動派SSR,雖然派既係廢D

同埋CC真係送石送野多過機戰好多,D飛又可以抽活動,你地打下就知好過機戰幾多,機戰都係抄CC咋麻

我都係同時打緊4隻GAME,機戰, CC, FFBE, FFRK,機戰冇活動果陣真係只會入黎打3個5AP任拎完石就閃人,其他3隻都多野玩好多
舊 04-02-16, 03:17 PM   #2562
Crazy Gamer

引用:
CC都成日有活動派SSR,雖然派既係廢D

同埋CC真係送石送野多過機戰好多,D飛又可以抽活動,你地打下就知好過機戰幾多,機戰都係抄CC咋麻

我都係同時打緊4隻GAME,機戰, CC, FFBE, FFRK,機戰冇活動果陣真係只會入黎打3個5AP任拎完石就閃人,其他3隻都多野玩好多
我就打緊機戰,GBF,FGO, バトルガール ハイスクール

FGO抵死在4月1玩野話有不明DATA入侵, 今日攪番掂都照送石~~~~
GBF就慶祝1000萬就至少送7日1日1次免費10抽, 重要係SSR機率UP POOL.
舊 04-02-16, 03:20 PM   #2563
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

問題對囡囡沒愛呢, 機戰呢d由細打到大, cc除佐cross over其他都是原創唔識, 實在是興趣不大
舊 04-02-16, 04:13 PM   #2564
clie

我玩機戰都係因為有愛機,CC一堆原創人無性格無故事背景好難吸引到我玩
不過見好多GAME開咗一兩年少咗人玩先派課金點數,而機戰一開服就派所以覺得好佛
其實睇佢介面BUTTON咁精美故事多對白/廢話都覺得佢有心整既,可能慳水無乜PROGRAMMER寫好個系統
舊 04-02-16, 04:25 PM   #2565
yorkyork

引用:
作者: clie 查看文章
我玩機戰都係因為有愛機,CC一堆原創人無性格無故事背景好難吸引到我玩
不過見好多GAME開咗一兩年少咗人玩先派課金點數,而機戰一開服就派所以覺得好佛
其實睇佢介面BUTTON咁精美故事多對白/廢話都覺得佢有心整既,可能慳水無乜PROGRAMMER寫好個系統
對白係多但無配音好似少咁D野咁,
平時無但至少出超必都應該要有配音,
好似玩緊以前GBA D啞巴機戰咁
舊 04-02-16, 05:13 PM   #2566
ShinDou

新GAME黎講FFBE仲派得多過機戰,日日都派石連任都唔駛打,主線D版每版打完都係派石,升RANK又派石,平時D生放送又係咁派石派飛,D PICK UP係真PICK UP唔同機戰果D抽極都唔知PICK左D乜,支線D鬥雞場同強敵版打完真係有勁野拎,機戰除左等活動就冇野搞

CC出必殺有配音,我覺得SEGA係特登唔整到機戰咁好,整到咁好既話CC果邊D人就會過晒黎
舊 04-02-16, 06:59 PM   #2567
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
玩緊clash of clan, clash royale, 機戰
唔派野唔緊要, 好玩就得
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 08:24 PM   #2568
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
問題真係好玩?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 08:50 PM   #2569
Crazy Gamer

除咗機戰, 我真係覺得其他三隻好玩......
機戰只係未過到我底線唔玩.
舊 04-03-16, 11:38 AM   #2570
ShinDou

地形原來可以上到S,S左淨係行快D唔會加命回防﹖咁同移速有咩分別﹖
舊 04-03-16, 10:35 PM   #2571
clie

我理解既係地形B既超高速及唔上地形A既高速,地形重要啲
舊 04-03-16, 11:05 PM   #2572
ShinDou

岩岩抽2野又中多隻特效,不過只係SR盾JS
舊 04-04-16, 11:58 AM   #2573
yorkyork

好似聖鬥士早排出個隻game都係bandai+sega做,
有冇人玩過同機戰比係點?
舊 04-04-16, 12:27 PM   #2574
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

o個個睇完畫面連dl都冇意欲喎

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-16, 02:44 PM   #2575
yorkyork

我見個隻game有8星,
好誇張

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 06:06 PM

手機版 | APP版