Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-16, 09:00 PM   #226
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
笑死,1.04修得太勁,緊急發佈1.05預告了

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 09:02 PM   #227
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: pet3 查看文章
無人幫我QAQ (大家都在最後衝掛好感
幫我殺HN怪比我開下紅色箱都好嘛OTL

還是拿著垃圾裝

我白金左龍珠XV2 先開始玩
其他朋友就等pro 出左先玩

所以大家都新人
你玩得都冇我遲,幾時輪到你講垃圾裝,我D仲垃圾

我隨時可以搵到人帶
唔知難唔難升,如果唔太難可能會一氣叫人帶到我70

舊 11-18-16, 09:04 PM   #228
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
作者: Kello820 查看文章
你玩得都冇我遲,幾時輪到你講垃圾裝,我D仲垃圾

我隨時可以搵到人帶
唔知難唔難升,如果唔太難可能會一氣叫人帶到我70
lv 好易,我玩兩睌已經lv70...
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 09:08 PM   #229
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
http://ha-navi.com/sao-v05
眾玩家(日版)炎上成功爭取1.05 update(預定下星期會有)

http://hr.sao-game.jp/dlc/patch/
唔係,1.04好正常,係「其他玩家」唔正常啫
この世界は”人”なんて求めてなかった
貼晒題喎,做咩更新啫

此篇文章於 11-18-16 11:52 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 11:00 PM   #230
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
無人幫我QAQ (大家都在最後衝掛好感
幫我殺HN怪比我開下紅色箱都好嘛OTL

還是拿著垃圾裝

我白金左龍珠XV2 先開始玩
其他朋友就等pro 出左先玩

所以大家都新人
聽朝洗完料可以幫下你上level 嘅 ....
請盡可能保命唔好死,因戰鬥不能時k了boss係冇exp的 ...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 11:40 PM   #231
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔係,1.04好正常,係「其他玩家」唔正常啫
この世界は”人”なんて求めてなかった
貼晒題喎,做咩更新啫
每個人都有自己既諗法同睇法,實有唔同
見到唔岩channel既唔出聲或者唔理就得,冇必要特登去挑撥
萬一咁岩點著對面把火嘈起黎就麻煩

下面個quote都係del左佢算la

舊 11-18-16, 11:53 PM   #232
神人ではない!新人だ

引用:
每個人都有自己既諗法同睇法,實有唔同
見到唔岩channel既唔出聲或者唔理就得,冇必要特登去挑撥
萬一咁岩點著對面把火嘈起黎就麻煩

下面個quote都係del左佢算la
其實在下都著著地架
ANYWAY DELETED

舊 11-18-16, 11:58 PM   #233
Kello820
Crazy Gamer

引用:
其實在下都著著地架
ANYWAY DELETED
多謝理解

講返隻GAME,1.05都仍然有D位係過左火,但只因為有1.04在前所以大家會相對地變得容易接受
真係希望營運果邊快D清醒,好好搞清楚大家想要D乜.再唔係後面隻加速x刀劍都可能要危
到時萬一覺得連4女神好過佢就唔好la

舊 11-19-16, 12:20 AM   #234
神人ではない!新人だ

引用:
多謝理解

講返隻GAME,1.05都仍然有D位係過左火,但只因為有1.04在前所以大家會相對地變得容易接受
真係希望營運果邊快D清醒,好好搞清楚大家想要D乜.再唔係後面隻加速x刀劍都可能要危
到時萬一覺得連4女神好過佢就唔好la
仔細睇咗D修正位,其他詳細未玩到唔知,無敵變成單純硬食,在下一定唔會用囉
齋硬食都係兩面刃,冇防護修正點都唔似最高階技,特別係如果真係出超強怪,真係博互片一套鬥快KO咩…
4女神方面,在下好有信心,TAMSOFT係伏方面從來未令在下失望過,本身NEP VII同VS SEGA都大不如前。

此篇文章於 11-19-16 12:23 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-16, 04:52 AM   #235
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
仔細睇咗D修正位,其他詳細未玩到唔知,無敵變成單純硬食,在下一定唔會用囉
齋硬食都係兩面刃,冇防護修正點都唔似最高階技,特別係如果真係出超強怪,真係博互片一套鬥快KO咩…
4女神方面,在下好有信心,TAMSOFT係伏方面從來未令在下失望過,本身NEP VII同VS SEGA都大不如前。
涅普?
給我布丁的話
請原諒你吧

只要有4女神在(人設cv不變)
就能再戰五年了

我比較喜歡石原的提雅拉
但psn沒出頭像QAQ

---------------------
ps4成3日無關機了(壞掉就轉pro)
掛好感先掛男人比較好
真的不小心被升級也和女人心心好過和男人嘛

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-16, 08:57 AM   #236
Kello820
Crazy Gamer

引用:
係.無敵30秒係其中一個,雖然個技能名係比較適合硬食呢個效果,呢個我承認
呢招始終係從前作就已經有既野黎,無敵呢個效果唔應該郁佢,想弱化佢好簡單,只要縮短效果時間或加長個cool down時間就已經足好足夠

然後oss+16變成得+8,削一半,爽快感都少一半.其實你將D怪搞勁咪算,點解一定要削D本來令到人地會覺得好玩同爽快既野,弱化角色同加強敵人永遠都係前暫比較唔得人心
改到連完oss23連隻怪先受丁咁多血既傷都好過削一半連擊數,至少比玩家個感覺唔係我變弱左,而係新怪好Q勁,偏返去有挑戰既意義果邊

不過講返轉頭,1.05雙劍出頭,琴日先講佢雙劍正常情況下冇得oss23,結果1.05就變成只有雙劍可以23,其他最多15
但雙劍加+oss16個技能自帶被crt+100%,配合埋"修正"後hyper armor簡直爽呀喂

===

長文完,小ot一下
nep我從ps3第一隻無印一出就玩,雖然系統同玩法全程被餵屎但因為人設同cv我選擇忍,果陣有白金bug,等左4個月先肯出patch先白金到(期間dlc角色同泳裝等等不停更新遊戲版本,但就係唔肯出獎杯patch,一直被拖到最後)
後面都係出一隻玩一隻,最好玩果陣我始終覺得係神次元,全程玩得好開心,系統同要素方面既進步亦都好明顯
其次係mk2,完全推倒重來係好評,亦係神次元所有基礎既前身

然後後面果堆nepnep,算吧拉,作為重點既業界梗越黎越少同改得無聊(特別係PP同黑心,完讀既我表示全程眼訓),rpg果堆系統全部清一色神次元小改換湯不換藥.暫時除左vs sega同rb2&3我都玩齊
sega遲d會玩始終叫新野,rb2&3就坑左佢算,劇情上同mk2神次元出入唔大,rb1我都係因為劇本重寫所以先玩,無印真係爆機打完龍都唔明佢想點架,rb1呢d先係完成版
v2我覺得以近年既水平黎講算ok,全dlc同角色都買齊,白金完打埋全員lv999先封game(exp見聞者全上,都要打3000隻巨大史萊奴先夠...)算係我神次元之後玩得最有心機既一隻
U2(打僵屍俗稱)就算吧啦,見到佢話有得mutliplay果陣小興奮左一下架,叫晒一班nepnep死忠到時一齊玩,點知玩完之後,大家都明晒,唔洗多講,散
而家周不時同d死忠都講笑黑下4女神,好大程度上都係因為有U2呢個陰影,tamsoft功不可沒

不過點鬧都好,nep系列仍然會玩落去,除左為人設同cv,另一方面就係為左玩全收集,呢方面很rpg我鐘意
打完字先發覺結果講nep仲長過講sao,我錯了

舊 11-19-16, 09:10 AM   #237
遊雲gspirit
Game Master

望望下原來呢到好多都係Nep黨...
我入坑係由VITA rebrith1起打後的都有打,當然亦都一不做二不休咁順手帛埋金咁。

為人設同CV去試坑係正常(特別以日系game),SAO骨子本來都係賣呢d藥o既成份....
舊 11-19-16, 10:13 AM   #238
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
望望下原來呢到好多都係Nep黨...
我入坑係由VITA rebrith1起打後的都有打,當然亦都一不做二不休咁順手帛埋金咁。

為人設同CV去試坑係正常(特別以日系game),SAO骨子本來都係賣呢d藥o既成份....
我只玩過RE 1 2 係唔係已經係比較幸福果批...?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-16, 11:56 AM   #239
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
23去到6x竟然只要2小時唔洗.....
好快

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-16, 12:17 PM   #240
izumo

引用:
好快
升LV?
舊 11-19-16, 12:51 PM   #241
Kello820
Crazy Gamer

我同人打一次6隻獅子,70專心升我諗兩個鐘都唔洗
而家同個白金帝打緊最後一擊偷裝備,但就算佢留手都好難先搶得贏佢,好煩

舊 11-19-16, 01:01 PM   #242
izumo

引用:
我同人打一次6隻獅子,70專心升我諗兩個鐘都唔洗
而家同個白金帝打緊最後一擊偷裝備,但就算佢留手都好難先搶得贏佢,好煩
大家邊度搵團 ?
舊 11-19-16, 01:07 PM   #243
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: izumo 查看文章
大家邊度搵團 ?
好耐之前就識,一齊打獎杯D杯友黎
夜D會同呢度既版友terry一齊玩,大大如果有時間可以一齊黎

舊 11-19-16, 01:11 PM   #244
遊雲gspirit
Game Master

引用:
好快
話左好快,仲要係我帶+俾定exp水你...xd
舊 11-19-16, 01:13 PM   #245
遊雲gspirit
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
大家邊度搵團 ?
你如果頭先搵我就好了{順手帶}...
舊 11-19-16, 01:26 PM   #246
izumo

引用:
你如果頭先搵我就好了{順手帶}...
冇所謂啦 總有機會

但就算LV快得出OSS都係要自己練

PS3個turbo制用唔到落ps4 ...
舊 11-19-16, 01:30 PM   #247
Terry

引用:
好耐之前就識,一齊打獎杯D杯友黎
夜D會同呢度既版友terry一齊玩,大大如果有時間可以一齊黎
玩成點?可以去打装備
舊 11-19-16, 01:41 PM   #248
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: Terry 查看文章
玩成點?可以去打装備
打到50換death game刷緊裝備,傳說話高難度高星裝備容易d出?(白金帝都話唔肯定係咪)
不過難度高左佢比較好控制血量,我容易D搶到LA

你幾點玩得

舊 11-19-16, 01:49 PM   #249
Terry

引用:
打到50換death game刷緊裝備,傳說話高難度高星裝備容易d出?(白金帝都話唔肯定係咪)
不過難度高左佢比較好控制血量,我容易D搶到LA

你幾點玩得
我試過death game裝備無skill都唔少,感覺上無乜分別.

我跟團打裝備?

可以用二曰plus即上,個plus咁啱過期..
舊 11-19-16, 01:56 PM   #250
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: Terry 查看文章
我試過death game裝備無skill都唔少,感覺上無乜分別.

我跟團打裝備?

可以用二曰plus即上,個plus咁啱過期..
好呀,一齊吧~
你而家去沖,我pm你房同id

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 11:59 AM

手機版 | APP版