Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-13, 02:34 PM   #651
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Akira 明 查看文章
想問美版機可唔可以用頭post介绍個隻變壓器?
仲有無其他好介紹?
依家可唔可以用hdmi直出畫面同聲?
同埋美版機玩唔玩到行wii game(中文版個D)
thx help
認真的, 日版及美版係可以唔駛用變壓, 隻原裝牛其實可以直插的, 我自己已試過了, 我日版及美版都係第一批機, 之前都有用變壓, 之後知道唔駛用都試一下, 點知真係冇問題.

**外國及國內就傳唔用變壓仲會減少hang機情況, 此點我就唔表明是否真偽, 不過唔駛用變壓就千真萬確.
kenchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-13, 09:59 PM   #652
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
見到美版32G $2680,係咪算平?
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-13, 11:50 PM   #653
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
仲有無其他好介紹?
thx help
可以, 我美日版機都用同一個變壓器
仲有無其他好介紹?
....
可以
不可以, 繁中Wii game係要用日版Wii / Wii U玩

引用:
作者: WAL1 查看文章
見到美版32G $2680,係咪算平?
US$350, 差不多啦
如果你買美版, 一定要買Lego city
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 02:16 AM   #654
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: MO 查看文章
仲有無其他好介紹?
....
可以
不可以, 繁中Wii game係要用日版Wii / Wii U玩

今日出去問價,都要2750,所以2680算平了,
可惜無貨,要等兩日,Lego city都係我入手原因之一

問關於電既野佢話加錢換直插牛,不過追返D舊POST
原來插主機仲要叉GAME PAD,所以都穩陣D買頭POST
介紹個隻變壓器,但我想問係插100V定110V個位
同埋可唔可以同時插主機加叉GAMEPAD?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 10:16 AM   #655
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: MO 查看文章
仲有無其他好介紹?
....
可以

買左仲未開
好彩無買埋 MH3GU 否則真係得個擺字...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 12:46 PM   #656
kenchan

引用:

其實大家點解仲要用變壓呢? 根本跟機個原裝牛就識自動變壓, 為何仲要浪費金錢買變壓牛呢? 我之前都有post過頭批買機都有跟變壓牛, 但當知道唔駛用變壓牛時, 就應該告知大家唔需要用變壓牛, 坦白講浪費金錢及浪費位置.

**唔介意pm我, 我敢賠償任何因直插原裝火牛導致燒機, 我一賠一給大家, 但如有版友都試了沒有問題, 請一同合力告知其他版友.

此篇文章於 04-02-13 12:58 PM 被 kenchan 編輯。
舊 04-02-13, 01:17 PM   #657
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
在隻火牛本身的資料數據上看不出來的嗎?

舊 04-02-13, 02:51 PM   #658
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: kenchan 查看文章
其實大家點解仲要用變壓呢? 根本跟機個原裝牛就識自動變壓, 為何仲要浪費金錢買變壓牛呢? 我之前都有post過頭批買機都有跟變壓牛, 但當知道唔駛用變壓牛時, 就應該告知大家唔需要用變壓牛, 坦白講浪費金錢及浪費位置.

**唔介意pm我, 我敢賠償任何因直插原裝火牛導致燒機, 我一賠一給大家, 但如有版友都試了沒有問題, 請一同合力告知其他版友.
我只係貪佢一出二, 又唔洗用萬能插咁雞
舊 04-02-13, 02:59 PM   #659
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

我覺得原本就有變壓牛用家可繼續用, 因為個插頭位會實d, 轉插一般都較鬆
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 04:53 PM   #660
Crazy Gamer

Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
想確認下WiiU. DQ X 係咪ban 海外Acc?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 05:08 PM   #661
s4r4cen0

註冊日期: Jan 2005
Wii U IDs4r4cen0
PSN  IDsp4wn1nhell
XBox Live Gamertags4r4cen0
引用:
作者: 1515 查看文章
想確認下WiiU. DQ X 係咪ban 海外Acc?
係, please use VPN
s4r4cen0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-13, 11:14 PM   #662
MO
God of Gamer

引用:

頭post 果個300W夠主機加gamepad同時用啦
我用200W都無問題

另外. gamepad有出過副廠USB充電線, 都好方便, 我都買咗條.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-13, 09:38 AM   #663
Hello MiMi
Game Master

想問下 Wii U USB Lan vs Wii U WIFI 速度會唔會爭得遠?
舊 04-03-13, 10:40 AM   #664
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
想問下 Wii U USB Lan vs Wii U WIFI 速度會唔會爭得遠?
呢個要看下你分線舊野 wo
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-13, 02:03 PM   #665
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: tung999 查看文章
呢個要看下你分線舊野 wo
我意思係如果唔爭遠我用WIFI 算
反正 usb2.0 最盡都係行得 100
舊 04-03-13, 02:36 PM   #666
kenchan

引用:
我意思係如果唔爭遠我用WIFI 算
反正 usb2.0 最盡都係行得 100
我自己有用覺得分別唔超過20%, 不過玩MH3G上網就會比wifi穩定, 但整體係唔需要特別去買, 影響及幫助不是太大, 如果之前WII買落就當然用啦.
舊 04-03-13, 02:55 PM   #667
Hello MiMi
Game Master

引用:
我自己有用覺得分別唔超過20%, 不過玩MH3G上網就會比wifi穩定, 但整體係唔需要特別去買, 影響及幫助不是太大, 如果之前WII買落就當然用啦.
我有呀, 不過最近執過d 位, 唔夠線用
舊 04-03-13, 02:58 PM   #668
kenchan

引用:
我有呀, 不過最近執過d 位, 唔夠線用
如果有我建議用, 尤其updated patch時安心好多.
舊 04-03-13, 03:15 PM   #669
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
如果有我建議用, 尤其updated patch時安心好多.
update佢都係download完晒先update 其實冇分別既w
唔夠線用 機同地台中間冇主力牆就用wifi啦w
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-13, 03:35 PM   #670
kenchan

引用:
作者: tung999 查看文章
update佢都係download完晒先update 其實冇分別既w
唔夠線用 機同地台中間冇主力牆就用wifi啦w
我買過2部WIIU (日及美), 當時頭批d人UPDATE部機要近2小時, 我用usb lan只用左50分鐘左右, 但日板當時懶得拆來拆去改用wifi, update真係用左個半鐘, 當然幾MB分別不大, 但幾百MB至幾G, 用usb lan 會較穩定及快, 最後真係冇位的話, wifi當然係最好選擇.

此篇文章於 04-03-13 03:40 PM 被 kenchan 編輯。
舊 04-04-13, 12:03 PM   #671
yuchai
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
我買過2部WIIU (日及美), 當時頭批d人UPDATE部機要近2小時, 我用usb lan只用左50分鐘左右, 但日板當時懶得拆來拆去改用wifi, update真係用左個半鐘, 當然幾MB分別不大, 但幾百MB至幾G, 用usb lan 會較穩定及快, 最後真係冇位的話, wifi當然係最好選擇.
我都諗緊入多部美版,ching,你兩部都32gb?

Town: DDLaid
yuchai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-13, 04:27 PM   #672
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
我都係一日一美,
早幾日買左美版 Lego City
唔係講笑......... 超好玩, 玩到停唔到手

隻 game Nintendo 有份參與開發,
真係好好玩 ~ 超多收集要素 ~
中毒性好高, 經常玩幾個鐘都唔知......毒性超強
強烈推薦大家入手 !!

此篇文章於 04-04-13 05:13 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-13, 06:51 PM   #673
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Netnet 查看文章
我都係一日一美,

強烈推薦大家入手 !!
以前LEGO好多雷game, 呢本來都冇諗住買,
見到禁高評價, 日版出時應該會入
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-13, 10:37 PM   #674
yuchai
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Netnet 查看文章
我都係一日一美,

強烈推薦大家入手 !!
我都係諗住玩呢隻,先買美版,
日版我估無咁好玩,因為啲對白睇落好搞笑

Town: DDLaid
yuchai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-13, 10:41 AM   #675
kenchan

引用:
作者: yuchai 查看文章
我都諗緊入多部美版,ching,你兩部都32gb?

係呀, 兩部都係32G, 當時美版出先, 所以我係買美版先, 而且32G版有Nintendo Land送, , 當時價錢32G及8G價錢上都有明顯分野, 但現在相差已經不大, 我個人始終較為推薦32G版本, 始終部機買返嚟都有第一次個大更新, 再加上大部份GAME每次入都有一次更新, 佔用空間呢有多, 呢下8G版都幾煩, 當然好多人會話8G版可以買個外置HDD, 但我估最少都會買個500G, 咁問心又有幾多人會全部買DL版, 唔係話唔會但真係少, 我自己買DL版都係買嗰D類似360 ARCADE GAME, 正常有實體版我都會買實體, 咁要咁大個HDD咪又係暫時冇用,所以32G版正常真係夠用, 8G版又真係太少.

**另外我個人唔知有冇錯及都想問一下, 部機如果壞左而換另一部機, 之前已下載之DL GAME是取回不到, 如有錯希望有CHING指正!

**最後就係 LEGO CITY 真係超級正!!!

此篇文章於 04-05-13 10:43 AM 被 kenchan 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ドラゴンクエストヒーローズ《勇者鬥惡龍 英雄集結》I・II for Nintendo Switch 2017年3月3日 MO 電視遊戲討論版 46 03-13-17 04:56 PM
[NS] 任天堂 次世代主機 Nintendo Switch (ニンテンドースイッチ) okabe 電視遊戲討論版 2109 01-13-17 12:11 AM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
9月14日開始的Nintendo Wii產品展示會時間表(Wii Region-free) Netnet 電視遊戲討論版 371 09-17-06 06:18 AM

現在的時間是 02:03 PM

手機版 | APP版