Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-04-15, 03:20 PM   #776
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
乜咁辛苦,用doll打快咁多,用人真係慢慢打
用人打就好玩D,用DOLL就純禁技刷EXP
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 03:38 PM   #777
Gashapon™
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
用人打就好玩D,用DOLL就純禁技刷EXP
升lv咪又係揾果幾隻怪loop,用人打仲悶
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 04:50 PM   #778
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
升lv咪又係揾果幾隻怪loop,用人打仲悶
唔係,我用人打lv81大猩猩,打贏都幾有成功感

ps隊友死哂,得自己打
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 09:30 PM   #779
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: lodoss 查看文章
唔係,我用人打lv81大猩猩,打贏都幾有成功感

ps隊友死哂,得自己打
我一宜玩都係人仔講唔到先換機甲打,
人仔WIN 怪,尤其比自己大幾個身型LLL 怪,
WIN 左好爽。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 06-07-15 03:18 AM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 10:35 PM   #780
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我 ch11 都無乜 create 過 item 算正常嗎?
d 野要既材料用太多 ticket 了
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 11:09 PM   #781
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我 ch11 都無乜 create 過 item 算正常嗎?
d 野要既材料用太多 ticket 了
由手機版發出
非常正常
基本上Brand升夠lv
商店裝既能力大多數夠曬用
最多整幾粒對種族用看下門口

刷迴避device D料刷到
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 08:56 AM   #782
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: lodoss 查看文章
死左照升的,
如果夠打,打lv50左右果d升得好快

我現在有8個lv60同伴,
但我重未有doll
升到咁癲隻 game 應該無野好玩
舊 06-06-15, 02:19 AM   #783
Y.Bird
度日如日

引用:
升到咁癲隻 game 應該無野好玩
有人無時間玩咪衝等快啲,
我選慢慢玩無特意去練級。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 06-06-15, 02:23 AM   #784
Y.Bird
度日如日

個3個BLADE LV任真係唔睇攻略唔得,
我諗識日文未必知係邊,
等級60 個隻精英怪都算,
有隻要清早某地點等真係...
仲要刷材料,
唔知係唔係中左讀心,
打條鳥尾最後一條打左20隻先係比我...。

不過我睇到加能力配件,
諗爆機後有排刷...
人仔都可以,
部DOLL 每種武器3個洞,
真係刷到天荒地老...。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 06-06-15, 02:51 PM   #785
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Tatsu 阿媽個 kizuna 幾好笑.

「唔可以原諒,我等 Lin 幫我打」果句我笑左
由手機版發出
舊 06-06-15, 05:19 PM   #786
Gashapon™

新しきフロンティア點先有得接?開拓5同命の金都做左
粒強化G2咁難搞架
舊 06-06-15, 11:43 PM   #787
will1223
Crazy Gamer

引用:
新しきフロンティア點先有得接?開拓5同命の金都做左
粒強化G2咁難搞架
冇記錯仲要解D simple 同normal quest 先會出
舊 06-06-15, 11:49 PM   #788
Gashapon™

引用:
作者: will1223 查看文章
冇記錯仲要解D simple 同normal quest 先會出
依家轉左去搞收集100%算,差はっぱの財布同フェイスウッド,記唔記得係陸地定水到?
舊 06-07-15, 12:04 AM   #789
will1223
Crazy Gamer

引用:
依家轉左去搞收集100%算,差はっぱの財布同フェイスウッド,記唔記得係陸地定水到?
はっぱの財布
係荒野去夜森個洞外會執到 不過prime item幾難執
フェイスウッド
應該係113區FN附近執到 同上prime item

終於的起心肝解埋D normal Quest
剩番隻テレ未打

此篇文章於 06-07-15 03:29 AM 被 will1223 編輯。
舊 06-07-15, 07:16 AM   #790
Y.Bird
度日如日

ソウルステージが1以上の時、TPが40上昇
請問依句日本點解?

因為跟本唔夠時間打機,
舊 06-07-15, 09:27 AM   #791
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
ソウルステージが1以上の時、TPが40上昇
請問依句日本點解?
soul stage 1 以上時 tp 40 上升
由手機版發出
舊 06-07-15, 12:29 PM   #792
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩 ch12, 人仔 LIN ELMA LV52, 其他 44-38, 開發率 35% 左右

有兩部 LV50 輕型 DOLL, 仲有 6 連 BEAM 炮, 打 LAST BOSS 會唔會太易 ? 想清返部分 QUEST 同 KIZUNA 睇下劇情, 但又怕升得太勁 LAST BOSS 唔好玩.
舊 06-07-15, 12:30 PM   #793
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
岩岩 ch12, 人仔 LIN ELMA LV52, 其他 44-38, 開發率 35% 左右

有兩部 LV50 輕型 DOLL, 仲有 6 連 BEAM 炮, 打 LAST BOSS 會唔會太易 ? 想清返部分 QUEST 同 KIZUNA 睇下劇情, 但又怕升得太勁 LAST BOSS 唔好玩.
你而家應該HEA打都爆機既啦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 12:49 PM   #794
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: fortel 查看文章
你而家應該HEA打都爆機既啦
令我諗起 saga1 last boss 俾 AG05 兩槌打爆
由手機版發出
舊 06-07-15, 01:26 PM   #795
Gashapon™

引用:

我全隊60lv職都升爆都輸,因為佢識清空你油缸
跟住union果到攞多幾筒油黎硬爆
舊 06-07-15, 01:36 PM   #796
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
我全隊60lv職都升爆都輸,因為佢識清空你油缸
跟住union果到攞多幾筒油黎硬爆

原來冇油係必然架,
我仲意為係咁o岩用哂d 油

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 02:07 PM   #797
Gashapon™

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
原來冇油係必然架,
我仲意為係咁o岩用哂d 油
睇佢幾時出大叫果招囉
第一次打到佢得1/4血先無油,之後果次打一半血都未扣到就出,即刻入油又俾佢清過
舊 06-07-15, 09:45 PM   #798
grasswklo
Junior Member
阿草

註冊日期: Sep 2006
引用:
睇佢幾時出大叫果招囉
第一次打到佢得1/4血先無油,之後果次打一半血都未扣到就出,即刻入油又俾佢清過
我係一見佢出招就落機, 之後即刻上返機打佢, 見佢出招又落機
grasswklo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 08:53 AM   #799
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

未爆 last boss.

但果個所謂 ch12 又未免短得滯

Central life 其實係乜 ?

elma 好似一早就知裡面無人咁 ?

btw, 白樹有個 quest 話回收被破壞既 life 都幾難.

當時全畫面都係如綠色 target, 但實際要打既得三隻 lv49 外星人, 其他 lv40 既卒都唔係必須要打.

數量太多, 即使有兩部 lv50 doll 都死

第二戰仲加多三部大型敵人
舊 06-08-15, 11:27 AM   #800
will1223
Crazy Gamer

引用:
未爆 last boss.

但果個所謂 ch12 又未免短得滯

Central life 其實係乜 ?

elma 好似一早就知裡面無人咁 ?

btw, 白樹有個 quest 話回收被破壞既 life 都幾難.

當時全畫面都係如綠色 target, 但實際要打既得三隻 lv49 外星人, 其他 lv40 既卒都唔係必須要打.

數量太多, 即使有兩部 lv50 doll 都死

第二戰仲加多三部大型敵人
你想知既打完就會講

Central life關連

central life係部超級量子電腦(冇記錯既話)
而所有既野都係data化放central life入面
lass boss戰係位於係部電腦所在位置
可以用Console根據DNA資料
用入面D黃色液體去生成番肉體並把DATA化既意識移植番去

尼D技術正是由elma帶到地球(包括B.B/doll技術)
所以她一早就知曬成個計劃係點

白樹Quest 係個黑色life?
係既避到夠鐘就得

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 03:54 PM

手機版 | APP版