Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-13, 01:06 AM   #1226
georgelam0
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
禁到2036
georgelam0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:12 AM   #1227
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
個活動算 ok 啦, 至少睇到有心機搞, 不過每人限定得兩次試玩就真係太少, 九點半過後已經見到幾部機間中無人玩 (主要係 Knack 同 AC4, Playroom 更加係 staff 自己玩多 )

自己試左 Drive Club 同 Knack (無雙呢啲唔駛試都知 ... 槍 game 我唔好...)

1. Drive Club 個畫面好, 同另一邊 GT6 比睇得出畫面豐富啲, draw distance 遠啲, 操控就普通, 無咩特別
2. Knack 個 particle effect 做得幾好, 操作簡單爽快, 好快上手; 不過場景就有啲失望, 或者因為要預左被破壞?
3. Killzone 畫面應該暫時最好, 不過槍 game 唔熟就唔識講其他喇
4. 無雙只係 PS3 加多少少光源同好多唔多活動嘅雜魚 屍體仍然即時消失

DS4 個 analog stock 位置同防滑手好過 DS3, L2/R2 位有啲唔習慣

最可惜無 FIFA 14 試... 因為暫時見/試呢幾隻未吸引到我衝第一水...
或者 budget 留俾 iPad Air 先, 等多幾個月先到 PS4
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:15 AM   #1228
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
DRIVECLUB睇落畫面同GT6無咩分別
而且無損毀表現,似FORZA同NFS個FEEL

無雙7係靚咗順咗,不過又未去到話同PS3比靚好多
再者只係猛將傳,係我出8先再諗

KILLZONE畫面有電腦級數,係開始LOADING一陣
不過AI始終唔知點咁....

KNACK畫面OK夠COLORFUL,不過試玩試唔到D咩

PLAYROOM睇人玩就好正,但玩耐咗既其實都無咩特別
或者用嚟SHOWOFF吓都OK

手制比之前重少少,D制好按咗,個PAD可以畫可以按

PSVTV想像中細,如果有一班FD玩GODEATER呢D
出去用PSV玩,屋企用PSVTV玩都唔錯

試玩完個首買意欲有少少降低咗,
不過都會試吓既
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:23 AM   #1229
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: enishi 查看文章
個活動算 ok 啦, 至少睇到有心機搞, 不過每人限定得兩次試玩就真係太少, 九點半過後已經見到幾部機間中無人玩 (主要係 Knack 同 AC4, Playroom 更加係 staff 自己玩多 )

自己試左 Drive Club 同 Knack (無雙呢啲唔駛試都知 ... 槍 game 我唔好...)

1. Drive Club 個畫面好, 同另一邊 GT6 比睇得出畫面豐富啲, draw distance 遠啲, 操控就普通, 無咩特別
2. Knack 個 particle effect 做得幾好, 操作簡單爽快, 好快上手; 不過場景就有啲失望, 或者因為要預左被破壞?
3. Killzone 畫面應該暫時最好, 不過槍 game 唔熟就唔識講其他喇
4. 無雙只係 PS3 加多少少光源同好多唔多活動嘅雜魚 屍體仍然即時消失

DS4 個 analog stock 位置同防滑手好過 DS3, L2/R2 位有啲唔習慣

最可惜無 FIFA 14 試... 因為暫時見/試呢幾隻未吸引到我衝第一水...
或者 budget 留俾 iPad Air 先, 等多幾個月先到 PS4
引用:
作者: Akira 明 查看文章
DRIVECLUB睇落畫面同GT6無咩分別
而且無損毀表現,似FORZA同NFS個FEEL

無雙7係靚咗順咗,不過又未去到話同PS3比靚好多
再者只係猛將傳,係我出8先再諗

KILLZONE畫面有電腦級數,係開始LOADING一陣
不過AI始終唔知點咁....

KNACK畫面OK夠COLORFUL,不過試玩試唔到D咩

PLAYROOM睇人玩就好正,但玩耐咗既其實都無咩特別
或者用嚟SHOWOFF吓都OK

手制比之前重少少,D制好按咗,個PAD可以畫可以按

PSVTV想像中細,如果有一班FD玩GODEATER呢D
出去用PSV玩,屋企用PSVTV玩都唔錯

試玩完個首買意欲有少少降低咗,
不過都會試吓既
DriveClub 似Need for Speed多D, 不過試玩得2次, 我最後試咗Knack & Killzone
DriveClub睇黎係人對人比較多 (似頭D..?), 我開頭以為係Test Driver Unlimited咁Open World…不過佢Delay到出年先出, 點都會開既,首發就可能唔諗佢住了

無雙7預咗唔會好得去邊,但都叫做OK la, 夠耐玩,而且有埋猛將傳, 我PS3無玩過,我應該都會預佢首選之一

PlayRoom我都唔敢埋去試,隻麻雀真係唔應該出係PS4度喇....

今晚好滿意,不過首輪Games可能真係唔夠Xbox One…但唔計PS3版,獨立睇都OK夠選擇~~
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:24 AM   #1230
georgelam0
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
訂得未
georgelam0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:29 AM   #1231
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
https://survey.playstation.com.hk/s3/PS4-Midnight-HK

睇條款及細則無話要本人同CHECK ID呢D,
係咪可以叫親朋幫手登記?
舊 11-08-13, 01:43 AM   #1232
僕は夢を見てる?

引用:
https://survey.playstation.com.hk/s3/PS4-Midnight-HK

根據黑夜行動和今晚,你咁諗係無錯, 也可以係朋友一路幫你接電話和Email, 但最後出席果個係你都得
佢賣嘢啫,無權check ID既
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:47 AM   #1233
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
講下Preview Party先
有band, dancing group, 達哥幫手炒熱氣氛
整體唔差

試玩方面每人得2次試玩, 每次5分鐘...
crew有點太過夾硬要守條規例 夠鐘就請人走
到後期明明無人排都唔比人玩落去
人唔算多但最後好多空機冇得比人試

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:55 AM   #1234
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
根據黑夜行動和今晚,你咁諗係無錯, 也可以係朋友一路幫你接電話和Email, 但最後出席果個係你都得
佢賣嘢啫,無權check ID既
抽中要上SONY STORE辦預訂手續, SONY STORE係會CHECK ID

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 01:58 AM   #1235
僕は夢を見てる?

引用:
作者: HIM 查看文章
抽中要上SONY STORE辦預訂手續, SONY STORE係會CHECK ID
如果佢朋友一直幫佢手攪哂拎機前procedure, 到當日佢只係去攞機,唔知又得唔得呢??
不過攪成咁,不如叫朋友幫手登記攪仲好 (當然要個朋友真係好得閒先得)
舊 11-08-13, 02:01 AM   #1236
Akira 明
Game Master

引用:
作者: HIM 查看文章
成功參加活動的參加者,需根據確認電郵上的指示,於指定日期前親身到Sony Store - 香港 (地址:香港銅鑼灣軒尼詩道555號東角中心16樓) 辦理預訂PlayStation®4主機或同梱裝的手續。預訂貨品之銷售乃顧客及Sony Store之間之交易,與SCEH無關。

影印授權得唔得?
呢絛最玩人,就算抽到,首賣會請定假,但指定日去唔到SONY STORE點算
舊 11-08-13, 02:03 AM   #1237
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
如果佢朋友一直幫佢手攪哂拎機前procedure, 到當日佢只係去攞機,唔知又得唔得呢??
不過攪成咁,不如叫朋友幫手登記攪仲好 (當然要個朋友真係好得閒先得)
Sony Shop拎訂左既野要對名對信用卡

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:09 AM   #1238
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 草薙さん 查看文章

試玩方面每人得2次試玩, 每次5分鐘...
crew有點太過夾硬要守條規例 夠鐘就請人走
到後期明明無人排都唔比人玩落去
人唔算多但最後好多空機冇得比人試
以往佢地都係咁,而家新一批當然更不滯

舊 11-08-13, 02:09 AM   #1239
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
http://www.sony.com.hk/ps4/

想問下呢個網係咪預訂Ps4嫁

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:14 AM   #1240
僕は夢を見てる?

引用:
作者: Marco 查看文章
以往佢地都係咁,而家新一批當然更不滯
我玩Killzone都真係得5分鐘…乜都未摸熟阿姐姐仔就...

Knack就其實玩超過5分鐘,個哥哥都幾好人

不過最後30分鐘其實唔洗票比人玩都得喇,都最後喇,又唔多人排隊......
舊 11-08-13, 02:18 AM   #1241
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
我玩Killzone都真係得5分鐘…乜都未摸熟阿姐姐仔就...

Knack就其實玩超過5分鐘,個哥哥都幾好人

不過最後30分鐘其實唔洗票比人玩都得喇,都最後喇,又唔多人排隊......
算啦,佢地都係聽上面支笛
忍多陣都就出啦

舊 11-08-13, 03:28 AM   #1242
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
兩張試玩券,每隻限玩5分鐘。
超快已經用完。到中段無人玩,我走去試晒了。
有野飲但冇小食。

1) PLAYROOM
幾有趣,frame rate暫時最高既一隻PS4game。
有3個小遊戲,其中一個要兩個人玩、兩個手掣。
確實有覺得係PS4質數既小遊戲。
但可以玩既野好少。

2) KILL ZONE
frame rate一般,應該唔係60fps。
但畫面一流。可玩性高,值得買。

3) 無雙7
間唔中畫面少人時會去番超高frame rate。
平時多人就一般frame rate。
畫面不過不失。中文化唔錯。

4)DRIVE CLUB
frame rate低過GT6,開始之前會用PS EYE影你個樣。
作為Avatar排行榜用。玩落有d似Need for Speed。
速度感一般。但撞左車,架車係會有損壞的。
但你要360度,左右轉視點先睇到。(我撞到front bummer花晒)

5) KNACK
佢有d似LEGO成堆野合晒上晒身。
Frame rate一般。可以二段跳,變大變細…
去到後期過左冰洞,去番城市Knack會變成超大,冇得變細。
呢part d市民見到Knack會好驚,幾好笑。
主要都係玩變大變細,過關開門。Frame rate一般,兒童向,難度唔高。

6) Assent Creed PS4版
Frame rate一般,畫面都幾好。
相信再下一代多以更好。

7) GT6
Frame rate夠高,好順。

8) PS4 手掣
手掣感覺幾好,不過兩支stick雖然平左,凹左,
冇咁易滑手,但因為平左,確實冇DS3咁舒服。(只係支stick)
但Overall咁樣個設計,控掣係會好左。準左。
Touch pad 亦等同Start掣可以按,手感幾好。

9) PSV TV
好細,好似個外置hard disc再細少少既size。
HDMI畫面出黎唔錯。好精簡既設計。個盒仔外形幾靚。
相信會好多人都會買一部。

試完後最期待玩既PlayRoom確實好唔錯,我亦覺得有次世代遊戲感覺。
但好快玩完/玩到冇野好玩。暫時冇乜game用個touch pad。

此篇文章於 11-08-13 03:37 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 06:24 AM   #1243
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: GN00508771 查看文章
對 片中都有說明 可以裝D同型的HDD落上

-------------------------

祝各位好運了~~~
開頭見佢Q&A話只可以9.5mm,都係等出左睇真啲先
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 06:58 AM   #1244
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
幾時先開訂?

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 07:04 AM   #1245
僕は夢を見てる?

7點都仲未有....
舊 11-08-13, 07:40 AM   #1246
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
7:40
未有

似又係下午12點

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 08:22 AM   #1247
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
真係可能下午先係明日。
Wait for the future.

舊 11-08-13, 08:30 AM   #1248
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
嘩頂,好彩無等,分分鐘我係藍店掃完機佢都未開

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 08:39 AM   #1249
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
嘩頂,好彩無等,分分鐘我係藍店掃完機佢都未開
番緊工 QAQ

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 08:41 AM   #1250
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問有冇人知佢預訂果隻 AC4 係唔係中文版 ? Thanks.
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 04:11 PM

手機版 | APP版