Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-02-17, 10:43 PM   #3501
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
魔劍萬歲 果然係禁武
但係咁用都冇手尾 咁一開始禁來做咩

ENDING 予 BAD END 宜家都叫可接受既BAD END既
起碼冇劇場版可以寫得再差
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 10:49 PM   #3502
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 鷹柳 查看文章
魔劍萬歲 果然係禁武
但係咁用都冇手尾 咁一開始禁來做咩

ENDING 予 BAD END 宜家都叫可接受既BAD END既
起碼冇劇場版可以寫得再差
可能劇場版會好似舊eva 25 26話咁推倒重來..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 10:53 PM   #3503
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
無睇第二季都要特登睇下最尾一集點爛法
發現ED係uru唱.........好鐘意聽佢既cover
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 10:53 PM   #3504
阿魚
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
垃圾的第2季.....

舊 04-02-17, 11:01 PM   #3505
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
我唔介意跟錯大佬政變失敗全滅end
但佢鋪左30幾40集到最後智將失敗得咁智將, 真系特首選票!
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 11:08 PM   #3506
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
模型DLC9有一個巴巴狠王斷左左手但換左第一形態O既樣...

可能真係改晒故仔
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 11:31 PM   #3507
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
魔劍屈曬機: 射程遠、破壞範圍廣、能貫穿戰艦、最終回還表現對ms百步穿楊

流星號得一發,而號角大叔收埋咁多部魔劍ms,根本朱古力一開打就零勝算...

此篇文章於 04-02-17 11:39 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 11:35 PM   #3508
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
等寺田幫你改故事

舊 04-03-17, 12:25 AM   #3509
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
呢個故事教你要好似大小姐咁愛與和平等運到,
打打殺殺係冇用既。

舊 04-03-17, 01:26 AM   #3510
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: kakajit 查看文章
模型DLC9有一個巴巴狠王斷左左手但換左第一形態O既樣...

可能真係改晒故仔
真心想知原本個故事係點發展⋯⋯
呢季個主題原全無哂⋯⋯角色死得勁無謂(由馬尾開始亂派便當)

所以我估個劇本由MA開始被改⋯⋯
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 01:59 AM   #3511
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
三個hihi,殺左2隻,漏左果隻升棺發財

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 02:02 AM   #3512
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
[IG]http://img.2cat.org/~tedc21thc/live/src/1491125364469.gif[/IMG]
仲有廁所死果件,呢集得呢兩個位收貨

呢幾年繼A/Z、革命機,又一套印象深刻

此篇文章於 04-03-17 02:17 AM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 02:09 AM   #3513
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: iu fu pig 查看文章

講到MA幾勁幾神,點知最後MA對劇情其實0影響
咁打MA意義在那?魔劍就更加係敗筆位
太過放便無缺點,仲要卒機都開得…
搞爛劇本既武器…
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:31 AM   #3514
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
可以將一個智將幾集內寫成一個智障, 編劇真係一個天才 b

舊 04-03-17, 05:55 AM   #3515
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
終於完,感想

機動戰士高達 智障的孤兒

本來以為呢套可以取代OO係我心目心既地位
呢幾年都出D爛既作品,孤兒前面三十幾集都神作,但一個尾搞爛哂
而家想揾套正正常常咁完既高達真係難
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 07:55 AM   #3516
ゆり

註冊日期: Nov 2004
依家確定晒有續季/續篇既高達都係難咁濟

seed還可以接受 seed-d就算了
00第一季可以 第二季開始脫線 劇場直程有離地感覺
age得奶茶篇睇得 其他都係超級系機人動
gbf好燃 gbft就得次元霸王流
tb 我唔識形容,第一季機設都勉強可以接受,唔掛uc年代既話 第二季隻78al你同我講係78系高達我都接受唔到

由手機版發出

此篇文章於 04-03-17 08:04 AM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 08:46 AM   #3517
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章

我覺得
日升武力介入後能把故事弄到模型完全賣不出也是天才....
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 08:54 AM   #3518
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
呢幾年繼A/Z、革命機,又一套印象深刻
武力介入還介入, 個編劇都都可以發皮四玩爛, 傳說V高達變成咁其中一個原因

此篇文章於 04-03-17 11:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 11:24 AM   #3519
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
想表現屠魔去切左個高達頭
但高達無左個頭其實都仲可以郁
編劇應該去睇下ZZ

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 11:36 AM   #3520
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: ikari28 查看文章
想表現屠魔去切左個高達頭
但高達無左個頭其實都仲可以郁
編劇應該去睇下ZZ
初代rx78都已經識

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 11:46 AM   #3521
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
無睇好多集了

大小姐最後有沒有和三日月做玩3p?

我只看到流星號死

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 11:58 AM   #3522
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
大小姐最後有沒有和三日月做玩3p?
無講有, 不過無同三明生件出嚟就係; 不過, 大小姐愛上咗小三明~ (誤)

舊 04-03-17, 12:09 PM   #3523
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
當年打MA 仲洗乜整高達出嚟 直接用魔劍都搞得掂 D MA啦....

魔劍卒仔機用又得, 威力又勁到MAP炮咁~
仲話禁武... 結果不停用個個就乜事都冇 乜責任都唔洗負, 仲可以再上位

呢D劇情真係得得啖笑

此篇文章於 04-03-17 12:25 PM 被 ~Sau~ 編輯。
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 12:38 PM   #3524
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
當年打MA 仲洗乜整高達出嚟 直接用魔劍都搞得掂 D MA啦....

魔劍卒仔機用又得, 威力又勁到MAP炮咁~
仲話禁武... 結果不停用個個就乜事都冇 乜責任都唔洗負, 仲可以再上位

呢D劇情真係得得啖笑
黑人唔知有MA 呢樣野有幾危險 拎住非GUNDAM FRAME靠近
朱古力知道有MA並表現得煞有戒事 但唔知號角入面有武器可以秒殺MA
同時被人插贓果陣 佢對果件武器不表驚訝
鬍鬚有秒殺MA ge武器但唔理 由得黑人同條女去冒險

媽我好亂呀
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 12:59 PM   #3525
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
結局觀感都唔算太差,至少庫肛公死了..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:35 AM

手機版 | APP版