Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-08-18, 12:11 PM   #8426
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: Terry 查看文章
今次買直播台灣live ticket超順
本身都諗住買, 不過諗諗下 下個月頭/尾 可能出蘭子3.0 月限或FES限 都係放棄
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-18, 12:56 PM   #8427
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
Don't think, just buy
個個都估今期出蘭子,點知估錯晒

如果下期又唔係蘭子,又冇睇到live viewing
咪蝕底
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-18, 01:05 PM   #8428
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
Don't think, just buy
個個都估今期出蘭子,點知估錯晒

如果下期又唔係蘭子,又冇睇到live viewing
咪蝕底
黃埔場仲大吧位剩, 應該唔驚爆場嘅, 再考慮下先
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 02:38 PM   #8429
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
又嚟我最唔鍾意嘅event類型

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 03:21 PM   #8430
KUTAR#

呢類活動好快打到上下位各一,就可以休息下,幾好丫
舊 03-12-18, 03:22 PM   #8431
KUTAR#

[定期宣傳]

GAF im@s cgss Line 群招人中

歡迎留名, 會盡快PM招待link
舊 03-12-18, 06:41 PM   #8432
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=7170&tnum=6

呢個幾搞笑,
cgss都有台仔中招
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 06:44 PM   #8433
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://idolmaster.jp/blog/?p=40354
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 06:46 PM   #8434
KUTAR#

IM@S CGSS 我退過成皮野都冇俾人封帳耶

此篇文章於 03-12-18 07:10 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 03-13-18, 10:25 PM   #8435
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
呢類活動好快打到上下位各一,就可以休息下,幾好丫
已經打完隻下位, 打埋上位就可以收工
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 11:31 PM   #8436
J+1
望過黎呀!!!!!!

白色情人節...

https://twitter.com/imascg_stage/sta...037847552?s=19
由手機版發出
舊 03-13-18, 11:31 PM   #8437
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
用Android打簡直係惡夢

明明首歌係好簡單
就經常同我突然玩窒機跟住就整個MISS

首超能力就係因為咁 打成差不多十次才FULL COMBO
咁岩又窒左兩次 好彩滑完先黎料
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 08:16 AM   #8438
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: sd03021 查看文章
用Android打簡直係惡夢

明明首歌係好簡單
就經常同我突然玩窒機跟住就整個MISS

首超能力就係因為咁 打成差不多十次才FULL COMBO
咁岩又窒左兩次 好彩滑完先黎料
應該唔關Android事?
雖然不至於完全冇窒,但基本上都係打咗成粒鐘liveparty先會
不過隔離BanG Dream一打協力就窒到飛起
利伸:用note4

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 09:01 AM   #8439
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
2D定3D?? U10我用2D冇事,3D都係唔夠FRAME數...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 11:19 PM   #8440
sd03021
Crazy Gamer

引用:
作者: casio 查看文章
應該唔關Android事?
雖然不至於完全冇窒,但基本上都係打咗成粒鐘liveparty先會
不過隔離BanG Dream一打協力就窒到飛起
利伸:用note4
估計係唔排除我部機太舊
我果部係N年前既 LG G3

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
2D定3D?? U10我用2D冇事,3D都係唔夠FRAME數...
2D輕量

不過部機本身都有D壞壞地 不過又唔變磚頭先厲害
雖然都已經打算換機
唔知而家D中階機夠唔夠應付呢隻

PS. 我本身打開SIF,呢隻的話而家D中階機應該都可以勝任
舊 03-15-18, 12:37 AM   #8441
KUTAR#

android 中階機沒問題丫

但買就買旗艦級啦
開 rich mode 都爽D啦
舊 03-15-18, 01:03 AM   #8442
小光
でっかいお世話です。

引用:
android 中階機沒問題丫

但買就買旗艦級啦
開 rich mode 都爽D啦
請推介邊部and機可以推到rich mode唔跳格

另外我iPhone X連3d normal都跳格

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 03-15-18, 11:38 AM   #8443
J+1
望過黎呀!!!!!!

打歌就唔好3D啦,,,,食電食到嘔..
由手機版發出
舊 03-15-18, 11:47 AM   #8444
KUTAR#

如果睇MV, Andriod 機用 Snapdragon 835 (或以上)的都應該冇大問題wo

我用緊 XZ1, MV Rich mode 唔會有明顯窒機
但同 iPhone 8 同時比較, 會覺得偷了少少格數

如果要打歌開rich mode 我就唔知了
我平時用 2D mode
舊 03-15-18, 03:54 PM   #8445
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://www.ptt.cc/bbs/IdolMaster/M....133.A.BC9.html

ptt 都有人問
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 08:48 PM   #8446
小光
でっかいお世話です。

原來係咁, 用2D打歌少D視覺上騷擾, 但我覺得好似浪費左隻GAME (冇乜時間睇MV), 所以都照樣用3D輕量打歌

舊 03-15-18, 09:46 PM   #8447
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
用緊htc 10完全無問題, 就算打歌用3D輕量都OK

不過打歌就 2D輕量 + OFF EFFECT同TOUCH音啦
要J MV先3D RICH MODE
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 10:04 PM   #8448
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
當一路都係自選ssr時.....有償十抽一ssr算唔算退步左?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 10:54 PM   #8449
sd03021
Crazy Gamer

本來有考慮過HTC U11
不過 無耳機插頭真係一個好大死症
又無理由用藍芽打
用耳機又變相充唔到電

至於點解我會考慮中階機唔考慮旗艦機
一來 價錢太貴
二來 強大的功能我都用唔著

一直都係MV先開3D
雖然3D對我而言都係可有可無

此篇文章於 03-15-18 11:04 PM 被 sd03021 編輯。
舊 03-15-18, 10:54 PM   #8450
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
一直都係開到最盡打歌sosad
唔用3D打覺得哂左+1
好少特登開MV睇

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 11:37 AM

手機版 | APP版