Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-05-16, 10:32 AM   #2601
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
獎品唔勁都算,最慘係核突⋯
特效機就幾好,除左第三部肥嘢,不過突爆都係得25XXX,點叫人追呀。
上次明日香都俾人覺得ev完左之後無咩大用,今次更加唔駛諗。
如果你有睇過交響詩篇, 就會對呢隻type the end有好感

3隻特效突爆也有差不多3萬戰力, 你應該是看錯, 眼鏡狗出自裝甲騎兵, 機設簡單洗練, 故事劇情也很好, 建議大大補番認識認識

其實大部分關也不難開auto也隨便過, 所以勁唔勁也只是其次, 有愛才是重點
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 11:53 AM   #2602
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ryvius123 查看文章
如果你有睇過交響詩篇, 就會對呢隻type the end有好感
3隻特效突爆也有差不多3萬戰力, 你應該是看錯, 眼鏡狗出自裝甲騎兵, 機設簡單洗練, 故事劇情也很好, 建議大大補番認識認識
其實大部分關也不難開auto也隨便過, 所以勁唔勁也只是其次, 有愛才是重點
SSR 帝王基拿 出處:帝王基拿 17COST (拳屬性)
移速:普通 / 超高速 攻速:高速 成長:普通
LV60 總合20312 HP5550 攻3870 裝甲2920 運動性3920
LV80 總合23112 HP6550 攻4370 裝甲3420 運動性4420

SSR ニルヴァーシュ type ZERO 出處:交響詩篇 16COST (拳屬性)
LV60 總合20534 HP5910 攻3780 裝甲2920 運動性3970
LV80 總合23334 HP6910 攻4280 裝甲3420 運動性4470

SSR スコープドッグ 出處:裝甲騎兵 17COST (射擊屬性)
移速:普通 / 高速 攻速:低速 成長:普通
LV60 總合19682 HP5320 攻3780 裝甲2810 運動性3970
LV80 總合22482 HP6320 攻4280 裝甲3310 運動性4470

我承認我無愛,但真係我睇錯? (唔講Ev 特效,我指之後都會變倉管)

順道一貼隻獎品:

SSR ニルヴァーシュ type the END 出處:交響詩篇 16COST (拳屬性)
LV60 總合18627 HP5320 攻3400 裝甲2630 運動性3570
LV80 總合21147 HP6220 攻3850 裝甲3080 運動性4020
LV60 最大改造後 總合23667 HP7120 攻4300 裝甲3530 運動性4470
LV80最大改造後 總合27867 HP8620 攻5050 裝甲4280 運動性5220
必殺1(ホーミングレーザー) 2拳珠:長方形範圍上全部敵人中傷害
必殺2(スクード・クライシス) 2拳珠:直線範圍上全部敵人大傷害
精神1 集中:長時間裡 命中率中幅上升,回避上升
精神2 加速:一定時間裡 移速中幅上升(習得Lv:30)
精神3 熱血:一定時間裡 攻擊中幅上升(習得Lv:60)
技能1(リフテクニック)回避上升
技能2(空中戦闘)戰鬥地形為陸地時,攻擊 命中上升
技能3(ハイテンション)擊殺敵人5部後才能發動,回避大幅上升
技能4(KLF)戰鬥地形為陸地時,攻擊 回避大幅上升

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 04-05-16 11:56 AM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 11:56 AM   #2603
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
LV60 總合20312 HP5550 攻3870 裝甲2920 運動性3920
LV80 總合23112 HP6550 攻4370 裝甲3420 運動性4420

SSR ニルヴァーシュ type ZERO 出處:交響詩篇 16COST (拳屬性)
LV60 總合20534 HP5910 攻3780 裝甲2920 運動性3970
LV80 總合23334 HP6910 攻4280 裝甲3420 運動性4470

SSR スコープドッグ 出處:裝甲騎兵 17COST (射擊屬性)
LV60 總合19682 HP5320 攻3780 裝甲2810 運動性3970
LV80 總合22482 HP6320 攻4280 裝甲3310 運動性4470

我承認我無愛,但真係我睇錯? (唔講Ev 特效,我指之後都會變倉管)
這是未改造數值

此篇文章於 04-05-16 11:58 AM 被 ryvius123 編輯。
舊 04-05-16, 11:56 AM   #2604
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
引用:

你這個數值,是無改造的數值,而我們公認的最大數值,是包改造的

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 12:07 PM   #2605
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
這是未改造數值
引用:
作者: 書仔 查看文章
你這個數值,是無改造的數值,而我們公認的最大數值,是包改造的
我知道係未改數值,不過就請大家從我呢類唔係重課 + 無強運既人既角度諗一諗。\
呢類特效機,其實抽到突一都叫好好彩。而且喺我FD List 入面,無人突一。(可能你地強運)
獎品我會望住突爆個數值,因為都叫相對可以較容易達到。
講返特效機,如果無突,數值甚至可以話係差,而且之後都唔會點用。(除非又有咩特別EV.)
不喜勿插。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 04-05-16 12:23 PM 被 柴崎幸 編輯。
舊 04-05-16, 12:44 PM   #2606
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

所有機未改造數值都是差不多, 之前D機0突未改都是這個數字, 4突改爆會有少少差距, 不過今次活動十分照顧新手, 其實沒特效都夠打

此篇文章於 04-05-16 12:59 PM 被 ryvius123 編輯。
舊 04-05-16, 01:07 PM   #2607
書仔
Game Master
路人一名

引用:
我知道係未改數值,不過就請大家從我呢類唔係重課 + 無強運既人既角度諗一諗。\
呢類特效機,其實抽到突一都叫好好彩。而且喺我FD List 入面,無人突一。(可能你地強運)
講返特效機,如果無突,數值甚至可以話係差,而且之後都唔會點用。(除非又有咩特別EV.)
不喜勿插。
其實你對的,現在我們常常說強沙,強天,其實都是活動機來的,其實我同你一樣,抽的SSR,1隻手數得曬,我都是靠活動機去打的

舊 04-05-16, 01:35 PM   #2608
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
所有機未改造數值都是差不多, 之前D機0突未改都是這個數字, 4突改爆會有少少差距, 不過今次活動十分照顧新手, 其實沒特效都夠打
呢個可能就係其他仁兄所講,進擊易打過強敵既原因。
記得上一次進擊係勇者王,真係幾易打。
引用:
作者: 書仔 查看文章
其實你對的,現在我們常常說強沙,強天,其實都是活動機來的,其實我同你一樣,抽的SSR,1隻手數得曬,我都是靠活動機去打的
係呀,活動機先有機會突爆,其他D特效機,我中到一部要還神。
結果,今次我係無突效機既。

舊 04-05-16, 01:47 PM   #2609
書仔
Game Master
路人一名

引用:
呢個可能就係其他仁兄所講,進擊易打過強敵既原因。
記得上一次進擊係勇者王,真係幾易打。

係呀,活動機先有機會突爆,其他D特效機,我中到一部要還神。
結果,今次我係無突效機既。
現在如果以戰鬥力來說,活動機一定比抽的好,抽的SSR,我只在意強運這部,今次我都無特效機來打,不過幸好都不難,你肯打,就一定可以突爆

舊 04-05-16, 01:53 PM   #2610
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
不喜勿插。
零課人士(例如我)一般就會用鑽抽0凸改爆同EV4凸改爆比較,前者AROUND 25~26XXX,肯花六七萬資材改爆今次EV其實都超過27000,算唔錯
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 02:04 PM   #2611
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
上次隻j我1日就凸爆,全改有3萬架

唔關易唔易打事

其實佢方向錯晒,d機愈出愈廢邊有人去抽?
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 02:13 PM   #2612
clie

引用:
作者: ShinDou 查看文章

唔關易唔易打事

其實佢方向錯曬,d機愈出愈廢邊有人去抽?
我知~ 其實今次定位類似春香同阿基德咁,係弱化版SSR,而COST20 EV機係強化版,所以用阿基德比公平啲,而且唔駛磨足一星期先俾晒5張你,咁諗會唔會舒服啲
舊 04-05-16, 02:21 PM   #2613
clie

營運話你知 出得幾廢都好呢個世界總有人會課

舊 04-05-16, 02:35 PM   #2614
書仔
Game Master
路人一名

前幾天不是都有位師兄話課左3千去抽嗎

舊 04-05-16, 03:53 PM   #2615
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔關易唔易打事
其實佢方向錯晒,d機愈出愈廢邊有人去抽?
佢呢排出左份好似好認真既問卷,記得之前SEGA隻足球都有出,之後就整D革新,都叫做唔錯。
希望機戰班人真係可以聽下人地意見,好好改一改隻game,唔好浪費左D版權。
引用:
作者: clie 查看文章
痴線...

舊 04-05-16, 05:10 PM   #2616
書仔
Game Master
路人一名

見到有30石10抽特攻機,又去碰碰運氣,結果33石射左海,想中V型電磁俠啊

舊 04-05-16, 05:49 PM   #2617
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
小弟都有一堆重課fd,4突アスカ、4突シャッテ、4突ハマーン、4突カミーユ、4突アムロ都有
話說小弟都有隻4突オルドリン

引用:
佢呢排出左份好似好認真既問卷,記得之前SEGA隻足球都有出,之後就整D革新,都叫做唔錯。
希望機戰班人真係可以聽下人地意見,好好改一改隻game,唔好浪費左D版權。
寺田本身系好重視アンケート既人,但呢隻野好似同寺田無關
真系要睇sega有冇心搞

舊 04-05-16, 06:19 PM   #2618
ShinDou

Sega唔係淨係幫笨大整game咋咩?應該決策方針都係笨大
舊 04-05-16, 08:26 PM   #2619
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:

我隻二突強沙.....
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 08:51 PM   #2620
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 08:58 PM   #2621
Crazy Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章
有人話係小新~~~~
係就正爆!
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 10:08 PM   #2622
clie

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟都有一堆重課fd,4突アスカ、4突シャッテ、4突ハマーン、4突カミーユ、4突アムロ都有
話說小弟都有隻4突オルドリン
大大有一隻4凸鑽抽會好吸FD,我長掛初仔希望唔好俾爆花友達刪除

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
我隻二突強沙.....
唔好意思唔記得打格仔

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
有人話係小新~~~~
係就正爆!
有乜咁正套作品好睇?
舊 04-05-16, 11:13 PM   #2623
Crazy Gamer

U
引用:
大大有一隻4凸鑽抽會好吸FD,我長掛初仔希望唔好俾爆花友達刪除

唔好意思唔記得打格仔

有乜咁正套作品好睇?
蠟筆小新入機戰喎,諗起都過癮~~
舊 04-06-16, 08:59 AM   #2624
ShinDou

行晒個進擊表了,凸3,尋日打左幾場就冇打,呢排太忙,3隻game同時活動,而家e chip 1萬8,爭7千幾,1場300度,要打多廿幾場先凸爆
舊 04-06-16, 02:19 PM   #2625
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

未拎晒70000進擊PT,而家突二。
不過好彩用左70卡就max 左第二招技。
請問用獎品打會唔會有進擊PT 加乘?

另外,之後會唔會有類似緊急Quest,有大量分數加?
Thanks a lot.

此篇文章於 04-06-16 02:21 PM 被 柴崎幸 編輯。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 07:01 AM

手機版 | APP版