Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-18, 10:15 PM   #41176
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
棄GAME保平安
完全冇打SABER WAR
出乜D人都課爆
駛乜理平衡
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:30 PM   #41177
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
不過老實講以依隻game個低b難度

你用產廢藍傻定黑貞都係碾爆對面架啦

有凸黑聖杯和梅林就是能任性

如果好似gbf咁要養幾十隊人+農幾百把武器就會嘔血

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:45 PM   #41178
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
gbf養人容咩易

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:54 PM   #41179
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: GN00508771 查看文章
話說雖然第2部開発ディレクター換左人
但查過佢d「戰績」都係有點兒那個(主要係新野打舊野臉既速度)
希望佢唔好將佢既一貫作風帶埋落去FGO度⋯
孔明,梅林:新人萬歲,幾時可以放長假

舊 03-25-18, 11:08 PM   #41180
T.K.
很黃很暴力

異聞界孔明、梅林

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 03-26-18, 02:25 AM   #41181
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
點解我覺得隻術係師匠個妹而唔係本人

定又玩艾蕾/伊斯塔個一套

師匠想比狗哥O先開多個分身話係自己個妹(ry
你唔講我都醒唔起師匠有個妹不過我印象中係佢好打過師匠,但好似無乜提過佢用Rune(可能我睇果本介紹凱爾特神話o既書無講la)
引用:
作者: GN00508771 查看文章
話說雖然第2部開発ディレクター換左人
但查過佢d「戰績」都係有點兒那個(主要係新野打舊野臉既速度)
希望佢唔好將佢既一貫作風帶埋落去FGO度⋯
新人打舊人臉應該唔會太嚴重(雖然而家都有...),始於都要睇返隻鯖個設定先得

舊 03-26-18, 09:08 AM   #41182
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
如果成個方針真係改成新角不停打舊角臉, 我就真係youtube通關/文字通關算

反正我覺得呢隻game已無乜遊戲性可言, 甚至最近呢幾個月覺得有d煩厭 (無新角無新活動, 但又要不停農, 仲要係農得煩躁果隻, 例子: 超時空級,要快就不可以全加成角)
本來有少少期望佢會在第二章改進吓個玩法/系統, 但睇個CM完全唔提呢方面, 應該都係無希望, 我真係唔知我有無耐力農多兩年農完第二章
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 09:16 AM   #41183
gingq7

補多句:
最慘係農完都唔知為乜, 新角色又用新素材,
舊素材又唔平衡, 一係就山積(英雄證我有800幾,龍鱗200幾,血300幾), 一係就農了幾年都係狂缺(龍牙,兇骨), QP又打極都不足
舊 03-26-18, 10:46 AM   #41184
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
如果成個方針真係改成新角不停打舊角臉, 我就真係youtube通關/文字通關算

反正我覺得呢隻game已無乜遊戲性可言, 甚至最近呢幾個月覺得有d煩厭 (無新角無新活動, 但又要不停農, 仲要係農得煩躁果隻, 例子: 超時空級,要快就不可以全加成角)
本來有少少期望佢會在第二章改進吓個玩法/系統, 但睇個CM完全唔提呢方面, 應該都係無希望, 我真係唔知我有無耐力農多兩年農完第二章

加1
如果變成新人玩哂
舊人沒強化直接變垃圾
咁玩黎做咩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 08:11 PM   #41185
Toriya
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
兇骨令我 d 復仇者全部技 1
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 11:06 PM   #41186
T.K.
很黃很暴力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-27-18, 01:56 AM   #41187
the fool
永遠的愚者

引用:
補多句:
最慘係農完都唔知為乜, 新角色又用新素材,
舊素材又唔平衡, 一係就山積(英雄證我有800幾,龍鱗200幾,血300幾), 一係就農了幾年都係狂缺(龍牙,兇骨), QP又打極都不足
最慘應該係新人都要用舊素材
平唔平衡就睇你想升果幾隻用唔用到,之前英雄證我印象中我曾經有5xx,但為左技30カルナ,一個已經用左2xx我升埋其他人得返50左右,好彩最近幾次event都有得換先可以上返百幾個,但為左等征服王又要留返唔夠膽用
引用:
作者: pet3 查看文章
加1
如果變成新人玩哂
舊人沒強化直接變垃圾
咁玩黎做咩
如果好似我咁對角色有愛都會玩ge,我仲有三十幾個人要升絆
同埋睇故事我比較喜歡自己打

舊 03-27-18, 01:19 PM   #41188
細路翔
The One

炎川:成日話我上位後出埋d垃圾角,依家換個終極強者上位(?)黎搞角色平衡又話驚長江後浪推前浪

食蕉啦你地

英國說大家抱團死
舊 03-27-18, 10:33 PM   #41189
gingq7

抽卡令到角色只能強化,不能削弱,搞到營運畏首畏尾,亦唔知係有心拖定真係做唔切,過弱的角色的強化係有排等

角色強度上限不能無限推高, 就只能橫向發展, 但因為戰鬥單調, 很多角色的設計方向都係注定成為廢角, 例如: 王特攻的不夜黑肉, 巨大特攻男亞瑟, 傻巴臉特攻女主X, 很難找到劍男人比佢打的月神, 超大力但只能一發的師匠/金時;
再加上做壞了的梅林, 而家就變成 紅卡少,廢一半; 特攻錯,廢7成; NP殘,廢9成
舊 03-28-18, 07:33 AM   #41190
細路翔
The One

單機+養老婆game有乜野好平衡

全世界一齊拎大刀碾壓眾生咪得

英國說大家抱團死
舊 03-28-18, 09:45 AM   #41191
Sar8
The One

用「遊戲」思維去諗佢真係諗多左

舊 03-28-18, 12:29 PM   #41192
gingq7

引用:
作者: Sar8 查看文章
用「遊戲」思維去諗佢真係諗多左
唉, 都係,
FGO就只係一隻帶有戰鬥演出的文字AVG,
一直覺得佢地會著重遊戲性真係諗多左
舊 03-28-18, 05:14 PM   #41193
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
終於set入左揀卡都可以縮沙返去放skill同自動賣肥
擺明比光環新P…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 05:28 PM   #41194
Sar8
The One

所以我說寶具skip(ry

guda:上啦archer
archer: yes, master
guda:丫等陣,未開鷹眼(ry
archer...

此篇文章於 03-28-18 05:32 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:32 AM   #41195
the fool
永遠的愚者

今日最後一關bonus關沖田無雙(雖然有一半係因為黑乳上完全無打佢)
諗返起上次因為唔夠戰力+貪lily個bouns多d無用到fd隻沖田搞到要食石過orz
今次終於可以打夠200萬(其實尋日已經打夠,不過今日因為有結晶所以要打埋)
引用:
再加上做壞了的梅林, 而家就變成 紅卡少,廢一半; 特攻錯,廢7成; NP殘,廢9成
梅林係勁,但到而家我都係鍾意用孔明多d,唔洗成日慢慢儲NP
特攻其實應該Set高返d(雖然我印象中攻略wiki話小莫o既亞瑟特攻可以大力到同剋職有得比,但用剋職打點都易打d)
NP殘都仲有孔明救ge...

舊 03-29-18, 07:07 AM   #41196
gingq7

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
擺明比光環新P…
由手機版發出
可以縮沙, 即係可以偷睇完每張卡分倒幾多星再開skill?

引用:
作者: Sar8 查看文章
所以我說寶具skip(ry

guda:上啦archer
archer: yes, master
guda:丫等陣,未開鷹眼(ry
archer...
如果真係有寶具skip, 就會有人要求戰鬥skip, 然後就係要求自動農,
雖然我當然想有齊呢3樣, 但我就唔肯定係唔係好事
舊 03-29-18, 08:44 AM   #41197
Sar8
The One

引用:

如果真係有寶具skip, 就會有人要求戰鬥skip, 然後就係要求自動農,
你呢d擔心真係多餘,都未有人講就驚定先
本身要有自動農既人根本連dl呢隻game都廢事啦,貪1%易抽?

舊 03-29-18, 09:41 AM   #41198
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
擺明比光環新P…
由手機版發出
正常既game一開始就應該有既功能,出左三年先加落去居然都可以當光環

英國說大家抱團死
舊 03-29-18, 09:57 AM   #41199
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
比起自動賣肥, 我比較想要友抽時禮裝可以自動合成同堆肥...

引用:

開skill後的星星應該會重新分配, 方便左用技能刷爆擊, 唔駛quit game
不過要搞到刷爆擊的情況好少會出現, 最實用都只係照顧唔記得開技既人

自動農對一隻遊戲來說應該唔係好事

而戰鬥SKIP我覺得可以參考一下其他遊戲
見過有D遊戲雖然有委託任務功能, 但活動及未通關既主線唔俾用, 只能用在恆常既Free Quest, 同個關要達成某D成就先可以用(舉例唔可以有人死,沒用令咒下通關之類)
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 11:29 AM   #41200
Sar8
The One

FGO不是重視效率的遊戲

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:09 PM

手機版 | APP版