Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-16, 01:09 PM   #1226
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我d戒係派番黎,防衛戰1冇特效爆左幾粒石上3千位派木戒,防衛戰2有特效自然回5百位派鐵戒

仲有之前有個寶物庫派過幾粒

如果唔係急住用女神真係唔知點解要刷呢個
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 01:15 PM   #1227
ShinDou

武器進化原本5星既話咪上6星,應該淨係基本能力變6星級數,技應該冇變
舊 07-21-16, 01:20 PM   #1228
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 十一月 查看文章
有冇人試過武器進化?
假如將5星武器進化,進化之後會變成點樣?
武器的技又是否會有改變?
名會變成XXX改,SKILL唔會變。
另一方面有報告話完凸5星除咗GUARD率外係完勝無凸6星,
除非你真係把野有前途到可以升6星再用6星突石,否則…

舊 07-21-16, 01:23 PM   #1229
ShinDou

咁進化石真係用黎俾5星特效武進6星拎bonus算

d5星凸石都係留黎防衛戰凸好過

如果夠凸同進化石可能防衛戰都唔駛抽

極肥關好似易跌左4星凸定進化石,暫時未見過5星

此篇文章於 07-21-16 01:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-21-16, 02:56 PM   #1230
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
防衛戰咁都唔叫刷
咁我而加玩呢個都可以叫派啦

係得10周年event先叫得上派

我手頭得返1隻木戒
就算下期防衛戰拎倒鐵戒
都唔會解到個人(除非鐵戒大成功)
而加換定的戒到時就一定可以解倒新人 (新人好唔好用,想唔想換就後話啦)
防衛戰又可以點到即止,唔使loop到最後一日
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 03:12 PM   #1231
ShinDou

防衛戰冇得自己換戒,基本上你肯打都最少有個木戒啦

其實每個人自己都有自己1套打法,冇乜好拗,有人乜都打定先,我就係現實派,我覺得有用就衝,冇用就唔衝,甚至唔打

上次光劍如果唔係佢加多4把6星我都唔抽,淨係換1把算

我之前由防衛戰1開之前用晒d石,搞到冇得抽,到完果陣得幾百石,儲到直至防衛戰2果陣先抽,其間忍手1路冇抽過儲左2萬幾石都係咁啦,仲要睇住個個抽左33連甚至以上再回足水,我冇抽即係蝕左幾十抽,就算唔中6星當肥食都好多
舊 07-21-16, 03:15 PM   #1232
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
名會變成XXX改,SKILL唔會變。
另一方面有報告話完凸5星除咗GUARD率外係完勝無凸6星,
除非你真係把野有前途到可以升6星再用6星突石,否則…
原來有個「改」字的就係進化武器。
見到有人有把「楯剣スヴェル改」大劍,物理Guard率44%,感覺好正。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 03:23 PM   #1233
神人ではない!新人だ

引用:
見到有人有把「楯剣スヴェル改」大劍,物理Guard率44%,感覺好正。
果把唯一一把真係有價值升上6星既5星武。

舊 07-21-16, 06:57 PM   #1234
minazuki

討論下姐
如果戒指唔係咁重要
唔明點解要留石係防衛戰抽,5、6星突石又要留埋俾防衛戰
抽防衛戰特效武既唯一用途就係輕易拎高排名
高排名唯一好處就只係想佢派高級戒同金卷 (不過金卷都係算吧啦)

以之前果次防衛戰2做例
我所有自然回AP all in落去肯打都冇木戒啦 (loop激戰區就可能會有,但激戰區我會被人秒)
那智event太鬼畜,防衛戰2前我冇玩開闇屬,所以冇拎果把祓魔之弓
而1001~5000都係得隻木戒
所以我連突破石都冇用係換果把特效武度
只求10000內
因為戒指黎講,單一隻木戒真係冇用

之前回石我都有回5000石,因為果時6星得首抽果把神劍,所以一夠5000就會去抽。
之後做3000石11抽果期又係不斷抽
我的6星大部份都係3000石果期抽返黎
舊 07-21-16, 07:27 PM   #1235
ShinDou

其實我次次都係見佢轉屬性先重新升過D人,有D甚至由LV1開始升,你本身D武有番咁上下其實好多都夠打,起碼打打下可以升到上去,唔1定要抽到果個屬性先打到,之前打D野多數降攻2下乜都夠,冇就可以靠FD,有D異常屈機就靠FD織天使解3下

我覺得那智高難都易過今次果個太多,之前都係屈你能力,今次除左屈能力之外仲係咁打到中狀態,根本解唔到咁多下要鬥秒

防衛戰冇特效唔爆石應該1萬位外,我第1回都係冇特效自然回咁打到最尾果1兩日都係得1萬位,不過其實好少人爆石衝上去,所以爆幾粒已經上到3千,前面D人其實D分爭好少

同埋第1回我後期爆石打仲因為佢狂跌肥同鍛,我果陣6把6星,得2把升爆,其他得20LV,係果幾日爆晒40LV同鍛60

暫時我未抽過3千石POOL
舊 07-21-16, 08:29 PM   #1236
minazuki

我堅持完左side story先會繼續main story
所以的角色唔會lv1
同的角色開得好慢 (火人我得火法)
不過lv1同lv40真係分別唔大
刷刷下兩者差距可以縮到冇

而加的角色到左70瓶頸
但突破4書又好鬼難跌
舊 07-21-16, 08:54 PM   #1237
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
我都升緊呢把,今個ev黑鎧加楯劍回復勁正!

舊 07-22-16, 10:14 AM   #1238
神人ではない!新人だ

在下終於明白點解次次抽親都係咩都冇,原來係你班法老抽晒

BTW,今次如果7星唔係咁貴,在下都想換下。
問題係13階真係太難,以手上6星數根本就過唔到…
睇下今次又有冇追加景品啦

舊 07-22-16, 11:43 AM   #1239
minazuki

好耐冇抽倒6星啦
到而加仲係差支6星杖
如果唔係我上次都唔會走去抽

的orb我可能會換下5星
有好多角色仲係用緊3星同unique orb

今期勁多key跌
神界轉送又可以有望再刷100內
BTW
有的人個title唔係第X級
果的特別title點黎?

此篇文章於 07-22-16 11:47 AM 被 minazuki 編輯。
舊 07-22-16, 12:09 PM   #1240
十一月
Game Master

#1的那個「3星Orb採礦點」,其實係唔係有錯?
我想要單色Orb,於是跟那個表去找。目前為止只試了幾處
勝利,主「無敵の剣5」,所有銀箱都係單色3星
愛情,主「因果は巡りて3」,所有銀箱都係單色3星

保護那兩處卻所有銀箱都係雙色3星
主「鎧が守りしもの4」出保護/成長
主「愛はさだめ4」出保護/豐穰

此篇文章於 07-22-16 12:13 PM 被 十一月 編輯。
舊 07-22-16, 12:09 PM   #1241
ShinDou

好似第1級再上會係另1個名

我都諗緊可能唔夠十字架果陣入去打下再送上去

暫時得第7級,而家裝晒主力武送上去場場贏48

打orb建議打seraphic gate中層

此篇文章於 07-22-16 12:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-22-16, 12:35 PM   #1242
minazuki

我第6級
副隊平均戰力每人4500
暫時大約3/4贏
不過都係睇彩數
有時有的三個人都7-8000戰力
就算我出主隊都係輸

三星ORB睇日wiki啦
https://wikinity.net/valkyrieanatomi...D6%B0%EC%CD%F7
舊 07-22-16, 01:09 PM   #1243
十一月
Game Master

引用:
作者: minazuki 查看文章
thx.
舊 07-22-16, 01:30 PM   #1244
神人ではない!新人だ

一時一時,在下見有4級3條友個個11xxx-12xxx,亦有D HEA派 2500獨身。

舊 07-22-16, 11:02 PM   #1245
ShinDou

6星確定POOL中奶弓+神弓,終於抽得番奶弓,不過唔知做乜狂俾神弓我,第4把了
舊 07-22-16, 11:11 PM   #1246
神人ではない!新人だ

頂…一上黎就見到法老晒命…

舊 07-22-16, 11:19 PM   #1247
十一月
Game Master

就係得一把確定
舊 07-23-16, 12:13 AM   #1248
minazuki

1把6星+1
係我缺少既杖
不過係魔杖,闇event完晒先俾我

1把5星
係楯劍

4星有把毒劍

如果呢次特效武唔係咁廢,真係抽唔倒呢次6星確定
舊 07-23-16, 01:32 AM   #1249
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
終於靠6星pool抽到buff神剣!
可以自己出到強化弱體打boss啦

舊 07-23-16, 01:33 AM   #1250
十一月
Game Master

引用:
作者: minazuki 查看文章
1把5星
係楯劍
好過中6星

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版