Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-26-06, 05:27 PM   #726
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 月舞
其實我都對碧咸個位幾矛盾

首先碧咸係罰球方面對英格蘭肯定係一個殺著
因為英格蘭基本上生波組織唔到咩攻勢
係禁區外傳來傳去但係拉唔出空位
吊上去又冇人接應
打一前鋒更加覺得朗尼係跑來跑去好勤力
不過做唔到d咩威脅出黎
睇今屆d入波都知
一球老烏一球罰球兩球頭鎚兩球世界波
英格蘭係打唔出組織波
所以係出碧咸既時候碧咸d罰球的確係最有威脅

不過
碧咸對於組織攻勢上基本上係冇咩用既
大腳斬又冇人接應到
佢又甚少落底
d直線key pass又見唔到
加上加利仔唔係度
右後o個個(無論夏格/加歷查)又殺唔到上去
所以右路基本上係癱左既
尋日o個場都見到好多波都係係左路上
而如果出左Lennon既話
起碼有d突破能力
可以高速殺落底出波

所以你話點揀好呢
留番招必殺技棄右路攻勢好
定唔要招絕招令右路生猛d好呢
[不喜勿插]個人覺得如果碧咸打到右後就最好[/不喜勿插]
我選擇 Lennon打右後
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:27 PM   #727
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 啤梨王子
都係果句啦,碧咸打閘英軍死得仲快
咁又係既
唔打慣對住C朗,Simao,Figo o個d真係死得:o
有冇d咩陣又可以容納到佢同Lennon架呢?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:28 PM   #728
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
都係果句啦,碧咸打閘英軍死得仲快
而家既閘, 仲要助攻, 上上落落, bigham 一定唔夠氣 ...

不過佢真係得個 "斬波", 如果前鋒夠強, 單靠呢樣都 ok 既 (就好似mu 時既 黑雙煞 )

but ... 今日既英格蘭, 就唔多0岩佢踢 ....

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:29 PM   #729
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: SANG2003
我選擇 Lennon打右後
認真
佢宜家咁後生
要轉位一定俾beckham易

但個人性格又係一個問題
如果佢個人係鐘意show off
(好似c.ronaldo咁)
咁就免喇

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:30 PM   #730
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
咁又係既
唔打慣對住C朗,Simao,Figo o個d真係死得:o
有冇d咩陣又可以容納到佢同Lennon架呢?
3-5-2

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:30 PM   #731
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 杜蕾恩
而家既閘, 仲要助攻, 上上落落, bigham 一定唔夠氣 ...

不過佢真係得個 "斬波", 如果前鋒夠強, 單靠呢樣都 ok 既 (就好似mu 時既 黑雙煞 )

but ... 今日既英格蘭, 就唔多0岩佢踢 ....
唔好玩啦....beckham出名體能好架啦

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:32 PM   #732
Rse9

打番上場個陣
將卡域克轉做碧咸得唔得
反正碧咸係皇馬都打過呢個位

舊 06-26-06, 05:34 PM   #733
杜蕾恩

註冊日期: Oct 2002
引用:
唔好玩啦....beckham出名體能好架啦
真係 ga

我覺得佢唔會沉底, 先夠氣力返後場幫拖 .... 而家 d 閘, 好多時係要落埋底 wor

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:38 PM   #734
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 杜蕾恩
真係 ga

我覺得佢唔會沉底, 先夠氣力返後場幫拖 .... 而家 d 閘, 好多時係要落埋底 wor
佢唔沉底只不過係唔夠快o者
佢係皇馬中場成日撲黎撲去架

beckham宜家dribbling好過以前man utd
唔係淨係一味斬波
可能同zidane,ronaldo o個d學得多

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:39 PM   #735
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
其實我都對碧咸個位幾矛盾

首先碧咸係罰球方面對英格蘭肯定係一個殺著
因為英格蘭基本上生波組織唔到咩攻勢
係禁區外傳來傳去但係拉唔出空位
吊上去又冇人接應
打一前鋒更加覺得朗尼係跑來跑去好勤力
不過做唔到d咩威脅出黎
睇今屆d入波都知
一球老烏一球罰球兩球頭鎚兩球世界波
英格蘭係打唔出組織波
所以係出碧咸既時候碧咸d罰球的確係最有威脅

不過
碧咸對於組織攻勢上基本上係冇咩用既
大腳斬又冇人接應到
佢又甚少落底
d直線key pass又見唔到
加上加利仔唔係度
右後o個個(無論夏格/加歷查)又殺唔到上去
所以右路基本上係癱左既
尋日o個場都見到好多波都係係左路上
而如果出左Lennon既話
起碼有d突破能力
可以高速殺落底出波

所以你話點揀好呢
留番招必殺技棄右路攻勢好
定唔要招絕招令右路生猛d好呢
[不喜勿插]個人覺得如果碧咸打到右後就最好[/不喜勿插]
如果碧咸打右後咪又係有人插....佢都唔守得,又唔夠快.....比d快翼放爆佢.....d人又插佢係廢架喇.....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 05:48 PM   #736
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
我都唔明點解咁多人針對碧咸...
我覺得佢已經好成熟,穩重左好多
好為球隊著想,又勤力

我覺得佢係勁ga
至少佢係罰球同斬波方面係頂級水平
只可惜英格蘭冇前鋒同佢配合到

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 06:11 PM   #737
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
今場其實己經證明咗碧咸係英格蘭既用處,
不過仍不能否定碧咸係Open play時無gary仔真係用處不大,
但要佢打防中又真係有啲side,
因為右路出波真係殺著

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 07:48 PM   #738
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
碧咸唔想多講啦,尋日條中場線死晒
中前場係好勤力,但走既位唔生

ps:
講起上黎卡域克隱晒形

禁區外勁多空位任人射,搞到g4都要幫手回防

係熱刺區度講過佢要人旁住發揮先好

睇黎佢既mark意識唔夠(亦可能踢唔慣呢個位置)

如果柏加踢得相信好勁多

&
呢場mom應該係a.cole

此篇文章於 06-26-06 08:01 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 08:03 PM   #739
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 是但
我都唔明點解咁多人針對碧咸...
我覺得佢已經好成熟,穩重左好多
好為球隊著想,又勤力

我覺得佢係勁ga
至少佢係罰球同斬波方面係頂級水平
只可惜英格蘭冇前鋒同佢配合到
就係碧咸獨步單方...
唔夠雙特踢法咁全面...
係歲數上亦有差距(較年長2及4歲)
所以就會比一D反慣碧咸既人...
更有一種比下去既感覺...
其實...
每名球員都有踢法上既長處...
有碧咸在陣...係多一個範數~
若認為英蘭不需要碧咸的人...
倒不如祈求將來啤4件謝四出來做黄金中場算了...
中場有4件謝四...夠強了吧...a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 06-26-06 08:07 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 08:37 PM   #740
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Busconcamp
就係碧咸獨步單方...
唔夠雙特踢法咁全面...
係歲數上亦有差距(較年長2及4歲)
所以就會比一D反慣碧咸既人...
更有一種比下去既感覺...
其實...
每名球員都有踢法上既長處...
有碧咸在陣...係多一個範數~
若認為英蘭不需要碧咸的人...
倒不如祈求將來啤4件謝四出來做黄金中場算了...
中場有4件謝四...夠強了吧...a
利記直情話有10個g4仲好

ps:
g4真係勁癲
除左gk同中堅乜位都可以打得咁出色

舊 06-26-06, 09:16 PM   #741
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 某F
利記直情話有10個g4仲好

ps:
g4真係勁癲
除左gk同中堅乜位都可以打得咁出色
唔係掛......如果咁都叫打咩位都出色,咁佢o係國家隊入面,要佢打防中就會隱形??
如果佢真係打咩位都咁出色,咁出面就唔會有兩特不能並存呢個講法啦......
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 09:21 PM   #742
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
防中識隱形先係至高境界!!

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 09:25 PM   #743
Rse9

引用:
作者: RS 200
唔係掛......如果咁都叫打咩位都出色,咁佢o係國家隊入面,要佢打防中就會隱形??
如果佢真係打咩位都咁出色,咁出面就唔會有兩特不能並存呢個講法啦......
大佬
打防中通常都係唔惹人注目架啦
你幾時見過馬基利尼打到好突出

舊 06-26-06, 09:46 PM   #744
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
大佬
都唔係架.
98世界盃法國以韋拉比堤兩位防中橫掃列強.
曼聯近十年冇堅尼的話都幾難有如此豐功偉績
呢兩季冇佢出場,曼聯明顯甩漏多左.
好既防中應該在必要時出現,不論駁腳,攔截或後上攻門.
打得好既防中都可以好注目架.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 09:46 PM   #745
Hayato

註冊日期: Feb 2005
引用:
大佬
派路同加度素打防中打到好突出

其實我都覺得謝拉特唔係咁適合打防中
不過佢又無怨,回防得好勤力
但係因為咁搞到佢唔敢成日上去,發揮唔到佢最大用途
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 09:53 PM   #746
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 碧克
都唔係架.

兩者都有良好的進攻能力、技術全面

典型防中
剩係係後面掃地、除毒、補妝

好似畢特、保定、馬奴
呢類真係唔顯眼
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 10:02 PM   #747
Rse9

引用:
作者: Hayato
派路同加度素打防中打到好突出

其實我都覺得謝拉特唔係咁適合打防中
不過佢又無怨,回防得好勤力
但係因為咁搞到佢唔敢成日上去,發揮唔到佢最大用途
引用:
都唔係架.
佢地助攻助守
我認為佢地係CM多過DM

謝拉特打DM時基本上係馬基利尼,馬斯查蘭奴之類既角色
只係負責防守攔截,好少後上
將進攻交晒比林伯
佢地唔顯眼只係佢地放棄進攻
專注於防守
但唔代表佢地係隱形

舊 06-26-06, 10:18 PM   #748
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
大佬
包唔到位同比人過個陣
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 10:27 PM   #749
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
可以將唔顯眼的典型防中打法演繹到顯眼

我諗得沙維治一個
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 10:31 PM   #750
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
都唔係架.

有豐功偉績和打得好都可以注目好像冇相對關係喎

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣

此篇文章於 06-27-06 01:14 AM 被 Bleed Saga 編輯。
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:18 PM

手機版 | APP版