Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-18, 12:37 AM   #3501
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
最近銀券都黑埋
24張1把冰buff神劍

睇黎好難再翻身
就算儲夠5萬石,最壞情況係淨抽垃圾返黎…
一般情況係抽得一半,冇orb又冇技5 (我次次都係冇orb、冇技5,冚包散係分左兩個pool,的石遠超5萬)
要好好彩先又有ORB又有技5,再好彩的既技5仲要唔止1把
但好彩永遠冇我份
所以保險計都係儲夠73000石,但應該冇可能儲到
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 02:37 PM   #3502
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁快又有廿四張
上星期去日本又女神D2撞晒時間,呃唔到金環

此篇文章於 02-02-18 02:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-18, 12:54 AM   #3503
minazuki

銀券我淨係射日替,之前創乙pool都冇射過
神界傳送基本上可以不斷送人上去…
我幾個月前6千幾個十字架,初頭都仲拎到頭100,之後都係300內多,係得2-3次500內…
送到而加都仲有4千幾個十字架 (fd point儲夠4xx後,淨係換十字架)

果兩隻弱闇巨人真係唔太可能贏倒
如果turn 1爆技,可以打到佢地兩隻大約半血
但係turn 2先爆出黎又係差唔多… (佢其中一隻buff左)
用普攻打佢地係講緊R痕級數,就算turn 1我有能力打佢兩隻7-8成血都係贏唔到
佢turn 2兩隻加埋打8下,滿血有擋下幾招都係會死,而且仲會凍結

淨返最後方法係用盾
但用得盾同buff劍
即係淨返2把武可以出
我見得人既武得冚包散技5、王劍技4、魔雷劍技4
王劍同魔雷劍兩把又咁岩相剋
所以應該要有把闇絕大技4以上先有的機

ps
用退魔用過我把闇特大技3
退魔8xxx攻,turn2血精+80%,即係約15000攻
ASSIST再+21xx攻,party skill又再加8xx攻,即係約18000攻…
再加LS+30%傷,但係打出黎廢到冇人有
三下加埋好似都唔夠魔雷劍+雷帝劍1下黎
我都唔明點解佢仲未肯派聖同闇既3下特大武
派黎派去都係炎冰雷

此篇文章於 02-03-18 12:57 AM 被 minazuki 編輯。
舊 02-03-18, 07:19 PM   #3504
minazuki

星期一出succubus

http://dengekionline.com/elem/000/001/673/1673239/
https://www.gamer.ne.jp/news/201802020091/

究竟係弓、魔人、大劍定劍呢…
舊 02-05-18, 10:34 AM   #3505
神人ではない!新人だ

魔一票

在下就反而缺雷,冰好似有4超特同冰神劍,唔太超班都仲頂得下…

舊 02-06-18, 01:28 AM   #3506
minazuki

泡沫の夢
体験/5AP /EXP0 /枕0
退治/15AP/EXP32 /枕6
檻1/15AP/EXP64 /枕8
檻2/15AP/EXP80 /枕10
檻3/20AP/EXP100/枕22
檻4/20AP/EXP110/枕26
檻5/25AP/EXP120/枕40
挑1/25AP/EXP140/枕46
挑2/30AP/EXP220/枕60
挑3/35AP/EXP320/枕74
EX/2AP /EXP0 /枕0

※ 枕有隨機3倍
※ EX一定要上麻打,解佢個AS耐性,解左就冇難度…佢又唔大力,頂多80000戰力

此篇文章於 02-06-18 01:40 AM 被 minazuki 編輯。
舊 02-07-18, 12:54 AM   #3507
minazuki

主力以外,RIP
http://www.hd.square-enix.com/jpn/ne...3slidesJPN.pdf

果度排位加多隻Game就岩岩好對齊
應該真係過唔到今年

此篇文章於 02-07-18 12:58 AM 被 minazuki 編輯。
舊 02-07-18, 01:52 PM   #3508
神人ではない!新人だ

如果咁HEA都仲可以係主力既,SE 課金部門應該可以摺得。

舊 02-10-18, 12:51 AM   #3509
minazuki

https://www.gamer.ne.jp/news/201802090066/
送衫唔送人

雷妹睇個款似魔,但岩岩先出完魔,應該唔會又咁快出
Rebecca咁暴力應該係大劍啦
舊 02-10-18, 02:26 AM   #3510
minazuki

最新版Twitter回AP一定要login,然後save或發文
即係逼我裝返上一個version 7.30.0
舊 02-10-18, 08:47 AM   #3511
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
打緊既FFBE DFFOO都係主力,估唔到棄左既RECORD KEEPER都係 @@ 同埋SINOALICE都係主力﹖

呢隻女神個問題我覺得唔係個營運HEA咁簡單,係個系統令到隻GAME唔好玩,其他SE GAME D營運D活動都係是但出,個個活動都係差唔多咁打,但呢隻計系統既話真係輸幾條街

同埋始終北歐女神FANS唔夠多,唔同FF佢是但撻D FF7呀8呀10呀出黎就成堆人課落去

但呢隻GAME而家D活動係咪都仲係期期周街成堆新AF再凸爆技5﹖係既話應該真係1路都係妹黎 XD 唔係做妹既話咁多課長課落去都唔變主力﹖

此篇文章於 02-10-18 08:55 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 11:38 AM   #3512
神人ではない!新人だ

其實技5唔少,不過特效就越來越少。
戰力外宣告之後,已經見有三四LE武人退出。

SO FAR,在下唔明SE點解要話明自己準備棄機,又偏偏唔出公告話結束營運。

舊 02-12-18, 09:45 PM   #3513
minazuki

VA学園恋愛模様
体験/5AP /EXP0 /0
初級/15AP/EXP64 /朱古力8
中級/15AP/EXP80 /朱古力10
上級/20AP/EXP100/朱古力22
超級/20AP/EXP110/朱古力26
神級/25AP/EXP120/朱古力40
挑1/30AP/EXP140/朱古力52
挑2/36AP/EXP220/朱古力67
挑3/42AP/EXP340/朱古力82
朱戰/5AP・7AP/EXP?/0

※ 朱古力有隨機3倍
※ 本気朱古力挑1-3都有
※ 朱戰Boss最少會中盲同麻,AS耐性唔知解唔解到
※ 大約過左4-5turn左右佢出完招大技後會唔知咩反應技弱化??下1turn會復活,但好似唔關AS耐性事,唔知弱左邊度…
※ 建議淨出補血、buff武打…雷法上狀態

300日券新角實在太少
我諗唔係好多人做到300日連續login,豪少少都唔得
舊 02-13-18, 09:46 AM   #3514
神人ではない!新人だ

要連續?唔係由某日算起合計300日咩?
不過加得咁少人,仲要除咗レナスF(剣)外大都係ABT封頂能力又唔高既谷底系列…マジ萎え
反正已經係戰力外,放D似樣D既都冇問題啦…

舊 02-13-18, 10:09 AM   #3515
minazuki

係喎,佢寫累計

佢放的人真係太流
仲諗住最少都有Alice、道化師、雙魂女果的
只係冇上年12月VP果堆
點知連白麗都冇
係得個Lenneth F劍換得過
不過冇ORB又係差一截,要等多100日
舊 02-14-18, 07:27 PM   #3516
minazuki

又有新系統「エンチャント」
不過好似好廢
用ev報酬武器燒落角色度
示範張圖lv1係3回攻換全員少回復
估計係向右swipe發動 (左邊L右邊E)

如果出新6星武又要技5,enchant又要lv5
真係痴_線
舊 02-14-18, 07:31 PM   #3517
minazuki

唔係喎
enchant skill應該係跟角色
抽角有勁skill
武器應該只係用黎解放
舊 02-15-18, 05:32 PM   #3518
神人ではない!新人だ

王女の剣 アリーシャ
カルブンクルス メルティーナ
ディーブシュピーゲル マージ
暗殺者の魔杖(AF) フロスティー
傭兵の佩剣(AF) レオーネ

明らかに超ハズレが混ざってるな。
つーか、メルティーナとマージは有利属性じゃないし、メルティーナはイベントに登場すらしてないみたいだが…

此篇文章於 02-15-18 05:34 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 06:44 PM   #3519
minazuki

根本得一個マージ關事
其他果的都唔知做乜

新武器仲有要玩現代文具系列 (係咪radio的自創武器)
睇見都唔開胃
舊 02-17-18, 12:31 AM   #3520
minazuki

◆ ウリートカリョート降臨 【 2/16 0:00 ~ 2/22 23:59 】
初級 20,000 AP1 2 EXP140 赤 大10, 小40 黄 大4, 小16
中級 40,000 AP1 2 EXP220 赤 大28, 小108 黄 大11, 小43
中上 70,000 AP1 2 EXP340 赤 大47, 小183 黄 大19, 小73
上級 120,000 AP1 2 EXP460 赤 大56, 小216 黄 大22, 小86

※ クリア条件 ボスの討伐
※ 制限 探索,休息,復活不可、サポート禁止、ドレインミスト(Aスキル以外の回復量 1/2)
※ 挑戦回数 3回 (クリア時のみ消費, リセット00:00)

◇ ウリートカリョート 魔獣 [毒・麻痺・呪い・暗闇]
初級 弱点 雷(+0.20), NA,PA(×1.20) 耐性 炎氷聖闇(-0.30), AS(×0.70) 《 (A/B/C)×2 》
中級 弱点 雷(+0.20), NA,PA(×1.20) 耐性 炎氷聖闇(-0.60), AS(×0.40) 《 (A/B/C)×3 》
中上 弱点 雷(+0.20), NA,PA(×1.20) 耐性 炎氷聖闇(-0.75), AS(×0.25) 《 (A/B/C)×4 》
上級 弱点 雷(+0.20) 耐性 炎氷聖闇(-0.90), AS(×0.10)
 《 { (A/B/C)×5' } ×4T → (A/B/C)×4'+D 》 追加行動 +E (雷ダメージ累計40%以上/1回のみ)
  A 氷 / B 3連氷弾 / C アイスレーザー / D 超氷弾 / E 雷の力で弱体化! 弱点NA,PA(×1.20)

一如以往都係雷法上盲麻打
白麗 雷霆盾
創乙 雷帝劍
黑騎 甲劍
雷法 命杖

黑騎基本上冇作用,甲劍我一次都冇用過
甲劍魔guard26%,但我只見佢擋過1次ice laser
而且果次麻得比較差,俾我再S/L過
所以其實佢係1次都冇擋過
換其他雷角buff劍、回血武會更加實際
或者換蘿神儲pf都ok
舊 02-18-18, 03:08 PM   #3521
minazuki

壓制戰新AF
畫風唔錯咁

https://pbs.twimg.com/media/DWJ08-xVQAA724m.jpg:orig
不過又係弓 (對上一個係阿婆)
舊 02-19-18, 02:08 AM   #3522
minazuki

終於儲夠人出Lenneth隊

舊 02-20-18, 10:43 AM   #3523
神人ではない!新人だ

考慮緊換Lenneth定退魔定アリューゼORB

舊 02-20-18, 03:38 PM   #3524
minazuki

你有Valkyrie Alicia唔使退魔啦
除非你聖大劍大把貨

Lenneth聖+劍,同Alicia冇衝突
如果你上上星期有抽圓規 (有Alicia+orb+守護者技5,呢把其實必抽,你又有rebecca)
可以諗淨玩聖隊

Aluze只能打少全體攻既持久戰
升爆lv後我都冇用過佢
舊 02-20-18, 04:28 PM   #3525
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
你有Valkyrie Alicia唔使退魔啦
除非你聖大劍大把貨

Lenneth聖+劍,同Alicia冇衝突
如果你上上星期有抽圓規 (有Alicia+orb+守護者技5,呢把其實必抽,你又有rebecca)
可以諗淨玩聖隊

Aluze只能打少全體攻既持久戰
升爆lv後我都冇用過佢
有退魔可以同格斯一齊LS第一TURN就扣去80%嘛

不過在下的確冇抽圓規

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版