Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-23-06, 12:36 AM   #1
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
[醫生與我] 終極一炮

某人:我想要...

醫生: 等等

某人: 你又知?

醫生: 係咪呢枝呀?

某人:!! 醫生真瞭解我

醫生:呢劑藥可順便治療柏金遜症的

某人:

醫生: 要不要MRC 增強藥力呢?

某人: 都好...我想藥到病除

醫生: 睇黎你都幾重病,積左咁耐先黎睇

某人: 平時忍忍下嘛...

醫生: 嗯...明白, 還有其他病嘛?

某人: 暫時沒有了, 這劑藥份量應該很重呢

醫生: 盛惠$!#*%)

某人: 醫療卡吧

醫生: 多謝哂

某人:

英雄聯盟: Rosicky

此篇文章於 11-23-06 02:33 AM 被 Rosicky 編輯。
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 12:40 AM   #2
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
愛死小白啊........!

舊 11-23-06, 12:50 AM   #3
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
有為青年今日發為啦
相比起某人就......

舊 11-23-06, 01:35 AM   #4
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
恭喜~~~
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 01:40 AM   #5
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
愛死小白
恭喜晒

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 02:34 AM   #6
Rosicky
我愛攝影

多謝各位

無聊整左張咁既野

此篇文章於 11-23-06 02:37 AM 被 Rosicky 編輯。
舊 11-23-06, 08:22 AM   #7
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
有錢買愛死...

無錢來食飯...

再看到樓上張圍圈...很令人不爽

此篇文章於 11-23-06 08:29 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 08:58 AM   #8
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
終極嗎?

200呢...話長不是太長...

係時候考慮一下...

http://www.canon.com.hk/en/Consumer/...7&series_id=46

Rice

舊 11-23-06, 06:46 PM   #9
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: riceking
終極嗎?

200呢...話長不是太長...

係時候考慮一下...

http://www.canon.com.hk/en/Consumer/...7&series_id=46

Rice
要用到300的話,我會加個1.4 extender,乘左之後都仲有280mm,仲有f4.....
300 f2.8市價約$35000,我會儲多少少買400mm f4 DO IS
(遠處傳來迷之語:加賀,你講就識講,你有錢買咩? )

舊 11-23-06, 06:51 PM   #10
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 加賀KAGA
要用到300的話,我會加個1.4 extender,乘左之後都仲有280mm,仲有f4.....
300 f2.8市價約$35000,我會儲多少少買400mm f4 DO IS
(遠處傳來迷之語:加賀,你講就識講,你有錢買咩? )
用了Extender質素會大跌喎
而且Boke都差啲

2.8即是2.8, 玩開就一套嘛~

Rice

舊 11-23-06, 08:27 PM   #11
Rosicky
我愛攝影

300 2.8
中左2獎先買喇

舊 11-23-06, 08:35 PM   #12
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: riceking
用了Extender質素會大跌喎
而且Boke都差啲

2.8即是2.8, 玩開就一套嘛~

Rice
1.4x姐.....冇大跌咁誇.....
問題係彈性較大嘛,好多時70~200都會帶出街,
加個extender,好過帶多支300mm出街啦,
大佬,f2.8係好,但亦都好重呢

舊 11-23-06, 09:02 PM   #13
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
若我要300mm不如買部400D了 有320mm 而且更有2.8呢
不過影演唱會的話328+400D幾好用的

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 09:17 PM   #14
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: ZERO NEKO
若我要300mm不如買部400D了 有320mm 而且更有2.8呢
不過影演唱會的話328+400D幾好用的
平民328mm?
有機去演唱會一於問你地借鏡試玩

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 09:20 PM   #15
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 嘿哈兒
平民328mm?
有機去演唱會一於問你地借鏡試玩
佢講的328係指300mm f2.8呀,
成$35000一支鏡,去問邊個借黎玩呀?(呢到好似冇人有呢類大炮,
米爺好似有支f4的)

舊 11-23-06, 09:22 PM   #16
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
佢講的328係指300mm f2.8呀,
成$35000一支鏡,去問邊個借黎玩呀?(呢到好似冇人有呢類大炮,
米爺好似有支f4的)
咁我睇錯左...
我係指200mm X1.6
=320....

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-06, 11:52 PM   #17
riceking
一人前のダメ人間

引用:
1.4x姐.....冇大跌咁誇.....
問題係彈性較大嘛,好多時70~200都會帶出街,
加個extender,好過帶多支300mm出街啦,
大佬,f2.8係好,但亦都好重呢
你真係用下先講啦....我有70-200, 300同埋1.4x
呢3支鏡的配搭組合小弟影過不下數千張....加咗個1.4x個Boke真係

328其實我都係搵來講, 說說笑而已~
咁之前又有機會玩過, 幾頂癮, 不過太重啦

Rice

舊 11-24-06, 01:03 AM   #18
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
有為萬歲萬歲萬萬歲~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-06, 01:16 AM   #19
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
人家實在很想念IS...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:31 PM

手機版 | APP版