Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 04-22-11, 11:04 AM   #226
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
唔同牌子既 IR Filter 有無好大分別?
係鴨記見到下面Kenko 同 Hoya 兩隻 ...

smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-11, 09:16 PM   #227
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我想請問一下, Nikon D5100入門ok嗎?
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 10:31 AM   #228
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: kin~kin 查看文章
入D90入門好d 如果多用FX鏡 D700入門好d

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 08:56 PM   #229
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
入D90入門好d 如果多用FX鏡 D700入門好d
如果FX, DX鏡都有咁應該點去選擇???

舊 04-28-11, 08:43 AM   #230
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: kin~kin 查看文章
入門愚見ok......相機有新買新

舊 04-28-11, 08:43 AM   #231
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
D7000 + D3s......

舊 04-28-11, 09:31 AM   #232
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
我依家仲用緊D60,有兩支DX,一支50 1.4。
都想換機不過銀根短絀,出D5100係唔係都可以呢?

舊 04-28-11, 09:59 AM   #233
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: OldCake 查看文章
D7000 + D3s......
D300S + D3S

舊 04-28-11, 04:51 PM   #234
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
你都低低x 緊係買FX機la 有crop mode ma

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 07:44 PM   #235
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: beagleflash 查看文章
N機唔熟...
不過如果你覺得D60 唔夠用,而又覺得D5100可以應付到咪換囉..
但如果為換而換就唔好換啦....儲錢買部勁機好過啦

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 10:23 PM   #236
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
買玻璃吧D60都叫夠用啦...

話時話,你地幾時拎D月曆...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享

此篇文章於 04-28-11 10:25 PM 被 antony chan 編輯。
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 08:23 PM   #237
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
作者: antony chan 查看文章

我攞左啦,唔該晒先。

舊 04-29-11, 10:23 PM   #238
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: antony chan 查看文章

我 部D60都好好用 :P 不過都上左年紀啦....行得算係咁law....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 04-29-11 10:31 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 10:49 PM   #239
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我 部D60都好好用 :P 不過都上左年紀啦....行得算係咁law....
無記錯,我都用左3年。
見D5100有得擰,真係會幾方便。
而且新機啲雜訊處理都好啲啦(應該)。

舊 05-01-11, 01:33 AM   #240
HI_Ricky
深山人士

引用:
無記錯,我都用左3年。
見D5100有得擰,真係會幾方便。
而且新機啲雜訊處理都好啲啦(應該)。
我部D60 老過你部D60 成倍有多 ,而且血統都唔同

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 05-04-11, 06:13 PM   #241
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
有無人用過? 幾有興趣
http://www.eye.fi/products/prox2
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-11, 06:16 PM   #242
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 小白熊 查看文章
有無人用過? 幾有興趣
http://www.eye.fi/products/prox2
非常好用

舊 05-06-11, 11:59 PM   #243
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

XBox Live GamertagFelix cpe
我想問...
由田果個展 M眼咪有份呀? 有無BROTHER睇左?

舊 05-07-11, 12:50 AM   #244
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002

加入罪犯滔天既大家庭
a560 kit set
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 06:33 AM   #245
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
我想問...
由田果個展 M眼咪有份呀? 有無BROTHER睇左?
佢有份架....我可能今晚去睇

舊 05-07-11, 10:19 AM   #246
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

XBox Live GamertagFelix cpe
謝加賀
我應該下多個星期去

舊 05-09-11, 11:02 PM   #247
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK

入咗罪犯滔天之坑大半年, 機鏡成像等都幾合心意, 不過自已攝力還是不足呢

此篇文章於 05-09-11 11:19 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-11, 11:31 PM   #248
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
D90的毀滅
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-11, 02:13 PM   #249
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003

舊 05-19-11, 02:18 PM   #250
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: riceking 查看文章
last果下手榴彈

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.5 ビスケット 照相館 1000 01-27-09 02:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.4 亞飛 照相館 1001 11-09-08 10:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.3 加賀KAGA 照相館 1006 08-22-08 01:12 AM
我們的 DC/DSLR 美沙酮中心[發問區] Vol.4 KTN 照相館 1001 05-12-08 11:05 PM
我們的 DC/DSLR 新手美沙酮中心[發問區] Vol.3 riceking 照相館 1006 12-07-06 08:20 AM

現在的時間是 09:16 PM

手機版 | APP版