Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 06-30-09, 05:52 PM   #1
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
麥田圈

http://www.youtube.com/watch?v=_KoR2...eature=related

我依家先知原來曾經出現過呢種麥田圈, 唔覺有報導過....

http://www.etfriends.com/Images.html <- 內容關於上面隻麥田圈

"Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.
Much PAIN but still time. BELIEVE There is GOOD out there.
We OPpose DECEPTION.
Conduit CLOSING (BELL SOUND)" (圓碟形麥田圈內容)

http://www.cropcircleconnector.com/2009/june2009.html <- 麥田圈網站, 超多相 (最近既新麥田圈都有)

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)

此篇文章於 06-30-09 06:02 PM 被 大懶財 編輯。
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-09, 07:05 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
總係覺得係同旅遊業有關
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-09, 07:25 PM   #3
大懶財

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
總係覺得係同旅遊業有關
外星人(?)幫手搞旅遊?

人類暫時整唔到呢d咁靚仔o既麥田圈....

舊 06-30-09, 10:56 PM   #4
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
榮格有提過呢d野其實係人類自己"創造"出黎
佢相信有心靈力量同集體意識呢樣兩樣野 呢兩樣野產出左圓形既麥田圈同埋圓形既Ufo出黎
因為佢覺得現代人越黎越沒有安全感 而家大家共有僭意識都覺得圓形既野可以令人安心d
所以就創造左呢d野出黎

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 06-30-09 10:59 PM 被 House 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-09, 01:07 AM   #5
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: House 查看文章
榮格有提過呢d野其實係人類自己"創造"出黎
佢相信有心靈力量同集體意識呢樣兩樣野 呢兩樣野產出左圓形既麥田圈同埋圓形既Ufo出黎
因為佢覺得現代人越黎越沒有安全感 而家大家共有僭意識都覺得圓形既野可以令人安心d
所以就創造左呢d野出黎
具體D即係點整?
一齊去割?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-09, 02:19 AM   #6
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
甘大幅...呢頭割完,都未畫到最後,開頭果d都生哂出黎...???
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-09, 01:40 PM   #7
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 二伍 查看文章
具體D即係點整?
一齊去割?
我諗佢想話, D 圖案係好多人既集體回憶, 所以夜晚夢遊時就自自然然一齊去到麥田度集體創作

此篇文章於 07-01-09 01:49 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-01-09, 04:12 PM   #8
House
里村★紅葉

引用:
我諗佢想話, D 圖案係好多人既集體回憶, 所以夜晚夢遊時就自自然然一齊去到麥田度集體創作
唔係..正確黎講榮格佢相信有超能力呢樣野..
有本書講佢相信 鬼魂UFO都係由人既意識世界創造出黎
佢亦都講佢親身經歷過呢D事

當然我只是引用榮格對UFO既看法 引申到麥田圈上到
而且京不上學術性的討論 只是近排睇左佢本書 咁樣有個TOPIC講呢D野
有興趣可以參考下榮格後期的著作
講到呢D已經接近NEW AGE的思想
所以亦可以參考下一些NEW AGE 關於UFO和意識世界的作品

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 07-01-09 04:17 PM 被 House 編輯。
舊 07-01-09, 04:13 PM   #9
House
里村★紅葉

引用:
具體D即係點整?
一齊去割?
無可能
因為麥田圈以而在的科技係無方法做出黎

Get

Get 周防天音!

舊 07-01-09, 05:49 PM   #10
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
我諗起adam鄭

舊 07-02-09, 01:18 AM   #11
Diana

引用:
無可能
因為麥田圈以而在的科技係無方法做出黎
O下???原來真你唔係人整GA咩????
舊 07-02-09, 01:22 AM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

即係好似金字塔/摩艾像/瑪雅文明, 講起一定同外星人有關

睇雲海太多

此篇文章於 07-02-09 01:38 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-02-09, 04:05 PM   #13
House
里村★紅葉

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
O下???原來真你唔係人整GA咩????
無可能係人為
人為既會損害小麥
一睇就一睇得出
而自然而成既小麥 係佢本身生長方向改變
再者要整到一個咁公整既圖形出黎 入面充滿左好多數學係度
唔係話你想整就整

Get

Get 周防天音!

舊 07-02-09, 05:29 PM   #14
大懶財

有個麥田圈分三日製成...
this

太極

擬似某昆蟲

飛行類?

小雞?

呢張幾得意

平面3D

近照

此篇文章於 07-02-09 06:29 PM 被 大懶財 編輯。
舊 07-02-09, 06:33 PM   #15
大懶財

九粒星星

7至八日後....

又係12月21日
http://renminbao.com/rmb/articles/2008/7/25/48202b.html

此篇文章於 07-02-09 08:35 PM 被 大懶財 編輯。
舊 07-03-09, 08:30 PM   #16
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 大懶財 查看文章
九粒星星

7至八日後....

又係12月21日
http://renminbao.com/rmb/articles/2008/7/25/48202b.html
睇到下半部想講粗口 :
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-09, 12:47 AM   #17
二伍

註冊日期: Sep 2002
點解唔裝個攝影機24小時監察呢
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-09, 02:48 AM   #18
Diana

平面3D

呢張甘似跑online ge???
舊 07-04-09, 02:51 AM   #19
Diana

但係以上有d好人造...唔知點解總覺得比較粗糙...
這些圖很不神秘...
舊 07-04-09, 02:43 PM   #20
大懶財

引用:
唔係..正確黎講榮格佢相信有超能力呢樣野..
有本書講佢相信 鬼魂UFO都係由人既意識世界創造出黎
佢亦都講佢親身經歷過呢D事

當然我只是引用榮格對UFO既看法 引申到麥田圈上到
而且京不上學術性的討論 只是近排睇左佢本書 咁樣有個TOPIC講呢D野
有興趣可以參考下榮格後期的著作
講到呢D已經接近NEW AGE的思想
所以亦可以參考下一些NEW AGE 關於UFO和意識世界的作品
呢個觀點幾有趣....

引用:
作者: Qe1 查看文章
睇到下半部想講粗口 :
之前2000年世界未日單野係咪又吹到同馬雅有關?....

引用:
點解唔裝個攝影機24小時監察呢
裝幾萬個cam搵幾百個人日日睇錄影帶?

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
但係以上有d好人造...唔知點解總覺得比較粗糙...
這些圖很不神秘...
有片架....
http://www.youtube.com/watch?v=8mAdrSvOgwI
23:00個「3.141592654 . . .」好正
32:00有我post1嗰個radioteleskop

引用:
即係好似金字塔/摩艾像/瑪雅文明, 講起一定同外星人有關

睇雲海太多
係暫時屈住同外星人有關先o者

此篇文章於 07-04-09 02:54 PM 被 大懶財 編輯。
舊 07-06-09, 02:27 PM   #21
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 大懶財 查看文章
有個麥田圈分三日製成...
this

太極

擬似某昆蟲

飛行類?

小雞?

呢張幾得意

平面3D

近照

唔理係人造定xx造.真係好靚.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-09, 05:45 PM   #22
大懶財

好似有d野想表達咁..

有塊面.....

洋菇?

分三次畫成...

GROUNDSHOTS

有陰影花紋

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
唔理係人造定xx造.真係好靚.
同感, 設計圖形嗰個好西利..

此篇文章於 07-06-09 05:50 PM 被 大懶財 編輯。
舊 07-07-09, 01:12 AM   #23
Cheetah00120
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
成日覺得係咪D外星人當人地塊田係畫布,係度畫畫
Cheetah00120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 02:39 PM   #24
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
http://www.youtube.com/watch?v=n9IwmRSpvDg

1:20開始

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 03:24 PM   #25
大懶財

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
「影片回應」比主菜更好睇.....

不過點解會咁啱影到ufo先.....呢點好「謎」

唔知而家訪問返「話麥田圈係佢地整嘅嗰兩條友」會點...

「先生, 請問你係點整到d咁高難度既麥田圏?
「我.........

此篇文章於 07-07-09 03:31 PM 被 大懶財 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:40 PM

手機版 | APP版