Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-17, 10:43 AM   #101
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
做朧村正果間廠都OK正,

如果做惡魔城班人可以同朧村正班人合作, 或者聯營, 就唔洗搞咁耐先出一隻GAME
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:07 AM   #102
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
理解唔到GAPCOM叫似樣,點解SE會唔係…
明明NIER大受好評,FF15亦唔算差,上年喺VITA都仲夠膽出新SAGA,又整緊DQ

SO FAR,SEGA喺PS3時代算係咁,係去中/後期先開始全力谷課金吧

此篇文章於 04-12-17 11:11 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:16 AM   #103
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
點睇都唔會係有關第二集事啦
sega都頹廢左好多年,連我已前最鐘意既sonic都超越唔到dc那款...
DC時代SEGA仲有好多正GAME出,而家出既又給引唔到我..
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:26 AM   #104
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
Sega頹,都唔係呢一兩年o既事 la ..........
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:01 PM   #105
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
明明NIER大受好評,FF15亦唔算差,上年喺VITA都仲夠膽出新SAGA,又整緊DQ

SO FAR,SEGA喺PS3時代算係咁,係去中/後期先開始全力谷課金吧
唔洗做到好勁 而家ge乜力 好似暗榮咁知自己衰乜都偷笑
引用:
作者: harakuma 查看文章
做朧村正果間廠都OK正,

如果做惡魔城班人可以同朧村正班人合作, 或者聯營, 就唔洗搞咁耐先出一隻GAME
佢鋪鋪都雕花作畫+篤左崎元仁做音樂
出得慢係正常

此篇文章於 04-12-17 12:06 PM 被 izumo 編輯。
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:05 PM   #106
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
CAP記都唔係好好多, 不過佢好彩, 楂住個SF, 然後個BIOHAZARD
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:28 PM   #107
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
CAP記都唔係好好多, 不過佢好彩, 楂住個SF, 然後個BIOHAZARD
已經敗緊家, 依家SF招牌已經唔係SF2同SF4年代咁強橫.

舊 04-12-17, 12:51 PM   #108
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
Sega 有無打算過unlock 細鳳?
由ps3到Wiiu,已經打咗好多轉,不過都係未夠100鋪
一直都用唔到
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:53 PM   #109
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章
Sega 有無打算過unlock 細鳳?
由ps3到Wiiu,已經打咗好多轉,不過都係未夠100鋪
一直都用唔到
可以用錢買架嘛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 01:05 PM   #110
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
點做到?
唔係要打100鋪normal 或以上難度先可以買到咩?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 01:20 PM   #111
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章
點做到?
唔係要打100鋪normal 或以上難度先可以買到咩?
SOR
我記錯咗,係光頭佬個武器可以用大量金錢去買到先啱

嗰時係儲錢順道儲破關數,所以兩把武調亂咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 01:24 PM   #112
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
細鳳... 知道點UNLOCK ,不過無心機搞
武器中,溜冰鞋好正,B2都無

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 02:02 PM   #113
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
咁唔係好彩, capcom一開始已經諗住用bio呢個title打歐美市場,
而且能夠在美/日一堆horror game中殺出一條血路, 和當其他horror系列相繼唔掂時(silent hill, alone in the dark, 零, siren, dead space), bio都仲keep倒實在唔易
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 02:50 PM   #114
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁唔係好彩, capcom一開始已經諗住用bio呢個title打歐美市場,
而且能夠在美/日一堆horror game中殺出一條血路, 和當其他horror系列相繼唔掂時(silent hill, alone in the dark, 零, siren, dead space), bio都仲keep倒實在唔易
CAPCOM NS 試水作 :
http://www.capcom.co.jp/usf2/

勁作推介 5月 !CAPCOM 好在 PS4 2017尾 有 DS4 http://www.capcom.co.jp/deadrising/

SEGA 仲勁 PS4/PSV : https://sega.jp/soft/ps4/

PS4 2018年先有全新作 !又話有 SONIC ! http://virtual-on.sega.jp/

NS 制作中 / 3DS 叫做有點料子 : https://sega.jp/soft/nintendo_3ds/

雖然 2017 E3 有極大可能再加強陣容 SEGA CAPCOM !
SONY 任天堂 !
我想問一問 其實 莎木 3 應該是 SEGA OR SONY 發行 ? PS4 / PC ? / NS 版傳聞定已落實?

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 04-12-17 03:15 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 02:51 PM   #115
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

SE早早已經係見到SE唔理乜title都直接無視

NIER冇白金照住真心唔會買

舊 04-12-17, 03:06 PM   #116
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
吓?????

舊 04-12-17, 04:11 PM   #117
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Bayonetta's PC Port is Awesome - Even on Old PCs!
DigitalFoundry
https://youtu.be/BVbQF0Ubz48
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 04:45 PM   #118
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: wing 查看文章
吓?????
正常喎..................

上集DOD3 除故事背景 / BGM 外製作質素頽到核爆...................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 05:00 PM   #119
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
正常喎..................

上集DOD3 除故事背景 / BGM 外製作質素頽到核爆...................
dod3 製作人有講過se 唔比$又唔比用新engine開發
成套野差不多都係用PS2年代技術製作點會唔差?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 05:48 PM   #120
神人ではない!新人だ

引用:
SE早早已經係見到SE唔理乜title都直接無視

唔難理解,SO FAR基本上在下對住家陣所謂既日系巨頭都差唔多既心態。
係唔覺GAGCOM有咩比其他好啫,除咗D課金GAME死得好快
NIER係贏在白金,不過冇SE科水唔通白金又會自己開隻GAME出黎?

另一方面,於在下而言SEGA近代都唔係完全冇德政,至少冇佢ATLUS真係有機會同INDEX一齊成為回憶。

此篇文章於 04-12-17 05:50 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 05:59 PM   #121
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
唔難理解,SO FAR基本上在下對住家陣所謂既日系巨頭都差唔多既心態。
係唔覺GAGCOM有咩比其他好啫,除咗D課金GAME死得好快
NIER係贏在白金,不過冇SE科水唔通白金又會自己開隻GAME出黎?

另一方面,於在下而言SEGA近代都唔係完全冇德政,至少冇佢ATLUS真係有機會同INDEX一齊成為回憶。
SE負責科水好喇, 唔好開發遊戲

Capcom近年冇乜game岩玩

Sega近年係我心目中....得返CC....
冇錯....已經要數到佢.....
不過....我認我係犯賤.....隻禁書VO我有期望

舊 04-12-17, 06:40 PM   #122
神人ではない!新人だ

引用:
SE負責科水好喇, 唔好開發遊戲

Capcom近年冇乜game岩玩

Sega近年係我心目中....得返CC....
冇錯....已經要數到佢.....
不過....我認我係犯賤.....隻禁書VO我有期望
SEGA家用機真係由佢啦,見到隻臉青革命就知道佢地應該已經炒晒D家用GAME既開發人員
除非隻GAME係課金,唔係都九成…

舊 04-14-17, 10:00 AM   #123
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
SEGA家用機真係由佢啦,見到隻臉青革命就知道佢地應該已經炒晒D家用GAME既開發人員
除非隻GAME係課金,唔係都九成…
唔係仲有 龍如 初音?
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 10:38 AM   #124
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
Silent hill 本來有轉機但fxxkonami
Siren 又唔出新作上次ps3果集又頹到爆

Bio叫做肯試新野
之前正傳頹但開多個re系列
Bio7更加推倒重來
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 09:39 AM   #125
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
咁都賣到十萬,希望Sega喊住後悔無科水整第二集

https://www.pcgamesn.com/bayonetta/b...-sales-numbers

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Bayonetta 2 + Bayonetta 1 seed2005 電視遊戲討論版 739 09-16-16 05:06 PM
放wi u 日版101,Bayonetta sonic 買賣專區 0 02-11-16 01:35 PM
收Wii U Bayonetta 2 sonic 買賣專區 0 06-22-15 02:22 PM
出售WII U BAYONETTA 1 + 2 yeungalex13 買賣專區 0 10-05-14 11:21 AM
[SELL]WiiU Bayonetta 2 + Bayonetta 1 lauyan 買賣專區 1 09-20-14 11:54 PM

現在的時間是 08:11 PM

手機版 | APP版