Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-31-17, 10:41 AM   #301
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
想問下意見
換左IPHONE但想買番部ANDROID 平板
有冇D 7點幾吋MON既推薦?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-17, 06:47 PM   #302
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
係太陽台出左MOTO Z,但行左銅鑼灣幾間鋪,

得一間梗組,仲要係最貴最冇用既哈蘇賣...

想買舊行貨電池模組都咁難...

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 12:15 AM   #303
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: gsw 查看文章
係太陽台出左MOTO Z,但行左銅鑼灣幾間鋪,

得一間梗組,仲要係最貴最冇用既哈蘇賣...

想買舊行貨電池模組都咁難...
香港應該無貨返架喇

舊 04-19-17, 03:04 PM   #304
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
想問 android 係咪得 samsung 先有 iphone 個隻 live photo??
上網睇好似 camera mx 都有類似? 效果如何?? thanks!!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 05:19 PM   #305
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
想問 android 係咪得 samsung 先有 iphone 個隻 live photo??
上網睇好似 camera mx 都有類似? 效果如何?? thanks!!
htc zoe, lg snap
但htc同LG都係要換camera mode先影到
唔似apple同samsung 就咁開cam auto影相已經自動紀錄3秒

同埋如果會share出SNS, apple livephoto已經係最方便
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 06:58 AM   #306
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
S8plus 6+128 exynos8895版韓水入手

電細左, mon面積大左都可以仲可以同同為exynos版既韓水S7e同級續航力都幾得人驚

唔知港行s835續航力跟唔跟得上, 上次s7e s820同exynos8890版比較低成1.5hrs Screen on time

話說手上另一部IP7plus 依家感覺好笨重
舊 04-23-17, 10:07 AM   #307
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
結果到3月底都依然冇影

死啦,Sony都要到XZP先有……
咁Nokia 8會點

依家一線廠高端Andirod機都好難揀得落手……
Sony個spec 要XZs或者XZP先似樣,屏幕反應就要撞手神(ZU,Z1受害者之一)
LG冇得玩 Custom ROM,除非買歐水;仲有G4壞底板個心理陰影;G6冇得換電就直頭唔考慮……
Google親生,好似身邊有人壞N5X死底板?
Nokia高端國際機依然冇影
HTC,食得ga?
救問近期有咩低/中價 (<$2500?) 機可買?
睇過 epc, 多數係 samsung j7 2016 (中), 紅米 Note4x (低), 樂視(低)?
Sony 有人話通話會斷, LG 係唔係仲燒底板?
Nokia 想睇多一兩水機出成點先, google nexus 新機都好似貴

有o的想玩命用 HTC...

如果要玩 pokemon go 個類 game, snapdragon u 要去到咩 level 先得?
仲有而家o的機係唔多數無得插大咭同換電?

舊 04-23-17, 01:34 PM   #308
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
htc 你諗緊咩...我睇唔透....玩邊框??

http://chinese.engadget.com/2017/04/20/htc-u-squeeze/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 08:34 PM   #309
地獄黑仔王

真係諗住玩命 XD

邊框, 曲面個o的好睇唔好食功能完全無興趣, 只係身邊無人用開 HTC (自己有部 Samsung Note1, 但近年o的 app 太大食, 行 candy crush 都成日變 candy crash). Zenphone 見個背蓋好難開又無得換電. Sony 睇過畫面o的色好似好淡咁 (唔知係唔係睇下 Samsung o的味精色). Nexus 新機都好似唔平, LG 唔知仲有無燒版, 可諗都好似無咩牌子...

所以想睇下 HTC 個 UI 係點. 而高登好似話 HTC o的售後服務好似唔錯

舊 04-23-17, 08:34 PM   #310
地獄黑仔王

deleted, 重複o左

舊 04-23-17, 09:37 PM   #311
X&Y
Game Master

引用:
作者: martinnitram 查看文章
真係諗住玩命 XD
所以想睇下 HTC 個 UI 係點. 而高登好似話 HTC o的售後服務好似唔錯
Htc , 以前個cs都幾好
今年2月我幫襯佢部U ultra寶石藍色
機背防油 coating出廠上得唔好
一沾油就成個機背一撻撻咁款

買左機第四日拎上去整
佢話個「水漾」玻璃係咁樣「效果」
但我話百老匯demo機無啲咁既事
佢cs同維修部接電話既都堅持係正常唔會幫我換機背部件
買機第四日整我都接受,已經無要求過換全新機

經過今次我唔覺得hold this cat有資源做返以前既售後水準
舊 04-24-17, 10:39 AM   #312
地獄黑仔王

引用:
作者: X&Y 查看文章
Htc , 以前個cs都幾好
今年2月我幫襯佢部U ultra寶石藍色
機背防油 coating出廠上得唔好
一沾油就成個機背一撻撻咁款

買左機第四日拎上去整
佢話個「水漾」玻璃係咁樣「效果」
但我話百老匯demo機無啲咁既事
佢cs同維修部接電話既都堅持係正常唔會幫我換機背部件
買機第四日整我都接受,已經無要求過換全新機

經過今次我唔覺得hold this cat有資源做返以前既售後水準
thx, 竟然係咁, 唔通都係要 hea 用紅米 note 4x... (見 website 話 25 號放貨...)

舊 04-25-17, 02:42 PM   #313
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
救問近期有咩低/中價 (<$2500?) 機可買?
睇過 epc, 多數係 samsung j7 2016 (中), 紅米 Note4x (低), 樂視(低)?
Sony 有人話通話會斷, LG 係唔係仲燒底板?
仲有而家o的機係唔多數無得插大咭同換電?
G4,V10用808就話燒底板姐
G5打後同其他低階無事喎~
引用:
thx, 竟然係咁, 唔通都係要 hea 用紅米 note 4x... (見 website 話 25 號放貨...)
Csl cwb軒尼斯道分店為例
剛返左金同灰
粉紅就聽日先有貨

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 03:34 PM   #314
地獄黑仔王

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
G4,V10用808就話燒底板姐
G5打後同其他低階無事喎~

Csl cwb軒尼斯道分店為例
剛返左金同灰
粉紅就聽日先有貨
即係只要睇返年份, G5 之後就 OK?

見 mi.com/hk 32G 版都仲有, 似乎可以睇定o的先. 始終唔鍾意 sim2 只可以單插 sd 咭/sim 咭個設計

又, 高通o的 U 而家點分? 4/6/8 系當 intel i3/i5/i7? 見近期o的入門/中價機多數係 S625, o的人話普通足夠用但打唔到機/多工.

舊 04-25-17, 04:07 PM   #315
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
唔見G4/V10以外既機有問題就是了
引用:
見 mi.com/hk 32G 版都仲有, 似乎可以睇定o的先. 始終唔鍾意 sim2 只可以單插 sd 咭/sim 咭個設計
真2+1既機款選擇唔多

引用:
又, 高通o的 U 而家點分? 4/6/8 系當 intel i3/i5/i7? 見近期o的入門/中價機多數係 S625, o的人話普通足夠用但打唔到機/多工.
偶唔打機,唔清楚

舊 04-25-17, 04:32 PM   #316
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:

S625打機係明顯唔多夠力

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 07:32 PM   #317
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:

其實LG V20行機都跌到3千中

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 07:33 PM   #318
X&Y
Game Master

3K5好多都無銀色行貨貼紙
有行貨貼紙既多數都3K8~3K9
舊 04-25-17, 07:42 PM   #319
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: X&Y 查看文章
3K5好多都無銀色行貨貼紙
有行貨貼紙既多數都3K8~3K9
3K5果批即是唔受保?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 07:48 PM   #320
X&Y
Game Master

引用:
作者: mikemike 查看文章
3K5果批即是唔受保?
http://www.lg.com/hk/mc_authorized_dealers

年幾兩年前我試過拎無銀色行貨貼紙既LG機上LG CS
仲係買機一年內, 個CS同我講非指定零售商/網路供應商既單(即係細店)買既機要有行貨label先有保用
個一次連檢查都要收check機費
舊 04-27-17, 02:49 PM   #321
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
見報紙送咗個用紙摺的VR Headset先用手上部ASUS zenfone 3試玩下,
Google Cardboard果個apps正常玩到,用到粒磁可做確認果類操作。
https://play.google.com/store/apps/d....cardboarddemo

但想試嚟係Youtube APP睇360度果類VR片就唔成功,
主要係無咗個Cardboard Mode,
記得以前玩過係按畫面右下角有個類似眼鏡Logo轉換就正常睇到360度影片。

後來我強制停用現有版本的Youtube APP(12.15.55)
佢降回出廠跟機12.03.57版本的Youtube APP就有返個Cardboard Mode。

但我想問其實正式應該要點做先可以用Youtube APP的Cardboard Mode睇360度影片?
定係因為由android 6.0更新到android 7.0後,部手機唔支援玩呢樣嘢?

http://hk.apple.nextmedia.com/entert...934.1493258178

此篇文章於 04-27-17 03:32 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 10:13 AM   #322
地獄黑仔王

引用:
作者: fami~yan 查看文章
S625打機係明顯唔多夠力
同時開一,兩隻 (pk go, 什麼 online mmorpg 之類)應該仲 OK?
都唔係成日打, 又好似無需要買 8xx

舊 04-28-17, 10:14 AM   #323
地獄黑仔王

引用:
作者: Busconcamp 查看文章

真2+1既機款選擇唔多
2+1 係指 4G ram + 64 rom? 港版紅米 Note4x 得兩隻款, 3G ram+32 rom 同 4G ram + 64G rom (什麼高配版)?

舊 04-28-17, 01:46 PM   #324
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
2+1 係指 4G ram + 64 rom? 港版紅米 Note4x 得兩隻款, 3G ram+32 rom 同 4G ram + 64G rom (什麼高配版)?
2+1...係指2 SIM+MSD共存

N4X...4gb ram+64gb rom係高配版

舊 04-29-17, 07:07 AM   #325
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
同時開一,兩隻 (pk go, 什麼 online mmorpg 之類)應該仲 OK?
都唔係成日打, 又好似無需要買 8xx
cpu天梯....
我認為夠力買高階機當然買高階.....

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60559&snA=17514

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (十) KTN 手機平板遊戲討論版 1049 03-16-13 03:20 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (九) KTN 手機平板遊戲討論版 1011 01-08-13 08:44 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (八) KTN 手機平板遊戲討論版 1005 08-30-12 04:19 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM

現在的時間是 10:08 AM

手機版 | APP版