Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-18, 02:11 PM   #526
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
糧食開始時先問骨王借

之後大量開墾農田,仲有開始養殖類似雞既魔物進行繁殖,另外有一部份去左城市做守衛

舊 09-19-18, 04:36 PM   #527
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我睇得_漫多,啪啪啪先係大問題?呢個無得養雞可以解決喎
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 06:48 PM   #528
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
我睇得_漫多,啪啪啪先係大問題?呢個無得養雞可以解決喎
由手機版發出
將軍會負責解決佢個5千後宮(誤)

舊 09-19-18, 07:42 PM   #529
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
哥布林兵種多到呢

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 09:53 PM   #530
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
可能依到D哥布林無另一邊D哥布林咁渴

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 10:45 PM   #531
gingq7

註冊日期: May 2008
今集真係太歡樂

孔明哥布林都算,
聖騎士哥布林真係笑左

呢五千哥布林軍打五千人類士兵好似無人死無人傷
王國人類軍隊好似連魔法軍團都無, 隨時剩係呢支大軍已夠滅左王國
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:10 AM   #532
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
今集真係太歡樂

孔明哥布林都算,
聖騎士哥布林真係笑左

王國人類軍隊好似連魔法軍團都無, 隨時剩係呢支大軍已夠滅左王國
那五千人只是拖慢王子的腳步,邊會估到真是打仗和村姑可以有咁強的戰力吧

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 12:50 PM   #533
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
今集真係太歡樂

孔明哥布林都算,
聖騎士哥布林真係笑左

係K島見 作者話D哥布林精英真係可以滅左王國
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 01:14 PM   #534
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
五千個雄性,好多需求要滿足。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 01:57 PM   #535
朔望~
Game Master
妹控

到底依套野D人類可以有幾廢

CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
舊 09-20-18, 03:30 PM   #536
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: zero22 查看文章
係K島見 作者話D哥布林精英真係可以滅左王國
又據講,那13隻紅帽係英雄級或以上
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 03:50 PM   #537
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
到底依套野D人類可以有幾廢
如果唔係經歷六大神同八欲王呢兩批玩家降臨,人類就係如畜生般既存在
六大神開始傳授技術保護人類
八欲王將大陸原生強勢生物大肆殺戮

引用:
作者: 十一月 查看文章
又據講,那13隻紅帽係英雄級或以上
30級為英雄領域,紅帽43級

舊 09-23-18, 08:03 PM   #538
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【オーバーロードⅢ】第12話予告「大虐殺」《ノーマルver.》
引用:
【オーバーロードⅢ】第12話予告「大虐殺」《スペシャルver.》
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-18, 11:29 PM   #539
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今集好睇

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 04:53 AM   #540
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
fuck you, madhouse

舊 09-26-18, 08:41 AM   #541
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
d 3d 人型真係....已經係copy and paste,唔該就做好d動作畫面啦.....有幾幕真係噴飯級

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 09:13 AM   #542
高級嘍囉
Crazy Gamer

一路睇一路諗,一個精神健全,有一般社會價值觀嘅人類,在無生命威脅時,頂唔頂得住自己一擊殺死七萬人,仲要係親眼睇住啲人死嘅壓力呢。
舊 09-26-18, 09:33 AM   #543
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
一路睇一路諗,一個精神健全,有一般社會價值觀嘅人類,在無生命威脅時,頂唔頂得住自己一擊殺死七萬人,仲要係親眼睇住啲人死嘅壓力呢。
之後頭上金光一閃,壓力冇晒\/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:08 PM   #544
朔望~
Game Master
妹控

真正一隻手指就卒死晒幾萬人
點打

舊 09-26-18, 04:55 PM   #545
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
呢一點我都覺得好有問題。
就算話固有技能壓制咗情感,但正常有良知的人,都冇可能容許自己做D咁樣嘅事
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 06:19 PM   #546
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

如果對有良知既人行惡感到疑惑,可以了解去一下路西法效應,權力是如何令一個人腐化

更何況依作者設定,骨王(鈴木悟)本身所處社會比我們黑暗更多,雙親過勞死,更是不會有出頭的社畜,佢基本上一具行屍走肉,遊戲係唯一寄托

舊 09-26-18, 06:23 PM   #547
高級嘍囉
Crazy Gamer

咁我又接受骨骨身心都已經係不死者這設定,不過一次殺咁多人,真係好難接受。
通常睇戲都會將自已投入主角嘅角色度,不過今次真係唔知投去邊度好。

此篇文章於 09-26-18 06:26 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 09-26-18, 06:57 PM   #548
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無記錯小說設定骨王個現實世界黑到爆,完全係反烏托邦,有個公會同伴係發現公司黑幕之後被自殺……
不過今集D作畫……鮮血帝繼續正常人,不過想像到炸彈想像唔到核彈。

舊 09-26-18, 07:10 PM   #549
gingq7

唔好話殺7萬人,
一個正常人,都應該好難接受一次過殺死7萬隻狗
係,係有話佢無感覺,但佢仲有理智,我很想知佢理智會如何預測假如將來真係見番game內同伴,同伴們知道佢大開殺戒後有甚麼反應?
佢班同伴唔係同佢一樣係無感覺的不死族,甚至有一兩個仲十分正義

至於權力欲? 我真係睇唔出佢有,起碼動畫無表達到
舊 09-26-18, 07:16 PM   #550
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
無記錯小說設定骨王個現實世界黑到爆,完全係反烏托邦,有個公會同伴係發現公司黑幕之後被自殺……
不過今集D作畫……鮮血帝繼續正常人,不過想像到炸彈想像唔到核彈。
上集王國班人估骨骨可以抵3-5千人,
今集鮮血帝估骨骨一招可以殺3千人
但結果係一招殺7萬人,再嚇到19萬人敗走,(敗走過程中又唔知死幾多萬人);再順便嚇走埋帝國軍6萬人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
渡辺航「弱虫ペダル GLORY LINE」2018年1月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 41 04-25-23 04:44 PM
「刀使ノ巫女 刻みし一閃の燈火」OVA決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 49 01-11-21 07:31 AM
水野良×矢野俊策「GRAN CREST グランクレスト戦記」#24 (終)「皇帝聖印」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 06-19-18 03:10 PM
サンカクヘッド「干物妹!うまるちゃんG」連載終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 169 04-21-18 04:59 PM
カツヲ「三ツ星カラーズ」#12 (終)「カラーズと街とひとびと」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 02-13-18 07:38 PM

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版