Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-16-17, 03:23 PM   #701
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: mouseccy 查看文章
如果我用HEADPHONE 打緊機, 真係唔明點樣又要用電話你VOICE CHAT, 用得電話做VOICE CHAT, 又點解要用老任個APP 而唔用其他市面已有既VOICE CHAT APP.
而且睇NEWS 個APP仲要唔係即有, 要等到SUMMER 2017
咁我做咩唔直接打電話/ line group chat?

btw應該可能又係電量問題?
JanSeiji 目前離線  
舊 01-16-17, 03:33 PM   #702
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
咁樣好白痴姐
我點解唔用Skype, whatsapp...
不過我希望老任將用voice chat嘅間開另一組
尤其是MK, splatoon, 我唔想同啲無乜教養嘅人玩,場場唔係鬧人串人就係講粗口

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-16-17, 03:36 PM   #703
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: N0T51B 查看文章
咁樣好白痴姐
我點解唔用Skype, whatsapp...
不過我希望老任將用voice chat嘅間開另一組
尤其是MK, splatoon, 我唔想同啲無乜教養嘅人玩,場場唔係鬧人串人就係講粗口
最初我睇以為佢個APP 好似PS4 咁只係唔係GAME入面, 可以係出面開個GP 吹住水打唔同GAME又得
估唔到佢既MOBILE APP係真係用MOBILE PHONE
mouseccy 目前離線  
舊 01-16-17, 03:38 PM   #704
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: JanSeiji 查看文章
咁我做咩唔直接打電話/ line group chat?

btw應該可能又係電量問題?
電量問題我覺得可以SET返坐台MODE時俾返呢個FUNCTION我
OR D GAME會自己加返呢個功能入去
有藍芽功能, 無理由唔俾JEI
mouseccy 目前離線  
舊 01-16-17, 03:45 PM   #705
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
個app 會唔會都支援用switch 用???

信長 目前離線  
舊 01-16-17, 04:16 PM   #706
N0T51B
Game Master
非中國藉

Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 信長 查看文章
個app 會唔會都支援用switch 用???
而加老任似乎傾向Switch pair 手機,將手機變做NS輔助配件
呢個可能只係NS手機連動嘅其中一個用途

陰謀論啲
老任:你部NS無電你都唔使旨意玩到手機遊戲

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-16-17 04:30 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-16-17, 05:49 PM   #707
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
其實NS好似仲有好多野未講

1) multi touch 功能無實際應用既game show出來

2) virtual console 有咩 game support

3) NS 明顯有好多野可以同電話連動
(依家show 左parent control
=>可以check account, SW 資料, 直接lock 機)
某程度手提電話可能可以同步玩一D簡單NS game

4)個dock 既USB有咩野用

感覺任記仲留左好多手!!
jyeung1 目前離線  
舊 01-16-17, 06:25 PM   #708
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
岩岩睇weibo有個任天堂京都本社華人社員講之後會更新中文系統
另外年尾有殺手鐧遊戲
96neko 目前離線  
舊 01-16-17, 06:59 PM   #709
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
聽下開心下,不過種種跡象都似有中UI
老任已PLAN 好年未,MARIO 點都大賣+有同梱...
佢所講的新作真係咁勁,佢用WII SPORT 做例子,應該都對準light user

信長 目前離線  
舊 01-16-17, 08:23 PM   #710
swatty

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 96neko 查看文章
岩岩睇weibo有個任天堂京都本社華人社員講之後會更新中文系統
另外年尾有殺手鐧遊戲
[img]http://i.imgur.com/ywI9nNq.jpg[ /img]
呢個自稱員工信唔過
佢 acc 都轉左的

此篇文章於 01-19-17 12:59 AM 被 neo2046 編輯。
swatty 目前離線  
舊 01-16-17, 08:39 PM   #711
96neko

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: swatty 查看文章
呢個自稱員工信唔過
佢 acc 都轉左的
我睇大6 D人話之前pkm中文化佢都有幫手 同埋睇佢之前D weibo
似係真員工泥既
唔好因為大6人而反感咩都唔信
當然佢講既野係咪真就未必既
聽下開心下先啦
96neko 目前離線  
舊 01-16-17, 08:44 PM   #712
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實NS有無好似XBOX ONE/PS4果類8-12人用的PARTY功能比人VOICE CHAT?

又有無類似成就/獎盃系統存在呢?

以前Wii咪可以整隻叫Mii的avatar,唔知NS仲有無呢?
同埋Mii去到後期又有無得透過玩遊戲或者比錢買虛擬的衫褲鞋襪更換的?(無買WiiU)

以前玩XBOX 360/XBLA GAME有時都係為解一堆虛擬的衫褲鞋襪獎勵先去挑戰解某一類成就,
之後玩其他online game又可以穿著返果堆衫褲鞋襪玩,有時會有好奇怪的化學作用…
(SEGA送果D人物造型最有趣)

點知知去到XBOX ONE又無咗Avatar…後期先加返,但game入面又無咗相關的獎勵系統了…

希望NS有Mii同可以玩換衫再帶去其他game玩~!

http://avatarawards.ninjasfate.com/index

舊 01-16-17, 09:01 PM   #713
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實NS有無好似XBOX ONE/PS4果類8-12人用的PARTY功能比人VOICE CHAT?

又有無類似成就/獎盃系統存在呢?

以前Wii咪可以整隻叫Mii的avatar,唔知NS仲有無呢?
同埋Mii去到後期又有無得透過玩遊戲或者比錢買虛擬的衫褲鞋襪更換的?(無買WiiU)

以前玩XBOX 360/XBLA GAME有時都係為解一堆虛擬的衫褲鞋襪獎勵先去挑戰解某一類成就,
之後玩其他online game又可以穿著返果堆衫褲鞋襪玩,有時會有好奇怪的化學作用…
(SEGA送果D人物造型最有趣)

點知知去到XBOX ONE又無咗Avatar…後期先加返,但game入面又無咗相關的獎勵系統了…

希望NS有Mii同可以玩換衫再帶去其他game玩~!

http://avatarawards.ninjasfate.com/index

WII-> 3DS的時候, 3DS可以用內置的GAME比MII著衣著
但係3DS---> WIIU的時候又冇左, WIIU的MII得返個MIIVISRE (後來又帶返比3DS)
https://miiverse.nintendo.net/
lineage19 目前離線  
舊 01-16-17, 09:05 PM   #714
kingsman

註冊日期: Dec 2016
頭先去金源訂咗行機,$2340落$1000訂,3月3號攞機

我有問老闆娘駛唔駛食game之類,佢話唔駛喎,唔駛食game唔駛食配件,佢只係話「你到時都會買game玩架喇,唔係買部機返去做咩喎」

之前喺金源訂機話要食game的ching,其實係咩情況?

此篇文章於 01-16-17 09:09 PM 被 kingsman 編輯。
kingsman 目前離線  
舊 01-16-17, 09:06 PM   #715
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: lineage19 查看文章
WII-> 3DS的時候, 3DS可以用內置的GAME比MII著衣著
但係3DS---> WIIU的時候又冇左, WIIU的MII得返個MIIVISRE (後來又帶返比3DS)
https://miiverse.nintendo.net/
Switch 又無 Miiverse

不過而家任記電話 game 有成就系統同換衫,所有野都跟 MyNintendo account
就睇下之後會唔會整合一齊
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-16-17, 09:07 PM   #716
信長
The Flash

MARIO KART 8 DELUXE 唔見 mii,可能係試玩,比你用都代表唔到自己,所以lock 左,
有個?號,原版未unlock 有?號

信長 目前離線  
舊 01-16-17, 09:13 PM   #717
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
我估香港應該會在推出前攪試玩會

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-16-17, 09:17 PM   #718
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: kingsman 查看文章
頭先去金源訂咗行機,$2340落$1000訂,3月3號攞機

我有問老闆娘駛唔駛食game之類,佢話唔駛喎,唔駛食game唔駛食配件,佢只係話「你到時都會買game玩架喇,唔係買部機返去做咩喎」

之前喺金源訂機話要食game的ching,其實係咩情況?
肯定有人做咗嘢
野良猫 目前離線  
舊 01-16-17, 09:19 PM   #719
swatty

註冊日期: Apr 2006
引用:
我睇大6 D人話之前pkm中文化佢都有幫手 同埋睇佢之前D weibo
似係真員工泥既
唔好因為大6人而反感咩都唔信
當然佢講既野係咪真就未必既
聽下開心下先啦
關乜大陸人事,
你講佢上個acc?
開心下係ok
swatty 目前離線  
舊 01-16-17, 09:26 PM   #720
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: karowk 查看文章
岩岩見到個好好笑既post,老任首發港版系統無中文比a9班人鬧足十幾頁又話人歧視佢地,真係玻璃心到一個點
http://bbs.a9vg.com/thread-5175636-1-1.html
佢想去做的話,update firmware就得啦~不過wii就無,睇下switch會唔會有?!

舊 01-16-17, 09:40 PM   #721
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
另外年尾有殺手鐧遊戲
殺手鐧遊戲會唔會係VR game呢?
因為部機已經滿足到做VR game的條件...戴上頭,手渣joy-con!
真係正所謂"萬事俱備,只欠頭罩"

如果BioHazard出VR....

舊 01-16-17, 09:57 PM   #722
sugoteam
Insane Gamer

引用:
作者: kircheis 查看文章
殺手鐧遊戲會唔會係VR game呢?
因為部機已經滿足到做VR game的條件...戴上頭,手渣joy-con!
真係正所謂"萬事俱備,只欠頭罩"

如果BioHazard出VR....
但個pad解像度........ 出 VR 恐怕有心無力,我覺得依家給外界有唔錯印象,方向其實幾正面,係 game 陣容唔多夠,殺手級我都係覺得係 MH,唔公開住係驚3DS 版會賣得唔好吧!

VR呢個時候始終都仲未係最佳時機,咁冒險唔似老任方針,下一代機就大機會d吧!
sugoteam 目前離線  
舊 01-16-17, 10:18 PM   #723
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: sugoteam 查看文章
但個pad解像度........ 出 VR 恐怕有心無力,我覺得依家給外界有唔錯印象,方向其實幾正面,係 game 陣容唔多夠,殺手級我都係覺得係 MH,唔公開住係驚3DS 版會賣得唔好吧!

VR呢個時候始終都仲未係最佳時機,咁冒險唔似老任方針,下一代機就大機會d吧!
個殺人係咩唔知, 但MH一定會出
近代有邊部NIN機無MH, 加上呢個CONFIG, 出MH簡直就係神物
我怕佢MHXX出一陣就有NS版咋XD, 如果MHXX無, 就一定係MH5了

zeven7 目前離線  
舊 01-16-17, 10:39 PM   #724
MO

註冊日期: Aug 2005
中文介面遲啲用firmware update返都唔出奇,
當年PS3都唔係一出就有中文介面
MO 目前離線  
舊 01-16-17, 11:16 PM   #725
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我信有件瞄準非機迷嘅創意game,
應該比1-2 switch更好,
可能係新種made in wario或新嘢、fit之類,
唔認為任天堂會玩vr,人地已經玩緊,
要玩佢一早玩咗,而家先出唔係佢作風,
一個apple,一個任天堂都唔攪vr,
vr唔會玩得耐....
唔講其他因數,
有時打機要清清脆脆,太多配件反而玩唔長~
真係越睇越鐘意switch,連wii同wiiu個舵手能腳紅外線bar都冇埋,
2個手掣又細又冇缐,但體感反應仲強咗,
部機同遊戲加埋設計得好好,好方便~
貓太部 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:58 AM

手機版 | APP版