Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-16, 05:31 PM   #1101
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
真係易跌金花喎,而家都470,銀就10524,未換野,應該好快有6星劍
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 05:31 PM   #1102
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
其實上級探索,出金箱的機率高唔高?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 05:34 PM   #1103
ShinDou

上級挑戰金箱率好高,我自然回而家都8百幾金花,就黎夠換6星啦

上級探索係指肥關?大概2次有1次有金箱

此篇文章於 07-11-16 05:37 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-11-16, 06:44 PM   #1104
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 十一月 查看文章
其實上級探索,出金箱的機率高唔高?
你想講EVENT挑戰關?在下估金箱率應該差唔多,不過上級派彩高D

http://cache.sqex-bridge.jp/guest/information/19467
你更新咗先講吖笨…

此篇文章於 07-11-16 06:48 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 06:52 PM   #1105
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ShinDou 查看文章
上級挑戰金箱率好高,我自然回而家都8百幾金花,就黎夠換6星啦

上級探索係指肥關?大概2次有1次有金箱
上級叉LENGE金箱機率其實好低
我平均最少10舖先得1個
而加740金,19887銀

探索見某wiki有人留言話得3個key、同三星orb

此篇文章於 07-11-16 06:56 PM 被 minazuki 編輯。
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 07:30 PM   #1106
ShinDou

可能我好彩掛,而家都890金,15564銀

不過我打寶好少有咁好彩,上次那智極,打左十幾日得2粒,另外個打寶任刷足咁多日1隻戒都唔俾我,俾左9粒5星MB我

探我都估佢唔會探得出花
舊 07-11-16, 07:41 PM   #1107
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你想講EVENT挑戰關?在下估金箱率應該差唔多,不過上級派彩高D

http://cache.sqex-bridge.jp/guest/information/19467
你更新咗先講吖笨…
yes,是指event上級挑戰
唔知是否值得耗費ap探索

所有曜日關在event期間開哂,但未打的人都唔得打啦

此篇文章於 07-11-16 07:47 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 08:11 PM   #1108
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 十一月 查看文章
yes,是指event上級挑戰
唔知是否值得耗費ap探索

所有曜日關在event期間開哂,但未打的人都唔得打啦
唔好探,50%十字架 50%LV3 ORB

冇打錢果個…
咦…係全開一星期之後先更新日曜…

此篇文章於 07-11-16 08:20 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 08:23 PM   #1109
ShinDou

未打都會入去R石啦,1場100石喎,今次算易換啦6星劍,其他換唔換都得

1040金,16239銀了,反而唔夠銀

此篇文章於 07-11-16 08:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-11-16, 09:01 PM   #1110
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
請問曜日最低果D同上面有乜分別?
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 09:09 PM   #1111
神人ではない!新人だ

引用:
未打都會入去R石啦,1場100石喎,今次算易換啦6星劍,其他換唔換都得

1040金,16239銀了,反而唔夠銀
只能夠講你D法老太勁,邊有咁高金率架

舊 07-11-16, 10:40 PM   #1112
ShinDou

SERAPHIC GATE係打ORB,劍強化係打劍肥,日日轉

上次就係狂出金,但金係垃圾5星MB,俾9粒我都唔知做乜,又唔係個個有MB技,就算主角有其實都用唔到咁多粒,我而家主角都係開晒3個技LV3算,上次想打銅淨係見過幾次,仲要係全大劍1星肥
舊 07-12-16, 01:06 AM   #1113
minazuki

我諗佢係問FREE迷宮
FREE迷宮印象中好似有跌過箱,但都係得錢
好肯定未試過有肥

爆左幾支30水,用左幾次100石回AP(應該5次內)
終於夠1000金花換6星劍
銀花淨7437
舊 07-12-16, 07:17 AM   #1114
ShinDou

咁快爆石打﹖仲有咁多日
舊 07-12-16, 11:29 AM   #1115
minazuki

引用:
咁快爆石打﹖仲有咁多日
如果想換晒四五星劍升skill
加突破石同武器卷
其實而加都未必夠時間
最尾可能會捨四五星劍

同埋我主副線只玩到黑魔女同黑蘿
之前防衛戰已經停左成個禮拜
想快的換晒的野打返主副線
最少開埋聖魔女先
舊 07-12-16, 12:06 PM   #1116
ShinDou

石好珍貴,留黎抽野好d,要爆都留番防衛戰爆好d

拎左把6星其實已經好夠,未必需要升埋技,我就唔會咁快食d 5星,可能遲d有多凸破石可以上6星

我覺得自然回應該拎到晒d 456星劍,而家我都就換到6星
舊 07-12-16, 01:02 PM   #1117
minazuki

引用:
石好珍貴,留黎抽野好d,要爆都留番防衛戰爆好d

拎左把6星其實已經好夠,未必需要升埋技,我就唔會咁快食d 5星,可能遲d有多凸破石可以上6星

我覺得自然回應該拎到晒d 456星劍,而家我都就換到6星
的石抽倒6星就珍貴
抽唔倒其實係倒水落海
我近幾次都冇6星啦
果少少AP已經睇化左啦
之前我都會覺得珍貴既

5星武從來都唔缺,你有咁多突破石都冇咁多肥升同虹玉啦
舊 07-12-16, 01:14 PM   #1118
ShinDou

但冇石想抽都抽唔到,唔抽邊有?

我覺得黎緊會愈派愈多凸破同進化料,上次防衛戰已經派左幾粒,再之前那智極又有得打,唔儲下先可能會後悔

肥關佢話會renew麻
舊 07-12-16, 01:21 PM   #1119
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: minazuki 查看文章
的石抽倒6星就珍貴
抽唔倒其實係倒水落海
我近幾次都冇6星啦
果少少AP已經睇化左啦
之前我都會覺得珍貴既

5星武從來都唔缺,你有咁多突破石都冇咁多肥升同虹玉啦
引用:

我覺得黎緊會愈派愈多凸破同進化料,上次防衛戰已經派左幾粒,再之前那智極又有得打,唔儲下先可能會後悔

肥關佢話會renew麻
我睇到平民同法老既分別
對於我呢D無抽野運既人黎講,o係EV攞到既6星雖然唔強,但已經算係隊中重要既火力.

另外, 我都唔建議咁快合EV劍, 據往績會用黎打下次防衛戰, 睇左果玩法先合好D, 而家儘可能換哂先.

舊 07-12-16, 02:38 PM   #1120
minazuki

引用:

肥關佢話會renew麻
而加都係使左500內既石姐
我又唔係話要all in的石回AP
你當果的石其實係用黎抽左垃圾個心自然會過得好好架喇
更何況自然回一定換唔晒四五六星劍+五六星突石

六星+五星武夠填滿我兩隊人啦
除非佢黎緊有event要超過2隊人先打得掂
舊 07-12-16, 04:31 PM   #1121
ShinDou

咁其實你都係爆左5次石打就換晒,而家仲有6日打,6日點都多過5條ap吧,分分鐘1日打到2條ap,睇唔到點解自然回1定換唔晒
舊 07-12-16, 05:53 PM   #1122
minazuki

引用:
咁其實你都係爆左5次石打就換晒,而家仲有6日打,6日點都多過5條ap吧,分分鐘1日打到2條ap,睇唔到點解自然回1定換唔晒
有數計架
我目標唔係單單一把6星劍呀

淨係456星劍+56星突石
都已經要3550金 + 65000銀
一日就480AP
我計你頭1日完晒story同another
用足9日loop上級
計埋你中途升rank回AP
俾夠你5000AP,即係可玩143舖
1舖250銀花固定,我計你平均一舖400銀花好未?
143*400=57200
計埋本身初回送既大約5000銀花
淨銀花都未夠數呀

PS
我而加淨係換左一把6星劍
我冇講過我已換晒

此篇文章於 07-12-16 05:55 PM 被 minazuki 編輯。
舊 07-12-16, 06:34 PM   #1123
神人ではない!新人だ

在下都有爆石打,主要真係想儲埋其他景品。
不過升SKILL方面,就有D同意唔好合住。
畢竟用過FRD既SKILL 5光都只係48000左右火力同6星大劍既特大光同級而已。

萬一6星5星都戰功特效就真係…

舊 07-12-16, 07:30 PM   #1124
ShinDou

岩岩1250金,20319銀,換到6星了,打左3日,如果之後幾日都係平均拎呢個數既話,要換晒其實唔係爭好遠,但我就唔會爆石追埋佢了,AP水我都好多,要爆都只會爆水,水抽唔到野,不過應該都唔爆多
舊 07-12-16, 07:56 PM   #1125
神人ではない!新人だ

是但啦,反正都唔會中

人在非洲,連續幾次淨食250都好常見…

此篇文章於 07-12-16 08:05 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版