Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 05-21-07, 02:08 AM   #176
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
其實好耐無黎k聚, 我發覺大家仲係突然上曬身好神...嗚
但有時又無端端好多黎明式走音...
仲有我第一次聽情婆失準...

呃...其實想問問大家覺得我今日相比之前係退步定進步的
因為我覺得自已唱腔/唱法有少少改變左
同埋呢...批評下我丫~~我想趁近來得閒執執自已d唱歌技巧

幕後花絮

打麒麟既道具

哈...

仲有張有大家樣貌, 知窿路就會睇到

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 05-21-07 02:29 AM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-07, 01:39 PM   #177
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: masaki 查看文章

呃...其實想問問大家覺得我今日相比之前係退步定進步的
cannot answer u this time...
next time sin la

舊 05-21-07, 07:03 PM   #178
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
講開又講,大家有冇試過唱某d歌既假音位(唔係全部假音,只限小部份)既時候,係出唔到聲,只係得d氣出黎?同埋知唔知究竟係咩原因會做成咁既情況?
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-07, 07:30 PM   #179
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
講開又講,大家有冇試過唱某d歌既假音位(唔係全部假音,只限小部份)既時候,係出唔到聲,只係得d氣出黎?同埋知唔知究竟係咩原因會做成咁既情況?
唱好低音的假音會咁樣~
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-07, 07:45 PM   #180
下雪邊界

引用:
作者: 亞瑪迪拉 查看文章
唱好低音的假音會咁樣~
高定低就兩樣都試過
不過重點係:呢d位,以前絕對係唱到ga,但係e+就唱唔出聲,或者就唱到都會斷音或者唔smooth...
舊 05-21-07, 07:59 PM   #181
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
會食左個音囉...尋日正正出現左呢回事
但點解就真係唔知..

masaki.....喉嚨未好返所以咪失準囉
我都覺自己尋日把聲好恐怖

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-07, 08:00 PM   #182
亞瑪迪拉

引用:
高定低就兩樣都試過
不過重點係:呢d位,以前絕對係唱到ga,但係e+就唱唔出聲,或者就唱到都會斷音或者唔smooth...
有d低音的假音以前都唱到,但音域高左之後就唱唔到~
舊 05-21-07, 09:06 PM   #183
Hyde
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
/
今次終於聽到hyde唱歌,果然利害
另外戰鬥員A都好歌喉,可惜太早走。

我今日打機多過唱歌
連死3鑊累到Willow過唔到麒麟,真sorry

引用:
作者: tinggy 查看文章
waaaa 好開心﹗﹗﹗ 唱晒D曹格﹗﹗﹗ Hyde , 你又話唔掂。。。。點知好掂﹗﹗
多謝誇獎
一開始其實唔係好ok
係後半段把聲勁開先好左

引用:

Hyde講得無錯,佢今日的確唔係最佳狀態

你有無其他含意架, 個黑面好似怪怪地咁既

引用:
作者: 情婆`` 查看文章
第1次唱到訓著左

想問hyde...
你個「喉嚨肌肉拉傷」個感覺係點ga?
事關今日唱個時喉嚨無力....係feel到肌肉不能控制果隻

所以累訓著左

仲有個把遮真係好恐怖呀....
點解你問我既?
我好似無試過喉嚨肌肉拉傷禍, 哈哈
Hyde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-07, 09:09 PM   #184
Hyde

不過我覺得經過呢排成日唱曹格既鍛鍊
把聲唱好高音既持久性高左
最尾同dark angel玩原key唱都仲唱到我自己都估唔到...
佢唱就易呀, 我唱就要去到好盡先得
舊 05-21-07, 09:11 PM   #185
Hyde

引用:
我覺得係把聲運用過度沙左就會咁
有時唱k唱到尾係度玩個d唔係人唱既歌之後就會咁

我個情況係咁, 唔知你個個係咪咁喇
舊 05-21-07, 09:53 PM   #186
下雪邊界

引用:
作者: 亞瑪迪拉 查看文章
有d低音的假音以前都唱到,但音域高左之後就唱唔到~
首先,我好肯定我既音域絕對無高到先啦
不過近呢半年黎我d假音的確有散功既跡象,唔知點解

引用:
作者: Hyde 查看文章
你有無其他含意架, 個黑面好似怪怪地咁既
呢個絕對係正常意思
後尾掛住打機所以唔知啦(淨係知道你同DA響度fish全走lor ),不過開始果陣你的確係差左少少

引用:
作者: Hyde 查看文章
我覺得係把聲運用過度沙左就會咁
有時唱k唱到尾係度玩個d唔係人唱既歌之後就會咁

我個情況係咁, 唔知你個個係咪咁喇
我個情況係平日響屋企唱歌,或者唱k開段都已經可以係咁
反而後段就算如果真音沙左,假音反而會smooth左
舊 05-21-07, 10:38 PM   #187
Hyde

引用:

呢個絕對係正常意思
後尾掛住打機所以唔知啦(淨係知道你同DA響度fish全走lor ),不過開始果陣你的確係差左少少

我個情況係平日響屋企唱歌,或者唱k開段都已經可以係咁
反而後段就算如果真音沙左,假音反而會smooth左
呢排都係咁, 可能因為病左成個月都未清晒
次次開始唱個陣把聲都唔係幾好, 呢排算好返d, 因為都應該就黎病好
不過如果開聲開得好之後就無咩問題既

咁呢樣我真係未試過....
舊 05-22-07, 12:08 AM   #188
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

原來我睇錯...係jimmyogata...

百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

舊 05-22-07, 09:35 AM   #189
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 情婆`` 查看文章
第1次唱到訓著左

想問hyde...
你個「喉嚨肌肉拉傷」個感覺係點ga?
事關今日唱個時喉嚨無力....係feel到肌肉不能控制果隻

所以累訓著左

仲有個把遮真係好恐怖呀....
我除左喉嚨無力之外, 講野or飲水食野都喉嚨痛&痛左好~~~耐,
由於我拉傷之餘仲不斷感冒, 所以病徵係非常奇怪(炒雜錦) ,
不過我諗你只係喉嚨累je, 休息下唔好去唱太多or太盡住lor

p.s. tokaiser,我都想同獅子合照呀~

舊 05-24-07, 11:07 PM   #190
下雪邊界

情婆回饋K團第二炮 之 5/6月份K聚
日期:14/6或之前 (因為張coupon14/6就deadline喇)
1) 下雪 (1/6唔得)

有興趣既團員快d報告一下自己邊日得閒、順便向情婆致敬啦
舊 05-24-07, 11:17 PM   #191
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
日期:14/6或之前 (因為張coupon14/6就deadline喇)

有興趣既團員快d報告一下自己邊日得閒、順便向情婆致敬啦
2) masaki (prefer星期六)

"唔該要串光陰走辣"

舊 05-24-07, 11:21 PM   #192
Hyde

3) Hyde (無所謂)
舊 05-25-07, 12:58 AM   #193
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

4) 情婆(想8號後,因為要考試)

百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

舊 05-25-07, 11:52 AM   #194
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
5) tinggy (sat/sun) i have a 5$ coupon off/head at Greenbox or Redbox

舊 05-27-07, 09:02 PM   #195
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
聲帶受傷了........
無奈........

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 01:35 AM   #196
下雪邊界

今日去綠盒唱k,見到楊培安多左幾首歌唱
跟住去信和地庫,見到有兩隻佢既碟買,每隻盛惠110
DA,唔好再扮黃蒙拉喇,不如轉型做楊培安啦

P.S.
響youtube搵到段片
不過重點唔係呢個,而係跟住呢段評語
因為入面有幾句令我諗起DA
你將不斷地被要求表現你的高音
不斷地被限制在高音的部份,這個會是你的問題
讓你的高音夠高、夠強、但不刺耳( << 順帶一提,呢四隻字令我諗起泳兒),你就會更上一層樓
舊 05-28-07, 02:16 AM   #197
masaki
小峽谷肥安娜

2) masaki (prefer星期六, sat有機會+1)
5) tinggy (sat/sun) i have a 5$ coupon off/head at Greenbox or Redbox

"唔該要串光陰走辣"

舊 05-28-07, 06:57 AM   #198
亞瑪迪拉

我記得信樂團同五月天個主音都叫阿信,想問兩個邊個唱功勁d?我淨聽過信樂團阿信,未聽過五月天o個個~
舊 05-28-07, 09:58 PM   #199
下雪邊界

樓上果條問題...我唔識答

另,我星期五晚會去neway唱k,如果邊個想我順便幫手睇下neway咩歌手有咩歌唱,就響度講聲喇
舊 05-28-07, 10:07 PM   #200
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
經由下雪條link,我在youtube睇左好多有關男高音既片。
最後比我搵到個咁既神人:
http://youtube.com/watch?v=YjO_VXHxs...elated&search=
真係好有娛樂性呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:28 PM

手機版 | APP版