Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-27-09, 03:24 AM   #1
imgahou
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDrexenos
XBox Live Gamertagrexenos
新年不快樂..呢幾日好sad

唔知發去邊好..新年本應好開心,但呢幾日個人真系好SAD..

事源年29深夜(年30)果晚,我屋企只狗唔見咗

屋企人貼琿春果時開咗度門.無留意,只狗仔自己出咗去都唔知..

果晚揾咗好幾個鐘揾到4、5點都揾唔到..屋企附近周圍都揾過..但都系唔見

果晚又多人 .天氣又凍.真系好擔心佢..

俾人執咗都好..最怕佢系淪落街頭..唉...真系無曬心情...
imgahou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 03:25 AM   #2
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
走狗
快d抽多d時間搵啦
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 03:27 AM   #3
imgahou
Crazy Gamer

屋企附近都揾過...

但都系唔見..真系好心UP..養咗兩年幾..晚晚陪我食飯..玩

佢可以話系我家裡嘅寶貝..我阿爸阿媽依家都落曬形..唉...
舊 01-27-09, 03:36 AM   #4
POKA
Banned

引用:
作者: 2—young 查看文章
屋企附近都揾過...

但都系唔見..真系好心UP..養咗兩年幾..晚晚陪我食飯..玩

佢可以話系我家裡嘅寶貝..我阿爸阿媽依家都落曬形..唉...
試下天光落樓下搵,我見有時落街有時都見到流浪狗搵野食
舊 01-27-09, 03:42 AM   #5
imgahou
Crazy Gamer

我無野驚..最怕佢就系出咗馬路...咁就好難揾

諗住識下貼街招..睇下會唔會系有人執咗
舊 01-27-09, 03:44 AM   #6
POKA
Banned

引用:
作者: 2—young 查看文章
我無野驚..最怕佢就系出咗馬路...咁就好難揾

諗住識下貼街招..睇下會唔會系有人執咗
公屋?私樓?
隨時比d師奶收留左
係咪有野食就咩都唔理既狗狗?xdd
舊 01-27-09, 03:51 AM   #7
imgahou
Crazy Gamer

私樓

佢好蠢..但唔為食.平時唔系日日都帶佢出街.所以多數都唔識自己返噶啦...唉..

收留咗還好..最怕就系淪落流浪狗..唉..越諗越心UP..搞到依家做咩都無心情
舊 01-27-09, 09:58 AM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
貼街招喇,越早貼越大機會搵返;
如果多朋友住附近send d 相俾佢地幫下眼。
可以試試多d 去垃圾房果d 地方望下。
另外打電話去漁農處果d 睇下會唔會有消息(雖然呢幾日無開工,而且多數都無)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 10:29 PM   #9
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
有無問過D清潔嬸嬸?
可能見過喎

舊 01-30-09, 03:45 AM   #10
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
可以問下看更,貼街招都有用既
最好就俾人收留左啦,
有試過人地個隻走失左,去左我屋企門口,我一入屋就跟我衝左入黎...同我隻狗玩、不過我隻狗就驚驚
之後抱住佢去搵看更....樓下十幾樓走失既,反而向上走左十幾層~我屋企係三十樓

d狗狗有時會比想像中堅強,香港地都有唔少有愛心既人,希望樓主早日搵番愛犬啦

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:00 PM

手機版 | APP版