Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-05-12, 02:46 PM   #101
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
(完全是路過狀態)

咁而家即係完全禁止劇透定係照舊用返 spoiler 就好

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線  
舊 09-05-12, 02:47 PM   #102
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
2,間廠應該唔會一開始就預計出事,茅場再神都無可能隻game包裝好晒再加設定入去掛
所以好似你講咁重點唔係有無商城,而係依d會嚴重影響遊戲平衡度既獨有技能就算唔擺去商城,
隻game完成前應該都已經拎出黎傾過然後將個方案擺埋一邊等正式發售再諗點處置(?
不過小說好似有講茅場一開始就唔係當game咁整,所以佢點話點好啦

3.桐人話晒訓左兩年,然後拎把重心同劍完全唔同既野打平個身型(?)比佢強壯既人
咁唔算開外掛算乜,如果經驗可以補正一切咁點解一堆格鬥運動要分量級
特殊部隊又點解剩係請大隻佬(?
2.本身茅叔有個神ID,就算遊戲開始後茅叔再實裝二刀流都唔係問題,所以考慮商城問題根本係多餘
3.你唔係用嗰條廢人同特殊部隊D大隻佬比呀?而且桐人撻咗佢一嘢廢人沒晒反抗能力,呢場根本就係廢人太廢,唔係桐人有外掛
桐人現實堆掛其實係佢六歲已經識拼電腦,唔係話佢打交好勁

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 09-05-12 02:51 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-05-12, 02:52 PM   #103
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: casio 查看文章
3.你唔係用嗰條廢人同特殊部隊D大隻佬比呀?而且桐人撻咗佢一嘢廢人沒晒反抗能力,呢場根本就係廢人太廢,唔係桐人有外掛
但現實係除非用利器或者打致命部位唔係既話一般體格既人都唔會插一野就比人KO

依套係少年漫畫格局,開掛就開掛,我唔覺你有需要兜

即係睇桐人開掛點都好過睇肥雪一副廢樣仲成班女倒貼少少(拖走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 03:01 PM   #104
casio

引用:
但現實係除非用利器或者打致命部位唔係既話一般體格既人都唔會插一野就比人KO

依套係少年漫畫格局,開掛就開掛,我唔覺你有需要兜

即係睇桐人開掛點都好過睇肥雪一副廢樣仲成班女倒貼少少(拖走
……先生,用傘插人係另一場嚟架

casio 目前離線  
舊 09-05-12, 03:06 PM   #105
細路翔
The One

引用:
……先生,用傘插人係另一場嚟架
我想講既係如果有現實之壁阻住

要唔做成實際傷害就廢除對方反擊能力係無可能既事

即係對方抱住敵意同你開拖,要預左你起碼打斷佢手腳骨佢先會哭哭

但一般二次元作品小混混之流既角色都係比人踢兩腳就走人

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 03:20 PM   #106
casio

引用:
我想講既係如果有現實之壁阻住

要唔做成實際傷害就廢除對方反擊能力係無可能既事

即係對方抱住敵意同你開拖,要預左你起碼打斷佢手腳骨佢先會哭哭

但一般二次元作品小混混之流既角色都係比人踢兩腳就走人
原來你覺得一個無受訓練嘅人俾其他人撻落水泥地仲唔夠傷
或許你根本無睇過,只係睇人捏就上嚟話桐人開掛?
最少係我睇,桐人自己都爆哂江只算係慘勝,
仲有撻完之後仲有下文,不過我唔捏了,想睇自己去睇

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
(完全是路過狀態)

咁而家即係完全禁止劇透定係照舊用返 spoiler 就好
既然money大無表示,當先照舊?

此篇文章於 09-05-12 03:24 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-05-12, 03:35 PM   #107
細路翔
The One

引用:
原來你覺得一個無受訓練嘅人俾其他人撻落水泥地仲唔夠傷
除非係蘇聯佬個種撻法,如果唔係一個唔理智地挑起事端火遮眼既人的確唔會係手腳仲郁到既情況下就投降架喎

定係撻完之後桐人即刻使出關節技

腦震蕩郁唔到既話仲鑊,條友事後報警上庭可以入桐人過度自衛(拖走

我上面都講大部份作品既男主角都有依種械鬥後無受嚴重傷害/無惹官非既外掛,唔明你點解咁好火氣係都要解釋成現實都做到

不過好似你話齋佢係現實最大既掛唔係開片,而係仲可以帶住佢個大小姐老婆坐電單車周圍去

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-05-12 03:42 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 03:55 PM   #108
casio

引用:
除非係蘇聯佬個種撻法,如果唔係一個唔理智地挑起事端火遮眼既人的確唔會係手腳仲郁到既情況下就投降架喎

定係撻完之後桐人即刻使出關節技

腦震蕩郁唔到既話仲鑊,條友事後報警上庭可以入桐人過度自衛(拖走

我上面都講大部份作品既男主角都有依種械鬥後無受嚴重傷害/無惹官非既外掛,唔明你點解咁好火氣係都要解釋成現實都做到

不過好似你話齋佢係現實最大既掛唔係開片,而係仲可以帶住佢個大小姐老婆坐電單車周圍去
你可唔可以唔只睇一句,我之後都講咗桐人自己都爆晒江

此篇文章於 09-05-12 03:57 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-05-12, 04:06 PM   #109
細路翔
The One

引用:
你可唔可以唔只睇一句,我之後都講咗桐人自己都爆晒江
http://www.douban.com/note/143710986/

睇完依段野你會覺得現實中可以流血/無永久性傷害就全身而退基本上已經係終極強者

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 04:25 PM   #110
casio

引用:
http://www.douban.com/note/143710986/

睇完依段野你會覺得現實中可以流血/無永久性傷害就全身而退基本上已經係終極強者
睇完,唔覺
不過既然你本身都無睇過個段,講落去都係無意義,係我眼中你都係未睇晒,然後當睇晒就隨便插,完

此篇文章於 09-05-12 04:47 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-05-12, 04:48 PM   #111
細路翔
The One

話佢似金庸小說都叫插,依家金庸小說好唔見得人咩

咁我係樓下個ff13 topic好明顯係恐嚇緊求哥

所以無睇小說既黎到依度只可以問問題比你自我滿足,單就動畫交代既黎評價就"你都係去睇小說啦",如果唔去睇小說又唔係黎問問題既就收皮咪出聲

我有無理解錯

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 04:59 PM   #112
casio

引用:
話佢似金庸小說都叫插,依家金庸小說好唔見得人咩

咁我係樓下個ff13 topic好明顯係恐嚇緊求哥

所以無睇小說既黎到依度只可以問問題比你自我滿足,單就動畫交代既黎評價就"你都係去睇小說啦",如果唔去睇小說又唔係黎問問題既就收皮咪出聲

我有無理解錯
如果單純唔知唔明而有誤會,我唔會有意見
根本問題係你嘅內容好明顯係用睇完人哋渣就當已經了解晒情節,而且你仲深信你D劇情係書中真正劇情,然後一直進行你所謂嘅「吐槽」,係咁嘅情況下,我覺得同你講落去真係哂氣

casio 目前離線  
舊 09-05-12, 05:11 PM   #113
細路翔
The One

引用:
如果單純唔知唔明而有誤會,我唔會有意見
根本問題係你嘅內容好明顯係用睇完人哋渣就當已經了解晒情節,而且你仲深信你D劇情係書中真正劇情,然後一直進行你所謂嘅「吐槽」,係咁嘅情況下,我覺得同你講落去真係哂氣
唔會有意見

我第一版出左第一個post你就插我喎
我望返第一版個post,真係唔知點解你地可以當係火頭

你自己睇返邊個一開始就等唔切咁入人

我潛左水果兩日有第二班異議者你地連我上個topic個post都要拎返出黎講添

講主角有主角威能都算插真係唔知講乜好

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-05-12 05:15 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 05:29 PM   #114
casio

引用:
唔會有意見

我第一版出左第一個post你就插我喎
我望返第一版個post,真係唔知點解你地可以當係火頭

你自己睇返邊個一開始就等唔切咁入人

我潛左水果兩日有第二班異議者你地連我上個topic個post都要拎返出黎講添

講主角有主角威能都算插真係唔知講乜好
唔該,第一版出左第一個post就插你? 既然我#55引用你Vol1,就已經話緊你Vol1已經係咁,定係你當Vol1同Vol2講緊唔同作品呀

casio 目前離線  
舊 09-05-12, 05:46 PM   #115
細路翔
The One

引用:
唔該,第一版出左第一個post就插你? 既然我#55引用你Vol1,就已經話緊你Vol1已經係咁,定係你當Vol1同Vol2講緊唔同作品呀
咁你係咪出第一個post即刻就等唔切入我先

我第一版果個post又邊忽有火藥味

即係剩睇過頭兩本無睇到上晒腦就唔算睇過?

我最激個post話原作小說超級yy都有講係我個人意見,但你就好似我殺你全家咁一直針住我黎入
我潛左水你都要拎返上個topic既post黎入,我就真係唔覺得換著第二個出負評post你唔入佢

你自己睇返到底大家出咁多廢文落黎,今日咁多post你定我口氣差d

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 06:28 PM   #116
casio

引用:
咁你係咪出第一個post即刻就等唔切入我先

我第一版果個post又邊忽有火藥味

即係剩睇過頭兩本無睇到上晒腦就唔算睇過?

我最激個post話原作小說超級yy都有講係我個人意見,但你就好似我殺你全家咁一直針住我黎入
我潛左水你都要拎返上個topic既post黎入,我就真係唔覺得換著第二個出負評post你唔入佢

你自己睇返到底大家出咁多廢文落黎,今日咁多post你定我口氣差d
一直?直到第一版你個post我好似只係回過一個同你有關嘅post,何來一直?
至於今日D留言語氣差我唔否定,畢竟對往咁多腦補情節及無邏輯言論……
至於負評post,VOL.1都唔少,你去追下我有無即入,仲有
引用:
作者: 細路翔
不就是網遊廢人...(ry
引用:
作者: 如月刃
點會廢
就拎ALO嚟講佢嘅戰鬥能力根本响現實時就已經開緊外掛
引用:
果位自己都話無睇小說,點知現實嘅桐人都係成身外掛
對你我都唔係即入,呢句都只係講你無睇所以唔知現實嘅桐人係點,而之後我回親都同你無關
係之後對你D post愈睇愈火滾,先係呢度第一版忍唔住爆,唔好自我意識過餘

此篇文章於 09-05-12 06:30 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-05-12, 06:40 PM   #117
細路翔
The One

再戰落去應該會攬炒,所以我認錯算

個人覺得同.hack比既話,桐人之後既境遇應該同蒼天的巴爾孟O最似

片手劍廚+自創劍技+煞氣造型+最強玩家(之一)+謎之超級砌機技術+打機打到高薪厚職+小白臉(拖走

蒼海的OO:我也因為玩遊戲睡很久可是醒來後要考入學試

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-05-12 06:42 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 06:45 PM   #118
casio

桐子資料卡
引用:
kirito

所属公会:KoB
HP:17020/17020
EXP:11296341/12000000
筋力:781
敏捷度:841

装备:
Dark Repulsor/右手
Elucidate/左手

技能格数量:12
装备技能:(括号内为熟练度,下同)
单手剑(1000)
武器防御(1000)
索敌(1000)
追踪(852)
识别(891)
体术(891)
隐秘行动(524)
轻装(轻业)(871)
战斗时回复(614)
投剑(462)
二刀流(873)
钓鱼(843)

可使用的剑技:
Enblaser(rkl: 这个拼写看不太清楚)
Single Shoot
Rage Spike
Vertical Square
Horizontal Square
Sonic Leap
Meteor Break
Sharp Nail
Vorpal Strike
Star-burst Stream
Double Crcular
The Eclipse

casio 目前離線  
舊 09-05-12, 06:49 PM   #119
細路翔
The One

其實依隻野得敏同力點,點解一堆人整到隻PC個造型好似血騎咁

定點力已經包埋體?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 06:55 PM   #120
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
釣魚skill好高wwwww
兩星期超特訓wwww

話說,跟據我經驗,main programmer
係絕對可以加左野而其他人唔知,尤其係公司入面德高望重既main programmer
除非你咁有閒情逐行code check佢

Blog

pixiv

此篇文章於 09-05-12 07:02 PM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線  
舊 09-05-12, 07:01 PM   #121
細路翔
The One

引用:
作者: 小特特 查看文章
釣魚skill好高wwwww
兩星期超特訓wwww
其實除左貪玩,食完加能力仲有無必要點依d非必要既技a?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 07:03 PM   #122
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
理論上無,所以廚師同鑑定師好難搵係咁解
呢d之後應該會講wwwwwwwwwwwwww
係ネタバレ黎

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 09-05-12, 07:07 PM   #123
casio

引用:
數值只係得筋力同敏捷,其他詳細無提過
……另除左貪玩,釣魚呢D其實都有任務(望遠…)

casio 目前離線  
舊 09-05-12, 07:08 PM   #124
細路翔
The One

仲有點解閃光話要離團要搞到咁大件事又要搵桐人單挑

佢地add晒fd list架嘛,爬塔時call人集合咪得,點解會話閃光離團對佢地戰力好大影響

純綷大家的偶像被睡走了會搞到Kob一堆會員跟住走?

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-05-12 07:10 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 09-05-12, 07:16 PM   #125
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ouki 查看文章
RO早期都冇商城...
引用:
[ot]當年新斷線收月費,仲係用雙手巨劍當神裝既年化有買點卡抽寶架[/ot]
日本版RO 初期好似無買點卡抽寶, 只有30 日key 同1 日試玩key 買

http://game.watch.impress.co.jp/docs/20030217/ragna.htm

引用:
SAO 要靠食野回復耐久値, 有一技防身點都好過吓吓買食物吧

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 09-05-12 07:23 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM
[廣告 - CW] [CW34-day1][V8][墮落願望]IB、SAO、まどマギ新品 淨湖+ Cosplay同人MIX討論區 0 08-24-12 06:00 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 10:57 AM

手機版 | APP版